DUYURULAR

İZMİR TAHMİNLERİM - 1 ŞUBAT Kategori adları

İZMİR TAHMİNLERİM - 1 ŞUBAT


İzmir altılısı her zamanki gibi yine çok zayıf.. 
Bursa'da MAVİYASEMİN'in bile rahat kazanacak kadar saçmalıklar olduğuna tanık oluyoruz, İstanbul ise hala bende tam olarak oturmuş değil..
Yani Adana ve biraz da Kocaeli dışında bu aralar umutlu olduğum, şevkle çalıştığım bir koşu programı yok itiraf etmek gerekirse..
Eskiden İstanbul programlarında bir gece önceden heyecanlanır, saatlerce tek bir koşuyu analiz ederdim ama RENGİNİM'in kazandığı bir maiden yarışın neyini analiz edeceğim? Emekliyorlar resmen.. İkinci , dördüncü ve beşinci ayak Kocaeli atları resmen.. Son ayak sakat atlar vs..
18 atlı bir yarışı analiz ediyorsunuz, 'çok yavaş geçecek, önlerde sadece CARNAVAL, LET ME PASS olacak ama bunlar da ısrar etmeyecek' diyorsunuz, yarış aynen anlattığınız gibi başlıyor, kantarmalar kopma noktasında ama ahmağın teki liderliği alması gereken atı 14.lükte götürüyor, sonra da yarışın ortasında 'aa yavaş geçiyor, dur ben en iyisi 14.lükten gelip liderliği alayım, bitirirsem yarış okudu derler, bitiremezsem de gerizekalı çok kimse bir şey anlamaz' diyor.. Bize diyor..
'IŞKINAT bunlardan güç bakımından çok üstün, müthiş dayanıklı, uzun mesafede bitik EGEBEYİ varken geçilmez' diyorsunuz, üzerindeki çocuk ata bir gram teşvikte bulunamıyor. ŞAHİNGÖZ gibi mesafeyle uzaktan yakından alakası olmayan at emekleyen rakiplerini elbette uzak geçiyor, uzak fark dışında başka türlü de geçemez zaten..
SANBERK'e güven olmaz diyorsunuz, en ciddi iki rakibiyle yıkıyorsunuz, şimdiye kadar en baba rakipleri, yanına bekleyip tazeleyen Kaizbert yavrusu ULUKIZ boş kalmasına rağmen MAVİYASEMİN gibi Bursa eşeklerini geçemeyen bir ata gram karşı koyamıyor.
Formsuz olduğumu düşünenleriniz vardır ama şunu söyleyeyim; böyle bir dönemde formda olsaydık bence esas o zaman sorun vardı.. 










BÜYÜK BABA- MEHMET ABİ- FERHATHAN: İçine şeytan kaçmış bir attan bahsedeyim önce; BÜYÜK BABA..
İnanılmaz kötü sürülmesine rağmen bana mısın demeyip uzak farkla kazanan safkan normalde beğendiğim bir isim değildi ve şimdiye kadar hiçbir zaman da sınırları zorlamamıştı.. En fazla, zaman zaman iyi koşabilecek bir attı..
Ancak son iki yarıştır izlediğim BÜYÜK BABA baya baya delirmiş durumda.
Önceki startında yine A.O.Pazar idaresinde start alıp 2.3.lükte gitmiş ve daha 1000'in orada liderliği alarak her geçen metre fark açmıştı.
Son startında ise 1600'de, CHAMPS BAY ve DESTAN AGA gibi inatlaşan atların yanında, üstelik de  onlara ayak uydurmasına rağmen 3-4 boy farkla giren safkan sonlarda normal olarak düşen temposuyla kazandı..
Yani şu sıralar bu safkanı kendi grubunda, 3.lük civarı götürüp, sıradan bir yarış yapsanız bile piskopat gibi koşar..
Bugün de benzer şartları yakaladığından kazanmasını bekliyorum.
Yanına yazacağım iki rakipten en önemlisi MEHMET ABİ'dir..
Ben MEHMET ABİ'nin önceki startında BÜYÜK BABA'dan uzak fark yemesine aldırış etmiyorum çünkü safkan yeni yeni toparlanma aşamasındaydı..
Muhtemelen sorununu çözdüler ve artık geri döndü.. Son yarışında herkes 50 kg sıklete sahipken kendisi 59'du ve önde birçok stili rakibine rağmen kafayı alarak yarşı fotoda kaybetti.
O şartlarda bile BİNGÖLLÜM'e son anda geçildiyse, bugün, en azından BİNGÖLLÜM'e, benim mantığıma göre geçilme ihtimali yok denecek kadar azdır..
İlk metreleri muhtemelen lider geçecek ama, kulvarından 2-3 boy geç çıkış yapacak olan FERHATHAN eğer dışarıdan çok sert bir şekilde doldurursa ona aldırış etmeden 2.liğe gerilemesi gerekir ki düzlükte sermayesi kalsın..
Azalan sıkleti ve bu kez çok daha hazır olmasıyla şahane koşmasını bekliyorum.
Son olarak da FERHATHAN diyeceğim.. Bu at biraz unutuldu ama bunun sebepleri var.. 1900 metre mesafeli bir yarışta skandal sürüşe rağmen 3.lük elde etmiş, sonraki 1600 yarışında ise bizim bugün öve öve bitiremediğimiz BÜYÜK BABA'ya uzak fark yapmıştı..
Ardından Karataş bindi, 2.40 ganyana koştu ama starttan 4-5 boy geç çıkış yapan bir ata göre 1400 metre çok kısaydı..
Yarışsever bunun bilincindeydi çünkü sonraki 1900 yarışında, Karataş ile başarısız olduğu önceki yarışına rağmen yine 2.55 ganyana koştu.
Her zamankinden daha da fazla startta kalan FERHATHAN, zaten aşırı sert başlayan yarışta 2.liğe kadar doldurunca çok normal olarak sonlarda tükendi.
En son yarışını ise hiç ölçü almam çünkü TAHİRİ, RIGHT OR WRONG gibi atların yer aldığı 1600 metre mesafeye rağmen bir sürat yarışıydı..
Bugün ise fazla geç çıkmaz ve önlere erken sokulıp dinlenebilirse 50 kg sıkletiyle psikopatlaşabilir, dikkat..
Ben burada bu üç atla risk alacağım.. Normalde denk güçte atların bir araya geldiği hepsi demelik bir yarış..
Ama böyle bir programda ilk ayağı hepsi diyeceksek, 50 tl'ye maksimum 50 tl almayı kabullenmişiz demektir. Ben tahminci olarak risk alıyorsam, oyuncu olanın bu riski haydi haydi alması gerekir :)












LADY HATUN: Normal şartlarda geçikmesinin mümkünatı dahi olmadığını düşünüyorum..
Peki normal şartlar nedir? Anormal şartlar nedir?
İdeal mesafesi 1200-1600 arası olan ve bana göre son derece sınırlı bir güce sahip LADY HATUN ayda yılda bir koşar, sonra da gözükmezdi.
En son kendisini M.Çiçek'in bindiği, 53 kg sıkletle yarışacağı, öndee birçok da kaçağın olacağı bir yarışta tek vermiştim,bana demediğini bırakmayanlar olmuştu yarış sonrası:) NİŞANLIKIZ'dan 4 boy yedi.. Evet tam 4 boy.. TOMURCUK ÇİÇEĞİ'ni ise sürüne sürüne, zar zor 3.lükte bıraktı.
Dikkat edin bu yarışta üzerinde Çiçek vardı, NİŞANLIKIZ eşeğinde ise Alperen Oluk :)
Daha sonra E.Ardıç bindi, yine NİŞANLIKIZ, BAHANE gibi atlar tarafından kolayca geride bırakıldı ve 7 atlı yarışta 4.oldu.. Çaresizce..
Bu işten anlayan biri bana desin ki bu bahsettiğin yarışlarda şundan şundan dolayı şartlar aleyhineydi, sonraki kazandığı yarışlarında ise lehine... Diyemez çünkü öyle bir şey yok..
Ardından start aldığı beş yarışın üç tanesini kazanan bir LADY HATUN izledik..  9.95 ile kazandı, daha sonra kendisine güvenilmedi, 6.65 ganyanla bir daha kazandı.
Sonra Kocaeli'ye gidip 58 kg sıkletiyle koştu ve bu 3.lüğü bile başarılıydı. Yine İzmir'e geldi, bu kez kendisinden çok daha iyi bir at olan 59 kilolu ABHER 'den 5 boy yedi.. Tam 'özüne döndü, daha da kazanamaz' derken, alakası olmadığı mesafede, 1900'de .çıkıp çıldırmış gibi sprint yaptı.. 7-8 boy farkla bugün start alacağı rakipleri geride bıraktı.
Buraya kadar anlattığım attan ne beklersiniz?  Elbette 1.lik değik mi?
Dişilere aitbir yarış, tam mesafesi, jokeyi şahane, defalarca geçtiği grup, daha ne olabilir ki... Ama işte her yarışta mantık arayınca yanılıyoruz.
Öyle bir at ki LADY HATUN, bir dönem BAHANE'den uzak yer, TOMURCUK ÇİÇEĞİ'ni zor geçer, bir dönem de ABHER'e kafa tutar.
Ben tek yazarsam, son kazandığı yarışları sanki o yapmamış gibi eksik koşacağından eminim :) Kararı size bırakıyorum.


SULTANLAR SULTANI, BEYZA SULTAN ve aleyhine mesaeye rağmen müsait sıkletnden dolayı GÖNÜL AVCISI rakiplerdir.












TARIKHAN: Bu safkan için denilecek fazla söz yok.. Bugün için yok..
Ben ahım şahım bir at olduğunu düşünmüyorum hala.. Kusursuz sürüşe rağmen, teşviğe başladığında her yerde cevap vermeyen atları ben sevmiyorum, beğenmiyorum.
TARIKHAN her yerde aynı temposuyla giden, diğerleri yüksek hızlara çıkamadıklarında rakipsizlikten kazanan bir at..
Ama bu da güçsüz atlarda bulunmayan bir özellik.. Yani kendinden daha güçsüz atları yakaladığında asla geçilmeyecek at tipi..
GARANTİ'yi ve MY SULTAN'ı önüne alacak, sonlarda da arttırmayarak ama gerilemeyerek fotoya uzanacak.
Günün yıkılmaz kalesidir..









Dördüncü ayak ile alakalı hiçbir fikrim yok..

SPREAD THE JOY maiden'e veda ettiği yarışında kusursuzdu ama geçtiği rakipler çok etkisizdi..
Sonraki startında, DONT HESITATE güven vermediği için benim yazdığım atlardan bir tanesiydi ama daha düzlüğe girilmeden enseye bastı.. O yarışı kazanan ise
PRENSES MELEK'ti..
YAZLALI ise şimdiye kadar hiç üst gruba çıkmadı ve bu handikap puanını yalandan kazandı.. YAZLALI'nın kazanması için SPREAD THE JOY'un sorununun devam ediyor olması, PRENSES MELEK'in de son yarışının son metreleri gibi 'ben iyi değilim' demesi gerekir.
Bu ihtimal de çok uzak değil.. Bana 60 kg YAZLALI yazdıran sistem utansın :)
1-2-3 no'lu safkanları yazarak kötünün iyisinin kazanmasını bekleyeceğim..











Beşinci ayakta; aslında bir BIG DADAŞ aşığıyım ve HARUNHAN'a da ciddi sempatim var ama bu iki safkan da yazdan beri koşuyorlar ve çok önemli savaşlara girdiler..
HARUNHAN zaten Bursa, Kocaeli, İzmir toplmda 16 kez koştu ve hala bana mısın demiyor. Büyük saygı hak ediyor.
BIG DADAŞ ise önce Piri Reis, ardından William Giraud koşularından çıktı..
Bu safkanları yazmadan olmaz elbette ama benim favorim, koştukça iyiye giden, şu anda iki rakibine göre sorunlarla boğuşmayan 3 numaralı
STONEHENGE..
Starttan fırlıyor, kendiliğinden liderliği alıyor ve düzlüğe de hiçbir şey yapmadan farkı açarak 3-4 boy önde giriyor.
Öyle bir at ki, kaçması falan gerekmez, tuta tuta istediği yerde konumlanabilir.
Diğer iki rakibi her yerde teşvik, itlenmesi gerekirken, bu tay ise 'hadi' dediğinde bir anda vites yükseltiyor..
Bence iki ihtimal var; ya iş mücadeleye bile kalmaz ve STONEHENGE uzak farkla transit ayırır, ya da diğer güçlü iki rakibinden 'daha dur bakalım çocuk' uyarısıyla karşı karşıya kalıp 3.olur.
Ben 1.ihtimali daha olası buluyorum.
Yine de aşığı olduğum
BIG DADAŞ'sız ve karakter abidesi HARUNHAN'sız yapmayacağım..












Son ayağı ise yorumlamama gerek var mı bilmiyorum..

TAHİRİ - RIGHT OR WRONG ve OVA KARTALI grubu bölecekler çünkü başka yarış atı yok..
Belki PINKGOLD yarış atı ama ona da mesafe kısa hem de hala istenilen seviyede değil..
Üç at arasında bir kıyas yapmak gerekirse; TAHİRİ sanki iki hafta önce tam hazır değildi.. Dikkat ettiyseniz Kocakaya TAHİRİ'ye sprint yapacağı kulvar bırakmadı ve Çiçek sürekli aksiyonunu düzeltmeye çalıştı, olmadı, hatta 2.likte gitti.
Bu kez farklı olur çünkü TAHİRİ üzerine koymuştur.
Ben yine de diğer iki rakibini de yazmakta fayda olacağını düşünüyorum.












ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 3,4,5
2.AYAK: 5,,8,1,4
3.AYAK: 5
4.AYAK: 2,3,1
5.AYAK: 3,,1,2
6.AYAK: 4,,2,1



 

Yorumlar

#1 - Sedat4545 - 01.02.2018 21:21

Berkay bey ne zaman şansımız döncek allaha emanet

#2 - karakartal132 - 01.02.2018 16:29

APAÇİ YARIŞLARINA TAHMİNİNİZ OLACAKMI ?

#3 - boshnack - 01.02.2018 14:26

Merhaba Berkay, Formsuz değilsin fakat bu çok zeki jokeylerimiz senin hayal ettiğin gibi koşturamıyorlar. Bence şuan Türkiye’de yarış okuma zekasına sahip bir jokey yok.
Çok övdüğün Mehmet Çiçek, F. Yüksel’in nasıl at bindiği ortada.Burda seninde yapabileceğin bir şey yok.Bence bütün jokey ve aprantileri toplayıp,yarışların gidişatlarıyla ilgili eğitim verilmesi gerekiyor.
En azından,Kamçı sopa inatlaşıp ilk metrelerde 10 boy ayırmanın yarış bitiminde sonuncu olman demek olduğunu bu arkadaşlara birilerinin anlatması gerek.
Aslında, keşke imkan olsada bu eğitimi sen verebilsen.
Kolay gelsin

#4 - TOKATLI - 01.02.2018 14:00

Kardeşim sen içini rahat tut Ben kendi adıma senden razıyım sen diğerlerinden 100 gömlek üstünsün:)))))

#5 - fenerht - 01.02.2018 13:32

sevgili berkay. sende yok sorun .senin analizlerine yorumlarına diyecek hiç bir şey yok. ve bana göre son derece başarılı. birilerinin dümenini bilecek halin yok ya.

#6 - Dicleli2113 - 01.02.2018 12:55

Aynen katılıyorum sana çok doğru tespit moralini bozma

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.