DUYURULAR

AŞIRI ZOR PROGRAM - 4 EKİM İSTANBUL Kategori adları

AŞIRI ZOR PROGRAM - 4 EKİM İSTANBUL


İnanılmaz zor bir programla karşı karşıyayız.. Güvenebileceğimiz tek bir bankonun bile olmadığı bu programda mümkün olduğunca eleme yaptım ancak en sadeleştirilmiş hali bile kimsenin yatıramayacağı meblağda oldu.. Dolayısıyla daha da elemeler yaptım..
Bugün şablonumdan değil, çalışmam ve yorumlarımdan faydalanmanızı tavsiye ediyorum.


Birinci altılıda tuttuğum atlar;


AYAHNA - İZDAHİ - ALİŞİR - EMİRSOY

FARİLYALI - URASHAN - SCIFO

GÜZELKAYA  /
THOR







Birinci ayakta; tamamen idman pisti programı ve birtakım bulgulardan yola çıkarak sizlere bir banko önereceğm; 3 numaralı DATÇALI..
Bir MENDIP yavrusu olan DATÇALI aşığı olduğum kısrak LED ZEPPELIN'in anneden kardeşi ve aksiyon yapısı da kardeşine oldukça benziyor..
Ekürinin kendine ait olan LUÇE'den bir tayı vardı geçen sene; ALTIN AKAR.. Yarış hayatına harikulade başladı ve çimde gayet de güzel aksiyonlar yapıyordu. LED ZEPPELIN'in de ALTIN AKAR'ın da ilk yarışlarına kazanarak başladıklarını hatırlatalım..
DATÇALI'ya gelince, ben kendisinin kısa işini izledim ancak bültenlerden gördüğüm kadarıyla gayet uzun süredir ve düzenli biçimde hazırlanmış..
Bazı atlar vardır; boyları kısadır ve aksiyon yapıları tazıya benzer.. Her an düşeceklermiş gibi algılar ve çok korkarız..
LED ZEPPELIN, ESHQUIA vs gibi.. DATÇALI'yı da izlerken ilk olarak aklıma kardeşi geldi.. Bu yapıdaki atlar hem süratli hem inatçı hem de güçlü olurlar..
Startla birlikte serilik yapıp bariyerde 2.3.lükte konumlanmasını beklediğim DATÇALI'nın, düzlük boyunca yapacağı hem seri hem de güçlü sprintiyle tüm rakiplerine direneceğini düşünüyorum.
BANKOMDUR..











İkinci ayakta; çok enteresan bir yarış izleyeceğiz.. Son yarışını piyangodan kazanan
LADY GIRL neredeyse sürdirek konumda ama sıkleti çok ağır..
Ciddi ümitler vardı bu safkanla ilgili ve en az KV atı olması bekleniyordu ancak en müsait yarışlarda bile 2.3.kaldı sürekli..
En son yarışını aşırı kolay grupta kazanan safkan bakalım bugün hafif sıkletli atlar yanında ne yapacak.. Ben kendisini yazacağım ama açık söyleyeyim çok da fazla tutmuyorum.
Örneğin mesafe 1600 olsa benim yanına asla at yazmayacağım bir isim var burada;
YİĞİTALP..
Daha önce Karataş'la 53 kg sıkletiyle bu grubu yakalamıştı ve yüzde yüz kazanacağı yarıştan yol bulamaması sonucu 2.olarak ayrıldı.
1400'de toparlanabilecek mi bilemiyorum, Nevzat'a çok iş düşüyor.. Eğer toparlanabilir, mesafe kendisine kısa gelmezse bence birinciliğin en güçlü adayıdır..
Starttan geç çıkacak olan ve en gerilerde saklanması halinde kısa sprintiyle etkili olabilen
LAGUNA LADY de unutuldu, dikkat..
IRISH COUNTRY'i artık ilk at vermemeye tövbe ettim çünkü bu at ömür boyu kazanacakmış gibi olup bir şekilde kaybedecek diye düşünüyorum.
Hakkında böyle düşünürken, lehne pist ve mesafede, grubun en hafif sıkletli atı konumunda karşıma çıktı.. Son 200'e kadar kazanacakmış gibi geleceğinden eminim. Umarım Müslüm bu kez sprint mesafesini iyi ayarlar ve ben yanılırım.

EL SUENA'yı sürekli kolladık ama o ısrarla sentetik koştu.. Bugün nihayet çime çıkıyor ve oldukça da cazio konumda.. Starttan düzgün çıkarsa çok etkili sprint yapabilir dikkat..
DIAMOND DASH'in işi kolay değil ancak böyle yarışları genç atlar kazanabiliyor.. AUTUMN PEARL ile inatlaşmazsa, bir anda arttıracağı temposuyla yakalanmayabilir.
Sonlarda güçlü gelmeye çalışacak olan
LADY GIRL ERYN, SIERRA MAESTRA daha sonraki rakiplerdir..











Üçüncü ayakta; kesinlikle iki atla geçmek istemiyordum ancak biraz da mecburum çünkü DATÇALI gibi bir atı tek yazmama rağmen kuramıyorum başka türlü..

MİRZALAĞA- KAFKASOĞLU ikilisinden birinin kazanmasını bekleyceğiz burada..
Zaten HALİME HANIM olmasa bu koşudan gram korkum olmazdı çünkü MİRZALAĞA kaçar, KAFKASOĞLU yakalamaya çalışırdı ve yarış % 95 bu iki atla kapalı olurdu. Hatta MİRZALAĞA'yı tek bile yazardık.
Ancak HALİME HANIM'ın olması işleri biraz karıştırıyor.. Çünkü bekleme yapan bir at değil asla..
Hele de Doğukan Aydoğan gibi, teşviği iyi olsa da taktik anlamında biraz zayıf olan ve bindiği her atla dışarıdan doldurarak 2-3 giden bir apranti varken MİRZALAĞA'ya ciddi anlamda pres yapacaktır.
Özcan'ın ne yapıp edip 2.likte gitmesi gerekir.. Eğer HALİME HANIM ile tek at gibi inatlaşırsa o zaman KAFKASOĞLU'nu tek bekliyor olacağız ve gelmediğinde yatacağız.. Bu kadar kolay olmamalı diye bu ayakta ZAL dışında hepsine şans vermeyi ümit ettim ama bir başka Şartlı-1 yarış tüm planlarımı alt üst etti.
Ben de kaderimi, iki baş jokeye, Özcan ve Halis'e bıraktım..











Dördüncü ayakta; izlediğim taylar içerisinde bir tane bile vasat isim yok..
Birinci ayakta belirgn atlar var ancak bu koşuda hepsi birbirinden iyi.. Hatta iki favoriye göre çok daha iyi taylar var.
Özellikle dikkat etmenizi isteyeceğim iki tay; aşırı süratli yapılarıyla
LOVE STORY ve MISS CONGENIALITY..
Daha sonraki sıralamam şablonumdadır..












Beşinci ayakta; inanılmaz zaman harcadım diyebilirim.. Altı ayak içerisinde en çok üzerinde durduğum yer burası oldu diyebilirim çünkü beklentim banko bulmaktı..
Çalıştıkça, derine indikçe daha da zor gelen bu koşu tabiri caizse beni deli etti.
Kaçak atın dahi belli olmadığı, 2.3.lükte gidecek atların karakterlerine güven olmaması, sprinterlerin haddinden fazla vasat olmaları vs koşuyu oldukça zorlu kılıyor.
Şuraya bakar mısınız; SERDENGEÇER 2-3-4 gidiyor, OĞLUMEJDER 2-3-4 gidiyor, KURYE 2-3-4 gidiyor, KIZGINÖFKE ortalarda gidiyor, eskiden kaçak olan HABERATLI artık gerilerde gidiyor, SURKAPI ortalarda gidiyor, CUKKA ortalarda veya gerilerde gidiyor, DOĞU GÜZELİ startta kalıp en geri gitmek zorunda kalıyor, ÖNDEREFE- KAYLA ekürileri en az 4 boy kalıyor ve gerilerde gidiyorlar, ÇAKIRALİ ise ne zaman ne yapacağı belli olmuyor ama genllkle 2-3-4 gidiyor..
Şimdi böyle bir tabloda, güç bakımından tek bir at bile üstün değilken nasıl bir tahmin yapacağız ki?
Bazen kaçak atın olmadığı yarışlarda herkes kaçıyor, bazen de hiç beklenmedik bir at kafayı alıp bitiriyor.. Mesela benim yine buna benzer bir yarışta çok iyi analizim vardı; GÜZELKAYA startla birlikte liderliği alacak ve asla yakalanmayacaktı.. Peki ne oldu? 4 boy geç çıktı, ESANADOLU istemeye istemeye kafayı aldı, sprint falan gelmedi, bitirdi..
Normalde gidişatın belirsiz olduğu ve çakma tahmincilerin analiz edemeyeceği koşu kollarım çünkü genelde fark bu tip koşularda ortaya çıkıyor ama biraz da biz megalomanlık yapalım; benim bile elimin kolumun bağlı olduğu bir koşu..
Sıralamam şablonumdadır..












Son ayakta ise; uzun süre tek yazmayı düşündüğüm isim 5 numaralı
MÜCİZEKAYA oldu..
Bu safkanı tek yazarsam ilk ayaktaki tay yarışını 3 atla geçebilecektim ve doğrusu da oydu ancak MÜCİZEKAYA yarışında beni rahatsız eden bir şeyler vardı.
Güç ve kalite bakımından en beğendiğim isim olduğunu belirterek başlayayım.
Sprinti son derecede kısa ama en gerilerde saklanarak gittiğinde 200 metrelik bir sprintle vasat grupları kolay geçebilecek yeteneğe sahip..
Üzerinde de M.Çiçek gibi kaliteli bir jokey varken çok da tereddüt etmemek gerekir aslında..
Ancak burada iki safkan var ki; kendileriyle göz göze geldiğimde içimi resmen korku kaplıyor..

ÇENGELKÖY BADEMİ ve ASİLBEŞİR..
Özellikle ÇENGÖLKEY BADEMİ Zülfikar kardeşimizin katliamlarına rağmen sert sayılacak grupta gayet güzel işler yapmış.
Bugün kendisine jokey binecek ve sıkleti de hafif.. İdareli sürülürse MÜCİZEKAYA'ya sert rakip olacak.
Yine ASİLBEŞİR de daha önce koştuğu gruplar olsun, Ankara'dan hazır gelmesi ve Özcan'ın huyunu suyunu iyi bilmesi olsun, kafamı bir hayli kurcalıyor.
Her atın sprint atmakta zorlandığı yarışları genelde Özcan kazanıyor.. Dolayısıyla ben bu koşuyu üç atla geçiyorum.












ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 3
2.AYAK: 7,8,11,9,10,1,4,5
3.AYAK: 4,5
4.AYAK: 6,7,,10,8,2,1,5,9,4,3
5.AYAK: 2,10,9,6,5,3
6.AYAK: 5,,12,1




 

Yorumlar

#1 - Dilvin01 - 04.10.2017 19:19

İlk ayaktaki at gelmesede müthiş yorumun için tebrikler. M.Kaya dış kulvarı kollasa geçmişti. Acemice geçildi.
Yazık oldu kupona.

#2 - hasbelkader - 04.10.2017 18:57

Hiç koşmamış bir tay bu kadarmı güzel yorumlanır. helal olsun kardeşim. yatsakta çok zevkliydi ilk ayak.

#3 - şeref - 04.10.2017 18:20

Mustafa çiçek guzelkaya ile nasıl yarış sattı.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.