DUYURULAR

BURSA TAHMİNLERİM - 9 NİSAN Kategori adları

BURSA TAHMİNLERİM - 9 NİSAN


 
Birinci ayakta; yaz sezonunun ilk 'İLKTAY KOŞUSU' olacak.. Tüm tayların ayakları düz bassın, dilerim tüm yarış camiası için güzel bir sezon olur..
Biliyorsunuz taylarda, hele de yaz sezonunda 'duyum' herkesin vazgeçilmezi.. Saklanan taylar, iyi diye ortaya atılıp tabiri caizse 'balon' çıkan taylar her sezon olduğu gibi yine havada uçuşacak.
Tabii ki bizim de dikkate aldığımız duyumlar olacak, almadıklarımız olacak.. 
Ancak her şeyden önce kendi çalışmamızda ön plana çıkan taylardan bahsedeceğiz.. Misal bu yarış için duyum ikinci planda..
Geceden tahmin veriyorum ki kafamız karışmasın, çünkü 3-4 at çıkardığım bir yerde o 3-4 attan bir tanesi için 'kazanır' denir, bir anda tek yazma hesaplarına kalkışırız, başka ayakta bildiğimiz attan vazgeçeriz, kurgu bozulur..
Yarış hayatına çok parlak başlangıç yapan AHMİN ve YARIŞINKIZI ile tam kardeş olan 11 numaralı
GİZLİ GİZLİ net olarak favorimdir..
Biliyorsunuz daha önce de söylediğim gibi, bu tip yarışlarda öncelik daima daha az şans bulan jokeylerde.. Çünkü tüm idmanlarını yaptırıyorlar ve ciddi bir emek harcıyorlar.. Haliyle her antrenör veya sahip için ilk şans daima atı çalıştıran idman jokeyinin..
İki adet 1000 metre galobu bulunan ve bana göre oldukça hazır durumda olan tay, çıktığı gibi kazanırsa normal sonuç olur görüşündeyim.
9 numaralı
ÇEKİRGE de bir TURBO-HANIMER yavrusu.. HANIMER'in yarış hayatına nasıl başladığını hatırlamayanlar için şunu söyleyeyim; ilk beş yarışını (iki tanesi KV) kazanmıştı.
Anormal seri bir yapısı vardı ve bu kısrağın TURBO'ya çekildiğini düşünecek olursak ÇEKİRGE'nin yer uçağı olması gerekir.
51 kg, gayet hazır gözükyor, H.Kaplan gibi başarılı bir apranti ve çok iyi ellerde.. Yanına kimseyi yaklaştırmayabilir.
Bahsedeceğim bir diğer isim de
YUMRUK..
Mehmet Gündüzeli'nin, her fırsatta işinin ehli bir antrenör olduğunu söylerim.. Biraz bile potansiyelli bir atı alıp maksimum seviyeye getirebilir ve onu açık yarış atı yapabilir.. Bkz; OĞLUM EGE, SEMEND, EGEBEYİ, CÖMERT ÇOCUK, TEMSİL
Hazırlıkları bir diğer iyi olan isim YUMRUK kulvarının da avantajıyla kazanabilir.

Bu üç at bende oldukça ön planda çıksalar da bir diğer Kaizbert tayı
TEYYARE, iyi ellerde hazırlanan CESURMİRZA ve bu aralar kime biniyorsa yazılması gerektiğini düşündüğüm T.Yıldız'lı ŞAHSANCAK ihmale gelmeyecek diğer isimlerdir.










İkinci ayakta; 4 numaralı
BAYKOÇ, programda çok zorlansaydım banko olarak önereceğim isim olurdu..
CANYOLDAŞ 1200'de 50 kg kazandı, bugün 1400'e uzuyor ve 58 kg'a çıkıyor.. Evet grup da uygunlaşıyor ama TEKMUTLU gibi kendisini bozabilecek bir isim var. Kaldı ki Bursa kumuna ilk kez çıkacak.
Eğer beklediğim gibi CANYOLDAŞ kafayı aldığında ona TEKMUTLU başta olmak üzere, MÜNAYİM, KAYRABEY gibi isimlerden ciddi pres gelirse bence düzlükte sprinter safkanlardan birisi kazanacak..
Buna da en uygun isim BAYKOÇ olarak gözüküyor..
Daha önce O.Atmaca idaresinde, yine 1400'de bir tık üst grubu geride bırakan safkanın seri sprintini oldukça beğeniyorum.
İyi konumlanabilirse bence düzlük boyunca yapacağı ufak aksiyonlu seri sprintiyle kazanacak..

 

Rakip olarak sıralamam şablonumdadır..













Üçüncü ayakta; 2 numaralı
LARRY BIRD pek yıkma taraftarı olduğum bir isim değil..
Kendisinin yarış karakterine pek güvenmesem de bu grupta, bu şartlarda güle oynaya kazanması gerektiğini düşünüyorum.
Her şeyden önce şunu söyleyeyim; eğer bu atın tek rakibi ARNAVUT'sa ve o rakip gösterilen ARNAVUT yarışı kazanırsa ben hiç üzülmem çünkü benim gözümde 1200-1400 atı ve rolanti tempoda uzun sprint falan yapamaz, yapamamalı..
LARRY BIRD ise yarışın her yerinde kolay giden, düzlüğe ise çok kolay temposuyla vites arttırarak çıkan safkan son 200'den sonra adeta yokları oynuyor.
Duvara çarpmış gibi durmuyor belki ama gücü harcanmadan oralara kadar gelen bir atın çok daha iyisini yapması gerekirken, kendisi teşviğin 100.metresinden sonra olduğu yerde saymaya başlıyor..
Peki hakkında olumsuz eleştirimin olduğu bu tayı neden tek yazacağız? Çünkü ARNAVUT'un kısacı olduğunu, diğerlerinin de çok vasat isimler olduğunu düşünüyoruz..
LARRY BIRD BANKOMDUR..










Dördüncü ayakta; normal şartlarda RED REBEL, YILMAZHAN liderlik isteyecek isimler ama mesafe 1900 olduğu için acaba temkinli davranırlar mı diye düşünmeden edemiyorum.
Dün gördünüz işte, Kocakaya ile Özcan KINOWA'ya gezinti yaptırdılar.. Şimdi ben gidip derim ki ' GÖZÜM KALDI geç çıksa bile önde boş kalacak', kesin RED REBEL sert tempoda başlar ve 3-4 boy kalan GÖZÜM KALDI en fazla 2.liğe sokulur veya doldurduğunda RED REBEL ile inatlaşır.. Olmaz demeyin, aynı RED REBEL önceki yarışında GOLD FOOT ile 600 metre ölüm temposunda gitmişti..
E.Yavuz vasat değildir, zeki davranıp inatlaşmaz diye düşünüyorsunuz sonrasında gidiyor KUPALIM ile tek at şeklinde arkaya 10 boy ayırıp düzlüğe çıkıyor :)
Yani bakın abartısız söylüyorum, hepsi öyle böyle kötü değiller.. Biz bunları dile getirdiğimizde ahmağın teki çıkıp 'antrenörü böyle düşünmüştür, sen ne bilecen' demiyor mu bir de, gel de çıldırma.. Kime ne anlatacaksın? Adamlar gözünün önündekini görmekten acizler, bir de ahkam kesiyorlar..
Herneyse, bu yarışın gidişatı için net yorumum olamaz.. Ama şundan eminim; GÖZÜM KALDI 3-4 boy startta kalacak, yarış rolanti veya sert başlamış hiç farketmez, en dışarıdan doldurarak liderliği isteyecek.
İşte bunu yaptığında, ön tarafta ısrarcı olmayan RED REBEL, YILMAZHAN görürsek
GÖZÜM KALDI liderliği aldıktan sonra dinlenecek fırsatı bulur ve bence hiçbir rakibine geçit vermez.
Yok eğer RED REBEL, YILMAZHAN gibi atlar zaten sert başlamışlar ve GÖZÜM KALDI da onlara katıldığında iyice gitmişlerse de sprinter bir at kazanır.. O da muhtemelen
HOSLİ olur.. HOSLİ  beklediğim yarışı yapmazsa da  ILDIR RÜZGARI..












Beşinci ayakta










Son ayakta ise; LATINAGIRL ile TROPICAL STORM'un liderlik konusunda inatlaşıp inatlaşmayacakları ciddi soru işareti.. Ve bence oldukça da önemli çünkü yarışın kilidini açıyor bu durum..
Eğer TROPICAL STORM veya LATINAGIRL'den bir tanesi bile temkinli başlarsa, WAR REASON'un da ısrarcı olmadığını düşündüğümüzde son derece rolanti bir tempo izleriz ki, KÖREBE, BAD GIRL gibi atlar hiç iş yapmazlar..
Ben bu yarışı beş at tutuyorum açıkçası ve günleri günlerine tutmadığından aralarında bir kıyaslama da yapmıyorum..

ARPELLO, DREAM FAIRY, TROPICAL STORM, JUAGO, DİLBAR..
Eğer bir atı illa ön plana çıkaracaksam da o, son yarışlarına göre mesafenin 100-200 metre kısalmasından dolayı ARPELLO 'dan başkası olmaz..

BAD GIRL ve KÖREBE hiç tutmasam da, dediğim gibi tutmadığın atların tamamını elersen altılı falan bulamazsın, o yüzden bir iki tane de tutmadığımız atları da iliştirmemiz gerekir.. :)










ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 11,9,7,,6,1,5
2.AYAK: 4,,2,1,7,6,3
3.AYAK: 2
4.AYAK: 2,3 / 4
5.AYAK: 6,1,11,7
6.AYAK: 2,8,7,6,5 / 3,4



NOT: Beşinci ayağı dört atla geçebilmek için bir ayaktan feragat etmek durumundaydım, WIND RUNNER ve YILMAZHAN’ı şablondan eksilttim. Ayrıca ARPELLO’nun kazanacağını hissettiğimden onu tek bırakıp LARRY BIRD’in yanına ARNAVUT ve CUPIDS ARROW eklemeyi düşündüm ancak daha sonra vazgeçtim.. İlk çalışma her zaman doğrudur, hisler ikinci planda :-)

İyi şanslar..

 

Yorumlar

#1 - Alibaba22 - 09.04.2018 17:24

Sevgili Berkay bu Erhan yavuz neler yapıyor sen anlayabildinmi

#2 - erensenol1907 - 09.04.2018 16:55

altiliya zam gelicek ondandir

#3 - hasbelkader - 09.04.2018 15:19

7 li ganyanı neden birden kaldırdılar acaba. yoksa önceden alınmış bi karar dı da bizmi yeni duyduk. bilen duyan varmı

#4 - akncby88 - 09.04.2018 14:55

Emegine saglik kaptan

#5 - Yusaah - 09.04.2018 13:45

1 ve 2. koşu için yorumlarını varsa alabilirmiyiz.?

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.