DUYURULAR

ANKARA TAHMİNLERİM - 15 HAZİRAN Kategori adları

ANKARA TAHMÄ°NLERÄ°M - 15 HAZÄ°RAN


MÜSLÜM OÄžLU'nun kazandığı, AZAT KUÅžU'na binen bir aprantinin jokeylere her ne hikmetse ders verdiÄŸi bir koÅŸu programının deÄŸerlendirmesi için zamanımızı harcamaya deÄŸmez.
Sadece bankom için ÅŸunu söyleyeyim; güç analizini yaptığım bir koÅŸuydu ve karşıma çıktığında her seferinde de banko önereceÄŸim bir at olurdu GRAND EFE..
Ancak start gerisinde atı gördüÄŸümde ter sucuk içinde kalmış, start içinde ise titizlik yapmış, yanındaki atın ÅŸahlanmasıyla da epey ürkmüÅŸtü.
Yarışın gidiÅŸatında ise bu kadar yanıldığımı daha önce hatırlamıyorum.. Bu kadar açık seçik yazmamızla mı alakalı bilmiyorum ama bana birisi dese ki ENTERTAIMENT kafayı alacak, WIN STAR WIN 11 atta 11.likte gidecek, heralde kahkaha atar dalga geçerdim.
ÇEKO DAYI'na burunla geçilip, bu gruptan çok daha üst düzey atları yanına sokmayan bir atın at geçmemesi çok enteresandı.. 

 


 

Gelelim Ankara'ya; genellikle favorilerin ön plana çıktığı ama arada bir iki yerde çok cazip atlarımızın olduÄŸu çok güzel bir koÅŸu programı..
Saçma atlar gelip 300-500 bin ikramiye verecek bir altılı deÄŸil, gayet mantıklı sonuçların oluÅŸacağını düÅŸünüyorum, yani ÅŸansımız yüksek..

 


 



WHITE CREST: Hani 'insan ailesini seçemiyor' diye bir laf var ya, hah iÅŸte atlar da sahiplerini seçemiyorlar ne yazık ki..
Tamam bu atın buralara kadar gelmesinde, eÅŸeÄŸin önde gideniyken anormal bir güç ve dayanıklılık kazanmasında tüm pay yine bu ekibin zaten ama el insaf be kardeÅŸim, bir at bu kadar sık koÅŸulur mu?
Sık koÅŸtuÄŸun gibi Adana- Ankara- Kocaeli arası mekik dokuyorsun ve ortalama koÅŸu süren 1 hafta.. ÜsteÅŸik koÅŸtuÄŸun yarışların hepsi atın sevdiÄŸi mesafe olan 1900-2100 arası..
Sizlere WHITE CREST'i Adana'da ciddi bir deÄŸiÅŸime gireceÄŸini gözlemlediÄŸimden beri anlatıyorum, Adana'da tek verdik, Ankara'da tek verdik bizi hiç yanıltmadı ama son zamanda öyle sık koÅŸuyor ki, her yarışında ÅŸans veriyoruz ama hiçbir yarışında güvenemez olduk. Çünkü fazlasıyla yorgun.. Tamam bu kadar formdayken ve bir sıkıntısı yokken yarış koÅŸmasını anlarım ama en azından Kocaeli- Adana'daki yarışlar pas geçilebilirdi.
Ya bu atı çim bile koÅŸtular ve at hiç sesini çıkarmadı, 4.oldu, ötesi var mı?
Öyle karakterli, öyle güçlü bir isim ki bu kadar hırpalanmasına raÄŸmen hala bana mısın demiyor..
Bugün üzerinde Akın Sözen var, yarış istediÄŸi tempoda geçecek, diÅŸine göre rakipler, kısacası her ÅŸey lehine.. Tek bir sorun var o da artık yorgun düÅŸme ihtimali..
Normalde böylesine içine ÅŸeytan kaçmış bir atı tek yazardım ama dediÄŸim gibi sık koÅŸtuÄŸu için güvenemiyorum.


FAMILY JOY ve ERTUÄžRUL en ciddi rakiplerdir..  Yani 16 gün önceki yarışın 2.3.4. lerine oynamış olduk.
Bu 16 gün önceki yarışta beni en etkileyen isim WHITE CREST oldu.. 1000 metre dayak yemesine raÄŸmen, yarışın her yerinde tuta tuta giden FAMILY JOY karşısında ezilmedi, hatta ona göre çok daha diriydi.
Bu üç at bence ayrılmaz..



APIKO DORA, MATİZ, EZBERBOZAN ve BEHATHER sırasıyla şanslı diğer isimler..












BALIK KAAN: Hayatının ilk yarışında sizlere rakipsiz banko önerdiÄŸim safkan o gün için fena koÅŸmasa da biraz zamana ihtiyacı olduÄŸu için 4.olabilmiÅŸti.. Ancak rakipleri karşısında hiç sırıtmadı.
Mesela o yarışın 3.sü SER EMÄ°R'e geçilirken bir sonraki yarışında onu geçeceÄŸi her halinden belliydi.
Nitekim öyle de oldu ve BALIK KAAN, SER EMÄ°R'in de olduÄŸu çim yarışında çok güzel bir 2.lik elde etti.
Düzlük üzerinde burun bandı kaydığı için her aksiyonda rahatsız olan safkan belki de önündeki ASTRAKHAN'a bu yüzden hakim olamadı..
Bugün, kendisini iyice tanıyan jokeyiyle, çok daha kıvama gelmiÅŸ vaziyette, diÅŸine göre rakiplerle yarışacak.
Kulvarı ÅŸahane, yadırgamayacağı kum pist, ee grup, jokey vs her ÅŸey tamam, daha ne olsun ki?
BALIK KAAN düzlükte rakiplerine kolayca ayırmasını beklediÄŸim isimdir.
BANKOM..












BÜYÜK DOÄžU - ENÄ°SKEREM: Aslında BÜYÜK DOÄžU'yu tek vermeyi çok isterdim ama ikidir nasip olmuyor.
Son Ä°stanbul yarışında tek verip  çizgi çektiÄŸim ve yanına ÇAMLIBEL'i yazdığım bu safkan, o gün için sonlara kadar çok iyi direnmiÅŸ ve OSMAN DEDE'ye geçilmemiÅŸti.
Tam bir tempo atı ve liderliği aldığında şansı 2 kat daha arttığı kesin..
Bugünkü yarışta da kaçak bir at olmadığı için Ahmet Çelik teÅŸviklerle liderliÄŸi alacak ve daha sonra safkanı dinlenme moduna düÅŸürecektir..
Buraya kadar olan kısımda sıkıntı yok, peki ama ENİSKEREM?
Bu at için 25 Mayıs tarihli yorumumda aynen ÅŸunları yazmışım:

'Ancak benim burada tuttuÄŸum bir safkan var ki, belki daha alt grupta yarıştığı için 1.liÄŸine aldandım ama görüntüsü aklımdan çıkmıyor.
ENÄ°SKEREM'den bahsediyorum..
Yarış içerisinde bu kadar rahat tempoda gitmesi ve her yerde seri ve uzun sprint atmasıyla beni kendine hayran bırakan safkan bugün sıklet avantajıyla, AKARNEJAT'ın üstünlüÄŸü karşısında galip gelebilir.
AZADAÄžA'yı önüne alıp, BABA EMÄ°R ile birlikte 2.3.lükte gitmesini beklediÄŸim ENÄ°SKEREMdüzlükte yürüyerek AKARNEJAT'a direnmeye çalışacak.
Zor gibi gözüktüÄŸünün farkındayım ama bence imkansız da deÄŸil.. Ä°ki atı ayırmıyorum.'


BahsettiÄŸim o yarışta çok cazip konumda olan safkan o gün AKARNEJAT'ı geçememiÅŸti ama Müslüm'ün kötü sürüÅŸüne raÄŸmen bariyerde fotoyu en diri giren attı.
Dolayısıyla sonraki yarışında bunu hatırlatarak dedik ki; 'önüne alacak TURBOCU'yu, düzlükte yürüyüp gidecek'
Nitekim aynısını yaptı ve o gün ilk atımızdı, 6.45 ganyanıyla kazanmayı bildi.
Son yarışı ise GÜRSU- ALTINCI HÄ°S - MADRABAZ gibi atların yanında olmasına raÄŸmen ÅŸahane..

Özetlemek gerekirse; BÜYÜK DOÄžU'yu tek yazmayı çok istesem de, karşısında ENÄ°SKEREM gibi tabiri caizse çıldırmış bir at var.
İki atı ayırmıyorum.













GÖKKURT: Madem ENÄ°SKEREM için 25 Mayıs tarihli yorumumu hatırlattık, aynı gün son ayakta koÅŸan GÖKKURT için ne demiÅŸtik, bir de onu hatırlayalım:

'Son ayakta ise; son yarış görüntüsünü çok beÄŸendiÄŸim 10 numaralı GÖKKURT favori olarak önereceÄŸim isimdir.
GÖKKURT'u belki de tecrübesiz aprantisinden dolayıdır bilmiyorum ama ilk kez yarış içerisinde aşırı rahat tempoda giderken gördüm.
Genelde gerilerde kalan, bazı yerlerde teÅŸvikle gitmek durumunda kalan bir safkandı.. 
Bugün tecrübeli bir jokeyle, sevdiÄŸi tarzda bir yarışta mücadele edecek.. Bariyer dibinden kendini gösterip fotoya uzanabilir dikkat..''


Ö.Ordu idaresindeki yarışını ölçü almamama raÄŸmen beÄŸendiysem Sado ile ÅŸahane koÅŸmalıydı, öyle de oldu..
10 lira ganyanı vardı ve bir ara kazanır görüntüsüyle dışarıdan yardırdı ama öyle gerilerde kalmıştı ki, o kadar uzun sprint atması beklenemezdi. Yine de çok dkkat çekici bir 4.lüktü.
Bugün de sert geçecek bir yarışta, GÖKKURT en gerilerde kalacak ama sonlarda çok diri bir sprint yapacak.
S.Boyraz'la da çok iyi uyumu olan safkan bence kazanmaya çok yakın olup, alternatif kuponlar için banko adayımdır.


BAÅžPEHLÄ°VAN baÅŸta olmak üzere, HABÄ°LDEN, SEDATBEY, KATI SEMÄ°H daha sonra ÅŸans verdiÄŸim isimler..










BeÅŸinci ayak; bence son derece karışık ve zor bir yarış.. Ä°yi ki bir atı deli gibi takip ediyoruz, ilgilileri kazanmaması için ellerinden geleni yapıyorlar resmen..

HOVERCRAFT'ten bahsediyorum.. Böylesine formda bir atın ekmeÄŸini yiyeceÄŸimiz için ÅŸimdiden üzgün olduÄŸumu belirteyim..
Gün sonu deÄŸerlendirmemizde ne demiÅŸtik bu safkan için onu da bi hatırlayalım:

'HOVERCRAFT'ı dikkatli izlediniz mi bilmiyorum ama, bu rolanti tempoda, 2 boy geç çıkıp en geri gitmesine raÄŸmen, KISS YOUR HANDS'in saliseler gerisinde bariyerde 6.oluyor ki fotoya giriÅŸi hepsinden iyi..'

Sert gruplara raÄŸmen harika koÅŸuyor, bugün de bu sert gruba raÄŸmen ÅŸahane koÅŸacağından eminim ama 1.lik zor tabi..
Dolayısıyla bizim çok önceden gördüÄŸümüz bu atın ne yazık ki  artık herkes farkında ve uygun gruptaki ilk yarışında kurnazların teki olacak.
Biz de sırf bu yüzden yanına rakip önereceÄŸiz, sonra da ahmağın teki çıkacak, 'Berkay bu at herkeste tek, bi sende deÄŸil' falan diyecek, sinir katsayımıtavan yapacak :)
Neyse, HOVERCRAFT'i yine yazacağım tabi ki ama ilk atım değil.

Sıralamam; 
MATALON - BEYAZ BULUT- ERSÖZLÜ - HOVERCRAFT - TRANSPORTER - THE FLAMINGO - TUÄžRA- MONAVENTO ÅŸeklindedir.



 


 


 

 


Son ayakta ise; ilk iki sırada önereceÄŸim atlara geçmeden önce, günün deÄŸerlendirmesi yazımda 'takip edelim' diye 3-4 gün önce yazdığım bir atı hatırlayalım.. DIANDRA..
'Bu atı takipte kalalım' dedikten 3-4 gün sonra karşımıza, diÅŸine göre bir grupta çıkması tesadüf olamaz harelde..
Bugün mesafesini de bulduÄŸundan ÅŸahane koÅŸacağından eminim ama kurnazlık yapıp ilk sıraya deÄŸil, olması gerektiÄŸi gibi üçüncü sıraya atacağım. Çünkü bu yarışta kendisinden ÅŸu an için daha iyi olan iki at var;
Ä°REM SU- IÅžILAY..
Rakiplerinden fazlasıyla üstün olan bu iki safkandan özellikle Ä°REM SU, çoÄŸu birbirinden vasat ve kumcu atlardan oluÅŸan bu rakipleri, gerçek gücünü koÅŸarsa güle oynaya geride bırakır..
Eğer IŞILAY yetiştirebilirse İREM SU'yu zorlayabilecek tek attır.
Bu iki ata göre , ibre, gidiÅŸat faktöründen dolayı Ä°REM SU'dan yana ancak IÅžILAY da dediÄŸim gibi sprintini tutturursa, HEYAMOLA'ya hiç dayanamayan Ä°REMSU , IÅžILAY'a da dayanamayabilir.
Bu iki atı o yüzden ayırmayalım ama DIANDRA'sız da asla yapmayalım..


 

 

 

 

 


 

 

 

ALTILI ÅžABLONUM:

1.AYAK: 7,,9,6 / 11,8,10,12
2.AYAK: 2
3.AYAK: 8,5
4.AYAK: 8 / 2,,3,4,5
5.AYAK: 2,1,3,5,,7,8,10,6
6.AYAK: 3,1,11


YEDÄ°LÄ° GANYAN ÅžABLONU:

1.AYAK: 2
2.AYAK: 7,,9,6
3.AYAK: 2
4.AYAK: 8,5
5.AYAK: 8
6.AYAK: 2,1,3,5,7,8,10,6
7.AYAK: 3,1,11



NOT: Yarın sabah hislerimde bir deÄŸiÅŸiklik olursa BALIK KAAN - GÖKKURT bankoları arasında bir deÄŸiÅŸiklik yapabilirim.
Åžablonun son halini 13.30'da görebilirsiniz.. DeÄŸiÅŸmezse de , deÄŸiÅŸmeyeceÄŸi en geç o saatte belirtilecektir..

 

NOT2 : Åžablon deÄŸiÅŸmeyecektir..

Yorumlar

#1 - foster - 15.06.2017 14:48

Kardeş son ayak 11 yazılımı üstü çizik yorumda yazın diyorsun.ayrıca 2.ayakta 5 in geliri varmı teşekkürler

#2 - Muhammed - 15.06.2017 14:30

Son ayak diandra yerine at önerecek misin

#3 - BERKAY KURT - 15.06.2017 11:55

Kova; AMIGRA'nın hali içler acısıydı, bir de güç ve dayanıklılık isteyen Ankara uzun kum yarışlarında mevburen hafif kişo olmanız gerekiyor..

#4 - kova - 15.06.2017 10:34

Grubun handikap puanı en yüksek atı olan AMIGRA 'yı son yarışında banko önermiştim. Hoş bugün apranti ayarında bir binici var ve kilosu ilk defa bu kadar ağır. Banko verilen atların bir sonraki yarışlarında kazanıyor inanışına istinaden hatırlatmak istedim :)

#5 - Berenberke - 15.06.2017 3:39

Sagolasin doktor, emek veriyon,hayirlisi olsun...

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.