DUYURULAR

İSTANBUL TAHMİNLERİM - 27 OCAK Kategori adları

İSTANBUL TAHMİNLERİM - 27 OCAK


 İstanbul'da bir tanesi sağlam toplamda üç banko adayım var.. Ancak kurguyu iki tekli yapıp diğer dört ayağı sağlama almak istiyorum. 
Çünkü ikinci ve altıncı ayak çok karışık, üçüncü ayakta da üç at arasında ayrım yapmak zor.  Dolasıyısla altılıyı hafife almamak gerekir.
Yapmamız gereken tek şey tercihimizi birinci ayakta mı yoksa beşinci ayakta mı yapmalıyız, buna karar vermek..
Bu arada şunu da söyleyeyim; favori çıkar mı bilmiyorum ama Adana'da geçilmesine ihtimal vermediğim bir bankom var, tek programa bütçe ayırabilenler Adana'yı bekleyebilirler..







MISS CONGENIALITY: Bu kısrağın annesi IMELDA bir ALFUNUN kızı, yani HERE TO FLY, BEDWULF ve AMERELISSE gibi çok sınıf tayların kardeşi..
Geçtiğimiz senenin yaz sezonunda kendisinden beklentiler büyüktü ancak safkan kelimenin tam anlamıyla bir hayal kırıklığı çıktı.
İlk yarışında galoplarında uçuyor diye sahanın gizli bankolarından biriydi ancak erkenden tempo kaybetti.. Sonrasında H.Karataş bindi ve safkan yine favorilerdendi, yine olmadı. Hatta çok da kötü koştu.
Sonraki 1300 yarışı da kötüydü ama önceki iki yarışına göre fena sayılmazdı.. Yüksek tempolarla başlamasına rağmen 200'e kadar çok durmadı.. Biraz da SAMATYALI'nın temposundan ve preslerinden etkilendi..
Sonrasında Zingal ekürisi safkandan umudu kesmiş olmalı ki Kocaeli kumuna gönderildi ve 'ya olursa' diye denendi..
Safkan burada da yokları oynadı.. Hazırlıklarına baktığımızda dikkat çekiyor ama bu at zaten galop yapar.. Çünkü bakar mısınız adım yapısına, ayakları yere değmiyor.. 
Peki teşviğe başlandığında nefes? İşte sorun orada başlıyor.. Aşırı ürkek, narin, güçsüz ve mücadele ruhundan uzak bir isim..
Eğer yanına gelmişseniz hakim olamama ihtimaliniz yok.. Peki hakkında bunları düşündüğüm bir atı neden tek tutuyorum?
Diğer rakipleri hakkında henüz bir şey söylemedim de ondan :) MISS CONGENIALTY'nin en azından bir kalitesi var.. Ne bileyim, orijini iyi, galobu iyi, ahırı iyi.. Diğerlerinde hiçbir şey yok..
Mesafe de uzun olmadığı için, MISS CONGENIALTY'nin bundan daha iyi bir yarış bulacağını düşünmüyorum..
Kazanırsa teşviğe ihtiyaç duymadan elde ve uzak farkla kazanacaktır..
Peki sonuç olarak, sırf kötünün iyisi diye güvenilecek bir at mı? - İşte orasına hala karar verebilmiş değilim.












REİSOĞLU: Çok daha sert gruplarda başarılı yarışlar yapan iki isim var; ALTEPE ve AKKULA.. Bana göre REİSOĞLU'ndan her ikisi de daha iyi at ancak yılın bu dönemlerinde REİSOĞLU ikisinden de iyi gibi gözüküyor..
Bir kere her şeyden önce 1200'ün en fazla REİSOĞLU'na yarayacağını belirtelim..
Çünkü bu safkan geç çıkıp yarışı en geride götürmesine rağmen 400 ile 100 arası inanılmaz hızlara çok kolay çıkabiliyor..
Bunu geçen sene ALTEPE de AKKULA da yapmıştır ama üç hafta önceki yarışta gördünüz işte AKKULA'yı nasıl geçtiğini..
Ben üç atı ayırma taraftarı değilim ama işi mücadeleye bırakmadan, tereyağından kıl çeker gibi yarış kazanma ihtimalini çok yüksek görüyorum REİSOĞLU'nun..
Yine de yanına kendisinden çok daha kalite olan
AKKULA'yı ve ALTEPE'yi yazmak gerekir.










ZAFER ATEŞİ: Bu safkan için uzun uzun yorum yapmaya gerek var mı bilmiyorum..
Ufak tefek yapısıyla inanılmaz işler başarmış bir isim.. Bu kadar seri sprnt yapıp bunu oldukça uzun sürdüren at uzun zamandır görmemiştim.
Bana göre son yarışında erkenden yürüdü ve tam da 'eyvah' dedirtmişken, safkan bana mısın demedi ve en ufak bir nefes problemi yaşamadı.. Normalde 3-4 ay sonra uzun mesafede koşup, üstüne de bu kadar erken yürürseniz, sprintinizi uzun sürdüremez ve hakim olduktan sonra durursunuz ama biraz da grubun uygunluğundan dolayı duracağına her yerde fark açtı..
Benzer rakipleri yakaladığı ve bence kendisini Özcan'dan çok daha iyi sürecek bir jokeyi bulduğu için çok sağlam bankodur..













MY BILLONARE: İlk ayaktaki safkanla arasında kaldığım isim ta kendisi; sentetik pist aşığı MY BILLONARE..
Ben 17 gün önceki yarışı izlememiştim ve görünce gözlerime inanamadım.. Yahu Özcan, böylesine ara kapatan bir ata biniyorsun, bu ne acele, bu nasıl bir erken yürüme? Sonra bunları eleştirince bana kızıyorlar..
Keşke imkanım olsa da sizlere şu yarışta Özcan'ın nerede neler yaptığını santim santim gösterebilsem..
Yine de anlatmaya çalışayım.. Önde YENİLMEZ'in boş kalacağını düşündü herkes ama safkan geç çıktı.. F.Yüksel rakibinin geç çıktığını anlayınca liderliği alıp önde boş kalmayı düşündü ve başladı HARD GOLD'u itlemeye.. Aynı şeyi Hışman da düşündü ve TOMS'u bekletmeye niyeti yoktu.
Bir de HARPUTLUNUN OĞLU vardı, teşvikle gitmiyordu ama hızı TOMS  ve HARD GOLD ile eşdeğerdi.. Daha sonra bunlara YENİLMEZ de katılınca ölüm temposu gerçekleşti..
Yarış böyle başlamış, aynı şekilde de devam ediyorken Özcan, en geride saklanması gereken safkanla 5.likte gidiyordu..
5.likte gitmesi çok hata ama hadi o ayrıntı veya benim takıntım diyelim, eh be kardeşim 800'de dışarıdan atı kendi haline bırakıyorsun, 600'de ise tamamen salıyorsun..
Düzlüğe çıkıldığında kenter bir şekilde gruba hakim olmuş bir MY BILLONARE izliyoruz ki eğer IMPULSIVE sprintine kalkamazsa kazandı diyebiliriz çünkü MY BILLONARE erken yürümüş olsa bile öndekiler çok tükenecekler..
Ancak H.Karataş cezayı kesiyor ve o günkü şartlarda IMPULSIVE, MY BILLONARE'yi geçemeyecekken Özcan yarışı hediye ediyor..
Bir tarafta olması gerektiği gibi santim santim sürüş yapan ve zamanını bekleyen Karataş, diğer tarafta 300-400 metre seri sprint yapan ve son 50'de hakim olması gereken atı 800'de salıp düzlükte hakim olmaya çalışan ahmak bir jokey..
Ama at sahibine ya da bu ahırın sorumlusuna çok sevindim, sen bu attan Kocakaya gibi bu atın stiline en uygun jokeyi kişisel sebepler uğruna indiriyorsan atını zerre tanımıyorsun demektir..
Herneyse, diyeceğim şu; MY BILLONARE yarışı IMPULSIVE'nin önünde takip etmemeli, avlanan at değil, avlayan at olmalı..
Furkan da bazen bana saç baş yolduruyor ama ona güveniyorum, bence MY BILLONARE'yi yavaş geçmesi muhtemel yarışa rağmen en geride saklayacaktır..
İstediği kadar yavaş geçsin, bu atın ara kapatmama gibi bir sorunu olamaz..
Ben Furkan'a istediğim kadar güveneyim, taktik olarak 3-4 git tarzı bir şeyler söylenirse bilin ki IMPULSIVE ya da SINCLAR kazanmış demektir..
İşte karar verememin sebebi de tam olarak bu..




Sonuç olarak; diğer dört ayağım kesinlikle değişmeyecek ama ilk ve beşinci ayak yorumlarımı okudunuz, kararsız kalmakta hak verirsiniz
Bence erkenden karar vermeyelim, iyisi mi şablonun son halini 13.30'da ekleyelim..
MY BILLONARE'nin rakipleri belli,
IMPULSIVE ve SINCLAR.. Ama ilk ayağı yıkmaya karar verirsem onun rakipleri belli değil çünkü tuttuğum doğru düzgün bir at yok.
Yarın ola hayrola diyelim.. :)









ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 7 / 4,3,5,8,6,1
2.AYAK: 8,2,10,,1,3,4,6,5,7
3.AYAK: 4,1,2
4.AYAK: 4
5.AYAK: 5
6.AYAK: 4,9,2,5,7,6,3 / 10,1,8

Yorumlar

#1 - tolga5555 - 27.01.2018 14:22

Süper sin berkay

#2 - fener35 - 27.01.2018 13:26

Sinclar kosmaz

#3 - Lost1979 - 27.01.2018 13:03

1. Ve 5. Ayaklardaki atlar hangileridir acaba yazılmamış

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.