DUYURULAR

İZMİR TAHMİNLERİM - 8 NİSAN Kategori adları

İZMİR TAHMİNLERİM - 8 NİSAN


Birinci ayakta; üç safkanı rakiplerine oranla çok daha ön planda tutuyorum ve açıkçası bu üç safkanın yanına başka bir at eklemek içimden gelmiyor..
Sırasıyla bahsedecek olursam; 7 numaralı
KING DADAŞ'tan başlamak isterim.
Tam bir çimci olan safkan İzmir'de çıktığı ilk çim yarışını kazanmış, ardından start aldığı Kv yarışta ise 3.lük elde etmişti.
Bu iki yarışından sonra İstanbul'a gidip G2 Sakarya koşusunda boy gösteren safkan haliyle etkili olamadı.
Sonrasında çim sezonu kapandı ve safkanı kumda da denediler ancak çimin tadını aldıktan sonra kumda etkisiz sayılabilecek bir yarış yaptı..
İzmir çim sezonu açılır açılmaz G3 koşuya deklare olan safkan, tam anlamıyla hazır olmadan girdiği bu yarışta bir ara kendini gösterir gibi oldu ancak son veremedi.. Bu çok da normaldi..
Ben kendisini BIG DADAŞ'ın çim versiyonuna benzetiyorum.. 2 yaşlılığında böyle düşünmüyordum ancak 3lülüğünde bambaşka bir yarış karakterine sahip olmuş.
Uzun ve güçlü aksiyonlarıyla beğenimi kazanan bu safkana M.Çiçek de cuk oturmuş çünkü güçlü ve ritimli teşvik istyen bir yapısı var.
Tek kötü olan şey kulvarı ama yarış boyunca oralarda kalmayacağını düşünüyorum.. İyi konumlanırsa bence kazanacaktır..
İkinci tuttuğum isim de
INCEPTION..
Yine KING DADAŞ gibi uzun ve güçlü aksiyonlara sahip bir isim.. D.Palaur'u beğenirdim ama bu safkanı adeta doğramış son yarışında.
3-4 boy geç çıkan atla, süratli geçen bir yarışta ve böylesine keskin bir virajda dışarıdan 3.4.lüğe doldurmuş.. Hızını kesmeden devam edince dışarıya savrulan safkan buna rağmen elinden geleni yapmış.
Çok daha iyi duruma geldiği ve bu kez bariyerden geleceğinden emin olduğum için çok tuttuğum bir diğer isimdir.
Son olarak da
SHANE diyorum.. Bu aralar G.Kocakaya'yı gördüğümüz yerde yazalım derim çünkü kusursuz at biniyor.. Dengesiz olsa da , enteresan ama gayet işe yarayan stiliyle şu sıralarda T.Yıldız ile en beğendiğim jokey..
SHANE, INCEPTION ve KING DADAŞ gibi uzun fuleli aksiyonlara sahip değil, dolayısıyla uzun sprint de yapamaz ama aralardan slalom yaparak çıkabilecek bir özelliğe sahip.. İhmal edilmemeli..












İkinci ayakta; 2 numaralı
ROYAL CAPUCINO ve diğerleri diyorum..
Yarışta en az 4-5 tane ölüm temposunda kaçacak atlar var ve tempoyu kontrolü altına alıp düzgün son veren çok fazla at yok.
Bana göre en başta CAPUCINO geliyor.. Tam bir İzmir kumu aşığı olan safkan, biraz sık koşmaktan olumsuz etkilendi ama bu gruptan fazlasıyla üstün olduğunu düşünüyorum.
EL FUEGO, KÜLÜNK RÜZGAR, YAYLALI, AIRTOUCH gibi isimlerin bir araya geldiği yarış illa ki çok yüksek tempoda geçecektir.
Hadi 1200 olsa her türlü sonuca gebe ama 1400'de genellikle saçma sonuçlar değil, mantıklı sonuçlar oluyor İzmir kumunda..
Üzerinde de en beğendiğim aprantilerden biri varken, CAPUCINO'nun kazanmasını bekliyorum.

Eğer tek yazmazsak mecburen çok at yazmamız gerekecek; sırasıyla
COUNT ON YOU ve MISTER RAIN başta olmak üzere, SKY HERO, QUICK RATE, CAFERAĞA, KING YAVUZ, WINALOT, BABİ , AIRTOUCH daha sonraki ihtimallerdir..















Üçüncü ayakta; KINOWA'nın uzun mesafede eksik olduğunu artık cümle alem biliyor.
Ancak bu, bu mesafede hiçbir zaman kazanamayacağı anlamına gelmiyor tabii ki.. Misal bugün DOMBRA ile CAN DADAŞ erken kapışırlarsa mesfenin hiçbir önemi kalmıyor.
Yine de benim, yaşça ufak rakiplerin yanında uzun mesafede tek yazabileceğim bir at değil..
Yarışı uzun uzun anlatmama gerek yok ancak şunu hatırlatmak istiyorum; DOMBRA'nın da CAN DADAŞ'ın da start problemi var.. Gerçi dört atlı yarışta CAN DADAŞ'ın 3-4 boy kalması çok fazla sorun değil çünkü bu at doldursa bile gücünden hiçbir şey eksilmiyor..
DOMBRA ise en güvendiğiniz zaman start öncesi stres yapar ve bir bakmışsınız box'ta oturmuş.. Uzun zamandır bunu yapmıyor ama her ihtimali değerledirmek gerekir. Zira son yarışında starta girmesi 7-8 dakikayı bulmuştu..
Ben sağlıklı bir
DOMBRA'nın, Kocakaya ile bu atlardan hiçbir aşağı kalır yanı olmadığını düşünüyorum.
Ama favorim elbette ki
CAN DADAŞ.. Eğer DOMBRA biraz bile temkinli olursa CAN DADAŞ'ı 1900'de yakalamak çok ama çok zor bir hal alabilir..
KINOWA'yı ise anlatmaya gerek yok, efsane seri sprintiyle ne olursa olsun çok şanslıdır.
Üç atı ayırmayacağım.












Dördüncü ayakta; rakiplerine göre üç safkanı, bu üç safkana göre ise bir tanesini çok daha ön planda tutuyorum.
Sizlere favori olarak önereceğim isim oldukça cazip konumdaki
KEKEÇBEY..
3-4 yarış önce önde bomboş kaldığı bir yarış bulan ve düzlüğün her yerinde güzel akışlı aksiyonlara sahip olan safkan SİVASLI MUSA'yı çaresiz bırakmıştı.
O günden sonra önde boş kalacağı yarış şartları bulamadı ve bir süredir yokları oynuyor.
Ancak bu yarışa baktığımızda, KURTŞAH dışında liderliği ısrarla isteyecek bir safkan olmadığını görüyoruz ki, KURTŞAH da starttan berbat çıkmaya başladı.
Dolayısıyla KEKEÇBEY ilk metrelerden itibaren liderliği alır ve düşündüğüm gibi rahatsız edilmezse, düzlükte pisti ortalayıp direnebilir.. DİKKAT..
En az KEKEÇBEY kadar tuttuğum diğer iki safkan ise
BAHANE ve SPEEDY BOY..
BAHANE'nin bu tarz gruplarda daima iş yaptığını söyleyebilirim.. Sıkleti müsait , rakipler uygun, mesafe istediği gibi ve çok da etkili bir binici..
Eğer 2.3.lükte giderse düzlükte pistin en dışından yapacağı seri sprintle söz sahibi olacaktır..
SPEEDY BOY'un ise son yarışının son metreleri çok etkileyici.. Düzlük boyunca çok fazla işlemeyen ancak bir anda yarışa konsantre olup öndeki mücadeleye dahil olan safkan başarılı bir 3.lük elde etti.
Ciddi sorunları var ve hala onlarla boğuşuyor ama güçlü ve potansiyelli bir at olduğunu hatırlatayım.. 



GÖNÜL AVCISI, GEZGİNCİ, KURTŞAH, BORAHANBEY, DEDEÇAM sırasıyla şanslı diğer isimler..










Beşinci ayakta da üç atı ayırmayacağım..
Sadece 1200'de şans vereceğim isim
TUĞALP, son yarışı harikulade olan BEYZA SULTAN ve jokeylye bütünleşmesini beklediğim ÖZERDİNÇ..
Muhtemelen startla birlikte DAYBAHADIR'ın 3-4 boy startta kaldığını, LÜFER'in ise liderliği alarak yarışacağına şahit olacağız..
SULTANLAR SULTANI da startta haddinden fazla kalabilir, bir çıkan bir çıkmayan isim..
GEDİZKAYA, ÖZERDİNÇ ve BEYZA SULTAN 2.3.4.lükte gidecekler ancak konumlanma önemli tabii ki..
Mesela ÖZERDİNÇ dışarıda kalacak, BEYZA 2.3.lükte bariyerde.. Haliyle BEYZA daha iyi konumlanmış olacak.. Ama yarış esnasında öyle ince detaylar var ki, kimin gücünün harcandığını kimin maksimum seviyede olduğunu anlıyorsunuz.. İşte bunu yarış öncesinde net olarak bilebilmek mümkün değil.
ÖZERDİNÇ ve BEYZA SULTAN düzlükte mücadeleye girişecekler, geriden ise tuta tuta TUĞALP'in atakları olacak.
TUĞALP son 300'de her iki safkana da hakim olur ancak sprinti aşırı kısa olduğundan özellikle son 100'den sonra kazanmak istemiyormuşcasına gövdesini kasacak, kafasını ise geri çekmeye başlayacaktır.. Burada iş M.Çiçek'te bitiyor tabii ki.. Gnelde bu atı 1200'de iyi ayarlıyor ama bugün rakipler kolay lokma değiller.
Herneyse, sonuç olarak sıralamaya bakmaksızın üç ata şans vermenizi öneriyorum..













Son ayakta ise; 4 numaralı
SAVAŞTEPE banko olarak önereceğim isimdir.
En sevdiğim yarış tipi, kısa mesafede birbirinden süratli arap atları varsa ve geride sabırla bekleyecek sprinter atım hafif kiloysa değmeyin keyfime..
Biliyorsunuz SAVAŞTEPE son yarışında ekürisine bakmadan ilk atımızdı ve HASPOLAT'tan dolayı belki 20 lira ganyanı çıkacakken 3 lira çıktı..
A.C.Dağdeviren'in sürüşünü izliyorum, yarıışın her yerinde öyle kusursuz ki size kazanacağını hissettiriyor..
Tempo kontrolü altında, atının gücünü harcamadığının farkında, öndekilerin temposunun üzerine çıktığını biliyor ve tam zamanında dışarıdan yürüyerek safkanın akıcı sprint yapmasını sağlıyor..
M.Çiçek'li SÖKMENBEY de boş durmuyor tabi ama 600 ile 200 arası SAVAŞTEPE, sadece SÖKMENBEY'i değil tüm rakiplerini sürklase ediyor..
Hakim olduktan sonra SÖKMENBEY'in biraz ara kapatması moralimi bozsa da yarışın 1400 olduğunu hatırladım ve moralim düzeldi :)
Benzer sürüşle sonuca gitmesini beklediğim SAVAŞTEPE BANKOMDUR..













ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 7,6,8
2.AYAK: 2,,7,10,,6,5,11,13,14,4,8
3.AYAK: 2,3,1
4.AYAK: 4,,3,6,,1,2,7,8,5
5.AYAK: 7,3,2
6.AYAK: 4


NOT: Geceden yayınladığım için ROYAL CAPUCINO ve SAVAŞTEPE arasında sağlıklı bir tercih yapamamış olabilirim.. İkisini de tek tutuyorum ama ilk çalışmamda ikinci ayak daha karışık gibi gözüktü bana..
Sadece bu iki ayakla alakalı değişiklik yapabilirim, saat 13.00'e kadar herhangi bir duyuru ya da değişiklik yapılmamışsa şablon bu şekilde kalacak demektir.
Ayrıca
ALPDAĞI için mesafenin uzaması aleyhine ama bu atlara geçilmez ve 3'te 3 yapar diye düşünüyorum..



 

Yorumlar

#1 - Lewent - 08.04.2018 13:55

Emegine saglık Berkay.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.