DUYURULAR

BURSA TAHMİNLERİM - 17 OCAK Kategori adları

BURSA TAHMİNLERİM - 17 OCAK



 Üç gündür, bir gün önceki tahminler hakkında değerlendirme yapıyorum ve bu sık olduğunda 'bahane' gibi algılanabilir ancak durum hiç de öyle değil.. Gerçekten çok kötü altılılar kaçırıyoruz. Her zamanki gibi okyanusu geçip derede boğuluyoruz. Teklerimiz oturuyor ve bu tekler son derece de cazip konumdalar ancak bir şekilde kaybediyoruz..
Kocaeli altılısı da çok ciddi bir ikramiye verdi ve ÇERMİ KHAN'dan kaybettik.
Peki KARTALÖMER'in kaçmayacağını nereden bilebilirdik? Dikkat ederseniz yorumda 'iki atın süratlendireceği koşu' diyorum.
Maksimum 1500'cü olan bir atı, stili rakibi varken yazmayı düşünmedim yalan yok ancak biri KARTALÖMER'in ÇERMİ KHAN'a pres yapmayacağına garanti verse bırakın dört atta yazmayı ilk sıraya bile alabilirdik.
Çünkü bliyorsunuz yaşı ilerlemiş atları oynamaktan nefret ediyorum ve gördüğüm alakasız dahi olsa her yaşça ufak safkanı yazmaya gayret ediyorum.. Ancak burada kendime ihanet ettim, aklıma KARTALÖMER'in en ufak bir pres yapmama ihtimali gelmedi. NİNOŞUNOĞLU'nu tek yazmamayı, ikinci ayakta EMERALD QUEEN'e gece Hakan Yıldız'a fikrimi aktarmış olmama rağmen güvenmemeyi ve 'hepsi' şeklinde geçmeyi falan saymıyorum bile....
İlk ayak beş at, ikinci ayak hepsi haliyle bile beşte kaldık çünkü bizde ALESSANDRA gibi bir banko vardı ve ALYANAKLIM'ı da yazıyorduk..
Kısacası yine çok yazık oldu, sene başlarında bu programları arayacağımız bir gerçek.. 
Umarım bir tanesini kıstırırız ve hepsine bedel olur..


 


Bursa altılısına gelince; biliyorsunuz genelde kalabalık yarışları çok atla geçmeyi sevmem ve önceliğim, zor ve kalabalık olan koşuları minimuma indirerek işinizi kolaylaştırmak olur ancak her seferinde bu mümkün olmuyor tabii ki..
Örneğin bugünkü ilk iki ayağın analiz edilecek, yorumlanacak hiçbir tarafı yok..
Yamak 1'lere ait bir koşu ve 63 kilolu, Y.Duman idaresindeki SAVAŞ ATI neredeyse favori çıkacak.. Böyle bir koşuda analiz falan hikaye..
1-2-10 numaralı safkanları elerdim ancak 1 ve 2 hem puanlılar hem de handikap puanı olarak da en yüksek iki isim..
Dolayısıyla onları da son anda son sıralara yerleştirdim ve burayı geri geri giden SAFİRKIZ dışında hepsi olarak geçtim.. Bize burada, günün ganyanı hariç en aşağı 5.00 ganyan lazım :)
İkinci ayakta da 'GALAPAGOS -  BABAESKİ - BİRÜMİT birbirlerini bozar, sonlara da emekleyerek girerler ' derim, gider GALAPAGOS 15 boy startta kalır, diğer iki at da temkinli başlar, bir anda koşunun tüm seyri değişmiş olur.
Her hafta farklı atın geleceği bu koşuda da riske girmeyeceğim..
14 ve 15 no'lu safkanları eleyecektim ama başımıza bir iş almayalım diye onlara da şans verdim :)
Bundan sonraki koşular için 'analiz' devreye girecektir..










OLTACI - MANİDAR : Günün ağır favorilerinden bir tanesi BOMBACAN olacak ve benim 'gelmez' diye bir iddiam yok, kendisi aşırı derecede beğendiğim ve inatçılığına hayranlık duyduğum bir at..
Ancak BOMBACAN istediği kadar inatçı bir at olsun, hiçbir şekilde kolay kazanacak bir yapıya sahip değil.. Önde boş kaldığında bile yakalanıyor, sadece tekrar veriyor ve kazanıyor.. Peki liderliği almak için gereğinden efor sarfettiğinde ne olacak? Tüm rakipleri nal mı toplayacak? - Ben hiç sanmıyorum açıkçası..
CANFATİHİM'in beklemeye niyetinin olacağını da sanmıyorum, İngiliz gibi başlayıp BOMBACAN ile en az 400 metre tek at şeklinde gideceklerdir.. Hatta, TEKMUTLU'nun bu safkanlara ayak uyduracağını düşünmesem de onun da önlerde gittiğini belirtelim..
MANİDAR da hafif sert başlayacak ve kendisinden daha da sert başlayacak iki atı görünce bariyerde 3.lüğe yerleşecektir..
Şimdi gelelim benim favorim OLTACI'ya..
Startı kötü alıp genellikle önlere dolduran ve rakiplerine oranla çoğu zaman fazla koşan safkanın bugün hiç böyle bir şeye yeltenmesine gerek yok. Hatta 2 boy geç çıkması avantaj bile olabilir.
Ara kapatma özelliği bulunan ve bana göre hiç de kısa bir sprint atmayan OLTACI, en geride idareli bir şekilde sürülürse önde haddinden fazla yıpranacak atları bence avlayacak..
Kendisini tek önerirdim ama MANİDAR yarış gördüğü için buna cesaret edemedim.. Bana göre MANİDAR da çok çok iyi ve yürekli bir at..
CANFATİHİM'in olması müthiş işine yarayacak çünkü diğer türlü hem BOMBACAN'a pres yapmak hem de onu geçmek için sınırları zorlamak zorunda kalacaktı. Şimdi ise BOMBACAN CANFATİHİM ile uğraşadursun, MANİDAR bariyerden sıklaştıracağı ataklarla yarışı tereyağından kıl çeker gibi alabilir.
Bu iki atın yanına pek tabi ki
BOMBACAN'ı da yazacağız çünkü KARTALÖMER, ÇERMİ KHAN'a basmıyorsa CANFATİHİM ve TEKMUTLU da BOMBACAN'a baskı yapmayabilir..









GOLD FOOT - FRATELLI: Uzun zamandır FRATELLI'yi bu kadar sağlıksız gördüğümü belirteyim öncelikle..
Son üç yarışının ikisini kazanmış, birisinde ise 2.olmuş bir attan bahsediyoruz evet ama benim bildiğim FRATELLI kolay ayırması gereken YILMAZHAN'a 4 boyu yaptıktan sonra durup, ondan tekrar sprint falan yemezdi.. Dikkat ettiyseniz ölmüş bitmiş tükenmiş YILMAZHAN sırf FRATELLI sağlıksız aksiyonlar yapıyor diye tekrardan yaklaşır gibi oldu.
Aynı zamanda BEDWULF karşısında çaresiz kalacak bir at olduğunu da düşünmüyorum.
Herneyse, sonuçta totosu güzel mi güzel, etkiili oluyor mu oluyor, sorun yok o zaman..
Ancak benim burada daha çok tuttuğum at GOLD FOOT..
Her şeyden önce GOLD FOOT yeni 4 yaşına girdi ve en verimli döneminde.. FRATELLI ise 6 yaşına geldi ve yavaş yavaş sorunlar baş göstermeye başladı.
GOLD FOOT'un 100 günlük bir arası olmasa, FRATELLI'yi üç yarıştır beğenmiyorken kesinlikle tek önerirdim ama arası ve FRATELLI'nin bir anda eski sağlıklı haline bürünme ihtimali var.. Bu yüzden riske gerek yok..
HEADWAY çok seri başlayıp 2 boy öne çıkar, YILMAZHAN da sert teşviklerle rakibinin sağrısına dolanır ve yarış boyunca hafif teşviklerle gider..
Arkalarında bariyer dibinde FRATELLI, dışlarında ise son 300'e kadar el sürmeden gelecek olan GOLD FOOT olacak..
FRATELLI bariyerden vites arttıracak, GOLD FOOT kolay temposuyla FRATELLI'nin dışına çıkacak ve bu ikili bence arkaya ayırıp birincilik mücadelesine tutuşacaklar..
Normalde iş mücadele kalsa sağlıklı bir FRATELLI, narin ve dayanıksız GOLD FOOT'a asla teslim olmazdı ama devir genç atların devri, tuta tuta FRATELLI'ye ayıran bir GOLD FOOT izlersek de şaşırmam doğrusu..
Sonuç olarak, sizler yorumlardan daha değişik bir şeyler çıkarır mısınız bilemem ama burası bende herhalükarda iki at..















ROWDY: Yaklaşık bir ay önce, 59 kg sıkletli bu safkana Onur Öztürk'ün neler yaptığını tekrar tekrar izleyince bu yarışta tek yazmamak için kendimi zor tutuyorum..
WIND POWER kazanmıştı 28 gün önceki yarışı ama üzerinde M.Çiçek vardı ve kusursuz bir sürüş yaparken, Onur Öztürk'lü ROWDY berbat ötesi sürülmesine ve rakibine göre çok daha fazla mesafe koşmasına rağmen sadece 1 boy yemişti.. 2 kg da sıklet dezavantajı vardı..
Dilerseniz neler oldu bir hatırkayalım; yarış başladı ve INVINSIBLE WOMAN dışarıdan bindirdi, liderliği aldı.. Onur'un, ilk 100 metre tatlı sert başlattıktan sonra niyeti INVINSIBLE'yi önüne alıp 2 gitmek, düzlükte de vitesi arttırmaktı.. Ancak kendisinden beklenmeyen bir serilk yapan RABİA HANIM her şeyi alt üst etti.
2.Liği ve bariyeri , haklı olarak ROWDY'nin önüne kırarak RABİA almak isteyince, 3.lükte ve içeride kalan Onur Öztürk, yol bulamama endişesi ve biraz da atının şuursuz serilik yapması sonucu safkanı zaptedemedi ve kendini bir anda INVINSIBLE WOMAN'ın sağrısında buldu..
Ben hayatım boyunca, çok sert başlayan bir yarışta, kaçak atın sağrısına doldurarak gelen bir atın kazandığını görmedim.. Şampiyonlar bile yapamıyor bunu, sıradan bir handikap atı nasıl yapsın?
500 kiloluk canlıyı bazen zaptedemeyebilirsin bunu anlarım ama ROWDY saklanması gereken ya da kimse liderliği almadığında kafayı alması gereken bir at, bunu ilk iki yarışında herkes gördü zaten..
İşte buna rağmen WIND POWER'in 5-6 boy ayırmasını izleyemedik.. Bu şu demekti; doğru sürülse ROWDY, WIND POWER'e geçilmezdi..
Bugünkü yarışta, SERABIM ile INVINSIBLE WOMAN çok sert başlayacaklar, hatta RABİA da yine ayak uydurmak isteyebilir.
Bu safkanların ortak özellikleri aşırı derecede tempo kaybetmeleri.. Yani bence ne SERABIM ne de I.WOMAN kaçarak bitiremezler..
Dolayısıyla seri bir sprint yapabilecek at hepsini avlar..
ROWDY , eğer F.Karakurt saklayabilirse bence bunu başarmaya çok yakın..















DENİZSEFASI: Şablonun kaderini dengesiz bir maiden atına bırakmayı istemiyorum doğrusu ama bu safkanın bugünkü şartlarda çok kolay kazanma ihtimali olduğunu düşünüyorum.. Yani son zamanlardaki en 'çantada keklik' banko olabilir ve eğer tek yazmazsak çok kızabiliriz kendimize..
Öte yandan, son derece dengesiz oldukları için buna emin olamıyorsunuz tabi.. Daha önce kazandığına tanık olmadığınız bir ata 'çantada keklik' demek biraz şova kaçıyor :)
9.95 ganyanla koştuğu ve AYÇANAZ ile BOZDENİZ'e geçilerek 3.lük elde eden safkanın sonrasında geçildiği at ise OĞLUM EGE'nin kardeşi olan ERAYŞE'ydi..
Son yarışı ise, bugünkü şartlar için söylüyorum; beni benden alan yarışı oldu..
Çünkü O.Atmaca, ikidir sabırlı sürerek kazandığı bu attan yapamayacağı bir şey istedi ve ağır saçmaladı.. Peki neydi istediği?
Yarışı açıp izlerseniz ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız.. Yukarıda ROWDY'de anlattığım olayın br benzeri vardı..
Sert başlatıp, zaten sert başlamış yarışta dışlarına doldurdu.. Yetmedi, düzlüğe girilmeden ayırmak istedi ve işin ilginci safkan buna son 200'e kadar cevap da verdi..
Ancak sınırlı güce sahip bir maiden atına, bir şampiyona biner gibi binerseniz sonlara doğru elbette tempo kaybeder.. Bu arada bu at gelir gelmez ayrı konu ama sadece bültenden çalışan ve yarışları izlemeden analiz ettiğini sananların vay haline :) Çünkü bu atın 4.olduğunu ve x bir ata göre daha kötü derece yaptığını düşünecekler.. 
Herneyse, bu kez kulvarı düzgün olduğundan ve kaçak atlar da çok sayıda olduğundan, orta kulvarda 5.6.lıkta saklanarak gidip, düzlükte aralardan kolayca sıyrılıp farkı açmasını bekliyorum.

Rakipleri; ALTIN ZARA ve ASKINAZ olabilir.

Dışarıda kalan atlar ise; İLBÜKE ve BURUK SULTAN oldular.











 

ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 12,6,7,9,11,8,4,5,3,,1,2
2.AYAK: 2,9,12,6,4,1,8,5,3,13,7,10,,14,15
3.AYAK: 7,6,,2
4.AYAK: 6,3
5.AYAK: 2
6.AYAK
: 6,,1,2


 



NOT: Banko konusunda ROWDY - DENİZSEFASI arasında çok gidip geldim..  Kararımı aceleye getirmek istemiyorum. Diğer ayaklarda netim ama son iki ayakta değilim.
Dolayısıyla son iki ayağın güncellenmiş hali 13.00'te eklenecektir..



 

Yorumlar

#1 - Şahin - 17.01.2018 15:15

Abı devam ama senın somayla 6 ti tek attım

#2 - yeralti - 17.01.2018 13:29

Kocaeli altılısını kafada 5 tek geçip ç.khan’ı tek geçip yakaladım . Son ayaktaki 8 alyanaklım için teşekkürler ... ben kendi altılımı yapıp sizin yorumlarınızdan çok yararlanıyorum , bu yüzden emeğiniz için tekrar teşekkürler ... tüm siteye ve size bol şanslar ... bir de kesintinin yüzde yüz zamla %20 çıkmış olması insafsızlık ...

#3 - Şahin - 17.01.2018 12:55

Abi bugün seytanın bacanı kıralı hep 5 kalıyoruz herkese bol şans

#4 - sahinsahin - 17.01.2018 11:18

reis günaydın yorumların için teşekkürler. senden bi istegim var erkek atların oldugu yerde dişi safkanları tek atıyosun bazen mesela dengizkızı gibi ve erkek atlar geliyor.dişiler erkeklere göre çok zayıflar çok kalite farkı olması lazımki gelsin buna dikkat edersen sevinirim.çünkü sen hangi atı tek verirsen bizde onu atıyoruz.anlayışın için teşekkürler.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.