DUYURULAR

İZMİR TAHMİNLERİM - 15 EKİM Kategori adları

İZMİR TAHMİNLERİM - 15 EKİM


Yedili ganyan'ın ilk ayağında; ZORBAS, TARAS BULBA gibi kaçak, CRACKER BABY ve MORE THAN WORDS gibi de hızlarının kontrolünü sağlayamayan atların bir araya geldiğini görüyoruz ki, bariyerde 3.4.lükte yer edinmiş sabırlı bir ÇİFTLİK GÜZELİ'nin bunları geride bırakabileceğini söyleyebiliriz..
Bence rakip
TARAS BULBA'dır..






Altılı ganyanın ilk ayağında; banko olarak önereceğim isim 3 numaralı 
OĞLUMMELİH olacaktır.
Önceki 3.lüğünde oldukça dikkatimi çeken safkan, adapte sorunu yaşayıp gerilere düşmesine rağmen sonlarda çok diri bir sprint yaparak 3.olmuştu.
Sonrasında kendisine Tokaçoğlu bindi ve adaptesi biraz daha normaldi.. Safkanı tanımadığı için nefeslendirmeye kalkınca aniden gerilemeye başlayan safkanı Tokaçoğlu itlemeye başladı ve düzlüğe hızını arttırarak girdi.
Ancak gruptan farklı olan TRANÇA kesmeyince, CANÖZÜ'ye saldırdı, onu da geçemedi.
CANÖZÜ sonraki maiden yarışını kazanırken, OĞLUMMELİH'in hemen arkasında yakın ara 4.olan CIMBIZ'ın ise rakibini zorlaycağı ama ona hiçbir zaman hakim olamayacağı görülüyordu.
Sıklet avantajını da elinde bulunduran safkan, jokeyini biraz yoracak çünkü üzerinde tepinilmesinden hoşlanıyor.
KÖKMENİNKIZI'nın sonlara lider gireceği yarışta OĞLUMMELİH yavaş yavaş gücünü alarak fotoya emin fulelerle uzanacaktır diyor ve sizlere günün ilk bankosu olarak öneriyorum..








İkinci ayakta; çok enteresan bir safkan dikktimi çekti;
CİVANHAN..
Normalde gruptan üstün kaliteye sahip isimleri vasat gruplarda kolay kolay yazmam çünkü ciddi sorunlarla boğuşmasalar burada işleri olmaz diye düşünürüm..
CİVANHAN da gruptan üstün olan ancak hem start problemi hem de ayağında sıkıntıları olan bir safkan.. Açık yarış atı ayarında bir at iken buralara düştü.
Ancak CİVANHAN öyle bir yarış yapmış ki en son, gördüğüme inanamadım.
Start verildikten sonra tökezleyen, yarış içerisinde de iki kez düşme tehlikesi geçiren safkan son metrelerde bariyer dibinden harika bir sprint yapmış..
Benzer grupta bunu yapabiliyorsa, yani yapabilecek kadar sağlıklıysa bugün neden olmasın ki? Yeter ki starttan çıksın.
Onun dışında oldukça zor bir yarış.. Çok süratli geçeceğini düşünmüyorum çünkü SABRİLİEMİR'den başka kaçak at yok.
SKY HERO, GALLOPING LORD, KARESİ, BİNGÖLLÜM, TROPICAL gibi isimler ön grupta olacaklar ama ısrar etmeyecekler..
Son metrelerde fotoya taraklama bir giriş olabilir.. Öylesine karışık... Sıralamam şablonumdadır.










Üçüncü ayakta; İstanbul'da umduğunu bulamayan ama bence yine de kötü koşmayan
MADAM ELLİ sevdiği pistte ilk kez en dışarıdan değil de bariyerden başlayacak yarışa..
Neden bu kadar geri planda kaldığına anlam veremedim.. Bu pistte bence net olarak en şanslı isimdir.
Grubun en iyi atı NURİŞ'in muhtemelen bozuk olduğu, grubun favorisi SORGUNASLANI'nın da muhtemelen 62 kg işlemeyeceği düşünülürse bir içinden çıkılamaz yarışla daha karşı karşıyayız.
Sıralamam şablonumdadır..











Dördüncü ayakta;
BABAKAYRA bültenlerin ve agf tablosunun en güvenilir ismi.. Grup aşırı derecede uygun olduğundan haklı favori tabi ama mesela 5 gün önce üzerinde Tokaçoğlu varken, KEKEÇBEY gibi basit bir atı sadece 1.5 boy farkla geride bırakabiliyorsan karakterine güven olmaz demektir.
Yani şimdi BABAKAYRA tamam ama KEKEÇBEY dibinde yarış bitiriyor.. Ben KEKEÇBEY'i çok mu tutuyorum, hayır ama o at bile BABAKAYRA'nın, hele de üzerinde Tokaçoğlu varken dibinde bitiriyorsa bu at geçilmeyecek bir at değil demektir.. Hatta daha da ileri gideyim; güven vermiyor demektir
Öte yandan en ciddi rakip olarak LADY HATUN gösterilmiş ki uzun mesafeyle alakası olmayan, son yarışını kazanırken bile fotoya emekleyerek giren vasat bir at..
Yani BABAKAYRA'ya elle tutulur sağlam rakip bulamıyorum.. İşte sırf bu yüzden beğenmesem de bu safkanı sizlere tek öneriyorum..










Beşinci ayakta; banko olarak önereceğim bir diğer isim de 9 numaralı
EL ASESINO..
Son iki yarışı asla ölçü olamaz çünkü birisi hiç işlemediği kum diğeri ise G3 ve ağır pist..
En son İzmir'de 1400'de start aldığı yarışıyine bu rakiplerini geride bırakarak kazanmas başarısı gösteren safkan, harika da bir kulvar çekmiş; 1.kulvar..
ERENDIRA, GARAVAS gibi süratli atları önüne alıp bariyerde 3.lükte gitmesini beklediğim safkan, viraj dönülür dönülmez bariyerden bir anda akacak ve farkı 2-3 boy'a çıkaracaktır..
O andan itibaren fark açılmayacak ama bir süre kapanmayacak da.. Kapanmaya başladığında ise bence iş işten geçmiş olacak ve EL ASESINO fotoya uzanacak.
BANKOM..












Son ayakta ise; çok iyi koşacak atlar var.. Bence günün en zor yarışlarından bir tanesi..
GOLDEN OK , URLA ZAMANI ve çıkarsa TORUNUM MİRA oldukça sert tempoda başlayacaklar ve bu işlerin daha da kızışmasına sebep olacak.
Sıralamam şablonumdadır..










ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 3
2.AYAK: 9,7,5,3,11,10,2,1,4,8 / 12,6
3.AYAK: 12,3,2,6,7,9,1,8,11,5
4.AYAK: 3
5.AYAK: 9
6.AYAK: 8,3,4,14,7,9,11,6,5,1,2









 

Yorumlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.