DUYURULAR

BURSA TAHMİNLERİM - 6 ARALIK Kategori adları

BURSA TAHMİNLERİM - 6 ARALIK


 Bu aralar şanssız dönemdeyiz çünkü kolay yakalayacağım altılıları yanlış seçimler yaparak kaybediyorum.
Bir değişikliğe giderek agf, bülten, puan vs bakmadan çalışmamı en saf haliyle geceden yayınlıyorum..




Birinci ayakta; her defasında birbirlerini geçebilecek atlar bir araya gelmişler çünkü bunlara verilen taktik de, sürüşlerin de günü gününe tutmuyor.
Örneğin,
SUMEL HAN önceki startında Gündüzeli ile kusursuz bekleme yarışı yapmışken, aynı Gündüzeli son yarışında aralarda kalmaktan korkup 'bari ben kafayı alayım' diye 1 saniyede karar veriyor.. E tabi neredeyse herkes aynı şeyi isteyince, ön grupta sermayeli gitmesi gereken SUMEL HAN anormal serilik yaptığı için sonlarda nefessiz kalıp şişiyor..
E şimdi ben SUMELHAN'ın nerede gideceğini nereden bileceğim? Böyle bir dengesizlik olur mu? Hadi yarışta kaçak olmaz, her zaman 3 giden atla yarış okur kafayı alırsın, bizi yanıltmış olursun ama yine de keyif alırız, deriz ki 'aa bunlar arada yarış okuyabiliyorlar' ancak herkes kaçıyor be kardeşim ne yarış okuması?
Şimdi ben adım gibi biliyorum ki; Gündüzeli safkanın ilgilileriyle bu yarış için padokta değil, daha önceden görüştüğünde şunlar konuşulacak:

'Ya maiden yarışımızı 3.lükte gidip sabırlı bekleyerek uzak kazandık.. Son yarışımızda kafayı aldık, sonlarda durduk, o yüzden biz yine 3.4.lükte gidelim, at böyle daha iyi koşuyor'

Aslında bu da yanlış, normalde olması gereken yarışı analiz edersin, şu şurada gidecek, bu şurada şöyle yapacak diye tahminde bulunur ona göre bir plan hazırlarsın.. Ama nerde? Varsa yoksa ezber.. Neymiş efendim 'bizim at böyle koşmayı seviyor'..
Herneyse, SUMELHAN'a bugün tesadüfi olarak bekleme yarışı yaptıracaklar.. NOVIGATION, KIRCAALİ, İNCİ BONCUK sert başlayacaklar, SUMELHAN da bariyerde 4.5.likte falan gidecek.
Tabi pist sulu olacağından, ağzı yüzü çamur olma ihtimali de var, o yüzden hazır 4. kulvar gibi avantajı da varken kaçakları önüne alıp fazla da beklememesi lazım.
Ben kendisini çok şanslı görüyorum çünkü o katliam sürüşe rağmen yakın ara 5.olduysa, bekleyerek daha iyisini yapması gerekir.

SUMELHAN'la eşdeğer kefeye koyabileceğim tek isim
KARAHİSAR olabilir..
Akışlı aksiyonlara sahip değil, arttırma özelliği çok iyi falan da değil ancak çok güzel adapte olup her yerde yarışın içerisinde olacak at tipi..
Böyle bir at, iki üç kaçağı önüne alıp yarışın her yerinde içinde olarak çok rahat bir 1.lik elde edebilir.

Yarışı bu iki safkan ağırlıklı tutuyorum ama cazip bir bankom olduğundan ilk ayantan yatmak istemiyorum ve
GAUDI, KIRCAALİ, NOVIGATION'a da şans veriyorum..

Sanırım dışarıda bir tek
GOVINEZZA kalıyor ancak onun da miadını doldurduğunu düşünüyorum.










İkinci ayakta; 9 numaralı
MAVİYASEMİN 16 gün önce, yine bugünkü gibi ıslak pistte mücadele etti.
Her zamanki gibi çok güzel adapte oldu, düzlüğe tuta tuta çıktı, çok kuvvetli olmasa da hatrı sayılır bir sprintle de 2.lik elde etti.. Kazanan ata yapabilecek bir şeyi yoktu..
Bu yarışta da kulvarı şahane ve grup neredeyse maiden kadar uygun.. Kazanmaya çok yakın olup net olarak favoridir..
Fakat MAVİYASEMİN'i yazdığımızda bana göre muhakkak yazmamız gereken bir diğer at da 3 numaralı
ECLIPSE'dir..
MAVİYASEMİN'e göre yarışı çok daha zorlu yerlerde takip edip, 3,5 boy geriden diri bir şekilde 5.lik elde ediyor ve bu at tam olarak kıvamında değildi.. Bu yarışından sonra daha iyi olmuştur diye düşünüyorum.
Evet MAVİYASEMİN sonuçta ECLIPSE'yi temiz geçiyor ama ECLIPSE'nin üzerine koyma ihtimalini düşündüğümde ben iki atı ayıramıyorum..

Hatta yine aynı yarışta, dışarılardan dolanmasına rağmen fena gözükmeyen
DİYARGÜZELİ'ne de sürprizde şans tanıyorum..

Burada aklımda SERRACEM, ERAYŞE falan değil, sadece
KAÇAKKIZ kaldı.. Saat 13.00 gibi şablona ilave edilebilir..














Üçüncü ayakta; bahsettiğim cazip bankom 2 numaralı
AUBERON'dur..
Totosu şu anda kötü diye bu safkanı biraz unutmuş olabiliriz ama şunu net olarak söyleyebilirim ki JUNIOR ZAPPA'dan, NEHİRCAN'dan falan çok daha iyi bir attan bahsediyoruz..
Geçtiğimiz sezon kışın harikalar yaratan, son dönemde çimde ve yanlış yarışlarda koştuğu için formu berbatmış gibi gözüken safkan için nihayet uygun bir yarış buldum..
Dikkat edin, son yarışında 7 boy kalmasına rağmen son metrelerde dış kulvardan neredeyse 1.lik mücadelesine dahil olacak.. Yani kötü durumda falan değil..
JUNIOR ZAPPA ile hayatında üç kez karşılaşmış, bunların bir tanesi 14.01.2017.. 1300 metre mesafede AUBERON 1. ZAPPA 2.olmuş.. Sıkletleri ise aynıymış.. Dikkat edin bugün arada 7 kg'lık fark var.
Bir hafta sonra tekrar karşı karşıya gelmişler, GOLD FOOT kolay kazanırken AUBERON, ZAPPAYI 3.5 boy farkla 3.lükte bırakmış..
En son da 20 Şubat'ta yarışmışlar ve ONTUĞ- BABA FERHAT'ın yanında ikisi de enseye basmışken ZAPPA sadece o şekilde geçebilmiş:)
Yani ZAPPA'nın AUBERON'u adam akıllı geçtiği henüz yok..
E şimdi, AUBERON formsuz sanılıyor ama bana göre son derece formdayken, mesafe 1200'ken, DİLZAR startta kalacakken, en önemlisi arada 7 kg'lık bir sıklet farkı varken bu safkanı tek yazmamız gerekmez mi? Bence bu kadar güzel ve net açıklamışken gelse de gelmese de tek yazmamak ihanet olur.
Ha tabi şu var; safkan starttan berbat çıkıyor, bazen 6-7 boy kayıp yaşayabiliyor.. Ancak mesafe 1200 ve DİLZAR'ın hiç çıkmayacak olmasına güveniyorum.
Eğer BANG BANG kamçı sopa kaçmazsa AUBERON geç çıksa bile dışarıdan kademeli kademeli dolduracak ve bence düzlükte arttıracağı vitesle rakiplerine uzak yapacak..
AUBERON BANKOMDUR..












Dördüncü ayakta; Bursa kumunda da Kocaeli kumunda da İzmir kumunda da harikulade koşan
BÜYÜK BEYAZ, başından beri söylediğimiz gibi tam bir kaba kumcu çıktı..
Bursa'da 1300'de, sonra Kocaeli'de 1200'de kazandıktan sonra İzmir'de 60 kg KV-8 yarışta şahane koştuğunu görünce 'teki bulduk' diye herkes gibi ben de atladım bu safkana itiraf etmek gerekirse..
Ancak bu tip atlar sert grupta da uygun grupta da aynı yarışı yapıyorlar, bunu belirtelim.. Yani sert grupta elde ettiği 4.lüğün anlamı, uygun grupta zorlanmadan kazanması demek değildir..
Kaldı ki benim bu gidişatta çok tuttuğum ve vazgeçemeyeceğim iki safkan var;
PERFECTUS ve ANTONOV..
SERKANBEY'in bariyerde usluca 3.4.lükte gittiğini, MADEMOISELLE''nin ıslak aşığı olsa bile 1400'de serilik yapamayacağını ve AMPHRITHITE'nin starttan yürüyerek çıktığını düşündüğümüzde yarışta kaçak at olmadığı sonucu ortaya çıkıyor..
Bu durumda PERFECTUS ya da ANTONOV'dan biri liderliği alacak, öteki kendi temposunda 2.likte gidecek..
Düzlüğe girilmeden vites arttırdıklarında BÜYÜK BEYAZ içeriden bu iki safkanı yakalamak istese de bunu başaramayabilir.
Ben bu üç atı tamamen eşit, % 33.3 oranında tutuyorum..














Beşinci ayakta; aşırı zor bir program olsa veya bana 'bu koşuda tek yazman zorunlu' deseler bu isim kesinlikle 2 numaralı IŞKINAT olurdu..
Kış sezonu tam da onun sezonu.. Bursa'da yine seriye başkayacaktır ama bu yarışıyla mı birlikte olacak onu kestirmek kolay değil tabi..
Pist bugün ıslak değil de kuru olsaydı sanırım AUBERON falan dinlemez bu safkanı tek yazardım. Islağı sevdiğinden emin değilim.
KOVADA'nın startla birlikte yine liderliği alacağı yarışta, YEDİKARANFİL'in yapacağı pres ve ULAKÇI'nın ekürisi ÖZDAMAR'ın ekürisine fedai koşup koşmayacağı çok önemli..
Çünkü şu anki KOVADA çıldırmış durumda ve önde boş bırakılırsa kesmeye hiç niyeti yok.. Ancak pistin de ıslaklığıyla sanki bu kez bu kadar rahat bırakmayacaklar diye düşünüyorum.
Eğer iş sprinte kalırsa da bence IŞKINAT hepsinden ama hepsinden ayrı kefede.. Benim için bu yarışın kısa ve en doğru yorumu ' IŞKINAT  ve diğerleri'..
Daha sonraki sıralamam şablonumdadır..












Son ayakta ise; AUBERON ile kahramanlık yapmaya yeltenmesek sığınacağımız liman elbette 2 numaralı
LADY FALCON olacaktı :)
Şaka bir yana, AUBERON'a güveniyorum elbette, LADY FALCON da sağlam tek gözüküyor ancak bugünlük tercihim üçüncü ayaktan yana oldu..
FALCON'a gelince, ikidir az atlı yarışta, hiç kimse öne gelmeyince kendiliğinden kafayı alıyor ve yarış da şansına hiçbir yerde hızlanmıyor.. Amiyane tabirle 'balına kazanıyor'..
Ancak tabi bu at boş at falan da değil.. Karşısına daha sert grup çıktığında, daha iyisini de yapabilecek karakterde..
Yalnız bugün için şuna dikkat etmesi gerekir Furkan'ın, ilgilileri bilinçliler mi bilmiyorum ama ikidir kafayı alarak kazanıyor diye yine 'kaç' diyebilirler.
Asla böyle bir şey yapmamalı çünkü MASSAI MARA, HERO ADMIRAL ve MÜTEKAMİL'in çok sert başlayacaklarını düşünüyorum.
Kendisine de ilettim zaten, bariyerde 3.4.lüğe yerleşir bunlara ayak uydurmazsa bence bir kez daha kolay kazanabilir..

Rakipleri sırasıyla;
BLAZE OF LIGHT, DAY KING, DOMINANTS SON, HERO ADMIRAL, MÜTEKAMİL şeklindedir..













ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 7,,6 / 1,10,3
2.AYAK: 9,3,,10
3.AYAK: 2
4.AYAK: 7,2,5
5.AYAK: 2,,,8,7,5,10,4
6.AYAK: 2 / 5,6,7,4,3





 

Yorumlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.