DUYURULAR

RİSKLİ BAŞLANGIÇ - 12 KASIM İSTANBUL Kategori adları

RİSKLİ BAŞLANGIÇ - 12 KASIM İSTANBUL


 Biliyorsunuz dünkü yorumlarımda bile aklımda bugünkü İstanbul'un harika olduğu, tam detaylı analiz istediğini belirtmiştim.
Sizlere gece saatlerinden itibaren nelere kafa yorduğumu, içime sinip sinmediğini vs özet geçeyim.
Gece çok detaylı bir çalışma yaptıktan sonra da, tıpkı programa ilk baktığımdaki gibi içim kıpır kıpır oldu.
Şablonu kurdum kurmasına fakat son dört ayak benim çalışmama göre çok at olmalıydı, ikinci ayak ise bankom.. Fakat son beş ayağın çarpımları 70 tl kupon bedeli oluşturunca ilk ayağı 5-6 atla geçme şansım kalmadı. Sonuçta 300-350 tl'lik şablon verme ihtimalimiz yok.
Şablonu bu miktarlara taşıyan ise elbette ki son iki ayak oldu.. Herkes banko tercihini ISKRA , daha çok RUN AND WIN'den yana kullanıyor. Buraları kapatınca ilk iki ayağı az atla geçseniz bile zar zor şablon kurabiliyorsunuz.. Eğer bu iki ayağın ikisinde birden favoriler gelmezse, ilk iki ayakta alacağım riskler sonuç vermese bile yanılmış olmayacağım.. Ancak hem ilk iki ayakta aldığım rsklerde isabet olmaz, hem de son iki ayak favoriler gelirse işte o zaman felaket bir şablon önermiş olacağız.
Aldığım risklerin sonuç vermesi ancak aynı zamanda sonda favorilerin kazanması sonrası 'yapacak bir şey yok, denedik olmadı' dyecekken, dördüncü ihtimalde ise yüksek ikramiyenin peşine düşeceğiz :)
Şimdiden bol şanslar..



Yedili ganyan'ın ilk ayağında bankom DALİCİM'dir.. Bence geçilmez.. İlk iki koşuya bakabilmeye fırsatım olmadı..







AYAHNA: Yazımın giriş cümlesinde de belirttiğim gibi, uzun süredir kolladığım, beğendiğim ancak bugün için banko olarak yazmayı aklımın ucundan geçirmediğim safkandır..
MAVRA'nın ekürisi GÜLDÜR GÜLDÜR'ün sert başlayacağı yarışta, ilk yarışını süratli bir şekilde kaçarak kazanan ŞENALP de aynı şeyi yapacaktır..
ERPINARLI dışlarından seri bir şekilde 3.lüğe doldururken, muhtemelen BODRUM KALESİ'nin ekürisi ONURŞAH da önlerde yer kapıp yarışı hızlandırmaya çalışacaktır..
MAVRA ise bu dört beş atın hemen arkasında 4.5.likte yer tutup, düzlükte yürümek isteyecektir..
ARTİSEMRE ortalarda giderken, BODRUM KALESİ ve starttan kötü çıkacağı için AYAHNA da gerilerde gideceklerdir.
Normalde 1-2-3-4-5, en fazla 13 yazarak geçebileceğim bir yarıştı.. Hepsi birbirinden dengesiz diye riske girme gibi bir düşüncem yoktu.
Fakat bu yarışı sürekli 2.3.olan ARTİSEMRE, sıkleti artan ve sık koşan MAVRA, 88 gündür koşmayan kısa sprinter BODRUM KALESİ, yine kısa sprinte sahip SANAY değil, 51 kg ve Hışman idaresinde AYAHNA kazanmalıdır diye düşündüm sonradan..
Bir kere bir Kaızbert tayı ve ilk yarışından beri potansiyelli olduğu belli.. İlk yarışlarında kaçarak başarılı olurken, sonrasında starttan tereddütlü çıkış yapma alışkanlığı edindi ama böyle daha etkili olmaya başladı.
A.Sözen ile ağır çimde ALİŞİR arkası 60 kg sıkletiyle 3.lük elde ederek dikkat çeken safkan, son iki yarışında ise yine sert rakiplerle yarışıyor.
Sonrasında formda isim REİSOĞLU'nun 3,5 boy arkasında 2.lik elde eden, en son yarışında ise Karataş idaresinde ALİŞİR- SİNANLI ikilisinin 4 boy gerisinde 3.olan ( aynı zamanda MAVRA'yı geçen ) safkan, bugün dediğim gibi bomboş sıkletiyle mücadele edecek.
Geç çıkması önemli değil, yarış zaten sert başlayacak.. Üzerinde teşviğin hakkını veren bir jokey olduğu için yetiştirememe gibi bir sıkıntısı da olmayacak. Ee o zaman bize düşen şey, tek yazıp rakiplerinden ekstra bir performans gelmemesini beklemek..
AYAHNA BANKOMDUR..














BORANTAY: Yine yazımın girişinde bahsettiğim, 'normalde bankom' diye bahsettiğim işte bu safkandı..
Gece çok detaylı bir çalışma yaptığımı belirtmiştim; BORANTAY'ın hayatı boyunca start aldığı tüm yarışları detaylı inceledim.
Yarış içerisinde çok kolay yer tutan, düzlükte teşviğe başladığında aniden akmayan ancak her geçen metre gücünü alarak seri sprint yapan safkan özellikle hafif kilolarda 1400-1600'de yarıştığında her gruba kafa tutabilir.
Dha önce ALTIN AKAR'ı, TROMOS'u, BABADOĞAN'ı, AĞAÇELİK'i, son dönemde ise MOB RULES'i geçme başarısı gösteren bu safkana çok ama çok güveniyorum..
Bunun sebebi, gördüğü yarışlardan sonra aşırı iyi duruma gelmesinden çok yarışın gidişatıyla alakalı..
Çok süratli başlamayacak, hatta son derece rolanti olacağını bile söyleyebiliriz..
VASILY muhtemelen liderliği alacak, dışarıdan AĞAÇELİK doldurarak 2.3.lüğe sokulacak, bizim BORANTAY ise çok kötü başlamazsa hemen deparlanabildiği için bariyerde 3-4 yer edinecek..
İnanılmaz seri aynı zamanda güçlü sprint yapabilen BORANTAY bence son 200'e girildikten sonra gücünü tamamen almış olacak ve koşuyu da kazanacak..
Bankom..

İlk ayağı tek yazınca kendisinin yanına en çekindiğim iki rakibinden sadece bir tanesini yazmaya karar verdim; 3 numaralı
AĞAÇELİK..
İstanbul pistine hiç de yabancı olmayan, daha önce BORANTAY'ın da yer aldığı bir yarışta şahane koşan AĞAÇELİK ondan sonra İzmir'de daha da iyi duruma geldi.. EL ASESINO gibi seri sprinteri geride bıraktı düşünün..
Yarışta VASILY dışında bir at olmayacağı ve tıpkı BORANTAY gibi 50 kg sıkleti olduğu için, dışarıda 2.3.lükte gidip düzlük boyunca sprint yaparak direnmeye çalışacak..













SAKARYA KOŞUSU'nda; dikkatimi çeken husus yarışta net bir kaçak at olmaması..
Eğer yarışta şansı bulunmayan ve neden burada olduklarını anlayamadığım Oğuz Yalçın ekürisinin İSHAKBABA- FLASHDANCE ikilisinden bir tanesi saçma sapan yarış bozmaya kalkmazsa
TOMIRIS veya CORCOVADO'dan biri önde boş kalacak.
Muhtemelen eküri TOMIRIS'i 3.4.lükte bekletip, CORCOVADO ile liderliği almayı deneyecektir..
TARAS BULBA ve diğer ekürilerin tetikçilik yapmamaları halinde Aracı ekürisi güzel bir taktikle bu yarışta sonuca ulaşabilir.
3 numaralı
BAYEZID yarış içerisinde jokeyinin talimatlarna uyan, çok kolay giden atlardan bir tanesi..
Çok da kolay arttırıyor ama sprint mesafesi çok sınırlı.. Yani özellikle sert rakiplerle start aldığında asla kazanamayıp, iyi koşarak 3.4.olacak at tipi.. Bugün çok ciddi bir rakibi olmadığından kazanması normal sonuç olur ama ben yine de 3.lükte falan kalmasını bekliyorum.
4 numaralı
CANKILIÇ ve 6 numaralı EMPEROR SION ise bu yarış için çok tuttuğum diğer taylardır..
Özellikle CANKILIÇ uzayan mesafelerde çok daha başarılı olacak bir safkan ve bugün ilk kez uzun mesafeye çıkıyor..
Çok seri ama bitirici sprinti var, doğru sürülmesi halinde kısa ama etkili sprintiyle fişi çekebilir. ( Sonradan 5.sıradan 3.sıraya alınmıştır )
EMPEROR SION ise bir iyi koşan bir kötü koşan safkan ama çok çok güçlü.. Hazır ciddi rakipleri bu yarışa gelmemişken en dayanıklı ve güçlü atlardan biri olduğu için kazanabilir.
Karataş'ın tercihiyle
MONTANA da muhakkak kuponlarda bulunması gereken isimdir.

ALAÇATI AĞASI ve AVUKAT çok daha sürprizde düşünülebilir.. HAS'a ise yerim kalmadı.











Dördüncü ayakta; DREJAN, TEMELHAN ve BOTANVADİSİ.. Bu üç safkandan hangisi kafayı alır hangileri bekler kestirebilmek güç ama sanki temkinli gitseler bile sprinterlerin ekmeğine yağ sürecekler gibi..
50 kg sıkleti yakalayan
ZÜMRÜTHAN sentetik piste ilk kez çıkacak olmasına rağmen bence hiç de yadırgamayacak.
2800 metre mesafeli yarışta sizlere banko önerdiğim ZÜMRÜTHAN rakiplerini sürklase ederken, 2200'in bile kendisine kısa geldiğini bir kez daha gözler önüne sermişti..
Aşırı hantal bir isim ama gücünü aldığında çok sağlam son verebiliyor..
CURTARALO falan ZÜMRÜTHAN'dan farklı olara hız faktörüyle ön plana çıkarken, ZÜMRÜT ise güç ve dayanıklılık..
Arada ciddi bir sıklet farkı da olduğundan benim favorim net olarak ZÜMRÜTHAN'dır..

CURTARALO hazır formunu bulmuşken kazanmaya devam edebilir.. Aşırı kolay gidiyor, çok da güzel seri sprint yapıyor. Adeta sentetik pist kendisi için yaratılmış.
Yarış, öndeki üç safkan tarafından gereğinden fazla hızlandırılırsa kısa ama etkili sprintiyle kazanmaya yakındır.
Uzun mesafe sentetikte iki kere GRUP koşan ancak etkili olamayan
MY BILLONARE bana göre hayatının en uygun grubunda yarışacak ( Uzun sentetik için diyorum )
Usta jokeyiyle hepsini avlayabilir..
Son olarak da
BOTANVADİSİ diyorum.. Stiline çok uygun bir jokey var üzerinde, 1000 metre teşvik yapsanız bana mısın demez.
DREJAN ve TEMELHAN'a dikkat eder, kafasında güzel bir taktik belirlerse sonlarda iş mücadleye kaldığında kazanması hiç de sürpriz olmaz.












Beşinci ayakta; ben önceliği 3 yaşlı safkanlara veriyorum.. Onlar arasındaki önceliği ise sentetik pist aşığı
HARD GOLD'a..
Uzun mesafede ilk deneyimi olacak ama ben sırıtacağını zannetmiyorum.. F.Çkar'dan kurtulduktan sonra kendini bulan safkan, bugün de lehine gidişatta yarışacak.
İPEKKIZ, YİĞİTALP, LADY FALCON, MISAE ön grupta gitmeyi seviyorlar ve bazıları bazen liderliği de alıyor ama hiçbiri normalde kaçak değiller.. HARD GOLD da kaçak değil ama sadece bu bile yarışın ne kadar rolanti geçebileceğini gösteriyor..
Dolayısıyla HARD GOLD vitesi arttırdığında, uzun mesafede uzun sprint yapamayabilirler. Net olarak favorim..
Sentetikte start aldığı ilk yarışını kazanan, sonrasında da 3.lük elde eden
FLASHING GIRL bugün de çok etkili son verebilecek atlar arasındadır..
Özcan özellikle son yarışından sonra huyunu suyunu çözdü ve safkanı tam zamanında yürütmeye özen gösterecektir.. Bana göre HARD GOLD'tan sonra en şanslı isimdir.

Son 4.lüğü harikulade olan
YAĞMURUN FISILTISI, inanılmaz bir sınıf atlayan ve Dubai kaydı yapılan ISKRA, son yarışında jokeyini düşüren, benzer bir yaramazlık yapmaması halinde, sentetikte daha önce benzer grubu geride bırakan MI BOMBON öncelikli rakiplerdir.

Biraz daha rakip yazmak isteyenler;
MISAE ve SWEETEST DEVOTION'u değerlendirebilirler..












Son ayakta ise; herkesin bankosu konumundaki
RUN AND WIN'i ilk gördüğümde ben de 'sağlam banko' demiştim..
Son yarışında da fazlasıyla güvendiğimiz safkan DARKHOLM tarafından baya baya geçildi.. Bakmayın sonradan tazelemiş gibi gözüktüğüne, DARKHOLM tükenmişti..
Bu yarışta Karataş atlıyor ve çok daha idareli sürecek evet ama mesafe de 200 metre uzuyor..
Annesi BELLA MIA'yı hatırlayın, daima iyi koşar, 2.3.olur ama senede bir iki kez 1.olabilirdi.
RUN AND WIN de daima iyi koşup kazanamayanlar listesine adını yazdırabilir bence..
DARKHOLM'a geçildiğinde o gün grupta kimse yoktu ama bugün var;
FUNNY FAMILLIAR ve GECEKONDU baya baya iyi atlar.. En azından maiden bir yarış için..
Hatta
GRAN DUKE'yi de ben çok beğendim, GECEKONDU'dan altta kalır bir yanı yok.
RUN AND WIN'in 2.olduğu yarışta kötü sürülüp 6.olan
NAUGHT BOY bile Kocakaya ile ters bir yarış koşabilir ve unutulmamalı ki bu GREAT WHITE çok daha sert gruplarda favori çıkıyordu..
Ben burada altı atı ayırmıyorum.



ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 5
2.AYAK: 7 / 3
3.AYAK: 11,3,4,6,8 / 1,2
4.AYAK: 6,3,4,7
5.AYAK: 9,8,12,2,6,,10,5
6.AYAK: 7,5,4,10,9,6



 

Yorumlar

#1 - taner - 12.11.2017 16:49

Bozma moralini..sana inanıyoruz doktor..

#2 - keremcan - 12.11.2017 15:33

Yine gune damganı vurdun,ayahna ile.nazarlara gelmezsin insallah..

#3 - alifb_34 - 12.11.2017 15:05

Sen busun iste berkay kendi tuttuğun atlari hep boyle korkmadan tek at teşekkürler

#4 - winner87 - 12.11.2017 14:02

Peki ilk ayağın rakibi kim olur Berkay? Belki ilk ayakta 2 at tercih edip 2. ayağı tek atarız

#5 - BERKAY KURT - 12.11.2017 13:28

İlk altılıda sadece DALİCİM'i tek tutuyorum..

Afrodit; LADY GIRL..

#6 - afrodit - 12.11.2017 13:20

2.ayak 7 boranmanın 2.rakibi kimdir

#7 - deccal665 - 12.11.2017 12:57

1 altikiya birseyler karaliyacanmi onerilerin isigin varmi

#8 - atınc35 - 12.11.2017 12:47

Yorum olmayacakmı kardeşim

#9 - Lonewolf - 12.11.2017 12:44

berkaybey ilk altılı için yorum yaparmısınız lütfen

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.