DUYURULAR

İZMİR TAHMİNLERİM - 4 MART Kategori adları

İZMİR TAHMİNLERİM - 4 MART


İzmir programında boş koşu olsaydı yedili ganyanı doğru tahmin etmeye çalışırdık ve en azından ciddi ikramiye kazanma umudumuz olurdu ancak ne yazık ki yok.. 
Altılı ganyanı doğru tahmin etsek bile tatmin edici olacağını düşünmüyorum.
İşte dün Adana'da gördünüz, iki bankomuz kazandı, kalabalık koşular vardı ve neredeyse her ayak kapalı bekliyorduk ama altılı 300 tl verdi..
Tabii ki bunları boş geçmemek özellikle de moral açısından güzel ama kimse altılı oynarken 50 tl verip 100 tl alayım beklentisiyle oynamaz sonuçta..
Herneyse, biz işimizi yapıp yarışları doğru şekilde yorumlamaya devam edelim, ne vereceği artık biraz da şansa kalmış..











TROPICAL STORM - KIZIL GÜNEŞ: Günü gününe tutmayan dengesiz 4 ve yukarı İngilizlerin mücadelesi olacak farkındayım ama şu anki sağlık durumu olarak rakiplerine oranla sivrilen iki safkan olduğunu düşünüyorum.
Bunlardan TROPICAL STORM'a artık ne olursa olsun 'kaç' talimatı veriliyor.. Son 4-5 yarıştır baya baya yüksek tempoda kaçan safkan bir iki yarışında beni çok etkiledi.
N.Avcı gibi teşviği çok etkili bir jokeye, doğru taktik verileceğinden emin olsam bu safkanı sizlere banko bile önerebilirim.
Diyelim ki TROPICAL STORM'a 'muhakkak liderliği al' talimatı geldi, o zaman sırasıyla şu üç olayın gerçekleşmesi gerek:
1-) İstese en kral attan kafayı alabilecek serilikte olan WILD HEART'ın 1600 diye temkinli başlaması..
2-) MOI JIZNI'nin startı her zamanki gibi ağır alıp 3.lükte kendi temposunda gitmeye razı olması..
3-) Son yarışlarında uzun mesafeye rağmen şuursuz serilik yaparak yarışı hızlandıran iki isim WINGED VICTORY ve SECRET HISTORY'nin bu kez böyle bir şeye yeltenmemeleri..
Dediğim gibi bütün bunların ( 1 ya da iki tanesi değil, hepsi ) ilk 100-200 metre içerisinde gerçekleşmesi gerekir..
Peki sizce TROPICAL STORM'un ilgilileri veya jokeyi bu ihtimalleri hesaba katacak mı? Tabi ki katmayacaklar.. Ezbere taktik belirleyecekler.. O belirleyecekleri taktik de, en son yarışında hangi taktikle ahırına ikramiye kazandırdıysa o olacak.. Çünkü bu iş böyledir, başarılı olursa 'bizim atın stilini bulduk!' denir, başarısız olursa binlercesinden bir tane atıyorum 'hep o kapalı gözlük yüzünden' denir.
O yüzden ben antrenörlere veya jokeylere salladığımda 'sahada olmak farklı' diyenlere her zaman hodri meydan diyorum.. Bir tane kalabalık ve denk gruptaki bir yarış analiz edin önünüzde saygıyla eğileyim.. Yok edemeyecekseniz de dışarıdan farklı bir yarış gözüyle bakanı da sadece okuyun!..
TROPICAL STORM'a dönecek olursak, bu söylediklerim sadece bir örnekti, TROPICAL STORM'un ilgililerini özellikle kastetmedim.
Gidip yarın 3.4.lükte giderler ya da liderliği alıp boş kalırlar bilemem.. Ben sadece TROPICAL STORM'un saçmalamazlarsa çok şanslı olacağından eminim..
KIZIL GÜNEŞ de son yarışını çok etkileyici kazandı.. A.O.Pazar'ın teşviğini ilk kez bu atın üzerinde beğendim.. İstikrarlı bir at değil ama o görüntüsüyle bu yarışı da kolay kazanırsa şaşırmam..


MOI JIZNI ve DOLCE en ciddi rakiplerdir..


Not: Bu ayağa saat 13.30'a kadar ekleme yapılabilir.












İkinci ayakta; enteresan bir safkan dikkatimi çekti; puan veriliyor mu, agf'de kaçıncı sırada çıkacak geceden yayınladığım için bilmiyorum ama 3 numaralı
ÖZTURBO benim çok ilgimi çekti..
Starttan çok kötü çıkıp teşviklerle grubun temposunu yakalamaya çalışmış, kolayladıktan sonra da tecrübesiz aprantisinden dolayı yer tutamamış..
Tüm bunlara rağmen düzlüğe kazanan atla neredeyse ( bir süreliğine ) eşdeğer sprinti atmış ve son 200'de ise enseye basmış..
Sonuçta baba TURBO, iyi ellerde bakıldığı da kesin, R.Canpolat'tan D.Yıldız'a da dönüyor daha ne olsun ki?
Henüz tek bir yarışını izledik ve yarış karakterini çözemedik belki ama bu kadar bahsedilmeye değer bir at olduğunu düşünüyorum.
1 numaralı
DİRSEKBÜKÜ'nün hazırlıkları buradaki çoğu attan daha iyi.. Muhtemelen Şirinyer'de 'tek' diye yayılacak çünkü ilk kez koşacak atlar idmanlarında göz dolduruyorlarsa genelde 'geçilmez' oluyorlar bu ilde.. Ha kazanamıyorlar orası ayrı konu :)
Ama sanki DİRSEKBÜKÜ biraz farklı.. El oynatmadan kazanırsa şaşırmam.
2 numaralı
KORYİĞİT ise Ankara'da bekleneni veremese de sonuçta ÖZALAK, ÇELİKKALKAN gibi atlarla mücadele etti. Buradaki maiden atlarının çoğu boş isimlerden oluşuyor.
Nefessizlikten etkilenmezse etkili jokeyiyle yarışı esas rahat kazanacak at KORYİĞİT'tir :)

Bu üç atı önde görsem de
UÇANAHMET, BİRİMSİN ve CEVİZ'i de yazmakta yarar var.












Üçüncü ayakta; 5 numaralı
PATRONİÇE son yarışını eze eze kazandı çünkü üzerinde Kocakaya vardı..
Ne yaptı Kocakaya? En geride el sürmeden gitti ve düzlüğe İngiliz gibi ara kapatarak çıktı..
Oysaki PATRONİÇE'yi bir senedir 2.3.lükte gidip 1000'in orada vitesi arttırırken izliyoruz.. Her seferinde son metrelerde duruyordu ama ısrarla da aynı taktiği uyguluyorlardı.
Yakın zamanda bir de RAZYANA vardı, ilgilileri başımıza bela olmuşlardı.. Safkanın 1000'de vites arttırıp arkaya 8-10 boyu yaparak daha etkili olduklarını düşünüyorlardı :) Tabi alakası bile yoktu, bu taktikle RAZYANA kazanacağı onlarca yarışı sonlarda tempo kaybedip emekleyerek kaybetti. PATRONİÇE de kendisini çok sevsem de Küründük'le kaybetti.
Herneyse, en geride el dahi sürülmeden gitmesi ve mücadeleden uzak durması gereken PATRONİÇE'nin üzerinde, bu atı Kocakaya ile birebir aynı tarzda süren H.Karataş var..
GARANTİ, ADINI SEN KOY ve hatta MADRABAZ varken, hepsinin gerisinde acele etmeden ve teşviğe mümkün olduğunca geç başlayarak düzlüğe çıkarsa ( Karataş ile önceki yarışını kazandığında bence çok erken başlamış ve bu yüzden NİLDA'ya ayıramamıştı ) bu rakiplerini kolayca yakalayıp geride bırakmasını bekliyorum.
BANKOMDUR..

Rakip isterseniz;
MADRABAZ, ADINI SEN KOY dışında yok..












Dördüncü ayakta; 4 numaralı
YELTAY'ın maşallahı var, İngiliz seriliğinde ve önde ciddi preslere maruz kalmasına rağmen hızını hiçbir yerde kesmiyor..
Ankara kumunda beğenmediğim safkanın kaba kumunun eksik olduğunu düşünüyordum ama İzmir'de başkalaşınca bunun sadece Ankara kumuna has bir şey olduğu kanaatine vardım.
Bugünkü yarışta CÖMERT ÇOCUK ve SELKUT mecburen bekleyecekler ve hatta tek umutları BOMBACAN'ın yarış boyunca teşviklerle gidip YELTAY'ın hızlarına çıkmaya çalışması olacak..
BOMBACAN startı ikidir kötü alıp önlere gelemediği için bu kez 'Allah ne verdiyse kaç git' talimatı alabilir, buraya kadar tamam ama YELTAY'ın bu umrunda olur mu işte orası muamma..
Hiçbir yerde hızını kesmeyen safkan 1400'de nasıl yakalanacak hiçbir fikrim yok.
BANKOMDUR..

Rakip isterseniz bence
CÖMERT ÇOCUK'tan başka yok..  O da BOMBACAN kamçı sopa giderse diye..












Beşinci ayakta; banko olarak önereceğim isim 3 numaralı
HARUNHAN olacaktır..
Ne YELTAY ne PATRONİÇE ne de bir başkası, altı ayak içerisinde benim sorgusuz sualsiz güveneceğim tek isim HARUNHAN'dır..
Belki sırf aksiyon yapısından bile güvebilmeyi haketmiyor ama ben bu tarz yürekli, ağırkanlı ama fuleli atları daha çok seviyorum..
Son yarışında ANZAS da olunca HARUNHAN'ın işi zorlaştı.. Karataş yol boyunca itleyip doğrusunu yapsa da ANZAS kolay gidip vites arttırabilen bir at olduğu için HARUNHAN yarışın ortalarında dağıldı..
AVUKAT ise kolay temposuyla yer tutan ve ivmelenen bir at olduğu  için bunlarla ilgilenmedi ve aslında işine de geldi..
HARUNHAN kolay sıyrılmasına izin vermese de hem pistin sulu olması hem de ANZAS'ın varlığı en fazla 2.lik getirebildi.
Ancak bugün mesafe 200 metre uzuyor ve ön tarafta ANZAS gibi kaçak bir at yok.
Dolayısıyla Karataş yoğun teşviklerle başlayacak ve numarayı alacaktır.. Aldıktan ve kabul ettirdikten sonra ise HARUNHAN'ı en fazla 200 metre dinlendirecek, devamında yine teşviğe başlayacaktır..
Bu sayede arka grubu uzun sprinte zorlayacak ve 1600'de muhteşem ciğerini ve dayanıklılığını sergileyebilecek..
Yakalanacağını ama asla geçit vermeyeceğini düşünüyorum.
BANKOMDUR..









ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 7,2,,6,4
2.AYAK: 3,1,2,,5,7,8
3.AYAK: 5 / 4,1
4.AYAK: 4 / 2
5.AYAK: 3
6.AYAK: 6,1,7,2,,12



 

Yorumlar

#1 - rasimcorak - 04.03.2018 15:00

Sevgili berkay, birinci ayakta menina ve dangerous tepe ile 3. Ayakta kırdeniz olmaz mı
Yazmayalım mı? Teşekkür ederim ilgine.

#2 - Ardatunahakan - 04.03.2018 14:55

Emeklerine sağlık

#3 - tolga5555 - 04.03.2018 14:42

Sağol Berkay

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.