DUYURULAR

KOCAELİ TAHMİNLERİM - 16 OCAK Kategori adları

KOCAELİ TAHMİNLERİM - 16 OCAK


Bursa altılısında 4'te kaldık ama bulabilir miydik? - İki tekli kurgu yapsak ( ADELYA - LORD OF DAKNESS) bence sandığımızdan kolay olabilirdi.
Son ayakta çok ciddi bir hata yaptım, 4-5 atla yazılacak atı 9 atta şablonuma eklemedim. Neden eklemediğimi dün bu soruyu soran bir üyemize, o sayfa üzerinde açıkladım. Dileyenler okuyabilirler.
Yarıştan sonra bu tarz hesaplar çok kolay olur ama bir an ADELYA'nın tek olduğunu, son ayakta da 10 at yazdığımızı düşünelim, dördüncü ayak tek haliyle şablon 36 tl yapıyor. Çünkü ben ikinci ve üçüncü ayağı tam olarak kapadığımı düşünüyorum zaten, hatta üçüncü ayakta AYSEL HATUN ve TAMBORA da boşuna yazıldı da neyse, onları saymıyorum.
Eğer 144 tl'lik bir kupon yapacaksanız dördüncü ayağa tam dört at yazabiliyorsunuz ve GÜMBÜR GÜMBÜR'ü tek yazmayı düşünmeyen birine bu çok da uzak bir ihtimal değil..
'O gelse, şurada böyle değil de şöyle olsa' tarzı sızlanmalar en nefret ettiğim şeydir ama 31000 tl verince ister istemez bu tarz hesaplara giriyor ve aslında çok da uzak olmadığınızı düşünüyorsunuz :)
Herneyse, bu aralar bankolarda da yüzdemizi arttırdık, güzel bir ikramiye yakındır..









 

NİNOŞUNOĞLU: Yaklaşık 4 aylık bir aranın ardından geri döndüğünde üç tane arka arkaya KV yarışlarda mücadele eden, bunların bir tanesinde hem kondisyon açığını gidermek hem de KUTLUERİNOĞLU'na yardımcı olmak için koşan safkan son yarışında ise kısalan mesafede start aldı ve bu kez KV değildi..
MARISSA'nin neredeyse her yarışında kanama yapan bir at olduğunu ve sonlarda aşırı derecede duran bir at olduğunu biliyoruz.. 
NİNOŞUNOĞLU son 150 metrede hiçbir yerde arttırmıyor, 2.lik mücadelesi verirken sırf MARISSA'nın durmasından dolayı sprint atmış gibi gözüktü..
Ben 7 yaşına gelen bu safkanın eski formuna kavuşamadığını ve % 100 olmadığını düşünüyorum.
Günün ganyanı da varken bu çok güzel bir 'olta' olabilir ama şunu da belirtmek gerekir ki; NİNOŞUNOĞLU kim bunlar kim..
Tamamen sağlık durumuyla alakalı kazanıp kazanmayacağı.. Yoksa gruptan üstün olduğunu tartışacak değiliz.
BÜYÜKDÜŞÜN, ARSLANBAŞ ve RUAT çok sert başlayıp sonlarda emekleyecekler, bunların arkalarında sabırla konumlanmasını beklediğim NİNOŞ gücünü koşarsa bu rakiplere geçilmeyecektir..
Olur da korktuğumuz gerçekleşirse rakipleri;
ERENBİLGE, DESTİÇAĞ ve diğer üçüne göre daha at tutsam da GEZGİNCİ..











EMERALD GREEN - ELMASTAŞ: Yarış 1200 metre ve burada birbirinden süratli isimler var.
Bunların başında da ölüm temposunda kaçabilen LADY BUCKINGHAM geliyor.. Anormal bir seriliğe sahip olan safkan E.Çakıroğlu ile yarışı aşırı derecede süratlendirip son metrelerde de duvara çarpmış gibi duruyor.. Yine öyle olacağını tahmin ediyorum..
Burada Hakan Yıldız ve G.Kılıç'a büyük iş düşüyor.. Özellikle EMERALD GREEN'i ısrarla yüksek tempoda kaçırıyorlar ama bu at bariyerde kendi tempısunda 2.3.4.lükte giderek çok daha başarılı olur, haberleri yok..
Hazır BUCKINGHAM gibi kafayı kimseyi vermeyecek bir at varken, onu önüne alıp bariyerde 2.likte gitmesini bekliyorum Hakan YILDIZ'ın..
Aynı şekilde ELMASTAŞ'ın da inatlaşmaması gerektiğini düşünüyorum ama onun böyle birşeye yelteneceğini sanmıyorum zaten.. Kaldı ki istese de yapamaz gibi çünkü BUCKINGHAM ve EMERALD GREEN çok daha fazla süratliler..
Normalde ben EMERALD'ı tutuyorum ama ELMASTAŞ ile aynı kefeye koymamın sebebi Hakan Yıldız'ın, LADY BUCKINGHAM ile kapışma ihtimalidir..
Peki iki atla geçebilir miyiz? - Maiden dişilere güven olmaz :)












BAŞKAYNAK - KUTLUERİNOĞLU: Yarışta ÇERMİ KHAN ve KARTALÖMER gibi iki kaçak at var ve hem de alt grup atları..
HAVAS ve DELİJET'i de bu grupla mukayese etmeyeceğimize göre en geniş haliyle üç ata kapatacağımız bir koşu..
BAŞKAYNAK her yerde kolay temposuyla giden, teşviğe ise anında cevap verebilme özelliğiyle hem NASUHOĞLU'ndan hem de KUTLUERİNOĞLU'ndan sıyrılan bir safkan..
Sıkletinin de 51 olduğunu görüyoruz ki, eğer iş mücadeleye kalmazsa bu safkandan seri sprintiyle kolay bir 1.lik gelebilir.
Ancak buna izin vermeme ihtimali son derece yüksek olan bir at var; KUTLUERİNOĞLU..
Yarışı iki kaçağın hemen arkasında 3.4.lükte götürecek ve BAŞKAYNAK'tan çok daha önce sprintine başlayarak gücünü alacaktır.
Eğer son 200'de BAŞKAYNAK hala ayıramamış, KUTLUERİNOĞLU ile arasında yarım boy fark varsa bence KUTLUERİNOĞLU bir şekilde kazanmayı bilir.
Bu iki atın mücadelesine katılacak gibi olup arkalarında 3.lükte kalacağını düşündüğüm
NASUHOĞLU'nu ise yine de dışarıda bırakmayacağım.












KARA ŞİMŞEK: Benim en hoşlanmadığım yarış stillerinden birine sahip.. 200 metreden fazla teşviğe ihtiyaç duyarsanız tabela dahi yapmayacak bir at tuta tuta uzak kazanıyor ya, atçılığımızın ne kadar rezil durumda olduğunun güzel bir ispatıdır..
KARA ŞİMŞEK bunca sorunlarına rağmen 20 boy kalıp ( deparlanamamayı da katıyorum ) üstüne de 10 boyla yarış kazanıyorsa diyecek hiçbir şey yok.
Benim sorgusuz sualsiz güvenebileceğim bir safkan değil çünkü teşvik yapıldığında kazanamayan bir attan bahsediyoruz.. Yani güçlü değil, hızlı..
Ancak yarışa bakıyorum, en şanslı atın uzak ara yine kendisi olduğunu görüyorum.
DYMAXION'a; ALPMAN, BLACK ERA ve OĞLUM OZAN'dan ciddi presler gelebilir.. Zaten 3-4 giden VELİAHT da düzlükte önünündeki her atı yakalayan bir at..
Dolayısıyla son 200'de herkes birbirine hakim olmak için cebelleşirken son 200'e kadar jokeyinin teşviğine ihtiyaç duymayacak KARA ŞİMŞEK'in yine el değmeden hakim oluşunu izleyebiliriz.













ALESSANDRA: Altı ayak içerisinde sorgusuz sualsiz güvenebileceğim tek isim diyebilirim..
Bana göre basit bir maiden atından çok daha fazlası.. Kocaeli'de start aldığıkaba kum yarışlarının hepsinde elinden geleni yapan safkanın özellikle 4.lüğü şahaneydi..
Ama benim, belki şaşıracaksınız ama en beğendiğim yarışlarından bir tanesi son yarışıydı..
Sentetik piste rağmen müthiş istekli olduğunu gördüğüm safkan erkenden enseye bastı ve bana göre aksiyonları çok sağlıklıydı..
1400'de koşsa çok daha iyi olurdu elbette ama böyle bir grubu 1200'de de affetmeyecektir..
Kendisine iki ciddi rakip olarak gösterilen SUNLIGHT MELODY ve WIN MACHINE'ye göre çok daha güçlü ve dayanıklı olduğunu düşündüğüm safkan jokeyi bariz bir hata yapmaz, biraz erken açmaya başlarsa bence geçilmez..
BANKOMDUR..













AÇIK KIRMIZI: Kocali'de tam 8 yarış maiden kaldı ve kazandıktan sonra fena sayılmayacak gruplarda hiçbir zaman kötü koşmadı..
Biliyorsunuz ARTİSEMRE de bir Kocaeli atıydı ve uzun süre kazanamıyordu.. Kazanma özürlülüğü devam ediyor ama sonuçta sınıf atladı ve önemli yarışlarda mücadele ediyor. Neden bu örneği verdim çünkü birlikte çok kez koşmuşlardı.
AÇIK KIRMIZI genellikle tabelada yer alıp kazanamayan bir at olsa da bugün ilk kez böylesine vasat rakiplerle karşılaşacak.
Son yarışında geçildiği iki ata bakalım; ULUKIZ ve BEYZA SULTAN.. Bence bu gruba göre oldukça iyiler.
Bu tarz bir mukayese genellikle yanıltır ancak size hiçbir gözleme dayanmayan son derece basit bir görüş belirteyim; Ocak ayının sonlarına geldiğimiz günlerde sanki AÇIK KIRMIZI'nın sırası geldi gibi :)
Yine de yarış karakterine en son güvenebileceğim atlardan bir tanesi.. Sadece favorimdir. Kazansa bile şunu açık yüreklilikle dile getiririm; tek yazmayı bir an bile düşünmedim.








ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 5,10,3,,1,9
2.AYAK: 3,2 / 10,8,6,9,7,1,5,4
3.AYAK: 1,6,,7
4.AYAK: 3,,2,7
5.AYAK: 1
6.AYAK: 5,3,2,1 / 4,8







NOT: Çalışmamı gece tamamlayıp yorumlarımı da hemen yayınladım.. Şablonu kurma işini ise ertesi güne bıraktım..
Saat 13.30 gibi şablon eklenecektir..

 

Yorumlar

#1 - Şahin - 16.01.2018 18:46

Abı 3 ayak 2 yazmadım berkay abı senınkı gıbı yatırdım

#2 - hasbelkader - 16.01.2018 17:38

1,2,3,5,10
2,3,6,10
1,2,6,7
2,3,4,7,9
1
1,2,3,4,5,8,9,12

Süper ötesisin sen harika insan..

#3 - hasbelkader - 16.01.2018 17:35

Allah razı olsun. sayende bugun oldu. inş çok ihtiyacı olan herkes günü gelince tutturur.

#4 - hasbelkader - 16.01.2018 16:35

İnş bugun olur berkayım. eline sağlık tekrar. bankomuz gelirse altılı içerde inş. son ayaktada 9 attan yatmayız bugun herhalde.

#5 - bero67 - 16.01.2018 12:42

7 li ganyan için görüşün nedir berkay

#6 - Etokiev - 16.01.2018 12:10

Öncelikle emeğine sağlık Berkaycım..
Yıllardır Seni takip ediyorum.
Dün Bursa yorumlarına yazdığın cevaplara % de 100 katılıyorum.
8-9 at yazdığın Yeri imkanım varsa kapatıyorum.
Güvendiğim hissettiğim atı da tek bırakıyorum.
Dünkü altılım ;
ADELYA (1)
2. Ayak
1 - HERO ADMIRAL (9)
3 - DOCTOR HOUSE (2)
4 - NEW TRANSATLANTIC (3)
5 - DAY KING (5)
7 - DESOLATOR (7)
8 - DİLZAR (10)
10 - ALİDEV (1)
11 - SPRING BREAK (4)
3. Ayak
1 - FATİHİNGÜLÜ (4)
2 - MAVİYASEMİN (2)
3 - HAN KUTLU (1)
4 - TAMBORA (6)
5 - AYSEL HATUN (7)
4. Ayak
4 - GÜMBÜRGÜMBÜR (2)
5. Ayak
5 - LORD OF DARKNESS (1)
6. Ayak
1 - ART DANCER (9)
3 - ELEVATED (8)
4 - ESPOIR DU JOUR (10)
5 - GRECKA (2)
8 - LADY BRIBISCUIT (12)
9 - LUCKY RED (3)
10 - MASSANDRA (4)
11 - MY LOVE STORY (Koşmaz)
12 - THE SCAR (1)
13 - WALLPAPERS (7)

Kosu : 2 | Misli : 1.0 | Bahis Sayisi : 400.0 | Tutar : 24,00 TL | Kupon Tarihi : 15/01/2018 Pzt, 13:52

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.