DUYURULAR

TEKLERİN KADERİ M.KESKİN'E BAĞLI - 28 EYLÜL ANKARA Kategori adları

TEKLERİN KADERİ M.KESKİN'E BAĞLI - 28 EYLÜL ANKARA


O kadar alıştık ki elimizle koyduğumuz altılıları pisi pisine kaçırmaya, çok sıradanmış gibi geliyor artık hepimize.
Hayatımda gördüğüm en kolay ve bana yakın olan altılıyı elimin tersiyle itmeyi başardım dün..
VALENCIA tek, MADRABAZ dört atta ikinci at, LAST SHADOW tek ya da dört at, DALTON tek, en geniş haliyle beş at, son ayak dolu..
VALENCIA'yı da DALTON'u da tercih etmeyip, benim stilime aşırı ters bir atı tercih ettim; GOLDEN TOWER..
Evet ona da çok güvendim ve güvenmekte haklıydım da.. Ancak hesap edemediğim bir şey vardı;  ( Alkan ekürisinin berbat ekip olduklarını ve yarış taktiğine dair gram bilgileri olmamaları öngördüğümüz bir şeydi ) ekürisi CASAMENTO'da Akın vardı ve Kocakaya'ya tavşanlık yapmaya razı gelmedi. HEIWA IWA da bekleme kararı alınca bir mucize oldu ve WHITE HEART LANE önde bomboş kaldı.
GOLDEN TOWER içeriden zorlasa da kazanamama alışkanlılığına devam etti ve 2.likte yetindi.
GOLDEN TOWER favori olmasa ya da ben diğer ayakları çok kolay ve toplamda 5-6 tl'ye geçmesem üzülmeyeceğim ama bana bu kadar yakın olan bir altılıyı genelde yapmadığım şekilde favoriyi tek yazarak kaybetmem çok koydu..
Bundan sonra, dünkü İstanbul programından bir tane at ismi duyunca aklıma kaçırdığımız 9000 tl gelecek ve düşündükçe çıldıracağım :)





Ankara programında iki tekim var ve ilk başta bu atlardan sadece birini tercih etmeyi düşündüm ama şablon 180 tl olacaktı ve en iyisi ikisine de bu kadar güvenmişken iki tekli şablon vererek sizlerin de at ekleyebilmesine fırsat vermekti..








PIRGOS: Günün ganyanı varken ve bu safkan da favoriyken dünkü GOLDEN TOWER hatasına düşmek istemedim ilk başta..
Ancak şu vardı; PIRGOS favori olsa da tek yazmak için kolay kolay cesaret edilecek bir safkan değildi..
Sadece üç yarış koşmuş ve koştukça da üzerine katmış potansiyelli bir isimden bahsediyoruz.. Bu aralar ahır da sağlam çünkü kazanmadık yarış bırakmadılar..
Önemli bir detay daha var; sizce Kocakaya mı PIRGOS'tan indirildi yoksa kendi mi inmek istedi?
Bana göre Kocakaya PIRGOS'a binmek istedi ancak Cemiloğlu ekürisi son zamanlarda Akın Sözen ile güzel bir sinerji yakaladığı için tercihleri Akın Sözen oldu..
Şimdi gelelim bugünkü yarıştaki şartlara.. PIRGOS biliyorsunuz son yarışında hiç kimse öne çıkmayınca Kocakaya'nın şahane hamlesiyle liderliği almış ve yanına da at falan sokmamıştı.
PERFECT HEART 4 boy'un altına indiremedi farkı düşünün.. Şimdi ben bu yarışı izledikten sonra PIRGOS yanında ömür boyu PERFECT HEART yazmam, yazamam..
Şartlar değişti mi diye bakıyorsunuz, hayır, aksine daha da uygun..
YASMİN, ELIPS, DOYOUN HARTED ne yapacaklarını kestiremediğim ama % 95 ihtimalle liderlikle işleri olmayıp ön grupta yer tutmaya çalışacak isimler..
Ancak FIRST NIP için aynı eminlikte konuşamıyorum.. O da kaçak bir at değil ama bir tane yarışında son 800'de 10 boy öndeydi.
M.Keskin de yarış bozma konusunda uzman olduğundan PIRGOS'un önde bomboş kalmasına FIRST NIP ile engel olabilir.
Peki bu PIRGOS'u etkiler mi, etkilerse ne kadar etkiler?
PIRGOS kaçak bir at değil, sadece temiz ve risksiz kazanması için bu kadar detaya giriyoruz :)
Akın Sözen'in yanında birileri olup ( ki bu genelde antrenörün ya da ekipten birinin işidir ) 'şu şu şu önlerde gidecek, şu da kaçabilir' tarzı bir  şeyler demeli ve onu yarışa önceden hazırlamalı.. Böyle olsa olay çok basit.
Ancak ne yazık ki jokeylerin neredeyse tamamı, deklare oldukları ata daha önce binmedilerse o atın sadece son iki yarışını izliyorlar..
Mesela ben size Akın'ın kafasındakini söyleyeyim; son yarışını izledi ve dedi ki 'tamam, at iyi, biri gelirse 2-3 giderim, baktım gelmiyorlar kafayı alırım..'  Bakın aynen bu, buna yemin edebilirim..
Çünkü birkaç jokeyle tanıştım ve düşünce yapılarını öğrendim.. Örnek aldıkları efsaneler de böyle yapıyorlar.
Yukarıdaki cümlede 'se-sa' ekleri her şeyi özetliyor.. Dil bilgisinde buna 'dilek kipi' diyoruz.. 
'O gelir(se), şu kaçar(sa)' gibi cümlelerden ( düşüncelerden) uzak durmaları gerekiyor.. Evet bazen yarış hiç beklenmedik şekilde gelişebilir ama bu % 5 falandır.. Yarışların % 95'inde atların gidecekleri yerler bellidir.. Sen o belli olmayan %5'lik atlara göre senaryolar ya da a-b-c planı geliştirirsen Türkiye'nin uzak ara en iyi yarış okuyan jokeyi olursun ama iştee........
Herneyse, Akın Sözen'in bu basit mantığı bence bugün işe yarayacak çünkü o 'gelir(se)' dediği at % 95 ihtimalle M.Keskin'li FIRST NIP olacak.. Onla da inatlaşacak kalitesizlikte bir jokey değil zaten.
FIRST NIP'in gelmemesi halinde durum zaten çok basit, önde bomboş liderliği alacak ve hiçbir yerde kesmeyecek..
PIRGOS BANKOMDUR..

















MONAVENTO: Bu yarışta da bir jokeylik mahareti gerekiyor. Hep ne diyoruz? Ağırkanlı, güçlü, fuleli atların ciğerlerini önceden açmak, onlarla 400'e kadar elde gelmemek gerekiyor..
Özellikle teşviği yetersiz, sadece soğukkanlı at binen binicilerin bu tip atlardan uzak tutulması şart..
Tabi uzak tutabilmen için de önce atını tanıman gerekiyor.. Mesela geçen haftalarda M.Manav diye bir apranti GALLOP THE WEST'e verilmiş ve yarışta ondan daha hafif sıkletli jokeyler var.. İnanılmaz....
GALLOP THE WEST gibi 1000 metre teşvik yapmanız gereken ata daha kemik gelişimini tamamlayamamış bir çocuk nasıl binsin?
Size  GALLOP THE WEST'in 'olmazını tutuyorum' demiştim ve sanırım yarışı sonuncu tamamlamıştı.. Ancak aynı M.Manav önceki iki koşuda narin ve soğukkanlı sürülmesi gerekilen, teşvikle alakası olmayan atlarla kazanmıştı.
Demek istediğim; mesela MONAVENTO benim atım olsa, atımın stiline göre bir jokey seçerdim ve en son bindireceğim jokeylerden biri de S.Erkuş olurdu heralde..
Aprantiyle de değil, bu kilolara at binebilen bir jokeyle, 51,5 yarışma hakkın var ama sen Samet Erkuş'u seçiyorsun.. Çocukla aran iyi olabilir, özel hayatta çok da efendi olabilir, hatta tüm idmanlarını o yaptırıyo olup üzerinde emeği de olabilir ama biraz profesyonel bakmak lazım.
2400 bir yarışta daha 1000'in oralarda teşvik isteyen MONAVENTO'nun hakkını gerçek anlamda verebilecek mi? - Bence, kazanacak olmasına rağmen veremeyecek.
Çünkü bu at öyle değişik bir at ki, sert başlamazsa, ortalarda dinlenmezse ve 1000 geçildikten sonra yavaş yavaş itlenmeye başlanmazsa küsüyor.. Evet ben de 'se-sa'ları sıraladım ama ne yazık ki böyle.. Mühim olan bunu çözebilmek değil mi zaten?
Bugün sevgili Samet'in bunlara dikkat etmesi gerektiği gibi dikkatli olması gereken bir konu daha var ki o da M.KESKİN..
PIRGOS
yarışında FIRST NIP ile yapmasından korktuğumuzu bu yarışta da LOST ON YOU ile yapmasından korkuyorum.
Normalde MONAVENTO önde bomboş kalacak ve bence buradaki hiçbir rakibinden de sprint yemeyecek ama olur da LOST ON YOU ile MONAVENTO'yu bozmaya kalkar, Samet de bu oyuna gelirse daha ilk metrelerde saç baş yolmaya başlarız..
O yüzden ilk metreler ve M.Keskin'in yarış taktiği çok önemli.. Kaçak olmayan LOST ON YOU ile % 10 ihtimalle yarışı bozabilir.
Dolayısıyla sevgili Samet, kendisine aktardığım gibi bu konuda dikkatli olursa bence MONAVENTO yanına geldiklerinde tekrar tazeler ve fotoya uzanır.
BANKOM..




 







ÖZYEL - ADİLABİ: Bu iki safkana çok sürpriz oldukları için yazmak istedim, ik at olarak geçmenizi tavsiye ettiğim için değil..
İkisi de bomboş sıkletle yarışacaklar ve ciddi anlamda gidişat ve mesafe avantajları var.
Sprinterler ağır sıkletlerinden dolayı sonlarda zorlanabilecekleri için ya ÖZYEL ya da ABİLABİ'den biri bence sonlara kadar aşırı derecede dirençli olacaktır..









 






ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 2,1,4,9,6,3,5 / 8,10,7
2.AYAK: 5
3.AYAK: 1,8,6,4,3,5,7
4.AYAK: 6,2,4,,5
5.AYAK: 6
6.AYAK: 9,12,,2,6,5,7,10



Not: İlk ayakta çizgiden sonrakiler, dördüncü ayakta MAGFELLOW ve son ayakta DEMİRCENK iki tekli şablondan istifade edilerek eklenmiş atlardır.
Bir tekli oyun yapmak isteyenler bu atları çıkartabilirler ama hangi teki yıkmaları konusunda yardımcı olamayacağımı belirteyim :)

İlk ayaktaki numara hatası düzeltilmiştir..

Yorumlar

#1 - taner - 28.09.2017 13:21

İlk ayağa 2 tane 2 yazmışsın doktor

#2 - Ferson1 - 28.09.2017 13:11

Berkay birinci altılı ya varmı takip atlarimiz

#3 - Ufuksevdiren - 28.09.2017 13:07

İlk ayak3 kosmuyormu

#4 - Erlifemne - 28.09.2017 13:06

1.AYAKTA (2) 2 KEZ YAZILMIŞ BİLGİNE

#5 - Ufuksevdiren - 28.09.2017 13:06

İlk ayak3 kosmuyormu

#6 - hasbelkader - 28.09.2017 13:05

Peki rakipler kimler olabilir berkay. 2. ve 5. ayağın muhtemel rakipleri.

#7 - oguzakkaya66 - 28.09.2017 13:03

Birinci ayakta ya iki adet iki var

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.