DUYURULAR

İZMİR TAHMİNLERİM - 16 ŞUBAT Kategori adları

İZMİR TAHMİNLERİM - 16 ŞUBAT


 

İzmir’de yine az atlı ve cılız bir program var ama geçen hafta kayıtlarda görüp heyecanlandığım bir safkan hatrına programa oldukça ısındım..
Günün en denk güçte gözüken yarışı olduğu ve kendisi de cazip konumda gözüktüğü için günü karlı kapatabilmemiz için bir fırsat...

 

 

 

 

 

SENOŞ: Evet yukarıda isim vermeden bahsettiğim safkanın ta kendisidir.. İlk bakışta grubun kendisine sert geleceğini düşünüyorsunuz ama biraz derinlere inince aslında hiç de öyle olmadığını görüyorsunuz.
Biliyorsunuz SENOŞ’u geçen yarışında da cazip konumdayken banko önermiştik ve bizi yanıltmamıştı.
Bu yarışı kayıtlarda 5 gün önce gördüğümde ise dikkatimi çeken isim GARAVAS’tı.. Aklımdan geçirdiğim ise şuydu; umarım GARAVAS bu yarışa kaydolmaz ve SENOŞ’u lehine şartlarda yakalayıp tek yazarız..
Gördüğünüz gibi GARAVAS deklare olmamış ve aklımdan geçirdiğim şey gerçekleşmiş..
SENOŞ’u tek yazmamızın tek sebebi önde boş kalacak olması değildir, önce bunu bi belirteyim. SENOŞ mesafe uzadıkça daha iyi koşan tam bir tempo atıdır ve özellikle hafif sıkletleri yakaladığında sert grup falan tanımaz.. Bakmayın CASSOWARY’i bile burunla geçtiğine, bu at 58 kg sıkletle, dünyanın en teşviği zayıf aprantisiyle mücadele etti o gün.. Zaten stili gereği herhangi bir yarışı rahat falan da kazanamaz.
Ata göre koşar ve sıkleti azaldıkça güçlü rakiplere kafa tutabilecek potansiyeldedir.
Bugün üzerinde teşviği çok iyi bir binici olduğunu, ilaveten bomboş sıklete ve lehine gidişata sahip olduğu görüyoruz.
Muhtemel ganyanı, bültenlerdeki puanı ya da agf tablosundaki yeri umrumda değil, ben SENOŞ kazanamazsa, hele de şöyle bir programda ‘nasıl yatarız’ diye gram üzülmem.
Dolayısıyla SENOŞ BANKOMDUR..

 

Rakip olarak WAIT FOR IT ve / veya DEMİRRIFKI derim..

 

 


 

 

 

 


İkinci ayakta; tuttuğum bir at yok açıkçası.. KIZILHAN ve GARANTİ'nin çok sert tempoda başlayacakları yarış mantıken KAFADAR ve KURTÇABEY arasında geçer..
Ancak KAFADAR benim hiç hazetmediğim bir safkan.. Çok kısa sprinti var, mücadeleden nefret ediyor.. En geride saklanarak gelmesi lazım vs..
Karataş kusursuz sürüşünü yapacak ve kazanması da muhtemel ama her şeye rağmen, 150 metreden fazla teşviğe ihtiyaç duyduğunda hele de ağır kiloysa yarı yolda bırakabilecek bir at.
KURTÇABEY'e gelince, evet kalite ve uygun grup falan ama şu da bir gerçek ki artık sprinte kalkamıyor.
Tüm bunlara rağmen diğerlerine göre daha az dezavantajları bulunan bu iki safkan daha ön plandalar.. KURTÇABEY'in artısı, en az onun kadar şanslı olan bir ekürisi var; GARANTİ'yle gidip tavşanlık yapmadığı sürece 
KIZILHAN..

Burayı iki atla geçmeyecekseniz iki eküriye birden şans vermenizi tavsiye ederim..


 



 

 

 

 

 

YALPAGAN - KINOWA: Bana göre bu iki at arasındaki fark maksimum yarım boy olacaktır ve aralarına başka at almayacaklardır.
KINOWA artık 1400-1600 dışında kolay kolay görebileceğiniz bir at değil, evet bir şampiyon ama tempo atı olmadığı çok açık..
Bugün tam mesafesine çıkıyor ve tek yazmayı düşünmedim de değil fakat şu anda yarış hayatının en iyi durumunda olan çıldırmış bir safkan var; YALPAGAN..
Eskiden sprinte kalkmakta zorlanır ve 2.3.olurdu ama benim son iki yarışında izlediğim YALPAGAN adeta delirmiş..
KINOWA’yı burada geçebilecek bir at varsa bence YALPAGAN’dan başkası olamaz.
İki at sağlam gördüğüm bir yarış..









 

 




DONT HESITATE: Kulvarından sağlıklı çıkış yapamayan ama buna rağmen yavaş yavaş gelip doldurarak kafayı alan safkan son metrelerde aşırı sallanmıştı..
1600'de Karataş pisti ortalayınca sallanmaya başlayan safkan bana sorarsanız 1400'de de sallandı ama doğru düzgün rakip yoktu.
Bugün var mı? - Hayır bugün de onun ayarında bir at yok.
Kolay kolay geçileceğini zannetmesem de SENOŞ varken ben şansımı deneyeceğim.. Zira THARWA ile deliler gibi gidip liderlik mücadelesi verme ihtimali var.. Bu da durmasına sebebiyet verebilir.












Beşinci ayak ile alakalı da bir fikrim yok açıkçası.. Hepsi çok vasat atlar ve mesafeyle alakaları bile yok.
YARALI CEYLAN startta kalmazsa gelip doldurarak liderliği alacak, WIND OF GIRL de aynı şeyi isteyecek.. Tabi mesafe 1900 olduğundan biraz daha temkinli gidebilirler.. LAS TERRANAS da hemen arkalarında 3.lükte yer alacak..
BABY PEPPERONI ve NİLSULTAN da , YARALI CEYLAN kadar olmasa da startı ağır alacak isimler.. En geride gidecekler.

PRENSES MELEK ise TERRANAS'ın arkasında 4.lükte pozisyon alacak ve bence bu berbat rakiplerini, aleyhine mesafeye rağmen etkili jokeyiyle geride bırakacak..
En ciddi rakibi
BABY PEPPERONI gözüküyor ama açıkçası PRENSES MELEK'i yıkarsam yanına tek bir at yazmam, riske girmem..











ALTILI ŞABLONUM:

 

1.AYAK: 7
2.AYAK: 5,1,,4,3,7,2
3.AYAK: 4,6
4.AYAK: 4 / 3,2,5
5.AYAK: 1 / 3,,5,6,4
6.AYAK: 1,2,15,10,6 / 3,4,8,7

Yorumlar

#1 - bero67 - 16.02.2018 17:07

2.ayak ekürileri bilinçli mi yazdın berkay

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.