DUYURULAR

İSTANBUL TAHMİNLERİM - 18 EKİM Kategori adları

İSTANBUL TAHMİNLERİM - 18 EKİM


Son günlerde iyi sonuçlar alamıyoruz, haftaya da iyi başlamadık bunun farkındayım ama mevsim geçişlerinde bunun normal olduğunu düşünüyorum.
Özellikle İstanbul veya Ankara'da Ekim bitmeden önemli bir ikramiye yakalayacağımızdan eminim.
Bugün 1.altılı tahmini vermeyeceğim ama her ayak için birer tane tuttuğum safkanları belirteyim:


VARGAS 

SARAYBOSNA

PENDRAGON






Günün ilk ayağı; öyle karışık bir koşuyla başlıyor ki çözebilmek mümkün değil.
En baştan başlayalım;
GOLDEN KING kazanamayan ancak yarış içerisinde adeta yarımkan gibi giden at güzeli bir isim.. Çok güzel arttırıyor ama sonunu getiremiyor.. Bunun sebebi ise hızını kontrol edememesi..
Şanslı mı evet ama güven veriyor mu derseniz hayır derim..

MAVRA normalde ön grupta bekleyerek sonuca gitmeye çalışan bir isimdi ancak son yarışında kimse öne çıkmayınca hafif sıkletinin de yardımıyla kafayı aldı ve bitirdi.. Üstelik aynı yarışta burada da olan pek çok isim yer alıyordu.
GOLDEN KING, BAWEPIR, AYAHNA gibi isimlere hadi temposunu kabul ettirdi diyelim peki ama yarışta en az şansı bulunan CANFATİHİM??? Kaçmadığı bir yarış bile yok.. Yani MAVRA'nın CANFATİHİM ile inatlaşma ihtimali bulunduğundan ona da güvenemiyorum ama yazmadan da edemiyorum.

AYTİGİN HAN 1600'de bile toparlanamıyorken 1200'de M.Çiçek'e rağmen nasıl toparlanacak hiçbir fikrim yok.
BAWEPIR kaçsa olmuyor beklese olmuyor.. Düzlükte sabit temposuyla daima tabela mücadelesi verebilecek bir isim.. F.Yüksel ekstra biniş yapar mı? İmkansız değil.
REİSOĞLU maiden'dan çıktıktan sonra sınıf atlar mı diye beklenen atlardan biriydi ama hiç üzerine koyamadı.. Her ne kadar, son yarışında gördüğüm en kötü F.Yüksel binişine maruz kalsa da arttırmakta zorlanan bir yapısı var.
SİNANLI benim başından beri iyi yerlere geleceğini düşündüğüm isimdi.. Güçlü ve ağırkanlı yapısını sonradan geliştirebileceğini beklemiştim ancak biraz da yanlış yarışlar seçilerek koşturulduğundan hala istenileni verebilmiş değil.
U.Polat ile dişine göre grupta patlama yaparsa şaşırmamak gerekir. Tutarak yazdığım ve umutlu olduğum nadir atlardan biridir..

YABANKIZ benim, karakterinden hiç hazetmediğim isimlerin başında gelir ve bu yarıştaki puanını görünce açıkçası şoka girdim.. Kolay gittiği, iyi yer tuttuğu ve A.Sözen idaresinde yarışacağı için olmaz diyemem ama önlerde şans vermeyeceğim kesin..
AYAHNA'nın henüz gerçek gücünü görebilmiş değiliz. O yüzden tam bir kapalı kutu olduğundan söz edebiliriz.
Ben bugün kendisini favori olarak önereceğim çünkü kazandığı yarıştan sonra 60 kg sıkletiyle yarıştı ki görüntüsü hiç fena değildi.
Bugün stiline uygun jokeyiyle, CANFATİHİM, MAVRA gibi isimleri önüne alıp bariyerde 3.4.lükte yer tutacaktır ki bence düzlük boyunca da mücadelenin içerisinde yer alacaktır. DİKKAT..

DOĞABEY ilk yarışını sükseli kazanan ve Karataş'ın da binmesiyle hemen favori konumuna yerleşmiş bir isim.. İyi güzel kazandı da kim bu atın yarışından hemen sonra kendisi için 'açık yarış atı' yorumunda bulundu? At izlemeyi bilen kimse bulunmadı..
Yani elbette aşama gösterebilir, üzerine koyabilir ama gelip ikinci yarışında bu rakipleri güle oynaya geçmek için açık yarış atı olman gerekir. O potansiyeli görebilmiş değilim ancak yarışta doğru düzgün tuttuğum bir at olmadığından kazanırsa şaşırmayacağım..

CABBARREİS ise bir hayli geri planda kalmış ama bazı şans verilen atlardan hiçbir farkı yok..

Yarışı özetlemek gerekirse, 'şuna çok güveniyorum' diyebileceğim tek bir at bile yok ve böyle yarışlarda başarılı olamıyorum.
Sadece AYAHNA ve SİNANLI'dan çok iyi performanslar bekliyorum hepsi bu.. O yüzden burayı kapatmam benim yararıma olacaktır..











İkinci ayakta; 1 numaralı
ATLIGÜL'ün ağır favori olduğunu görüyoruz ki çok da fazla güvenilmemesi gerektiğiyle birlikte haklı favoridir..
İlk yarışında vasat bir performans ortaya koysa da ikinci yarışında bugünkü jokeyi idaresinde start alıp NAZO SULTAN'a kaybeden safkan bence iyi yerlere gelebilecek güçte değil ancak bu yarış için kazanmaya yakın..
G.Kocakaya böyle yarışlarda gücü sınırlı atları en geride götürerek sonlara sermayeli girmelerini sağlıyor.. Pek çok sınırlı güçte olan ata bu sürüşü sayesinde sınıf atlatmış bir jokeydir..
ATLIGÜL'ü de gerilerde götürecek ve son metrelere kadar saklanarak gelecektir.. Safkan teşviğe biraz bile cevap verirse tertemiz sürüşe ihanet etmeyecektir diye düşünüyorum.
Bu yarışta ata değil, daha çok jokeye güvendiğim için tek yazmaktan çekindim.
Üstelik iyi koşma ihtimali olan çok sayıda at var.
Bunlardan biri 12 numaralı
SÜREYYA HANIM.. Ön tarafta istediği tempoyu kurabileceği bir yarış bulan kısrak, ilk yarışında stili rakiplerinden dolayı sonlarda tempo kaybetmişti.
Bugün baştan liderliği alarak yarışacak ve Hışman'ın da anormal teşvikleriyle direnmeye çalışacak.. DİKKAT..
Bir diğer iyi koşacak isim de 2 numaralı
ÇEYİZ..
Startı biraz ağır almasına rağmen çok güzel deparlanarak adapte olan ve düzlükte de arttırma kabiliyetini fena bulmadığım bu tay, üzerine katarsa maiden'a kolay veda edebilir.
Son olarak 13 numaralı
YADİGARIM... Oldukça şanslı gördüğüm bir diğer isimdir.. ATLIGÜL'de Kocakaya için bahsettiğim şeyin benzerini de U.Polat YADİGARIM'da deneyecektir..
Arap atlarının dilinden Kocakaya'ya göre daha iyi anlayan U.Polat, tecrübeli safkanla kolay bir 1.liğe uzanırsa şaşırmam.













Üçüncü ayakta; hatırlayın, bundan yaklaşık üç hafta önce hayatımda ilk kez ADINI SEN KOY'u banko önerdim.
1600'ün uzun geldiğini, 1400'de çok daha iyi olduğunu belirterek.. Oldukça da güveniyordum.
Ancak yarışı izlerken bir at öyle dikkatimi çekti ki, ADINI SEN KOY'a geçilmesine rağmen onu adeta ezdi benim gözümde..
1 numaralı
ERKMEN'den bahsediyorum.. Sevdiğim ve beğendiğim bir isim değildi düne kadar çünkü kaçıp dururdu genelde.. Sadece uygun gruplarda kazanabilirdi.
Hala daha üst grubu geçmiş değil ancak ERKMEN'i yarış hayatı boyunca ilk kez böylesine sağlıklı gördüm ben.. Bana göre hayatının en iyi yarışıydı.
G2 DUMLUPINAR koşusunun ilk metrelerini açıp izleyebiirsiniz, ADINI SEN KOY 2 boy önde başlamış, S.Boyraz ki teşvikle başlamayı hiç sevmez, ERKMEN'i neredeyse öldürdü teşvikten.. Dışarıdan SAHİPBEY de sert teşviklerle geldi ve tam 250- 300 metre boyunca İngiliz süratinde gittiler.
Düzlükte SAHİPBEY emeklemeye başlarken, ERKMEN ise gelip hakim oldu ve oralara kadar kusursuz sürülen ADINI SEN KOY ile baya baya mücadeleye girdi..
Yani batarya olarak düşünürsek, normalde ADINI SEN KOY düzlüğe % 85 , ERKMEN ise % 20 güçte çıkmalıyken durum hiç öyle olmadı.
CANKARDEŞLER ve AKARÇAY kendilerine altın tepside sunulan yüksek tempodaki yarışı avantaja çevirirlerken, 3.lük mücadelesi ise kıran kırana geçti..
Tükenmesi gereken ERKMEN, AMANKAYA ve ADINI SEN KOY'a direnmeye çalışırken benim hayranlığımı kazandı..
Bugünkü yarışa bakıyorum, SAHİPBEY falan yok.. ESANADOLU var, ESER var, ADINI SEN KOY yine var o kadar..
Bu saydığım isimler genellikle 2.3.4.olarak gidebildikleri için ERKMEN'in boş kalacağını görüyoruz ki son yarışını yaparsa mantıken yakalanmamalıdır..
Dolayısıyla benim net olarak favorim ERKMEN'dir.. Yine de bu tip atlara güven duymak riskli olabilir.
Düne kadar gözümde sıradan bir at olan ERKMEN belki de bugün özüne dönecek, bilemeyiz.. Ama güç analizi ve bazı faktörleri ele alarak yaptığım değerlendirmede ERKMEN'in, yarışın favorisi ADINI SEN KOY'a falan bugünkü şartlarda direnmesi gerekir..
GÖZYAŞI GECESİ'ne 1600'de şans vermeyeceğimi belirteyim.. 

ERKMEN'e rakip olarak, her şeye rağmen
ADINI SEN KOY, İstanbul'u seven ESER, ağır yarışlardan sonra jokeyini bulan ALTINCI HİS'i öneriyorum..










Dördüncü ayakta; son dakikaya kadar bankom 7 numaralı
TOMİRİS idi..
Bursa'da start aldığı iki yarışı da çıktığı gibi kazanma başarısı göstererek dikkatleri üzerine çeken kısrak için çok güzel yarışlar seçilmeye devam ediliyor..
Bugün de İstanbul'a gelmiş ve dişilere ait KV-7 mücadelede start alacak.. Basamakları acele etmeden bir bir çıkıyor safkan..
En aşağıdan başlayalım; TWINKLE çok fazla ciddiye alabileceğimiz bir isim değil.. Bugün burada bulunmasının bizim için kötü bir yanı var; o da TOMİRİS'i temposunun üzerine çıkartma ihtimali.. 
MOLTO BENE önceki yarışında kafayı alarak 3.olmuştu ama son yarışında mecburen beklemek zorunda kaldı çünkü rakipler çok seriydi. Bekleyerek de etkili olabilen safkan süratli tempodan dolayı dağılmazsa bence yarışın içinde olacaktır.. Çok tehlikeli bir isim..
LUCKY FISH çok boş kazanmadı ama geçtiği atlar da ilk kez koşmuşlardı.. Yani hemen ikinci yarışında gelip KV kazanması çok çok zor.
LADY STONEHART kısa , seri ama etkili sprint atabiliyor.. Sentetikte geçtiği atlar bence alt seviye atlarıydı.. Belki moral buldu ve aşama kaydedecek bilemiyorum ama TOMIRIS'i yakalayabilmesi , TOMIRIS eksik koşmadan zor gözüküyor.
NOISY ve TOTEM ikilisi benim bugün en çekindiğim isimler.. Özellikle NOISY bir takım sorunları olan ancak giderilmişse TOMIRIS ile birlikte bu grubun üzerinde bir isim..
TOTEM ise çimde Kocakaya ile KV yarış kazanmıştı.. Güzel uyumları var..
BUSEKIZI'nın son derece vasat bir at olduğunu düşünüyorum, bence burada işi yok..

Sonuç olarak, TOMIRIS hem favori hem de çantada keklik banko olmadığı için ( bazı rakiplerinden korkuyorum ) içime sinen bir banko olmadı.. Ancak koştukça üzerine katacak bir kısrak olduğundan ben çıktığı gibi kazanma ihtimalini yüksek görüyorum yine de..
Ekonomik kuponlar için bankom olup, sağlam kuponlarda
NOSIY, TOTEM, LADY STONHEART ve MOLTO BENE öneriyorum..












Beşinci ayakta; banko olarak önereceğim isim 3 numaralı
SEYYAH olacaktır..
Ancak kendisinden bahsetmeden önce bu yarışta en korktuğum isim olan ve bana göre SEYYAH'ın en ciddi rakibi olan AK DIAMOND'dan bahsetmek istiyorum..
Bu grup biraz sert gibi gözüküyor ancak öyle avantajlı şartlarda yarışacak ki cazibesine çok zor karşı koyabildim..
Startla birlikte liderliği almasını ve düzlüğe kadar son derece rolanti tempoda geçmesini beklediğim yarışta Hışman AK DIAMOND ile sınırları zorlayacaktır..
BABADOĞAN geç toparlanan bir isim.. ULUDAZ'ın da en geride konumlandığını ve senttikte çimdeki gibi iyi işlemediğini düşündüğümüzde AK DIAMOND'un ciddi sermayesi olacağını söyleyebiliriz.
Dediğim gibi, grup sert gibi gözükebilir ama önde bomboş kalma avantajıyla çıktığı gibi bitirirse hiç şaşırmayın..
Buradan sonra bankomuz SEYYAH ile devam edelim..
SEYYAH sentetikte, çimdekinden daha başarılı oldu şimdiye kadar.. Evet sadece ULAN BATOR ile koştu belki ama ULAN BATOR'un sentetikteki başarısı ortada..
Üstelik SEYYAH'ın Karataş ile uyumunun berbat ötesi olduğunu hep belirtiyorum.. Gücünü çok önceden alması gereken, teşviklere erken başlaması gereken, süreklihafif teşviklerle gitmesi gereken bir isim SEYYAH.. Karataş bu safkanı milimetrik sürüyor, kısa sprint deniyordu hep.. Tam gücünü almış geliyorken yarış bitiyordu ama yarış izlemeyi çok iyi bilen sözde otoritelere göre Halis'te suç yok, SEYYAH akıcı değildi..
Ben durumu izah etmeye çalıştığımda ise vay efendim sen kimsin de sihirbazı eleştiriyorsun vs..
Şimdi Karataş'tan kurtulmuş bir SEYYAH izleyeceğiz ki kaderin cilvesine bakın, Karataş başka bir safkanda ve o safkan sürdirek favori..
Bir yanda ULAN BATOR'a kafa tutmuş , güçlü , 52 kilolu , Karataş'tan kurtulmuş Kocakaya'lı SEYYAH; diğer yanda ise BÜYÜK BEYAZ, GADDARA, CEP DURAK gibi isimler yanında bile 6.olabilen ULUDAZ..
SEYYAH bugün kaybetse bile, bazı karakterdeki atlar nasıl sürülür sözde otoriteler bi izlesinler..
Dediğim gibi benim tek korktuğum isim AK DIAMOND'dur, o da önde boş kalacak diye.. Yoksa bu grupta SEYYAH ayarında ve gücünde tek bir at bile yok..
BANKOMDUR..












Son ayakta ise; yarışa çalışmaya başlamadan önce 'tekim hazır' diyordum.. Bu isim 4 numaralı
MAKARACI ÇOCUK'tu..
Boş bir at olmadığını ama yanlış yarışlar seçilerek koşturulduğu için henüz gerçek gücünü gösteremediğini düşünüyordum.
Kocakaya ile start aldığı önceki yarışında sert rakipler tarafından uzak farkla geride bırakılsa da düzlükte bir ara onlarla aynı seviyelere çıktığı gözümden kaçmadı..
REKOR, URASHAN , FARİLYALI gibi isimlerden bahsediyorum..
Bugün mesafe kısaldı ve lehine döndü, üzerinde Kocakaya gibi gücünü milimetrik kullanacak bir jokey var ve ilk kez böylesine uygun rakipler yakaladı..
En geride acele etmeden gidip düzlükte dışarıya açılarak kolay tempoda bir sprintle sonuca gitmesini bekliyorum.
Kendisini tek yazamamamın sebebi; iki tane aşırı derecede iyi koşmasını beklediğim safkanın yer alması..
Bunlardan biri
MÜFETTİŞ diğeri ise MY NUMBER..
MÜFETTİŞ eğer sakatlığı falan yoksa bence şahane koşacaktır.. İlk yarışı ölçü olmayan safkanın ikinci yarışında fotoya girişi harikulade..
Bugün 1500 kısa gelmezse ve sakatlığı falan yoksa ( satış koşusunda koşturulduğu için söylüyorum) bence büyük bir bomba gerçekleştirebilir dikkat.. 
MY NUMBER ise son yarışında inicisi tarafından katliama uğratıldı.. Erkenden yürüdü, önlerde gitti falan.. Buna rağmen kötü değildi.
Bugün Akın sabırlı bir beklemeyle sonuca gidebilir, çok dikkat, tek yazmıyorsanız muhakkak bu safkanı ekleyin..
Son olarak da bir zmanlar sentetikte daha üst gruplarda yarışan
STORM TRACKS diyorum..








NOT: Bugün şablonda öyle git geller yaşadım ki, finalde bu tarz bir şey çıkması imkansızdı normalde :)
Çünkü SEYYAH'ı tek yazmayı hiç düşünmemiştim.. Bankom TOMIRIS'ti ama çok favori olduğu için tek tekli bülten şablonu vermek içime sinmiyordu.
GÖZYAŞI GECESİ'ni tutmuyor,  ADINI SEN KOY'u ise kötülüyorken ERKMEN'i tek yazayım dedim ama biraz bile pres gelse direnemeyeceği için vazgeçtim.. Hem favorileri tutmuyor, hem ERKMEN'i tek atamıyorken çok at yazmam gerekirdi fakat onu da yapamadım, şablon fiyatı gereği dört at yazabildim.
Bu durumda ya TOMIRIS'i tek bırakıp
AK DIAMOND , BABADOĞAN ve ULUDAZ'ı ekleyecektim, ya da MAKARACI ÇOCUK'u tek yazıp MÜFETTİŞ ve MY NUMBER'den vazgeçecektim..
İkisini de yapmadım ve tercihimi kalite olarak bu grubun üzerinde olan Kocakaya'lı SEYYAH'tan yana kullandım..
Çalışmam, gece ile birlikte beş saat, sadece şablonu kurmak ise iki saatimi aldı.. Umarım aşırı stresten başıma ağrılar giren bu programda doğru kurguyu yapmışızdır..
Bol şans..









ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 9,7,1,10,2,6,4,8,3,11
2.AYAK: 1,12,13,7
3.AYAK: 1,,8,9,11
4.AYAK: 7 / 3,2,6,4
5.AYAK: 3
6.AYAK: 4,1,9,11

 

Not: ÇEYİZ yerine şablona 7 no NESROŞ eklenmiştir.. Değişiklik saati: 17.53


 

Yorumlar

#1 - pomem60 - 18.10.2017 17:52

2. Ayak çeyiz ( 2 ) koşmaz

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.