DUYURULAR

ANKARA TAHMİNLERİM - 18 KASIM Kategori adları

ANKARA TAHMİNLERİM - 18 KASIM


Bursa altılısından sonra Kocaeli'yi de içeri atmamız çok güzel oldu.. Hatrı sayılır bir ikramiye verdi.
Tebrik edenlere çok teşekkür ediyorum, umarım böyle devam ederiz..






BİNBİR: Önceki startında üzerinde Ö.Yıldırım'ı da görünce inanılmaz içime sinen bir banko olmuştu.
Gerekçem ise yarışta kaçak bir at olmaması, sadece İNANLIM'ın önlerde gideceği ama onun da ısrar etmeyeceğiydi.. Böylelikle BİNBİR sırf gidişat avantajıyla kazanacaktı.
Gidişatta yanıldığımız çok nadir olur ancak yarış bir başladı, İNANLIM teşviklerle kafayı alırken BİNBİR enteresan bir şekilde serilik dahi yapamayıp 4.5.likte bile yer tutamadı.. Yarışı da bırakıp sonuncu oldu.
Bu atı İNANLIM'ın yanında banko önerdik ve ganyanı sadece 2.25 çıktı, sonuncu olunca safkandan öyle soğudum ki, en ciddi rakibinin MUCİZEKAYA olduğu bir yarışta kendisinden şüphe ettim.. 
5 gün önce ne grupta tek önerdiğimiz at, vasat grupta kendisini tek önermeyince cezayı kesti ve uzak kazandı.. İyi atları mı geçti? -Hayır..
Çok mu parlak bir performans sergiledi? - Yine hayır.. Fakat şu kesindi, BİNBİR'e önceki yarışında o güne mahsus  bir şey oldu ve sıkıntısı yarış sonrası hemen giderildi.  Aksi halde, istediği kadar kolay grup olsun, durduk yere enseye basan at 5 gün sonra gelip el değmeden yarış kazanamaz.
Gelelim bugüne; İNANLIM ve ASTRAKHAN gibi kaba kumda eksik olan iki at yakalamış ve bu iki at da son yarışlarını liderliği alarak kazandılar.. 
Dolayısıyla yine aynı şeyi isteyerek başlayabilirler.. ASTRAKHAN biraz geç çıkacak ancak dışarıdan doldurarak İNANLIM'ın bence sağrısına kadar dolanacak..
M.Baydan ise starttan ok gibi çıkıp, iki rakibini önüne alarak 3.lükte yer tutacak..
Düzlüğe biraz sıklet dezavantajlarından, biraz kumlarının eksik olmasından biraz da birbirlerini bozmalarından dolayı tempo kaybederek çıkmasını beklediğim bu iki ata BİNBİR kolaylıkla hakim olacak ve SER EMİR'in kolay temposuyla attığı sprinte karşı koymaya çalışacak..
BAHAR SULTAN da 100 metre sprintiyle bi kendini gösterecek ama devamını getiremeyecek. BAWEPIR'i bilmiyorum çünkü tam bir kapalı kutu, kaba kumcu çıkarsa yapacak bir şey yok :)
Ben bu yarışı BİNBİR'in kazanacağını düşünüyorum. Rakip olarak da
ASTRAKHAN, SER EMİR, İNANLIM ve belki BAWEPIR..












COOL PRINCE - STARBABA - BLACK NIGHT: Bu üç safkanı rakiplerine oranla çok daha ön planda tutuyorum ve yarış atına kendilerinden başka benzer bir isim olmadığını düşünüyorum.
Bunlardan COOL PRINCE ve STARBABA zaten aynı yarışta koştular, biri 2. diğeri ise 4.oldu.. Ban göre aralarında bariz bir güç farkı yok.. COOL PRINCE biraz daha akışlı ama STARBABA'nın anneden kardeşi DARK BOY, yani bu tay zır kumcu çıkabilir.
O yüzden bu ikisine kesinlikle en baştan çarpı atmamız gerekir.
BLACK NIGHT'e gelince, Gülerce ekürisinin tayları eğer sıkıntılıysa o bir süre öyle devam ediyor ama muhakkak bir süre sonra düzeliyor..
BLACK NIGHT defalarca favori çıktı, sprint atamadı, yetiştiremedi ya da geç çıkıp etkisiz kaldı vs.. Belli ki şimdiye kadar hep sorunlu koştu.
Ancak dedik ya, bu eküri ve bu antrenörle uzun süre bu kadar vasat durumda kalmayabilirler. Kaldı ki safkan aksiyonlarıyla kumcuyum diyor.
Eğer beklediğim gibi kumcuysa ve startta çok fazla kalmazsa, aşırı uygun grupta kolay kazanabilir.

Sonuçta tay yarışı, üç atla geçmek riski evet ama bu atların yanına başka kimi önersem tutmayarak olacaktı, ben de vazgeçtim..












LAGUNA LADY: Bu safkanı geçen hafta kayıtta gördüm ve heyecanlandım.. 'Totosu da bozuk olduğundan favori çıkmaz, şimdiden agf'den olumsuz etkilenmemeye kendini şartla Berkay oğlum' dedim kendi kendime :)
Yarış hayatına kaba kumda başlayan ve Adana'da süper performanslar sergileyen safkanın en başından beri tek bir sorunu var; start sorunu..
Evetgeç çıktığını çok gördüm ancak hayatımda ilk kez üç yarış önce U.Polat idaresinde çıkıp yan döndüğünü ve yarışta devam etmek istemediğini gördüm.. İşte beni tam olarak düşündüren bu..
Ondan hemen sonra M.Hamedi ile 3-4 boy kalıyor ve sert grupta hiç fena olmayan bir sprint yapıyor.. Sonrasında ise göz gözü görmeyecek derecede bir yağmur fırtınada, aşırı ağır sahada hiç ölçü alınmayacak bir yarış yapıyor..
Çok daha kaba kumda, inanılmaz vasat rakipleriyle bir araya gelmiş..
AUTUMN PEARL kaçıyor, DÜLDÜLBİR kaçıyor, FAIRY DANCER kaçıyor, MENINA ve LEA da tıpkı LAGUNA gibi geç çıkıyor..
Dolayısıyla 3-4 boy kalması hiçbir şeyi değiştirmez, aksine avantaj olur.. Hatta ben 7-8 boy'a bile rayızım.. Beni esas korkutan üç yarış önceki gibi, çıkıp yan dönmesi, yarışa devam etmemesi vb gibi ihtimaller..
Form durumu kötü değil ( toto aldatıcı ), hazırlıkları fena değil, aslen kaba kumcu, üzerinde tertemiz at binen ve buradakilerin hepsinden iyi olan bir jokey, mesafe tam istediği gibi, daha ne olsun ki?
BİNBİR- LAGUNA LADY arasında karar vereceğim, bir mucize olur da BİNBİR tercih edersem ( bu atı çalan hırsızlar etken olabilir ) LAGUNA'ya ilk rakip olarak
MENINA, sonrasında ise LEA ve DÜLDÜLBİR yazarım..










BURUKMERT: Gücüne ve dayanıklılığına hayran olduğum safkanların başında geliyor.. Annesi VIKA olan bir diğer isim DAŞTANBEY 'e de biliyorsunuz 'bu at İngiliz' derlerdi..
Yarışın bazı yerlerinde teşvikle giden ancak mücadeleden hiçbir yerde düşmeyen bu tarz safkanlara hakim olmak, onlara sonlarda bastırmak inanılmaz zor oluyor.
BURUKMERT hazır formunu bulmuşken karşısına bu grup geldiğinde bence yine affetmeyecektir..
Eğer BEŞİRYILDIZ ve ADAM kendi tempolarında 2.3.lükte giderlerse ,
ATİKTAY bana göre bu yarışta BURUKMERT'e direnme ihtimali olan tek attır çünkü BURUKMERT için saydığım özelliklerin hepsi eski ATİKTAY'da fazlasıyla bulunuyor..
Kalitesinden hala bir şeyler kalmışsa, jokey farkıyla BURUKMERT'e direnebilir ancak böyle yarışları daha genç atlar kazanıyor, bu da bir gerçek..
Özetle, % 75 BURUKMERT, % 25 ATİKTAY tutuyorum..

 







ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 4
2.AYAK: 1,3,8,,,4,9,5,7,2,6
3.AYAK: 5 / 4,2,3
4.AYAK: 3,,,2
5.AYAK: 6,2,5,4
6.AYAK: 5,4,3,9,8,6,2 / 1,7




Son iki ayağı kapatacağım için yorumum olmayacak.. Şablonum ise 13.00'te yayınlanacak..

Yorumlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.