DUYURULAR

İZMİR TAHMİNLERİM - 28 ARALIK Kategori adları

İZMİR TAHMİNLERİM - 28 ARALIK


Birinci koşuda THARWA- ALMOHAD mücadelesinin birinciyi belirleyeceğini düşünüyorum..







VANLIMAHO: Hani güvenirsin gelmez, 'olmaz' dersin çıkar kazanır atlar vardır ya, işte onlara en güzel örnektir bu isim..
'Bozuk' diye herkesin atladığı safkan son yarışında 'geçen sene burada neler yaptım hatırlamıyor musunuz?' dercesine gösterişli bir 1.liğe imza attı.
Art arda yarış kazanmayla alakalı sorunu da olmadığı için bir kez daha kazanmaması için hiçbir sebep yok.
KUĞU GÜZELİ'nin süratlendireceği, ABHER'in de 2.likte gideceği yarış biraz daha erken süratlenirse VANLIMAHO sonlardaki diri görüntüsüyle fotoya uzanabilir.

Rakipleri sırasıyla;
ABHER, DİYARBEYİ, KUĞU GÜZELİ ve LADY HATUN şeklindedir.










GOLDEN OK: Süratli bir atı H.Karataş idaresinde görünce hepimiz yadırgıyoruzdur.. Genel anlamda 'Karataş kaçak atlara iyi binemiyor' diye bir algı var ve ben buna kısmen de olsa katılıyorum.
Kendi halinde bırakması, temposunun altında koşturmaması gereken atlara iyi binemiyor ama kaçak atın olmadığı, sermayeli kaçması gereken atlara ise belki de herkesten iyi biniyor..
GOLDEN OK'a gelince, bu safkanın ağır sıkletle alakalı bir sorunu yok, sonlarda av olduğu birçok yarış olsa bile genellikle ağır kilolarda start alıyor zaten..
Peki bu yarışta kendisini bozabilecek bir at var mı? Numara sırasıyla başlarsak; CHASTE, bazen TRIPLE CROWN, bazen GLIVANA, WILD HEART sayabiliriz..
Ancak CHASTE ile daha önce 1600'de yarıştı ve onun 4 boy önünde liderliği aldı.. Yani 1600'de CHASTE'nin GOLDEN OK'u etkileme ihtimali yok.
GLIVANA artık beklediği, TRIPLE CROWN da 3-4 gittiği için geriye sadece WILD HEART kalıyor..
WILD HEART yarışa sert başlasa da genellikle biri aldığında ısrar etmeyen, 2.3.4.lükte yer tutmak için seri başlayan bir at.. O yüzden E.Doğru'nun da Halis abisini bozcağını zannetmiyorum.
Hal böyle olunca, bir anda vites arttıran ve düzlüğe 5 boy farkla önde giren safkanı Karataş idaresinde tek yazmak çok mantıklı oluyor..
GOLDEN OK BANKOMDUR..











RELAMPAGO: Bugün özellikle Şirinyer'de, uçankuşta bu safkan tek olacak..
Çünkü bizde boşluğa sprint atsa bile en geriden gelip ara kapatan atlara sempati vardır, hele de kır bir atsa... Gelene kadar tek oynarız.. 
Hakikaten de RELAMPAGO sempayi duyulmayacak bir at değil, hafif geç çıkıyor, en gerilerde konumlanıyor ve düzlükte bariyerden inanılmaz güçlü bir sprint yapıyor..
Annesi DİŞEPS bir ROSE GEM yavrusu, yani SENATORE gibi efsane uzuncuyla anneden kardeş.. RELAMPAGO gücünü de bu kan hattından alıyor..
C.Şen ve D.Palaur yeteneksizinden kurtulan safkan, yıl sonu kazanç tablosu için Karataş'ı yakalamaya çalışan ve dolayısıyla her yarışa saldıran M.Çiçek idaresinde yarışacak..
Tüm bunlardan ziyade, neredeyse her rakibi kısacı ve güçlü bir sona sahip değilken, RELAMPAGO ise hem uzuncu hem de en geriden gelip sprint atabilecek tek isim..
Bu şartları yakalamışken tek yazmamız gerekir belki ama böyle atlar bir şekilde kazanamıyor işte.. Çünkü kazanma alışkanlığını edinememiş oluyorlar.. Yarış karakteri bambaşka bir şey..
Dolayısıyla tek tercihimi bu safkandan yana kullanmaktan vazgeçtim..
Sıralamam şablonumdadır..














EGEBEYİ: Aslında bir ara şablonun tüm kaderini bizim evlat EGEBEYİ'ne bırakmak istedim..
KUTLUERİNOĞLU, TARIKHAN'a fedailik yapıp EGEBEYİ'ni bozmak mı isteyecek, PATRONİÇE yine 800'ün orada yürüyüp EGEBEYİ'ni olumsuz mu etkileyecek vb gibi sorular dolaşıyordu kafamda..
1600'de EGEBEYİ istediği kadar önde boş kalsın, yarış sürat yarışına daha yakın olduğu için bizim evladın ciğeri açılmaz, tekrar tazeleyecek fırsatı olmaz vs..
Amaaa mesafe eğer 2000 ise işte o zaman 'ciğer' , 'mücadele' , 'güç', 'dayanıklılık' devreye girer..
KUTLUERİNOĞLU'nun kendine koştuğunu, PATRONİÇE'nin ise 'üçtür erken yürüyoruz, bu kez temkinli olalım' dediklerini düşünelim, EGEBEYİ gibi bir at hem boş kalacak hem de kendisine aşırı uygun grup..
Düne kadar vasat atlar karşısında bile çaresiz kalan TARIKHAN'ı mı geçemeyecek?
Lehine şartları yakalayıp pisti ortaladığında kralına bile kafa tutabilecek bu safkanı ben bugün tek tutuyorum.
Neden rakipsiz tek bırakmadığımı ise mantıklı bir nedenle açıklayamam..
Sıralamam şablonumdadır.














GRAYAMAZON: İnanılmaz uygun grupta, stiline uygun jokeyiyle mücadele edecek.
Son yarışında % 100 hazır olmadığı için sonlarda kesen safkanı bugün yakalamaları biraz zor olabilir.
LILITH'in sprinti kısa, bizim ASYAFIRTINASI ise çok geç toparlanıyor..
Yarışta süratli bir kaçak at olmadığı için Özcan muhtemelen sert teşviklerle başlayacak ve temposunu herkese kabul ettirecektir..

LILITH saldırır gibi olacak, ASYAFIRTINASI da sprnte kalkar gibi olacak ama sanki fark 2 boyun altına hiç inmeyecek..
Yine de GOLDEN OK tercihinden dolayı GRAMAYAZON'un iki ciddi rakibini şablona yazalım..










ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 1,,2,4,3,5
2.AYAK: 4,2,6,1,9,7
3.AYAK: 6
4.AYAK: 8,,,1,2,5,4,6,3
5.AYAK: 1,,,8,7,2,9
6.AYAK: 5 / 1,7

Yorumlar

#1 - mali1330 - 28.12.2017 16:14

Defalarca yazmisimdir karatas hakkindaki dusunvelerini resetle berkay.
Sen bu adamin ne oldugunu hepimizden iyi biliyorsun.karatasa binsin esseklere bakalim sihirbazmi degilmi ver hazir ati kazansin kacak ati ver kaybetsin.dunyanin en herizekali insani bile kacak ati,7-8 goturmez yorum sizin

#2 - taner - 28.12.2017 13:22

Yine mükemmel yorumlar doktor.. son ayağı tercih edenler için golden ok un rakibi kim olur doktor

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.