DUYURULAR

ZORLU PROGRAM - 5 TEMMUZ İSTANBUL Kategori adları

ZORLU PROGRAM - 5 TEMMUZ İSTANBUL


Birinci ayakta; hayatının ilk yarışından önce idman pisti programında izleyip aksiyonlarını çok beğendiğim bir isim vardı; 1 numaralı AĞA OSMAN..
Starttan berbat çıkıp serilik yapamayınca en geri kalan ve o saatten sonra da yarışa küsen safkan bana göre gerçek gücünün çok altında bir performans sergiledi.
Bugün kantarmasını çok seveceğini düşündüğüm jokeyi idaresinde ekürisi LUA LUA yarıştan çıkacak olmasına rağmen ben bu safkanın kazanmasını bekliyorum.

İzmir'den gelen
LARRY BIRD yarış kazanma özürlü gibi duruyor ancak bu pistte daha iyi koşmasını bekliyorum açıkçası..
İzmir'in o dar ve sert virajından sonra bu pistte nefes alabilir.. Zira arttıramayan ama gerilemeyen yapısı, 53 kg olduğu için ona bu geniş pistte 1.liği getirebilir.

Yarışın favorisi
BENNATO ise 1000 metre iki adet sentetik pistte yarış görerek buraya geliyor.. Ben öyle güvenilir bir at olduğunu düşünmüyorum açıkçası ama sonuçta bir Taşbek ekürisine ait bir safkan ve son 200'lere kadar tuta tuta gelip kısacık bir sprint veye arttırmayla fişi çekebilir.

Bu üç safkandan çok sonra ise, ilk yarışında beklenilenin çok altında koşan ancak bugün sert jokeyiyle ters koşmasını beklediğim
ANATOLIAN STORM'u önereceğim.










İkinci ayak; benim allak bullak olduğum bir yarış açıkçası..
Bu atların hiçbirini ama hiçbirini beğenmedim açıkçası.. Dolayısıyla ya kötünün iyisi olan bir safkanı tek yazacaktım ya da hepsi..
Böylesine dengesiz atların bir araya geldiği koşuda tek yazmak bir nevi intihar olabileceği için tabi ki risk almayacağım.
Peki tek yazsaydım, 'Kötünün iyisi' olarak tanımladığım safkan kim olacaktı? Cevap 2 numaralı
KIRÇELEBİ..
Geçtiğimiz haftalarda yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle yarışlardan men edilen ancak bugün deklare olduğuna göre cezası ödenen bu safkan, üst düzey bir isim olmamasına rağmen yüksek bedele ceza ödenmesi enteresan.. 
BAWEPIR dışında ön tarafta çok süratli bir isim de olmadığı için ( BAWEPIR de pek süratli sayılmaz ) KIRÇELEBİ önde bomboş kalarak, etkili jokeyiyle rakiplerini çaresiz bırakabilir.
Yani ya KIRÇELEBİ tek ya Hepsi diyebileceğim bir yarış.. Tabi ki 'HEPSİ' demek daha ağır basıyor.












Üçüncü ayakta; sitemizin üyelerinden Semih Ağrı
HALENAY'ın sahibi biliyorsunuz ve şanslı olabileceğini tahmin ettiğim yarışlarda kendisiyle kritik yapıyoruz.
Ben sabah kendisine görüşümü aktardıktan sonra benden ricası, safkanın aprantisi M.P.Demir'in okuyabileceği şekilde bi yazı yazmamdı ve direk binicisinin okuyacağını düşünerek kendisine aşağıdaki yazıyı gönderdim:



'GÖRÜNTÜ: En son kazandığı yarış bu pist ve mesafedeydi ve yine bu biniciyle kazandığı için ilglileri o gün ne yaptıysa yine aynı taktiği yapmasını isteyecektir.
Dolayısıyla GÖRÜNTÜ 5-6 gidecek, gidişat anlamında bize bi etkisi yok..

 

BÜNYAN: Yarış hayatı boyunca istisnasız hep en geri gitti, yine öyle gidecektir.

 

DİLŞEKER: Bu at da net olarak en geri bekleyen isimlerden.. Belki Jokey faktörüyle 3-4 gidebilir hepsi o, bizi etkileyen bir şeyi yok.

 

İÇİL: Ön grubu yakın takip eden ancak asla kafayı almayan bi at.. 2-3 gidecektir.

 

BUHARALI: Yarışı daima 6-7 takip eden ve kısa sprinti olan bi at, bunun da bize bi olumlu ya da olumsuz etkisi olmayacak.

 

KÖSTEBEK: En geri gidip kısa sprint yapan atlardan biri daha.. Bu atın da gidişat anlamında bi zararı yok.

 

ŞANSI BOL: Hayatı boyunca asla kafayı almadı ancak son yarışında kaçak bir atı önüne alıp 2 giderek başarılı oldu.
İlgilileri yine '2 git' diyecekler ama 46 kg ve tecrübesiz bi çocuk olduğundan atı zaptedemeyebilir.
Gidişat anlamında tek çekinmemiz gereken attır.

 

ACI KAHVE: Yarışı ön grubun arkasında daima 3-4 götüren bi at, düzlükte de üzerindeki tepinse de ara kapatamıyor.

 

SONUÇ A PLANI: Hafta içi makina provasında ok gibi fırladı, eğer iyi çıkarsa yapman gereken, tıpkı dünkü BABALARINBABASI binişi gibi solundaki ŞANSI BOL'un binicisini kontrol etmek ve eğer yüksek tempoda gelmiyorsa TEŞVİKSİZ kafayı almak..
Unutma; bu yarışta kantarmalar kopacak kadar rolanti bir tempo olacak ve düzlüğe kadar yarış hızlanmayacak.
Dolayısıyla sonlara kadar hızlanmayacak bir yarışta ilk 200 metrede TEŞVİKSİZ kafayı almak çok önemli, kilit rol oynayacak.

 

 

SONUÇ B PLANI: 3 ile 10 boy arası startta kalması durumunda yine teşviksiz başlaman ve yine teşviksiz  kafayı alman gerekir.
Bu at narin ve kısa sprinti olan bi at, o yüzden sermayesini sonuna kadar iyi kullanmak gerek.
Bu açıdan, böylesine ağır tempoda geçecek bu yarışta teşviksiz güç harcamadan kafayı almak çok önemli..

 

 

Toparladığımızda çıkan sonuç şu; eğer iyi çıkarsa ŞANSI BOL kontrol edilir, gelmiyorsa çok ağır tempoda kafa alınır. ( Elleri kollari çalıştırmadan)
Yok dışarıdan geliyorsa da arkasına yatıp 2 gidilir. Ama yüzde 90 gelmeyecek ve rakip 2 gidecektir.
Diğer ihtimalde ise, startta 3 boydan fazla kalırsa yine panik yapmayıp gerekirse 400 metre sonra yine TEŞVİKSİZ olmak şartıyla kafa alınır.

 

Gördüğünüz gibi HALENAY'ın kazanması için seferber olduk :) Genelde herhangi bir atın psikolojik bir sorunu yoksa ve herhangi bir yeri acı yapmıyorsa startta kalmaz.. Dolayısıyla en kuvvetli ihtimal atın ayağında bir şeyin acı yapması.. Ancak birçok veteriner safkana baktığında artık bıktıkları, bir sıkıntısının olmadığı söylenilerek geri gönderildiği bilgisini öğrendim. Gerçekten çok enteresan..
İdmanlarında ok gibibaşlayan
HALENAY bakalım iyi çıkacak ve sorunsuz yarışacak mı? Çünkü öyle olursa bence bu yarışta bu rakiplerden sprint falan yemez.

Bana göre rakipleri
ACI KAHVE ve DİLŞEKER olur..


 









Dördüncü ayakta; banko olarak önereceğim isim 4 numaralı METECİK olacaktır..
GÖZYAŞI GECESİ son yarışında 200 metre yol bulamadı ve son 100'de açılmasıyla rakibine hakim olarak fotoya uzanmıştı biliyorsunuz..
Ve görüntüye göre GÖZYAŞI GECESİ, METECİK'e hayatı boyunca kaybetmez.. Bu kınuya birazdan değineceğiz, burda virgül koyalım.
METECİK'in 1200-1500 metre mesafe atı, GÖZYAŞI GECESİ'nin ise daha ziyade uzunlarda daha başarılı olduğunu söylememe gerek var mı bilmiyorum.
Uzundan kısaya dönen GÖZYAŞI GECESİ bu kez neye uğradığını şaşırabilir. Zira bu kez kapışma METECİK'in mesafesinde olacaktır.
Yarışın rolanti tempoda gidecek olması METECİK'in aleyhine gibi gözükse de bu kadar çabuk ara kapatan, son 200'e kadar jokeyinin elini dahi oynatmasına ihtiyaç duymayan bir at için rolanti tempo pek de dezavantaj sayılmaz. Bu at bazen 2-3 de gidebiliyor.
Bir de yukarıda yarım bıraktığımız konu var ki ben şöyle düşünüyorum; Gazi videomda da dediğim gibi, bizim kendini kurnaz sanan takipçiler kapanan, yol bulamayan atlara bayılırlar.. GÖZYAŞI GECESİ şimdi kapandı ya, her yerde 'kapanmasına rağmen geçti' denir ya da denecek..
Ancak bana sorarsanız 'kapanmasına rağmen' değil, 'KAPANMASI SAYESİNDE' kazandı.. Zira bu tarz kısa sprintli atların sonlarda av olmaması için erken yürümemeleri gerekir.
Demek istediğimi tam olarak anlamak isteyenler, GÖZYAŞI GECESİ'nin 03.05 tarihli Ahmet Çelik idaresinde katıldığı yarışı izleyebilirler.
Bu kez METECİK sprint mesafesini tamamen GÖZYAŞI GECESİ'ne hakim olacağı şekilde ayarlayacaktır ki Kocakaya bunu en iyi yapan jokey biliyorsunuz..
Dün SHUTKA'ya binişi eleştirildi ve bu kondua başta sevgili Hakan Cantınaz olmak üzere çoğu yarış basınının önde gelen isimleriyle ters düştük.
Bana göre SHUTKA teşviğe erken başlasaydı en az 3 boy fark yerdi çünkü teşviğe cevap vermeyen bir at..
Herneyse konumuz bu değil, hatırlarsanız Kocakaya'nın Kocakaya olduğu dönemler, İngiliz atı MYTHOGENIC'e biniş stilini mercek altına almıştık, hah işte METECİK de MYTOGENIC'in arap versiyonu :)
Sakla sakla sakla, tam zamanında başla ki 150 metrede işi bitirsin.. METECİK BANKOM..











Beşinci ayakta;  bir at gördüm, cazipliği karşısında dayanamadımv e ilk başta 4.sırada şans vermeyi düşünüyorken sonra başa aldım..
11 numaralı
BÜYÜK MATMAZEL..
Hayatının ilk yarışında ölüm temposunda kaçmasına rağmen sonlarda aniden teslim olmayan, idareli sürülse 'bir şeyler yapabilirmiş' izlenimi veren bu safkan, sonraki sentetik yarışında ise usta atlarla koştu ve doğal olarak enseye bastı..
Bugün de BLUE LION, BRAVE FEET, BLACK MIRACLE gibi usta seri isimler var ancak bana sorarsanız hepsinden seri isim BÜYÜK MATMAZEL..
Gücü yeter mi bilemiyorum fakat hazırlıkları da güzel ve kulvarıda şahane.. Çoğu sorunlu atların yanında daha iki yarış önce 1-Şartlı koşan MATMAZEL bitirirse çok da şaşırmam, DİKKAT..


BRAVE FEET, BLUE LION ve BLACK MIRACLE başta olmak üzere, MONDAY RUSH ve CHEAT daha sonra değerlendirilebilirler.











Son ayakta ise; tam iki atı ayırmamaya karar vermiştim ki, çok cazip konumda olan başka iki safkan daha görünce burayı dört atla geçme kararı aldım.
Bunlardan ilk ikisi
WINTER GALLOP ve PAN REKA.. Yarışın iki net favorisi..
WINTER GALLOP son yarışında çok da rolanti başlamayan yarışa rağmen Hışman'ın ısrarıyla kafayı almış ve anormal derecede teşvik yaparak safkanı fotoya atmıştı.
Bugün şöyle bi gidişata baktığımızda BÖRTEÇİNE, CRAZY ISLAND, ÖZBAYHAN gibi isimleri görüyoruz ancak bunlar zaman zaman 2.3.4.lükte gitmeyi kabullenen atlar.. Dolayısıyla WINTER GALLOP yine kafayı alacak gibi gözüküyor.
Tabi starttan fırlayan bir at olmadığı aksine 2-3 boy kaldığı için kafayı alırken biraz efor sarfedecektir.. Hele bir de CRAZY falan ısrar ederse o zaman şansı başlamadan bitebileceği için tek yazamadım..
Ama olur da yine bomboş bırakırlarsa bu sıkleti ve bu jokeyiyle bence yine yakalanmaz.

PAN REKA ise sprinti son derece kısa ama etkili olan bir isim.. Grubun isterse 20 boy gerisinde olsun son 400'de hala tuta tuta gelen bir PAN REKA izleuyeceğiz.. Bu sprint mesafesi iyi ayarlanırsa koşuya ağırlığını koyacaktır..

Bahsettiğim diğer cazip iki safkan ise
BEKMEZ ve CRAZY ISLAND.. 
CRAZY'ı artık ısrarla kaçırmıyorlar, 2.3.4.lükte gidip düzlükte seri sprint yapıyor.. Eğer sıkleti çok ağır gelmezse yarışı seri sprintiyle çalabileceğini düşündüm.
BEKMEZ ise geçen sene bu gruplarda favori çıkabilecek kadar form tutmuştu, hazırlıkları da bir süredir iyi olduğu için her an ters bir yarış koşabileceğine inanıyorum.







 

 

 


ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 1,6,5 / 2
2.AYAK: 2,3,1,6,5,7,8,9,4 / 10,11
3.AYAK: 3,9,4
4.AYAK: 4
5.AYAK: 11,2,10,3,,8,1
6.AYAK: 9,5,,12,1


Not:
Boş koşulardan bir tanesi YİĞİTALP - FANAA, diğeri ise SABRİNİN ATI- ÜNALAMCA arasında geçer diye düşünüyorum.

Yorumlar

#1 - Ersoz Ersever - 11.07.2017 4:50

Şiir gibi yazmışsın, HALENAY'ı banko yazsan olacakmış:(

#2 - Yuvam - 05.07.2017 23:44

Ilk ayak 1 tek atıp altiliyi buldum tesekkurler berkay

#3 - Mustafa09 - 05.07.2017 23:31

Tbr ederim kardeşim

#4 - dixon52 - 05.07.2017 23:00

Tesekkurler kral! Halenay yorumun olmasa su kuponu yapmama olanak yoktu, Bekmez de ustune kremasi oldu.

Yaris Yeri : ISTANBUL
Bahis Türü : 6'lı Ganyan
Sonuçlar : 1/3/3/3/2/12
Kupon :
1. Ayak
1 - AGA OSMAN (1)Eküri
2 - ANATOLIAN STORM (9)
5 - BENNATO (IRE) (4)
6 - LARRY BIRD (6)
8 - SEMİH BEY (2)
10 - KEVSER HANIM (5)
2. Ayak
1 - BAWEPİR (2)
2 - KIRÇELEBİ (8)
3 - BODRUM KALESİ (1)
4 - GENÇTAHA (7)
5 - HACIVAT (11)
6 - MAVRA (4)
7 - ÖZPAR (5)
8 - UÇAN UÇAN (6)
9 - YAKUTİYE (3)
3. Ayak
3 - HALENAY (1)
4. Ayak
3 - CANKURTBEY (1)
4 - METECİK (3)
5 - GÖZYAŞI GECESİ (4)
5. Ayak
1 - CHEAT (3)
2 - BRAVE FEET (1)
3 - BLACK MIRACLE (4)
5 - DATOME (6)
8 - MONDAY RUSH (9)
10 - BLUE LION (2)
11 - BÜYÜK MATMAZEL (11)
6. Ayak
1 - CRAZY ISLAND (9)
2 - BÖRTEÇİNE (4)
3 - KEPEZ STORM (11)
4 - ÖZBAYHAN (7)
5 - PAN REKA (6)
9 - WINTER GALLOP (3)
12 - BEKMEZ (1)

Kosu : 3 | Misli : 1.0 | Bahis Sayisi : 7938.0 | Tutar : 476,28 TL | Kupon Tarihi : 05/07/2017 Çar, 14:48

#5 - KİNCSEM - 05.07.2017 22:26

Su yorumlara şu sltılı nasıl kaçtı inanılmaz. İlk ayak ve Helenay tek atılsa elimizi kolumuzu sallayarak bulacağımız bir altılıymış. Çok yazık oldu çok

#6 - nazom - 05.07.2017 22:12

Gerçekten süper kupondu.Çok yazık oldu .Sağlık olsun

#7 - broken heart - 05.07.2017 19:34

Kral on numara 5 yıldız saygılar sunuyorum dicek bişe kalmadı bu alemde üstüne tahmin demiyorum yaris analizi ve yarisi koşturma yok bole bise

#8 - keremcan - 05.07.2017 18:44

ARTIK SENI ANLATACAK KELİMELER BULAMIYOR,CÜMLELER KURAMIYORUM.. (hangibir ozelligini,hangibir yeteneklerini ve hangibir farkındaliklarindan bahsedeyim )..sen bu ozelliklerinle BU ALEM VE CAMIAYI ASMISSIN,,)..Sen bu ülkeye fazlasın...

#9 - atesoku - 05.07.2017 18:34

Çok güzel analizler için teşekkür ederim, Sadettin takıntım ve sizin yorumlarınız ile 6'lıyı tuturdum başarılarınız devamı dileği ile emeğinize sağlık

#10 - hakanbey - 05.07.2017 18:10

metecik ten yattık ama gerçekten seni tebrik ediyorum bugünkü yorumların için.zaman zaman şansızlıklar yaşasakta sen bu iş biliyorsun

#11 - pomem60 - 05.07.2017 18:09

BILET DETAYI
Yaris Yeri : ISTANBUL
Bahis Türü : 6'lı Ganyan
Sonuçlar : 1/3/3/3/2/
Kupon :
1. Ayak
1 - AGA OSMAN (1)Eküri
5 - BENNATO (IRE) (4)
6 - LARRY BIRD (6)
2. Ayak
1 - BAWEPİR (2)
2 - KIRÇELEBİ (8)
3 - BODRUM KALESİ (1)
4 - GENÇTAHA (7)
5 - HACIVAT (11)
6 - MAVRA (4)
7 - ÖZPAR (5)
8 - UÇAN UÇAN (6)
9 - YAKUTİYE (3)
3. Ayak
3 - HALENAY (1)
4. Ayak
4 - METECİK (3)
5. Ayak
1 - CHEAT (3)
2 - BRAVE FEET (1)
3 - BLACK MIRACLE (4)
8 - MONDAY RUSH (9)
10 - BLUE LION (2)
11 - BÜYÜK MATMAZEL (11)
6. Ayak
1 - CRAZY ISLAND
5 - PAN REKA
9 - WINTER GALLOP
12 - BEKMEZ

Kosu : 3 | Misli : 1.0 | Bahis Sayisi : 648.0 | Tutar : 38,88 TL | Kupon Tarihi : 05/07/2017 Çar, 14:09
Nasipte yokmuş be usta

#12 - andrelenoj - 05.07.2017 18:07

Sıkıntı yok Aslansın 1 ayağı tek vermek cesaret ister , Önümüzde ki yarışlara bakalım Baron..

#13 - Berenberke - 05.07.2017 17:47

Ah berkay vah berkay... bugun bence korkak davrandin... istanbul gibi bir yerde bir aprantiye nasil at binmesini , rakiplerini detayli sekilde analiz edip ve bunu bize de paylasip gercek bir yorumcu ve usdat oldugunu herkese karsi alenen altinci ati yuzde 8 afg ile vermisken ve bu kadar emek vermisken ; bence HELENAY tek deyip rustu nu seklini tum dusmanlarimiza yeniden her zaman oldugu gibi, ok gibi atacaktin. Nasip kismet ama bence bugun gelsin gelmesin tekimiz helenay di... guzel bir ikramiyede kacmis olmasida cabasi... seni seviyoruz... ama korkusuz deli halini... masallah iyisin tek lerde kararsisiz sadece oda olacak tir. Saygi ve selam ile...

#14 - onurbesiktas - 05.07.2017 17:06

Yıllardır söylediğim gibi kocakaya pişmanlıktır. Cok ah var üstünde!

#15 - mybolttt - 05.07.2017 16:43

Ne denebilir ki başka? :) tebrikler kral.

#16 - asiruh - 05.07.2017 13:55

Emeklerine sağlık...

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.