DUYURULAR

ADANA TAHMİNLERİM - 9 ARALIK Kategori adları

ADANA TAHMİNLERİM - 9 ARALIK


Birinci koşuda favorilerin güven vermediklerini belirteyim.. Bence hiç kolay bir yarış değil.
İlk kez koşacak ASİL RÜZGAR'a, bir kere koşup etkisiz kalan ancak kumcu olan SEVİLGEN'e dikkat..
Favorilerden sadece NESROŞ'u biraz tutuyorum.. Adana'ya gelip galop yaptığı için fena bulmadım.





Birinci ayakta; en son 1.liğini geçen sene bugünlerde alan
DALGACI'yı sizlere banko olarak önereceğim.
Evet tam bir kazanma özürlü bir at ancak burada herkes hakkında olumsuz düşüncelerim varken DALGACI için nötr'üm.. Tabi bu banko önermek yeter mi ondan emin değilim..
Önceki startında Hışman'la sınırları zorladı ancak bana göre sert sayılabilecek bir grupta 4.lük elde etti.. Son yarışında ise bugünkü aprantisi Kumbasar idaresinde bana göre inanılmaz erken yürüdüğü için belki de kazanacağı yarıştan 3.ayrıldı..
Bugün lehine dönen mesafede, KALENDERKIZ ve GÖNÜLGÜZELİ gibi iki seri safkanı önüne alıp ortalarda 3.4.lükte gidecektir ve bence vasat sprintiyle diğerlerinin kötü olmasından yararlanarak kazanacaktır..
DALGACI BANKOM..










İkinci ayakta;
ATEŞ KRALLIĞI kalite olarak bu grubun en az on gömlek üstünde biliyorsunuz.. Handikap puanına bakarak da bunu anlayabiliriz.
Ancak bu tarz atlar böylesine uygun gruplarda kafa karıştırmaktan başka bir işe yaramıyorlar :) İyi durumda olsa sizce daha üst gruplarda start almaz mıydı?
Son yarışında her ne kadar Kocakaya berbat sürse de gerileye gerileye 3.lüğü zor kurtarırken görüntüsünü hiç sağlıklı bulmadım.
Evet uygun gruptan dolayı kazanabilir ama bence çantada keklik falan değil.
Hatta benim favorim yine
BUZUL olacaktır..
Son yarışında tek önerdiğim safkan anlam veremediğim şekilde berbat bir performans sergilemişti ancak ben bu atı yine de çok beğeniyorum ve art arda kötü koşacağına inanmıyorum.
Daha sonraki sıralamam şablonumdadır..











Üçüncü ayakta; üç hafta önceki yarışın bir nevi rövanş mücadelesi olacağa benziyor..

KREACHER stiline çok uygun jokeyi U.Polat idaresinde kazanırken, LAST POINT ise biraz daha fazla koşturulmasına rağmen rakibine saldırmıştı.. Adana kumunu çok özlemiş olacağını yazmıştık LAST POINT'in.. O gün çok sürprizdi ama ne yazık ki ekmeğini yiyemedik :)
Bugün görüyoruz ki herkes KREACHER'e rakip olarak LAST POINT'i görüyor..
Eğer geç çıkmazsa ( bazen kötü başlıyor ) AKINŞAH'ın liderliği alacağı koşuda, LAST POINT'in ekürisi DOWN TOWN da nefes açmak için yarışı süratlendirebilir..
Bunların hemen arkasında dış kulvarda 3.lükte gitmesini beklediğim LAST POINT, dışarıdan yüklendiğinde içerilerden veya ortalardan kolay temposuyla gelen KREACHER tarafından yakalanacaktır..
Bu ikilinin mücadelesinden KREACHER galip ayrılacak gibi gözükse de ben riske girmeyeceğim..









 


Dördüncü ayakta; 2 numaralı ATLIGÜL için inanılmaz uygun rakipler.. Ancak ciddi bir soru işareti var; bu at kaba kumda işleyecek mi?
Bazen sırf grup uygunluğundan kumla alakası olmayan atlar bile rahat kazanabildikleri için net bir şey söylemek mümkün değil ancak ATLIGÜL de tıpkı ATEŞ KRALLIĞI gibi çantada keklik banko olarak gördüğüm bir isim değildir.
Yine de doğru düzgün bir at olmadığından kazanması normal sonuç olur.

Rakip olark
UÇAN ARJİN, ÖZHABER SULTAN, ZIPIR'ı değerlendirebilirsiniz..










Beşinci ayakta; 1 numaralı
AĞA OSMAN bardaktan boşalırcasına yağmurun yağdığı bir günde ilk kez kuma ayak basmıştı.. O yüzden kaba kum performansı hala meçhul.. Pist baya baya suluydu.
Ancak ben bu safkanın kumda da çok iyi işleyeceğini gördüm.. Gruptan üstün sayılır, uyum sorunu da yaşamayacakken uzun süre tek yazmayı düşündüm kendisini..
Ancak beni korkutan Kocakaya oldu.. Bazen çok zeki bazen ise en berbat aprantiden bile kötü olan Kocakaya, SPARTAN EMIR ve TAMID'in de öne geleceği yarışta safkanı temposunun üzerine çıkarabilir.. Ki bu gerçekleşirse AĞA OSMAN 1500'de sonlarda durabilir.
Bu yüzden yanına; gücünü zamanında alabilirse 100 metre uzaması en lehine olan safkan
VIKING MAN, Furkan'ın kusursuz süreceği WINNERS PRIDE, Ankara kaba kumda da fena bulmadığım DISTANT SHINING ve unutulduğunda iyi koşabilen BÜLENTBEY sırasıyla rakiplerdir..












Son ayakta ise; gruptan üstün olan
ÇELEBİ CİHAN'ın durumu nasıl bilemiyoruz.. ATEŞ KRALLIĞI'nda bahsettiğim 'iyi durumda olsa burada işi ne' mantığı bu safkan için de geçerli..
Hatta ilerleyen yaşına rağmen
OFSAYT'ın da sıkıntıları olabileceğini düşünüyorum.. Bu iki safkan çok çok favori çıkmışlar.
Tabi öte yandan şu da var; baya baya maiden ayarında atlar var.. Yani ÇELEBİ CİHAN'ın ya da OFSAYT'ın en kötü halleri bile 1.2.olmaya yetebilir..
Bu iki kalite at dışında şanslı olacağını düşündüğüm diğer iki at
ALAMUT ve DUBROVNIK'tir.

Çok daha sürprizde ise
BOYS OF RIVER ve MOON SKATI düşünülebilir.












ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 3
2.AYAK: 9,7,10,8,3,1,114,5,6,2
3.AYAK: 2,7
4.AYAK: 2,,7,5,9
5.AYAK: 1,,6,7,3,2
6.AYAK: 5,2,4,12 / 6,8

Yorumlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.