DUYURULAR

ADANA TAHMİNLERİM - 19 ARALIK Kategori adları

ADANA TAHMİNLERİM - 19 ARALIK


Adana'da banko önermeyi düşündüğüm toplamda üç safkan oldu.. Bunlardan bir tanesini seçip kurguyu onun üzerine inşa etmek istedim.
Biliyorsunuz Pazar günü ASİL TAY ve YETİM AHMET bankolarımdı ve daha cazip olanı seçip YETİM AHMET'i iki atla yıkınca 5000 tl ikramiyeyi kazanmıştık.
Bugün de üç bankomun ikisi çok zor ayakta cazip bankolar ama bir tanesi düz ve favori bir banko..
Kararı biraz da size bırakacağım ama benim bugün için tercihim favoriden yana olacak :)









KALENDER KIZ: Çok değil, bir yarış önce neredeyse aynı grupta 1.60 ganyana koşan bir attan bahsediyoruz..
O gün ne olmuştu hatırlayın, ÇUVALDIZ ve KALENDER KIZ İngiliz temposunda kaçmışlar ve bu safkan buna rağmen düzlüğe teslim olmadan çıkmaya gayret etmişti.
Bugün ise temposunu bozabilecek tek bir isim var da GÜLRUH HATUN.. Ancak GÜLRUH HATUN bazen FÜLANE'ye fedailik yapıyor bazen de kendine koşup 2.3.lükte gidiyor.
Genellikle startı biraz ağır alıp 2-3 gittiği için ben KALENDER KIZ'ın önde bomboş kalabileceğini düşünüyorum.
Böyle bir tabloda, üzerinde Akın da varken geçileceğini hiç zannetmiyorum..
Ancak şunu da düşünmeden edemiyorum; öğlen Kocaeli'deki SELAYATLI yarışında FAYTONLU AYŞE yarışı mahvettiği ve aynı şekilde İZDÜŞÜMÜ de çok sert kaçtığı için bir süre boş kalan atlardan uzak durmak gerekebilir.
Daha sağlam olduğuna inandığım bir bankom varken KALENDERKIZ ile sırf cazip olsun diye neden risk alalım ki?
Yanına istemeye istemeye de olsa rakiplerini ekliyorum.














BABABÜLENT: Son yarışında Hışman'ın bence çok kötü sürdüğü ancak buna rağmen BOLKARAĞA, ŞEREFAĞA gibi atların yanından yürüyerek ayıran safkan, son metrelerde ise sprintlere daha fazla dayanamadı.. Çünkü erkenden yürümüştü..
Özcan bu kez kulvarının da avantajıyla, önüne iki kaçağı alacak ya da duruma göre hepsine temposunu kabul ettirecektir.
Özcan'ın en iyi yaptığı iki şeyden bir tanesi, öndekileri temposunun üzerine çıkartıp onları ekarte etmek ve düzlükte de vitesi arttırıp yarışı çalmak, ikincisi ise herkesin kafayı almakta tereddüt yaşadığını iyi sezip tüm atlara temposunu kabul ettirmek ve düzlükte de atı ortadan ikiye ayıracak şekilde teşvikle kestirmemek..
Bugün ikisinden birini BABABÜLENT'te uygulayacağını ve kazanacağını düşünüyorum.
BANKOMDUR..












AŞEMEZ: Bu safkan banko adaylarımdan biri değildi, yazımın başında üç safkandan bahsettiğimde aralarında bu yoktu ancak o dakikalarda SERHANTAY'ın çıktığını öğrenince işin rengi değişti.
Ben YILMABAŞAR'ı Adana 1400-1500'de çok beğenmiyorum.. İkidir kazanıyor ve durumu gayet iyi gözüküyor ancak benim uzun mesafeli yarışlar dışında çok da güvendiğim bir isim değil..
SERHANTAY da yarıştan çıkınca aşığı olduğu Adana kumuna geri dönen AŞEMEZ, BİLDENHAN ve KADHAN'ı önüne alıp düzlükte vitesi arttırarak tüm rakiplerine direnebilir.
Bunu gerçekleştiremezse tabi ki sprint yapacak iki isim var; bir tanesi
YILMABAŞAR diğeri ise FIRIKYA..












STRIKE HARD: Bu grupla uzaktan yakından alakası olmayan bu safkanın yarış karakterine biraz olsun gvenebilsem aslında en sağlam tekim olurdu kendisi..
Son yarışında stili dışı koşmasına rağmen şahane bir 3.lük elde eden safkanın, ayaklarını kaldırarak yaptığı uzun aksiyonlara bayılıyorum.
Normalde kafayı alan safkan son yarışında beklemek zorunda kalmıştı..
Bugün bir iki kapalı kutu at harici önlerde gidecek bir at olmadığından Ahmet Çelik startla birlikte liderliği rolanti tempoda alıp, düzlükte vitesi arttırarak yanına kimseyi yaklaştırmayabilir..
KALENDER KIZ ile STRIKE HARD önde boş kalacaklarını düşündüğüm için tek tuttuğum isimlerdi.. Beklenmedik gidişat olursa güvenemeyeceğim için her ikisini de yıkıp BABABÜLENT'i tercih ettim.
STRIKE HARD'in rakipleri ise;
MOUNTAIN EAGLE, AMERICAN SNIPER, BAY ZAZA, SITAMUN ve BABA HAMİT şeklindedir.













ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 7 / 6,4,2,8
2.AYAK: 8,2,11,5,9,3
3.AYAK: 3
4.AYAK: 1,8,5
5.AYAK: 2,7,9,6,5
6.AYAK: 5 / 1,6,4,14,2

Yorumlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.