DUYURULAR

SÜPER PROGRAM - 24 ARALIK İZMİR Kategori adları

SÜPER PROGRAM - 24 ARALIK İZMİR


Bugün hem İzmir'de hem Adana'da haftanın son gününe yakışır programlar var..
Bizi heyecanlandıracak caziplikte bir at yok belki ama doğru kurguyla sonuca gideceğimizi düşünüyorum.
Şmdilik şablonumu yayınlıyorum, 13.30- 13.45  gibi yorumlarım eklenmiş olur.

 





Birinci ayakta; aleyhine mesafede katıldığı son yarışında yeteneksiz ve teşvik yapamayan aprantisine rağmen güzel bir 2.lik elde eden CHASTE bugün AZA LEA dışında önlerde gidecek bir atın olmadığı, mesafenin ise 2100 olduğu bir yarışta start alacak.
Doğru düzgün biri binse bu atı bu şartlarda yakalamışken kesinlikle tek önerirdim.
Ancak iki durum söz konusu; birincisi Okan Pazar, ikincisi ise AZA LEA'nın 1000'in oralarda vitesi arttırıp tempoyu erken yükseltme ihtimali..
Bu iki at birbirinden kurtulmaya çalışıp erken mücadeleye tutuşurlarsa sprinterleri de devreye sokmuş olacaklar.
Ben yine de CHASTE'yi en şanslı,
AZA LEA'yı ise ona en yakın rakip olarak görüyorum..
Korktuğum senaryonun gerçekleşmesi halinde ise ilk başta takibimdeki
RED QUEEN, sonra her ne kadar sadece boş sıkletlerle etkili yarışlar yapabileceklerine inansam da CASSOWARY ve KIZIL GÜNEŞ..














İkinci ayakta; startla birlikte liderliği ŞİFNEOĞUL alacak ve bu safkanı yakın takibe alacak iki isimden en belirgin presi DAYBAHADIR uygulayacak.. SAVAŞTEPE ise ağırkanlı bir at, teşviklerle önlere gelmeye çalışacak.
Ama hem KOCA MUĞLALI, hem kötü başlasa bile HAZARDAĞI da önlere gelmek isterlerse enteresan bir gidişat oluşacak.
Benim bu koşudaki favorim 4 numaralı
UÇAN UÇAN olacaktır..
Gerçek bir arap atı olan ve yeri bende bambaşka olan şampiyon UÇANOĞLU'nun kardeşi bu kadar uzun süre kötü koşamaz..
Tamam sorunları vardı vs ama İzmir'de son birkaç yarıştır kulağıma geliyor 'bugün iyi koşacak' diye.. Genelde böyle atlar da o gün değil ama gecikmeli olarak da kazanıyorlar..

Bugün, mesfe uzamış ve yarış da süratli geçecekken kalitesini konuşturabilir , DİKKAT..

KOCA MUĞLALI ve BÜTÜNAY başta olmak üzere, ŞİFNEOĞUL ve HAZARDAĞI ise daha sonraki rakiplerdir.
Beş atla sağlam bir yarış izleriz..












Üçüncü ayakta; günün en keyifli mücadelesini izleyeceğiz..

BIG DADAŞ'ın son yarışı muazzamdı, önde boş kaldı falan ama aksiyonlarıyla ahırdaşı CAN DADAŞ gibi 'çıldırmış' olduğunu her şeyiyle belli ediyordu..
EL NINO ilk kez sert grupta koşacak ama sanki rakibe göre performans sergileyecek güçte bir at.. Bu kadar ağır favori çıkması bence diğer iyi atlara haksızlık olmuş ama 10 boy falan geç çıkmazsa EL NINO'suz da olmaz..
EMPEROR SION çim kum ayırmayan ancak daha ziyade kumcu olan bir isim.. Bursa'da süper yarışları var, eğer hazırsa hiçbir rakibine geçit vermeyebilir.
HARUNHAN her şeyiyle hayranı olduğum bir isim.. Anormal bir dayanıklılık ve mücadele özelliği var.
Bu tarz ciğerli atlara bayılıyorum, önde liderliği yine ısrarla almaya mı çalışır bilemiyorum ama bu atsız asla olmaz..

MONTANA'nın hazırlıkları gayet yeterli gözüküyor, çimci falan sanılmasın, halis mulis kumcudur.. Sürprizde düşünülmeli..

Yukarıda saydığım atların hepsi olmazsa olmazlar ve aşağıda bahsedeceğim favorim kazanamazsa, yukarıdakilerden birisi kazanacak.. Beşi de eşit derecede bende..
Ancak bunlardan ayrı olarak tuttuğum cazip konumda bir at var ki; son yarışını izleyince 'en çok seni beğendim' diye iç geçiriyordum.. 11 numaralı
RUN FOR VICTORY..
Adem Şen'in telaş yapıp, HARUNHAN ve INDIAN DADY'nin dışlarında tek at şeklidne 3 gitmesi saçmalıktı, haklı olarak bugün elinden alınmış ve ara sıra direktiflere uyup hata yapsa da kusursuz diyebileceğimiz tek jokeye teslim edilmiş.
Düşünüyorum; bu at INDIAN DADY ve HARUNHAN ile serilik yapıp son metrelerde bu iki güçlü atla hala kapışabiliyorsa beklese transit hakim olmaz mıydı? Vallahi olurdu :)
F.Yüksel, hafif tereddütlü çıkış yapacak olan RUN FOR VICTORY'i, en gerilerde saklanarak götürecek ve sprint mesafesini milimetrik ayarlayarak bence hepsini avlayacak..
Erkek rakiplerinin yanında benim favorimdir..











Dördüncü ayakta; '
MY BIG BOY ve diğerleri' diyeceğiz elbette..
Uzun süredir koşup hala maiden kalan ZAFER MEYDANI, HAŞİMOĞLU ve maiden kalmaktan memnun gibi gözüken DOMINOGOLD gibi isimlerin olduğu yarışta, az sayıda koşup önü açık olan bir tayın kazanması normal sonuç olur diye düşünüyorum.
Kaldı ki MY BIG BOY rakiplerine göre daha seri ve dışarıdan bastırıp liderliği aldığında, rakipleri de bunu kabullenecekler gibi gözüküyor..
Karataş'ın, temposunun üzerine çıkarmadan santim santim götüreceği bu tay, seri sprintiyle bence rakiplerine hiçbir yerde av olmayacaktır..
Günün ilk bankosu olarak öneriyorum.

Kendisinin yanına sağlam kuponlarda rakip önerecek olmamın tek sebebi ise; deklare olduğu yarışlardan çıkartılıyor olması..
Hazırlıklarına da 'kusursuz' diyemediğim için açıkçası korkularım yok değil..
Dolayısıyla sağlamcılar benim gibi burayı dört atla sağlama alabilirler..













Beşinci ayakta; banko olarak önereceğim isim 5 numaralı
GÖNÜL AVCISI olacaktır..
Son dört startının üçüne A.O.Pazar ve 55 kg sıklet ile katılan safkan için değişimi düşünebiliyor musunuz? Üzerinde gram etkisi olmayan ve ne yazık ki kazanıyor diye iyi sanılan bir apranti inecek ve yerine kondisyon olarak şu anda Türkiye'nin en iyisi olan M.Çiçek binecek, üstelik sıkleti de 52 kg olacak...
Sadece bu durum bile yeterli olabilir banko olmasına, diğer hiçbir faktöre bakmayabiliriz aslında ama biz öyle yapmayacağız elbette..
Ha bu arada bu yarışı YÜKSEK UÇUŞ kazanırsa 'beğenmediğin apranti gelip bizi yatırdı' demeyin lütfen, GÖNÜL AVCISI'nın tek rakibi YÜKSEK UÇUŞ zaten :) Zır kumcu çıkarsa yapacak bir şey yok, sonuçta o da 53.5 kg ama benim düşüncem değişmez, YÜKSEK UÇUŞ binicisiyle değil, kendi kendine kazanır öyle bir şey olursa..
Ama ben GÖNÜL AVCISI'nın, NURLUTAÇ, KUĞU GÜZELİ, GÜNYÜZÜ gibi önde takip edecek atların süratlendireceği bu yarışta sabırlı bir bekleme ve pistin en dışından yapacağı uzun sprintle hem YÜKSEK UÇUŞ'a hem de diğer rakiplerine hakim olmasını bekliyorum.
GÖNÜL AVCISI BANKOMDUR..













Son ayakta ise; gerek MY BIG BOY'dan gerekse GÖNÜL AVCISI'ndan beni vazgeçirebilecek bir at vardı; 4 numaralı
BİNGÖLLÜM..
Önceki startında OASIS'i geride bırakırken bence erken yürüyen, sonraki startında ise bencesi falan yok baya baya erken yürüyen safkan bence ikidir berbat sürülmesine rağmen harika koşuyor..
Bu yarışta aşırı süratli atlar olmadığı için 4.5.lik civarı gitmesine diyecek bir şeyim olmaz ama şu atı biraz saklasa, idareli sürse 3-4 boy farkla, fotoya arttıra arttıra
 girer..
Bugünkü yarışta sıkleti azalan ve daha uygun rakipleri yakalayan safkan, müthiş seri sprintini doğru kullanabilirse bence kazanacaktır..


OASIS, FLASH IS BACK ve FLOATING HEART ile sağlama almaya çalıştım..









ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 2,6,,4,3,1
2.AYAK: 4,1,5,,8,2
3.AYAK: 11,1,5,4,3,7
4.AYAK: 4 / 2,5,,3
5.AYAK: 5
6.AYAK: 4,,2,5,10

Yorumlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.