DUYURULAR

İSTANBUL TAHMİNLERİM - 10 KASIM Kategori adları

İSTANBUL TAHMİNLERİM - 10 KASIM


 Birinci altılı için şablonum olmayacak ancak ilk koşuda ÖZİLHAN'ın, ikinci koşuda ise TAYYİPHAN'ın geçilmeyeceklerini düşünüyorum.
Üçüncü koşuyla alakalı net bir fikrim yok ancak 2-1-5-9 sıralaması yeterli gibi gözüküyor.
Dördüncü koşuda ise
GANANDA SOLO net olarak favorim.. OBRADA ve AĞA OSMAN ciddi rakipleri olurken, HEART REASON ise sigorta amaçlı bulunabilir.







Altılı ganyanın ilk ayağında; 8 numaralı
ABUŞ'un gruptan bariz üstünlüğünü anlatmaya gerek yok.
7 yaşına geldi ve eski ABUŞ yok farkındayım ama bu grupta at da yok.
Yarışta ERBABAM ve MİRZALAĞA gibi birbirinden süratli iki isim varken, araplara binen en iyi jokeylerden olan U.Polat'ın en geride acele etmeden sürüşü ABUŞ'a kolay bir 1.lik getirebilir.
Eski sprintini uzun süredir atamıyor diye yanına rakip önereceğim ancak yıkılacağına dair çok da umudum yok açıkçası.
Daha sonraki sıralamam şablonumdadır.








İkinci ayakta; 10 numaralı
KAN OF GHOST net olarak favorimdir. 'Genç at takıntılı Berkay' dediğinizi duyar gibiyim :) Öyle deseniz bile haksız sayılmazsınız. Çünkü gerçekten genç atları bu tip yarışlarda daima ön sıradan öneririm.
KAN OF GHOST'un gerçek bir uzun mesafe atı olduğunu daha önce belirtmiştik ama bugünkü şartlarda 1600'de de şahane koşacağından eminim.
Yarışta ön grupta gidecek atlar var ancak bir tane bile numarayı alacak atın olmaması çok ilginç.. Sanırım bu görevi IMPULSIVE'nin ekürisi KHOR KALBA üstlenecek..
Özcan'ın Aracı ekürisinin atlarına aşırı konsantre bindiğini eklemek istiyorum.. Çok dikkatli, çok titiz ve hiç hata yapmıyor.

KAN OF GHOST ile gerilerde değil, 3.4.lükte yer edinecek, rolanti tempodan istifade etmeye çalışacaktır.. Zaten dünyada en iyi yaptığı şey kaçak atın arkasına yerleşip erkenden yürüyerek ve atı ortadan yararcasına teşvik yaparak direndirmek..
KAN OF GHOST hem gidişat açısından, hem yaş itibariyle hem de Özcan'dan dolayı ilk atımdır..


IMPULSIVE tam mesafesinde en az KAN OF GHOST kadar tuttuğum bir diğer isimdir.. 1400 kısa 1900 ve üstü ise çok uzun bu safkana..
Tam aradığı kuru pisti ve mesafesini bulan safkan, KHOR KALBA'nın da yardımıyla sonlarda bitirici sprint yapabilir, dikkat..


SINCLAR, BAYBAŞKAN, PERFECT WARRIOR, FAIR MONT, DIAMOND FLAME sırasıyla şanslı diğer isimlerdir.









Üçüncü ayakta; açıkçası hiçbir şey anlamadım.. Evet ALDERAMİN ve KINALI KUZU bu gruptan bariz olarak üstün isimler ancak yarışın temposu ve mesafe düşündürüyor..
BİLBİLAN dışında kaçak bir at yok ve aşırı ağır bir tempo olacak.. Gruptan üstün olabilirsiniz ama ağır tempoda en geri giderek kazanmak çok uzun sprint atmak demektir.. ALDERAMİN ve KINALI KUZU bunu yapabilirler mi şüpheliyim.
Öte yandan; BİLBİLAN boş kalıyor ama hem sentetiği yok hem de uzunu.. BİLBİLAN'ı 2-3 takip edecek atlar ise ALDERAMİN'e göre çok daha alt seviye atları..
Her şeye rağmen ben bu yarıştan çekiniyorum, sıralamam şablonumdadır..











Dördüncü ayakta; 4 numaralı
GALİÇYA artık bir zahmet bu grubu geçsin..
Kesinlikle boş bir maiden atı değil dedikten sonra safkan kötü koşmaya bşladı.. Şimdiye kadar ne Halis Karataş ne de Özcan Yıldırım ekstra katkı sağlayamadılar bu ata.. Düşünün o kadar zor..
Bu grupta ise ata benzeyen bir tane bile rakibi yok.. Şimdiye kadar kazanamamasına sallıyoruz falan ama illa bir ya da iki rakibi sert sayılırdı, bugün ise hiç yok diyebiliriz.
GALİÇYA normal şartlarda bu rakiplerine geçilmez..
Beni düşündüren tek at; Kaizbert tayı 2 numaralı
DÖVER..
İyi ellerde hazırlandığını düşündüğüm safkan arap atlarına efsane binen U.Polat idaresinde GALİÇYA'yı geçebilecek kapalı kutu konumundaki attır.












Beşinci ayakta; banko olarak önereceğim isim 5 numaralı
JETTAY olacaktır.
Daha önceki yazımda JETTAY'ın ekürisi DİLZAR ile birlikte kudurduğunu, ekip olarak ya efsane bir işe imza attıklarını ya da ciddi bir doping etkisi yapan ilaç kulladıklarını belirtmiştim.. Böyle bir değişimi başka türlü açıklayamıyorum.
Tabi ki bu değişim, önüne gelen her yarışı kazanacağı anlamına gelmiyor.. Pist ağırdır gelmez, ciddi pres yer yine gelmez vs ama şu bir gerçek ki JETTAY'ın kötü koşmaya başladığını görmeden bende ya ilk at, ya da tektir..
Bugün DIAMOND DASH, LOVELY PRENS, PRINCESS WESPORT ve IRISH COUNTY yakın takip etmeye çalışacaklar, geç çıkmazsa EL GAMBO dolduracak falan ama JETTAY tek nefesle en dışarıdan doldurarak liderliği alacak ve bence yarışın hiçbir yerinde kesmeyecek..












Son ayakta ise; 8 numaralı
LAZPACI ve 11 numaralı İSTİKBALİM rakiplerine oranla çok daha ön planda tuttuğum iki isim..
Özellikle LAZPACI şimdiye kadar daima sert gruplarda yarıştı ve hiç de sırıtmadı.. Böylesine vasat bir grubu yakalamışken özlediği 1.liği elde etmeye yakın gözüküyor.
İSTİKBALİM ise son yarışında bariz olarak ağır çimden etkilendi.. Bugün pist kupkuru olacağından, Sinan 4.5.likte gidip düzlük boyunca sprint yaptıracaktır bu kısrağa.. Oldukça da dayanıklı olduğunu analiz ettiğim kısrak çok ama çok şanslıdır..


Dileyenler CANÖZGÜ'ye de şans verebilirler..












ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 8,,,7,9,3,10,5,6,4
2.AYAK: 10,4,,8,6,1,2,11
3.AYAK: 1,3,2,7,9,5,6,10
4.AYAK: 4 / 2
5.AYAK: 5
6.AYAK: 8,11 / 4

Yorumlar

#1 - deccal665 - 10.11.2017 17:58

Ilk ayagi tek koysak

#2 - deccal665 - 10.11.2017 17:57

Tekin rakipleri kim olur

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.