DUYURULAR

BURSA TAHMİNLERİM - 2 NİSAN Kategori adları

BURSA TAHMİNLERİM - 2 NİSAN



Dünkü Adana'nın ilk ayağını yeni izleyebildim ve yorumda bahsettiğimiz MOON SKATI ile STEPPE EAGLE'nin yaklaşık 500 metre süren inatlaşmasına şahit oldum.
Özellikle günün ganyanı bahis oyunlarında 1.05 - 1.10'a koşan atların bitirilmeye koştuklarını düşünüyorum.. Ama sırf bu düşüncemden dolayı STEPPE EAGLE yıkamazdım.
Çünkü bu at, hayatı boyunca 30 kez at binen, henüz ilk 4 başarısı bulunmayan , adı sanı duyulmamış R.Bayram tarafından mahvedilmese JUNIOR PIANIST - DIBLANZADE gibi bitik atlara en az 5 boy fark yapacaktı..
İkinci ayaktaki M.K.Kumbasar'ın yaptığı ise ayrı bir skandal.. Kazandım sanıp teviği bıraktı ve fotoda kaybetti.
Bu lakayıtlığın bir cezası olmalı, 1 ay apranti eğitim merkezine göndermek en mantıklısı..
İzmir'de ise tamamen kendi hatamın cezasını çektim.. İkramiyeyi veren at BİNGÖLLÜM bizde varken ve ALWAYS FIST ile ALPTUĞHAN yorumlarımıza göre sağlam bankoyken, gidip en zor ayağı tek yazarak işleri berbat ettim..
Son 7-8 gündür formsuzum ve hayatımda ilk kez formsuz olduğum bu süreçte bir kişiden bile tepki almadım.. Bana olan güveniniz için teşekkür ediyorum.
10-11 gün falan kaldı, İstanbul - Ankara çim yarışları, yani gerçek yarışlar başlayınca bu tarz yarış programlarından bir nebze kurtulacağız..
Bu arada yeri gelmişken bir duyuru yapayım; Bursa yarışlarından sonra sitemizde sunucu çalışması olacak ve bir müddet giriş yapılamayabilir.
Bundan sonraki süreçte sitemizde herhangi bir kesinti, giriş yapılamama falan da olmayacak.. Eğer bu problemle sorun giderildikten sonra hala karşılaşıyorsanız cihazınızın geçmiş ve / veya çerez kısmını temizlerseniz sorun kalıcı olarak hallolacaktır..

Gelelim Bursa programına; çok zor gözükmüyor ama plaselerle tatlı bir ikramiyeye gidebileceğini düşünüyorum.
İki tekle sonuca gitmeye çalıştım, umarım haftaya güzel başlarız..






Birinci ayakta; yarışta ön grupta gidecek birçok safkan var ama liderliği sanırım ALİDEV kimseye kaptırmayacak.
SAVAŞ ATI 2.3.lükte gidecek, kötü çıkıp Tokaçoğlu'nun saçma teşvikleriyle NEW TRANSATLANTIC de 2.3.lüğe sokulacak, dışarıdan KUPALIM da dolduracak ve hatta HERO ADMIRAL'in de bariyerde 3.4.lükte yer tutmak isteyeceğini söyleyebilirim..
Normalde eski ZULFO KIRVE varsa kafayı kimseye vermez ama artık o startı ağır alıp teşviklerle bile önlerde yer tutamıyor, mecburi olarak 5.likte falan gidecek.
Grubun en gerisinde ise AKHTAMAR'ı izleyeceğiz..
Gidişat bu şekilde olacak orası kesin ama tempo konusunda hiçbir fikrim yok.. Özellikle bu aralar öyle saçma at sürüyor ki her jokey, artık net bir şey söyleyemiyoruz. Ezbere gidişat anlatanların halini düşünemiyorum bile :)
ALİDEV aldıktan sonra bir anda herkes ele alabilir ve yarış hiçbir yerde hızlanmayabilir, işte bu durumda benim az sonra favori olacak öveceğim atın şansı bir anda azalmış olur.
Ancak ALİDEV alırken ciddi anlamda efor sarfeder ve sürekli de artan bir tempo izlersek işte o zaman benim favori sonlarda kanatlanarak gelecek.
Kimden mi bahsediyorum; tabii ki grubun en gerisinde yer alan
AKHTAMAR..
Özellikle 1200'den sonra git gide artan bir tempo ihtimalini daha yüksek gördüğümden sonlarda bitirici bir sprintere itiyacım var; o da AKHTAMAR'dan başkası değil..
Net favorimdir.. Eğer gelmezse yarış beklediğim gibi cereyan etmemiş ve ön grupta gidecek isimlerden biri kazanmış demektir..
Bunlar da sırasıyla;
NEW TRANSATLANTIC, KUPALIM, ZULFO KIRVE ve ALİDEV..










İkinci ayağın sizce yorumlanacak bir tarafı var mı?
Misal ben KAYRABEY'in nesini yorumlayabilirim? Yaklaşık 18 kez yarışıp sürekli 2.3.lüğe koşan bir at..
Bir de işin ilginci bu tarz atları yazmamaya karar verdiğinizde çıkıp kazanıyorlar.. Misal geçenlerde yine Bursa ilk ayakta ESMER vardı..
Dünyada gördüğüm belki de en vasat attır, abartmıyorum.. Kolay tempoda düzlüğe çıkar, 300'den sonra 5 boy önde olsa bile 5.liğe geriler.
Bu at, İstanbul'dan gelen ve şampiton adayı dediğimiz ÇIKSALIN'a geçilen LAST PRINCESS'e uzak yaptı..
Gerçi biz şablonumuzda ESMER'i yazdık ama ben kendim kupon yaptığımda inanın böyle atları yazmıyorum.. 
NEŞETİM, GECE KUŞU, HÜROĞLU falan da çok benzer, sürekli 2.3.lüğe koşacaklarmış gibi..
Dolayısıyla gerçekten yorumlanacak bir tarafı yok.. Hatta ben iki üç yarış önce 3.olan, en azından kazanmak isteyecek bir atı favori olarak önereceğim; 7 numaralı
KIZILALEV'e dikkat..
Daha sonraki sıralamam;
NEŞETİM, DEDEMANBEYİ, GECE KUŞU, HÜROĞLU ve KAYRABEY şeklinde..











Üçüncü ayakta; çok enteresan bir yarış izleyeceğiz; normalde kalite bakımından bu grupla uzaktan yakından alakası olmayan iki at var YELE ve OBRADA.. ( eski, Kastar'larda olan ARKANSAS SOUL'u saymıyorum )
Ancak YELE sıkıntılı, OBRADA ise kaba kumda biraz eksik.. Kaldı ki OBRADA'nın nefes yapma ihtimali yüksek..
Bizim Bursa atlarına bakıyorum; ROWDY çok vasat, SUPER STEEL dengesiz..
Sadece
LION FLAG ve ARKANSAS SOUL için olumsuz bir şey söyleyemem çünkü LION FLAG bu grubu daha önce starttan 3 boy geç çıkmasına rağmen geride bıraktı, ARKANSAS SOUL ise gerçek gücünü koşarsa bunlar rakip falan değil.
Peki bu iki atı yazıp geçebilir miyiz? Bence son derece riskli olur..
Zira LION FLAG yine kalabilir, ARKANSAS SOUL ise eski durumunda değil..
Dolayısıyla iki at değil, altı atla geçerek kapatıyorum..












Dördüncü ayakta; rakiplerinden en yakın handikap puanı kendisiyle neredeyse yarı yarıya olan bir safkanımız var; 1 numaralı
MANİDAR..
Gruptan güç ve kalite olarak fazlasıyla üstün olan safkana M.Gündüzeli'nin binmeyecek olması olası bir şaibeyi de ortadan kaldırmış bulunuyor..
H.Kaplan biraz sert at binse de teşvik bakımından bindiği atın hakkını veren, genel olarak oldukça beğendiğim bir jokey..
Dolayısıyla jokey bakımından benim içim rahat.. Yapması gereken tek şey, BİLGİNKADİR ve ASLANCAN ile inatlaşmaması..
Ancak MANİDAR'la alakalı kafamda soru işareti yok değil.. Şöyle ki; evet son yarışında start aldığı rakipler SERDÜMEN, TEKİNER falan ama ben yarışı bırakmasını, gerilemesini falan da beklemiyordum açıkçası..
Bunda, önde bomboş kalması gereken atı çeken ve yarışa küstüren Gündüzeli'nin de etkisi vardır belk bilemiyorum ama belki de safkan sorunludur.. Ya da en yüksek ihtimali söyleyeyim; İzmir kumunda yapamamıştır..
Eğer sağlık açısından bir sorunu yoksa, isterse berbat binilsin bu üzerine hiç koyamamış rakiplerini çok rahat geride bırakmalı..
BANKOMDUR..

EGEBEYİ gibi bir iyi bir kötü olan dengesiz bir safkanla karşı karşıya kalırsak da sanırım devreye sadece
BOĞAZLI girebilir..











Beşinci ayakta; öyle süratli isimler bir araya gelmiş ki geride bekleyen sağlam bir sprinter olsa sanırım asrın bankosu olurdu..
Aslında bu tanıma uyan bir safkan yok değil ama hazır olup olmadığı, kondisyon sıkıntısı yaşayıp yaşamayacağından emin değilim.
3 numaralı
ARNAVUT'tan bahsediyorum tabii ki..
DEMİRBAŞ'ın 1200'de anormal bir sürati var, SERABIM'ın da son yarışını kazanmışken hiç beklemeye niyeti olacağını zannetmem..
Dolayısıyla bu iki at ölüm temposunda kaçacaklardır..
Hatta sentetik pistte sürekli kafayı alıp düzlükte durmasıyla tanıdığımız KEREMTOSH da normalde kaçak ama kaba kumda bu atlara ayak uydurabilir mi bilemiyorum tabi..
Sonuç olarak DEMİRBAŞ ve SERABIM'ın inatlaşacaklarından eminim ve haliyle sprinter arayışı içerisindeyim.
Bu tanıma da arası olmasına rağmen cuk diye oturan tek isim ARNAVUT.. 

SANTA RUA ve ASBEY de sürpriz yapmaya çalışacak isimler ama onlardan önce DEMİRBAŞ var..
Zira SERABIM'dan daha güçlü bir at ve 2 de gidebiliyor.. Sert tempo yapıp farkı 6-7 boy'a kadar çıkardıktan sonra dursa bile yakalanmayabilir.. Sonuçta ARNAVUT'u nefesli bulamama ihtimalimiz var.
3.lükte öndeki kapışmaya ayak uydurmazsa şansı olabilecek
KEREMTOSH'u da sayarsak, bu ayağı beş atla geçiyorum..












Son ayakta ise; banko olarak önereceğim, hatta MANİDAR'dan bile daha çok güvenip yıkmayı düşünmediğim isim 1 numaralı
BÜYÜKDÜŞÜN olacak..
Son yarışında M.G.Sezgin liderliği alacağım diye arka grubu biçti ve az daha bir meslektaşının hayatına sebep oluyordu.
Bu apranti kardeşimize biraz daha dikkatli at binmesini öneriyorum..
Bugünkü yarışa gelince; ön grupta gidecek birçok safkan var ama hiçbirisi BÜYÜKDÜŞÜN'den liderliği alabilecek serilikte değiller.
Mesela KIRKBİRLİCAN 2.3.lükte gitti, o şekilde 2.oldu.. Daha fazlasını isteyeceğini sanmıyorum.
GALAPAGOS normalde ölümüne kaçar ancak neredeyse son on yarıştır starttan berbat çıkıyor ve önlere bile gelemiyor..
BABAMEMDUH'un hem arası var hem de son dönemde o da geç çıkmaya başlamıştı.. Zaten 2-3 gitmeyi daha çok seven bir at..
NİNOŞUNOĞLU'nun da iyi başlayamama durumu var, başlasa bile orta grupta yer tutma ihtimali çok daha yüksek..
Dolayısıyla BÜYÜKDÜŞÜN'ün en dışarıdan doldurarak bariyer dibine yaslanıp liderliği alacağı kesin gibi.. Hatta dinlenme fırsatı da bulacak çünkü liderliği alıp kolayladıktan sonra diğer rakipleri de teşviği kesmek zorunda kalacaklar.
Bu sayede düzlüğe bariyere yapışarak çıkıp rakipleriyle arasındaki fark azalsa bile geçit vermeyecek..
BÜYÜKDÜŞÜN BANKOMDUR..









ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 6,,4,1,2,7
2.AYAK: 7,9,1,3,5,6
3.AYAK: 1,4,,7,3,2,6
4.AYAK: 1 / 4
5.AYAK: 3,,2,5,7,4
6.AYAK: 1

 

Yorumlar

#1 - şumrud - 02.04.2018 18:21

böyle bir saçmalık görmedim. bu nasıl at sürmek. Apranti kıtlığı mı var? geçen hafta hatalı bu hafta hatalı. nedir bunların eliden çektiğimiz. yarış zevki bırakmadılar. Övgüler yagdirmaktan bıktık. ....

#2 - devsev - 02.04.2018 14:39

Sevgili Mylife;serzenişte bulunduğun adam 6.45 ganyana koşacak atları 1.25 ganyana koşturan bir doktor..Doktor bugün bir atı değil de bir macar salamını tek versin bu salam 1.40 ganyana koşar bildiğin salam ya atın işlenmiş hali.Göklerde yıldız gönüllerde ay;ganyanları belirleyen adam Dr Berkay...

#3 - keremcan - 02.04.2018 14:37

Bazı arkadaşların aksine; BİZLER seni günlük,saatlik,haftalık ve SONUÇ ODAKLI değerlendirmiyoruz...sen kendini bircok özellik ve yeteneklerinle bizlere zaten İSPATLAMIŞSIN....hergün başarılı olmak ve hergün çıkışta olmak;zaten insan doğasına ve yaşamına SYKIRIDIR...hayatımıza anlam veren ve heyecan katan o İNİŞ VE ÇIKIŞLARDIR....hep çıkış olduğunu varsayalım;O yaşamın anlamı ve heyecanı olurmu?...senin "ÖZÜN" ve KALITEN belli
.biz seni o özüne göre değerlendiriyoruz. .gerisi detay. ..aylarda baßarısız kalsan,benim için berkay kurt imajı bir milim bile değişmez...sevgilerimle

#4 - Mylifee - 02.04.2018 13:20

Sevgili Berkay Yorumlarından dolayı ağzına sağlık dün akşam Adana da ilk ayaktan altilimiz yatınca inan sana serzenişte bulunmadım değil yaklaşık on gündür formsuzlugun var evet ama bazen verilecek ati bağıra çağıra vermen gereken yerde daha sağlam bir banko var diyip vermediğin at çıkıp geliyor o sağlam bankonuz ne hikmetse gelmiyor Acaba diyorumki Bu Tjk nın sanamı garezi var bizemi diye düşünmüyor değil insan biran evvel Bursaspor gibi formsuzluğunu atacağını umuyor basarilar diliyorum :)

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.