DUYURULAR

KOCAELİ TAHMİNLERİM - 13 MART Kategori adları

KOCAELİ TAHMİNLERİM - 13 MART


 Kocaeli'de bugün oldukça zor bir program var, banko önerebileceğim toplamda üç safkan var ancak bunların hepsinin avantajları olduğu gibi dezavantajları da var.. İşte bu yüzden oldukça zorlandım.
Yine de doğru teki seçebilirsek iyi sonuç alabileceğimizi düşünüyorum. Şimdilik şablonumu yayınlıyorum, yorumlarım 13.30'da eklenecektir..









Birinci ayakta; son yarışı hayal kırıklığı yaratmasaydı
KOMSHU'yu tek önermeyi bile düşünebilirdim.
Tam mesafesinde yarışacak olan kısrak, eski durumunda olmayan MANOUSH'un favori çıktığı bu yarışı yakalamışken affetmezdi.
Fakat öyle berbat bir görüntüsü vardı ki son yarışında, hiçbir yerde işlemedi.. Eğer bu devam ediyorsa kazanabilmesi zor ancak o güne mahsus bir sıkıntısıysa - ki bu yarış için hazırlıkları çok iyi gözüküyor - bugün ben bu safkanın kazanmasını bekliyorum.
7 numaralı
ASHRAQA da tam mesafesinde yarışacak.. ARALYN ve düzgün çıkarsa FAIRY DANCER'in süratlendireceği yarışta en iyi yeri almasını beklediğim kısrak fena bulmadığım binicisi idaresinde kazanmaya hiç olmadığı kadar yakın..

Her şeye rağmen kalitesiyle
MANOUSH, mesafeyi kısaltabilmesi halinde PENGUEN ve ASHRAQA ile birlikte bariyerde 3.lükte, yani en iyi yerde konumlanmasını beklediğim WEMBLEY FIRTINASI sırasıyla şans verdiğim diğer isimlerdir.











İkinci ayakta; banko olarak önereceğim isim 1 numaralı
GÜMÜŞKESEN olacaktır..
Bu safkan bizi her seferinde yatırmasına rağmen kendisinden vazgeçemiyorum çünkü öyle salak saçma binişlere kurban gidiyor ki anlatmaya kalksam sayfalar yetmez.
Önce F.Karakurt katletti, sonra M.Kaya.. Şöyle bir ata sahip olunup sorumlulardan bir kişi bile yarış analiz edemez mi? Edemiyorlar işte..
Liderliği almak istersin eyvallah, ama yarış öncesinde kimlerin aynı şeyi isteyebileceğini de düşünmen lazım..
Eğer aynı şeyi isteyen birden fazla rakibin çıkarsa kaçıncı metrede inatlaşmayı bırakman, onu nasıl temposunun üzerine çıkarman gerektiği konusunda plan yaparsın.
Eğer bunu yapamıyorlarsa mesela ben kendilerine yardımcı olayım bu yarış için; kafayı mı almak istiyorsunuz? Kafayı almadan kazanabileceğine inanmıyor musunuz?
Çok basit, oldukça şanslısınız ki GÜMÜŞKESEN dışında burada sadece iki tane at liderliği isteyebilir ve onlar da grubun en vasat atları: MURTAZA ile BEHRAMŞAH..
M.K.Ceylan 14-15 yaşında bir çocuk, bindiği her atla belli bir yere kadar gitsin ve özgüveni yerine gelsin diye kaçıyor haliyle.. BEHRAMŞAH 2-3 te gidebilen bir at ve anormal seriliğie sahip değil.
Dolayısıyla sert başlayarak BEHRAMŞAH'ın yanına dahi gelememesini sağlayabilirsin..
MURTAZA'yı ise bilemiyorum, safkan teşviklerle hatta kamçılarla liderliği almak istiyor ama o da aşırı seri değil ve alamadığı yarışlar çok sayıda.. Sadece niyetinden bahsediyorum.
Dolayısıyla yapılması gereken tek bir şey var; 3.kulvardan çıkıyorsun, hemen sağındaki iki at da seninle aynı şeyi isteyecekler.. Tempolarını görebilmen, hissedebilmen de kolay..
İlk 200 metre aşırı sert başlatıp onları pes ettirmeli ve daha sonra dinlendirme moduna geçmelisin.. 
Altını çizerek söylüyorum; bu iki safkan senin rakibin falan değil.. Sadece gidişat anlamında işini baltayabilme ihtimali olan iki at.. Dolayısıyla küçümsememeli, önlem almalısın..
Diyelim ki bir mucize oldu ve MURTAZA da BEHRAMŞAH da ölüm temposunda GÜMÜŞKESEN'in yanına gelebildiler..

Bizim Furkan da padokta 'ne yap et kafayı verme' diye talimat aldığı için inatlaşacak ve at sonlarda UÇANBİLGİN  tarzı bir ata yakalanacak.
Ancak bana göre çok daha olası sonuç; GÜMÜŞKESEN iyi çıkıp liderliği aldığında MURTAZA da BEHRAMŞAH da o sürate erişemeyecekler ve belki de 100 metre sonunda pes etmek, yani beklemek zorunda kalacaklar.
Bu sayede GÜMÜŞKESEN düzlüğe dinlenmiş, sermayeli biçimde çıkabilecek ve son 200'de muhakkak yakalanacağı UÇANBİLGİN'e tekrar tazeleyebilecek.
GÜMÜŞKESEN BANKOMDUR..


NOT: Ayrıca ben GÜMÜŞKESEN kazanırsa
UÇANBİLGİN'in de 2.olacağını düşünüyorum.
Yani 1 / 6 Sıralı ikili öneririm..











Üçüncü ayakta; grubun bana göre en iyi atı 9 numaralı
OHETIKA..
Son yarışında binicisinin saçma sapan sürüşünden dolayı etkisiz kalan safkan bana göre 1200 metre mesafede buradaki her attan daha iyi..
Bursasporum'un efsane isimlerinden nam-ı diğer Xavi'nin ( Bekir Ozan Has) sahibi olduğu safkan düzgün bir ekipte olsa iş yapabilir.
Yetenekli kısrak bugün F.Yüksel idaresinde yarışacak ki eğer RESURECTION ile kapışmazsa bence 1200 metre yaptığı seri sprintle kolay kazanabilir.

Daha sonraki sıralamam şablonumdadır..










Dördüncü ayakta; 1 numaralı
BESSEY vasat bir isim olsa da gidişat avantajıyla tek tuttuğum isimdir.

Yazımın girişinde bahsettiğim,  'avantajları olduğu gibi dezavantajları var' şeklindeki cümle BESSEY ve beşinci ayakta anlatacağım safkan için geçerli..
Avantajını da dezavantajını da ilk cümlede belirttim aslında; avantajı önde bomboş kalacak olması ve rakiplerinin kaba kumla alakaları olmamaları, dezavantajı ise kendisi de son derece vasat ve güçsüz bir olması..
Örneğin önceki yarışında GÜNYÜZÜ gibi yarış hayatının sonuna gelmiş vasat bir at karşısında bile çaresiz kalıyor.
Yani bu ata sırf boş kalıyor diye kalkıp nasıl güveneyim? Evet başka tuttuğum at yok, geriden doğru düzgün sprintin geleceğine inanmıyorum ama BESSEY dirençsiz bir at olduğu için şablonumuzun kaderini onun ellerine bırakamadım..
Ben bu ayağı kapatacağım..










Beşinci ayakta; BESSEY için söylediklerim, BESSEY'in İngiliz versiyorunu olduğunu düşündüğüm 2 numaralı
WINNER FACE için geçerli..
Son derece vasat ve dirençsiz bir at.. Düşünün kendisine 1400 metre mesafe bile uzun geliyor.
Fakat bu yarışta önde bomboş kalacak ve kendisinden çok daha vasat isimlerle mücadele edecek.
Normal şartlarda startla birlikte liderliği alıp düzlüğe sermayeli çıkarak yanına at falan yaklaştırmaması gerekir ancak ben bu safkanın son yarışında kendisinden çok soğudum.
Bana göre CAPTAIN STEEL'e geçilmesi büyük sürprizdi ve son 100'e kadar adeta çaresiz kaldı..
Bugünkü yarış 1200 olsa buna aldırış etmeden tek önerirdim ama 1400'de ben bu atın gücüne ve nefesine güvenmiyorum.
Rakipleri
ANATOLIAN STORM ve SIELA'dır..













Son ayakta ise; ARSLANBAŞ, HABERATLI başta olmak üzere, GEDİZKAYA, AKÇEŞME gibi birçok süratli isimlerin bir araya geldiği koşuda benim favorim 5 numaralı
BALTACI..
Kaba kuma aşina olan BALTACI son iki yarışında bir şeyler yapmaya çalıştı ve bugün birçokkaçak atın olduğu grubu 1200'de, 54 kg sıkletiyle yakalamış.
Kolay kazanırsa şaşırmam..

MURTECİZCAN, GEDİZKAYA, AKÇEŞME ve SERHASAN daha sonraki rakiplerdir..








 

ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 3,7,4,5,2
2.AYAK: 1
3.AYAK: 9,8,2,6,4,5,7
4.AYAK: 1 / 3,2,4,5
5.AYAK: 2 / 1,4
6.AYAK: 5,6,8,1,10






NOT: Gördüğünüz gibi GÜMÜŞKESEN - BESSEY ve WINNER FACE gibi üç banko adayından bana en güven vereni GÜMÜŞKESEN oldu..
Sizler yine de daha farklı kurgular deneyebilirsiniz..

Yorumlar

#1 - BERKAY KURT - 13.03.2018 15:45

kmuratti; sıkıntı yok, bundan sonrası için şifrenizi paylaşmazsanız seviniriz.. İyi şanslar...

#2 - Lewent - 13.03.2018 15:45

kmuratti ; sen neyle neyi satın almaya çalışıyorsun arkadaş.verdigin 50 ₺ paraysa Nicolas'ın dediği gibi mide bulandırma uza ben verecem paranı.Berkay kardeşim sen bi harikasın.. kaale alma böyle insanları ve de eleştirileri

#3 - kmuratti - 13.03.2018 15:43

berkay bey kusura bakma benim adıma ortak üye olduğum insan yorum yazmış onun adına özür dilerim sizin yorumlarınızı zevkle okuyorum ve oynuyorum bu sahatten sonra arkadaştan selamı sebahı kestim

#4 - fenerht - 13.03.2018 15:13

teşk ederim sevgili Berkay! yorumların tespitlerin analizlerin bence mükemmel. senin formatın bu. ve eminimki üyelerin en az yüzde 90ı benim gibi düşünyordur. sen moralini bozmadan doğru bildiğin yolda yürü lütfen. şahsen tanımıyorum seni ama tanımakta isterim fırsat olursa. bence sen doğru dürüst ve adam gibi adamsın

#5 - BERKAY KURT - 13.03.2018 14:56

@zago1977; HABERATLI elediğim isimlerden biri.. Elememin sebebi de önde birçok stili rakibi olmasından kaynaklı.
Zira safkan sn yarışında çok sert kaçmış, sonlarda durmuştu.. 2.liği kötü sonuç olarak görmeyecekleri için aynı şeyi yapmak isteyeceklerini düşünüyorum.. Bu da sonlarda temposunu kaybedeceği anlamına geliyor.
Yine de çok iyi duruma getirilmiş safkan, 'yazmayın' diyemem..

#6 - taner - 13.03.2018 14:50

Arkadaşlar..gerginliğe gerek yok üsluba biraz dikkat edelim.elbette eleştiri yapma hakkımız var ama eleştiri demek yargılamak yada suçlamak demek değildir.farklı kurgulardan anlaşılması gereken bence biz üyelerin bütçesiyle alakalı bi durum.bunuda yorumlardan yola çıkarak yapacağız..yoksa zaten şablon alternatif şekilde verilmiş durumda.doğru olan şuki sonuç odaklı beklentiler içündeyiz hepimiz.ama bu beklenti her üyeye altılı yakalama sözü olduğu anlamına gelmemeli..sonuçta canlı varlıklar üzerinde bir oyun türü bu..biraz daha sakin ve saygılı olmalıyız hepimiz.hiçbirimiz zorla üye yapılmıyoruz..bol şanslar hepimize ve doktor biz sana inanıyoruz..

#7 - TOKATLI - 13.03.2018 14:34

Emeğine sağlık kardeşim süper tespitler inşallah düşündüğün gibi gelişir herşey bu arada bazı yorumlar bence rakip site elemanları:)

#8 - zago1977 - 13.03.2018 14:33

Berkay bey son ayakta HABERATLI hicsansi yokmu acaba

#9 - nicolas2525 - 13.03.2018 14:30

Yıllardır biz takip ediyoruz böyle saçma kelimelerle eleştiri yapıp moral bozacaksan git kardeşim paranı ben ödeyecem ver hesap numaranı

#10 - BERKAY KURT - 13.03.2018 14:16

kmuratti; beni sadece oyun yazan biri olarak görüyorsanız yanlış yerdesiniz.. Ben yarış yorumluyorum.
Yarış izlemekten keyif almıyorsanız, atları tanımıyorsanız, kısacası bunca anlatılandan bir şey anlamıyor gün sonunda sadece şablonun tutup tutmadığına bakıyorsanız samimiyetle söylüyorum ki yanlış yerdesiniz..
Bu bir eleştiri ya da eleştiriye açık olmama durumu değil.. Ben size içtenlikle, sizin beklentilerinizi karşılayamayacağımı söylüyorum.
Dolayısıyla sitenin İletişim kısmından bilgilerinizi aktarırsanız iptal/iade işlemini sağlayabiliriz..

#11 - kmuratti - 13.03.2018 14:01

Madem biz farklı kurgular deneyecek sek sen niye oyun yazıyorsun onu anlamadım bizde para verip senden iyi oyunlar almak istiyoruz, , , , , Arkadaş

#12 - BERKAY KURT - 13.03.2018 13:32

deccal665; GÜMÜŞKESEN'e rakip en başta UÇANBİLGİN, çok daha sonra ise EMİRSOY, BAYKOÇ, GERGİN ve MARUFTAY şeklinde..

#13 - deccal665 - 13.03.2018 13:00

Tekinin rakiplerini de yazarmisin baska tekine guvenirsek diye ben 5 ayak 2 diyorum bende tutuyorum

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.