DUYURULAR

ADANA TAHMİNLERİM - 2 ARALIK Kategori adları

ADANA TAHMİNLERİM - 2 ARALIK


Birinci koşu oldukça enteresan gözüküyor.. EREN EFENDİ bu gruptan üstün ancak 4 kg dezavantajı var.
EREN EFENDİ sonlara doğru tempo kaybederse ilk başta HASAFET, daha sonra düşük bir ihtimal de olsa HOY HOY devreye girebilir.






Birinci ayakta; 2 numaralı
EYYÜPHAN uzun mesafede galop yapmadan İstanbul'da rekor kısa işleriyle Adana'ya geldi ve üzerinde Karataşda olduğu için sürdirek banko konumundaydı.. Ben de bu tuzağa düştüm açıkçası..
Safkan Karataş'ın berbat sürüşüne kurban gitmese yine kazanırmış bence ama inanılmaz sert başlamışken, içeriden ısrarla serilik yaptırıp liderliği almasını istemek bence acemilikti..
Bakmayın tuta tuta gittiğine, öyle sert kaçtı ki durmama ihtimali yoktu.. Nitekim durdu ve 4.lük elde edebildi.
Kocakaya EYYÜPHAN'ı, 100 metre uzayan mesafede nasıl idare edecek bilemiyorum ama Karataş gibi şuursuzca kaçırmaz, biraz temkinli giderse bence yakalanmama ihtimali yüksek..
Olur da yine tempo kaybederse atlayamama gibi bir sorun yaşasa da uzun aksiyonlarını çok beğendiğim 
SMOOTH ve Adana'da farklılaşabileceğine inandığım BLACK NIGHT başta olmak üzere, ilk yarışını fena bulmadığım GÜMBÜR GÜMBÜR ve tecrübesiyle şayet startta fazla takılmazsa SAMRAVHAN rakiplerdir..










BUZUL: ÇAKIRCELEP, BEŞİRYILDIZ başta olmak üzere, KARA KANTOS, ANADOLUKAN ve MAHREM gibi ön grupta gitmeyi seven safkanlar olmasına rağmen BUZUL'un çok sert tempoda başlayıp liderliğini kabullendirmesi gerek diye düşünüyorum..
Liderliği aldığında çok başarılı olan safkan son yarışında SEDATBEY olduğu için 2.likte gitmek zorunda kalmış, buna rağmen çok iyi koşmuştu.
Bu sezon hazır olmamasına rağman sürekli ilk at olarak önerdiğim safkan ne yazık ki 3.lüğünden sonra herkesin dikkatini çekti ve bugün plaselerden biri çıkıyor.. Hayalimde bu safkanı daha cazip konumdayken banko önermek vardı :)
ÇAKIRCELEP, BEŞİRYILDIZ veya ANADOLUKAN 'dan biri kaçmak isterse de B.Kılınç özellikle son dönemde epey beğendiğim bir jokey, inatlaşmaz diye düşünüyorum.
Yani anlayacağınız, BUZUL liderliği de alsa 2.3.lükte de gitse bence bu rakiplerine hiçbir yerde teslim olmayacak..
BANKOMDUR..









TATVAN KIZILCA: Bu gruptan fazlasıyla üstün olan bu isim nasıl bir taktikle koşacak ya da startta çok fazla takılacak mı çok merak ediyorum..
Genelde 3-4 boy kalan ancak buna rağmen doldurarak liderliği alan safkan, HERRING - AKDENİZLİ ve SAHİBE de önde olacağından hepsine bastıracak mı yoksa temkinli gidip 1000'de falan mı yürüyecek hep birlikte göreceğiz..
Ancak şu bir gerçek ki bu at diğerlerine göre çok daha uzun sprint yapıyor ve nerede giderse, nasıl sürülürse sürülsün çok daha ciğerli..
Sağlam tek gibi gözüküyor ancak benim buzul gibi bir bankom varken bu safkanın yanına, olur da haddinden fazla geç çıkarsa diye
SHERMAN OAKS ve HERRING'i ekliyorum.










Dördüncü ayakta; yarış aprantilere mahsus olduğundan ve buradaki atların hepsinin tempo atı olmalarından dolayı ben riske girmeyeceğim..
Misal,
KOZBEYİ'ni itlemeniz gerekiyor ancak S.Aktaş her yerde tuta tuta giden ve teşvikte hiçbir katkısı olmayan bir apranti..
MAKTAYMAN uzun mesafede kafayı almak istiyor, aynı şeyi geç çıkacak olmasına rağmen KOZBEYİ de isteyeceğinden işi kolay değil.
JUNIOR PIANIST ve DİDİ KOÇİ apranti zekası gerektirmeyen atlar olduğundan benim ilk iki sıradan önereceğim isimlerdir.
Hatta ve hatta
BIÇKINBEY'in de alt grup atı olmasına rağmen buradaki en iyi aprantiyle ters koşabileceğini düşünüyorum.
Sadece MAHİRBEY'i dışarıda bırakıyorum çünkü hem kumla alakası yok hem de uzunla..











Beşinci ayakta; BATINHAN ve KURYE ilk iki sırayı paylaşacak, ÇELEKAN ve JUNYIR SANCAK da gerilerde temkinli gidip bu safkanları avlamaya çalışacak..
KURYE'nin Hışman'lı BATINHAN'a ısrar edeceğini zannetmiyorum, bence 2.likte gitmeye razı olacaktır ancak BATINHAN boş kalsa bile daima yakalanan ve kazanamayan bir at.. Tek şansı Hışman..
KURYE de sonuna kadar direnebilen bir isim değil.. Dolayısıyla 
JUNYIR SANCAK ve ÇELEKAN etkili sprintleriyle daha öndeler.
Hatta bu ikisinden, 5 kg daha avantajlı JUNYIR SANCAK özellikle son yarışındaki akıcı sprintini de baz alırsak çok çok daha şanslı..
Yani bu koşuda yüzdeli bir sıralama verecek olursam; JUNYIR SANCAK % 40 , ÇELEKAN % 25, BATINHAN % 15 , KURYE % 15 , İMKANSIZIM % 5 şeklinde..












Son ayakta ise;
ALEXANDRAPOLI son yarışında TAMID gibi potansyelli bir isme çarpıldı.
Ancak safkan yarış içerisinde çok da rahat gitmiyor, tempo biraz artınca hemen teşviklere başlıyor ve sprinti de ivmeli değil.
Yine de CAHİL'i geride bırakmıştı, favorimdir ama tekim değildir :)
Apranti indirimine giden
CAHİL etkili aprantisiyle rövanşı alabilir, o yüzden ben bu safkansız da yapmam.
ARUV BALA ise güzel derecesi ve gördüğü yarışla üzerine katacak gibi.. Bu iki isme etkili bir rakiptir.
Üç at tam anlamıyla kapalı bir yarış olur.









ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 2,7,1 / 3,6
2.AYAK: 9
3.AYAK: 5 / 1,4
4.AYAK: 6,1,2,3,,5
5.AYAK: 3,1,,4,2 / 5
6.AYAK: 1,3,2

Yorumlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.