DUYURULAR

İZMİR TAHMİNLERİM - 16 KASIM Kategori adları

İZMİR TAHMİNLERİM - 16 KASIM


Bursa altılısı için tebriklerini iletenlere teşekkür ediyorum.. SAYGON tekiyle 20 bin'e gidebilecek bir altılıydı ama ilk iki atlarla gelen 2000 tl ikramiye çok daha faydalı oldu sitemiz açısından.. Güzel bir seri yakaladık, umarım devamı gelir..

İzmir'e gelince, uzun zamandır bir programda bu kadar zorlanmamıştım.. Ben mi çok paranoyak davranıyorum bilmiyorum ama programın az atlı olduğuna bakmayın, aşırı derecede zor ve bence para verecek.
Geceyi de sayarsak toplamda 10 saat kafa yormama rağmen hala kurabilmiş değilim..  O yüzden yayınlanma saati biraz zaman alabilir.
17.00- 17.30 arası tahmin ediyorum..







TOMURCUK ÇİÇEK - LADY HATUN:  Yarışlarında hiçbir şey olmayan ancak orijin bakımından dikkat çeken TOMURCUK ÇİÇEK 5 atlı yarışta kendisinden beklenen patlamayı yaptı ve TUMBULZELE'yi GÜNYÜZÜ'nü falan geride bıraktı.
Tamam geçtiği atlar çok önemli ve diri de kazandı ama sonuçta yaşı gelmiş atlar, sıkletleri ağırdı ve yamaklar idaresindelerdi. Gece yaptığım çalışmada tek yazarım diye düşündüğüm bu atı, yarış saati yaklaştıkça tutmamaya başladım.
Ancak hisleri bir kenara bırakırsam, benim izlediğim bu atın 1200'de, bu aprantisiyle daha da iyi koşması gerekir.
SÜRMELİ SULTAN'ın starttan çıkmayacağını düşünelim, BAHANE, EDADÜLÜLE de sert başlayacaklar ama sanırım TOMURCUK ÇİÇEK'ten kafayı alamazlar, alırlarsa da F.Karakurt ısrar etmez 2.3.lüğe sokulur.
Sıkleti de uygun olduğundan mantıken bir kez daha kazanması gerekir.
Bu koşuda TOMURCUK'u tek yazmaktan vazgeçince çok at yazmaya karar vermiştim ki, imdadıma M.Çiçek yetişti..
Daha önce LADY HATUN'a bindiğinde, alakası olmadığı uzun mesafede ERTEMİZ'lerin olduğu yarışta bile ata sprint attırmış.
Bugün tam mesafesinde, vasat grupta, 53 kg sıkleti yakalamışken kazanması sizce de çok olası değil mi?
TOMURCUK gelmezse çok at dediğim bu koşuyu 6-7 geçmeye karar vererek iyi mi ettim kötü mü bunu hep birlikte göreceğiz..











PASSO DABLE - MY BIG BOY: Şirinyer'de dilden dile dolaşan ve açılış ganyanları muhtemelen 1.40 falan olacak eküri safkanlar uzun süre tek yazmayı düşündüğüm isimlerdi..
PASSO DABLE'nin Ankara'daki ilk ve tek yarışı çok enteresan, 4 atlı yarışta 4.oluyor ama safkan son 200'e kadar ekranda gözükmüyor, 200'den sonra ise 1.den falan çok daha diri bir biçimde fotoya giriyor.
Boşluk 4.lüğü mü yoksa baya baya iyi bir 4.lük mü karar veremedim açıkçası.. Derece olarak baktığımızda ise MY BIG BOY daha iyi gözüküyor, koştuğu rakipler bakımından da öyle..
Hatta galopları PASSO DABLE'ye göre biraz daha iyi ama Şirinyer'de böyle atlar saklanıyor malum, o yüzden Çiçeğin bindiği at çok daha iyi olabilir.
Ankara'da koşan atların, sadece İzmir'de değil, diğer tüm illerdeki atlardan daha üstün olduklarını da düşündüğümüzde ideal bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor ancak cesaret edemedim açıkçası..

Rakipler;
ONURBEY, LORD VOLDEMORT, JOE DALTON, GECENİN ÖFKESİ ve FLYING PEGASUS olarak gözüküyor..









Üçüncü ayakta; birbirlerine denk güçte atları görüyoruz..
FİLOZOFTAY'ın startla birlikte lidereliği alacağı koşuda GÜNGÖRAĞA dışarıdan doldurduktan sonra 2.liğe mi yerleşecek yoksa FİLOZOF'un sağrısında, tek at şeklinde mi gidecek emin değilim açıkçası..
İkisi de 1.2.3.lükte gidebilen isimler, hatta TORNACI da bazen sert başlayıp sonra ele alabiliyor, o yüzden gidişat konusunda bir belirsizlik var.

FİLOZOFTAY'a pres gelmezse çıktığı gibi bitirir mi? 1600 olmasına rağmen yüksek ihtimal..
Peki pres gelirse ne olur? Öncelikle
ZORLUAT ve TORNACI şanslı olur.. GÜNGÖRAĞA da düzelme aşamasında ve diğerlerinden kaliteli olduğu için mücadeleden düşmeyebilir.
Bunların yanına, yaşı ilerleyen, daima iyi koşup 2.3.lük elde edecek görüntü veren
MURATEFE'yi de sigorta amaçlı ekliyorum.











SİDELİ - BULLET PROOF: Bugün % 60 agf oranıyla günün en güvenilir ismi BULLET PROOF olmuş ama ben SİDELİ'yi rakibinden bir tık daha önde görüyorum..
Özellikle yavaş geçen yarışlarda, starttan geç çıkmasına rağmen kolayca önlere dolduran SİDELİ çok uzun sprint yaptığı için sert rakip falan demiyor.. Kaldı ki BULLET PROOF şahane bir yarış kazandı evet ama bu grupları daima güle oynaya geçmiş bir isim değil.. 
CHASTE'nin liderliği alacağı yarışta SİDELİ 2.liğe doldurur, 800- 600 arası uzun sprintine başlarsa bence BULLET'i geçmeye çok yakındır..
Her şeye rağmen bu iki safkanı ayırmamak gerekir..

Hatta yanlarına, son yarışında çok sağlıklı bulduğum
RED EYE , aslen kumcu olan BRANZINI ve önde boş kalabilirse diye CHASTE'yi eklemekte yarar var.











Beşinci ayakta; İzmir pistinin ve 1200'ün efsane safkanı
BABADÖKER Karataş ile ikinci kez bir araya geliyor..
BABADÖKER'in ameliyat geçirmeden önce ciddi sıkıntıları olduğunu daha önce dile getirmiştik.. Tedaviden sonra yeniden form tutar gibi oldu ama bence hala eski at değil..
Bu yarışta Karataş milimetrik süreyim düşüncesiyle rakiplerinin ona yakın gitmesine izin verecek..
'Hadi' dediğinde bir anda yürüyen safkan, 62 kg ile son 200'e 3 boy önde girecek evet ama ben bitireceğinden emin değilim.
Hatta burada benim favorim 7 numaralı
MY ROYAL SUN.. İzmir'de farklılaşan safkan, daha önce Özcan'la bu mesafede BABADÖKER'i zorlamaya çalışmış, ancak rakibi harikulade durumda olduğundan bunu başaramamıştı.
Bugün hele bir de ERENDIRA falan BABADÖKER'in üstüne giderse, MY ROYAL SUN bence rakibini geçmeye yakın..


Dinçliği seven
TAHİRİ ve İzmir kumunda önemli yarışlar yapan YALPAGAN başta olmak üzere, formları şu an için kötü olsa da kısa mesafenin başarılı isimleri RÜZGAR ETO ve FRATELLI de sağlam kuponlarda şans verilmesi gerekilen diğer isimler..










UNDAUNTED FOR: Şablonumda en içime sinen bankoydu çünkü ben bu atın çok çok uzun süre maiden kalmayacağını düşünüyordum.. Çiçek'le buluştuğunu ve çok kötü bir at olduğuna inandığım DÖKERSON'un en ciddi rakip olarak gösterildiğini görünce 'tamamdır' dedim..
Ancak çok güvenilir bir dostumun birkaç cümlesi beni allak bullak etti :)

ZAFER MEYDANI'nın son kum yarışı için M.Kaya, Adem Şen'e 'uzun vadede ben bu attan ümitliyim, fazla sıkıştırma, bir sonraki yarış kazanırım' demiş..
Bunun üzerine ZAFER MEYDANI'nı tekrar inceledim.. İstanbul sentetikte enseye bastığı iki yarış, ardından Kocaeli'de Kv yine ölçü alınmayacak yarış ve en son ' skıştırma' dedikleri yarış..
Normalde bunu duymadan önce son yarışını izleyip 'senin UNDAUNTED FOR'u şu görüntünle bugün de geçememen lazım' demiştim.. Ancak sıkıştırılmadığı halini bile fena bulmamışken, M.Kaya idaresinde daha hazırken aynı şeyi söyleyemem.
Annesi GOLDEN PIE bu pistte çok başarılı yarışlara imza atmıştı.. Beni UNDAUNTED FOR'dan vazgeçiren bu safkana şablonda yer vermeden edemedim.
Tabi bu kadar yazdık, esas bankomuza gölge düşürmeyelim.. Altı ayak içerisinde en içime sinen tek adayı UNDAUNTED FOR'dur..
Hantal falan ama bir maiden atına göre uzun sprinter sayılır ve üzerinde kondisyon olarak harika durumda olan M.Çiçek var.. Kazanmasını bekliyorum.













ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 6,7
2.AYAK: 5,,6,4,3,2,1
3.AYAK: 6,1,7,5,,8
4.AYAK: 5,3,,6,1,7
5.AYAK: 1,2,4,3,6
6.AYAK: 6,,7

Yorumlar

#1 - atasan - 16.11.2017 17:08

Keşke daha geç versen üstad başkaları yararlanmasın...

#2 - Mami - 16.11.2017 16:43

Berkay dün tabelada 13 te iyi koştu erken yürütmese kazanırmış

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.