DUYURULAR

GÜNÜN DEĞERLENDİRMESİ Kategori adları

GÜNÜN DEĞERLENDİRMESİ


Günün değerlendirmesi yazılarını sadece vip üyeler değil, çeşitli sebeplerle vip üye olmayı tercih etmemiş ama takipte olan üyelere de açmak istediğim için tahminler ayrı, bu yazılar ayrı sayfada yayınlanacaktır..



İstanbul ilk ayakta; diğerlerinden çok çok daha hazır iki tay varmış; zaten 1.2. oldular.. YELE ve MY FREEDOM..
MY FREEDOM çok kötü start aldı, uzun vadede çok çok iyi bir at olacak ama bugün iyi çıksa bile karşısında anormal bir tay vardı; YELE..
Starttan ok gibi fırlayan kır tay müthiş aksiyonlarıyla düzlükte hiçbir yerde kesmedi ve her yerde akıyordu.
İkisinin de önü açık.. Maşallah diyelim.


İkinci ayakta; geçtiğimiz günlerde H.Karataş için bir yazı yazdım ve bu yazımı üyelerimiz arasından da 'senin ne haddine' diye eleştirenler olmuştur diye tahmin ediyorum.. Ya da bugün sevgili Atahan Zilcioğlu'yla bu konuda atışmam üzerine böyle düşünüyor olabilirim, bilemiyorum :)
Karataş'ın efsane jokey olduğu, Türkiye'de birçok yönüyle 'tek' olduğu bence de tartışılmaz ama eksik bir yönüne vurgu yaptım ve sadece, yarış boyu teşvik isteyen atları sürekli boğduğunu söyledim..
Ancak bu atlara eksik veya teknik açıdan yanlış bindiğini düşündüğüm kadar, milimetrik sürülmesi gereken atlara uzak ara en iyi binen jokey olduğunu da düşünüyorum
FIRIKYA da teşvik ve kamçıdan nefret eden, kendisine el dahi sürülmesinden hoşlanmayan bir at. Nitekim şampiyon jokeyinin şahane ve zaten olması gerektiği gibi sürüşüyle kazanmayı bildi.


Üçüncü ayakta; start öncesi titizlik yapıp yapmayacağı merak edilen at STORM SEA SWELL'di çünkü önceki yarışında starta girmediği için koşudan çıkartılmıştı.
Ancak bu kez bunu yaşayan kendisi değil, en ciddi rakibi KIRDERE oldu.. Talihsizlik yaşayınca koşudan çıkartıldı ve STORM SEA SWELL rakipsiz kaldı.
S.MAESTRA 52 kg olduğu için güzel koştu ama son veremiyor, biraz narin ve güçsüz bir at.. Yine de kısa çimlerde kendi grubunda kollanmalı.
Bu arada bence KIRDERE koşsa bence yarış fotoda biterdi.


Dördüncü ayakta; YELTAY'ın kum yarışlarının ölçü olmaması gerektiğini anlamış olduk.. Çimde çok daha sağlıklı serilik yapabilen safkan TALİPHAN'ın da aksilik yaşamsıyla adeta rakipsiz kaldı.
TALİPHAN için ilk yarışından beri söylediğim, yarış içerisinde aksiliği üzerine çekebilecek bir tay olduğuydu.. Çok kabiliyetli, aksiliğe rağmen güzel de koştu ama biraz kafadan kontak olduğunu söyleyebilirim :)
Bu arada KIZILKALE de gücü sınırlı ama gün geçtikçe iyiye gidecek gibi gözüküyor.


Beşinci ayakta; TOPANGA'yı idman pistinde çok beğendiğimi belirtmiştim zaten ve maşallah tay çok iyiydi..
DR FRONG'un taylarını merakla izliyor olacağım.. KEMANCI KIZ da MAY de harika koştular, ikisi de boş taylar değiller ve muhtemelen ilk yarışlarını kazanacaklar..


Son ayakta ise; Karataş'ın rapor almasıyla RACİ'ye binen Akın Sözen, bir ara korkuttu çünkü bariyeri tercih etti.. Kapanmasından korkmadım sadece pusmasından korktum. Zira RACİ'nin kapanması lehine olur, asla erken yürümemeniz gerekir.
Nitekim içeriden dışarıya çıkabildiğinde safkan uygun grupta aktı ve yaşça büyük dengesiz rakiplerini ağır kilo olmadığı sürece hep geçeceğini gösterdi.


Altılıyı yakaladık ama beklediğimiz gibi para vermedi.. 


İzmir'e gelince, ilk ayakta benim tuttuğum isim NO MORE BETS'ti.. Kazanan tay ALWAYS FIRST maşallah çok hazırmış ve çok da güzel kazandı. Ama bana sorarsanız benim kazananım NO MORE BETS oldu.
Neden diyeceksiniz çünkü yarışı dikkatli izlediğimizde arada ciddi bir teşvik farkı olduğunu göreceğiz.. Feyzullah Avcı safkana gereksiz yüklenmedi ama bir çırpıda bitecek yarışta sürekli hız kesmek ve tutmak da olmadı..
Çünkü safkan, çok da etkili olmayan teşviğe başlandığında dışarı çıktı ve gayet gücünü alarak sprint yaptı.. Bence fotoya da en az kazanan kadar diri girdi.
Jokeyleri değişin, yarış kesinlikle NO MORE BETS'indi.. Bu arada CRACKER BABY'i de kumda kollayacağız.


İkinci ayakta; gruptan kaliteli iki at OLIVE KING ile THATS THE MOMENT'ti.. Ağır kilolarına rağmen güzel koştular, E.Ardıç ve C.Gökçe'nin sürüşleri de çok güzeldi. İkisi de atlarını sakladılar ve güçlerini başlarda harcamadılar.
Ancak sıklet farkı sonlarda epey derinden hissedildi.. Kondisyon anlamında daha iyi durumda olan H.Kaplan 50 kilolu SMOOTH CANDY kazandı..


Üçüncü ayakta; TANATAR gözlemimizde önemli bir detay vardı;  1400 start yeri ve GARANTİ..
Virajın hemen orada başlayacağı için TANATAR'ın 1.kulvardan başlaması çok önemliydi, zira GARANTİ en dışarıdan doldururken efor sarfedecek ve muhtemelen TANATAR'ı etkileyemeyecekti.
Nitekim öyle oldu ve TANATAR temposunu kabullendirdi.. Ancak çok da ekonomik sürülmeyen OLGUNABİ, TANATAR'ın eski durumda olmamasından dolayı ve Tokaçoğlu'nun art niyetli bir şekilde aksiyon bozmaya yeltenmesine rağmen kazanmayı bildi.


Dördüncü ayakta; bankomuz ZUZUNAZ için korktuğum rolanti tempoydu çünkü çalışmama göre ARALYN'den başka kaçak at yoktu, bunu da belirttim.
Öyle de oldu, adeta arap temposu vardı yarışta ama ZUZUNAZ'ın da mesafe ve sıklet avantajı vardı.. G.Gökçe bizi şaşırttı ve kusursuz bir sürüşle safkana temiz bir sprint yaptırdı.


Beşinci ayakta; DOMBRA benim ZUZUNAZ'dan önce bankomdu.. Ancak hazır mı diye özellikle öğrenmek istediğimde olumlu şeyler duymadım. Tabi ki bunu beni yanıltma niyeti olanlara soracak değilim, güvendiğim kişilere soruyorum.
Atıyorum, DOMBRA'nın önde boş kalacağını bilmeyen birisi olumsuz şeyler dese kaale alınmaz ancak bu atın bunlardan iyi olduğu, gidişat avantajına sahip olduğu vb gibi teknik konuları bilen biri başka endişeleri olduğunu söylüyorsa o dikkate alınır.
Bazen işe yarar bazen yaramaz.. Sonuca göre değerlendirmemek lazım..
DOMBRA'ya gelince, gerçek gücünü koşmadı ama eksiklerine rağmen kazanması bence büyük olay.. Şahane bir at, çok güçlü ve mücadeleci. Kendisini hayranlıkla izliyorum.
TAHİRİ ise ters mesafeye rağmen şahane koştu ve zannedersem son metrelerde nalı çıktı.. Çok şaşırdığım bir performanstı.


Son ayağa ise; şablonumuzda tam tamına 11 atımız varken girdik.. KABAKÇI ise bu atlar arasında yer almıyordu.. Hata yaptım çünkü tam mesafesi ve 50 kg..
Ancak SÜRMELİ SULTAN'ın en dışarıdan doldurup kafayı alacağını bildiğim için KABAKÇI'nın 15.kulvardan serilik yapıp, dışarıda kalacağını ve efor sarfedeceğini düşündüm.
Ancak A.Oluk bir şekilde KABAKÇI'nın çok sevdiği bariyeri aldı ve kazanmayı bildi.. Yazmamamın sebebi açıkçası kulvarıydı ve bu yüzden 2000 tl'yi bırakmış olduk..
CANIM MİRA kazansaydı da heralde 1500 tl verirdi.. Yazık oldu.


Bugün iki programda da teklerimiz oturdu ve genel itibariyle başarılıydık ama biri tuttu az para verdi, diğeri ise tutmak üzereyken şok bir şekilde yattı.




Bursa tahminlerim ayrı sayfadan ve yorgunluğumdan ötürü gece değil, 13.30'da yayınlanacaktır..

Yorumlar

#1 - Lewent - 12.06.2017 13:25

Emegine saglık Berkay..Çok iyi kurgulardı..Özellikle izmir cok basit bi Şablon verdin aslında.Son ayaqada yer kalınca ben Haş yaptım geçtim..Günü kurtardık sayende.Tsk ederim kendi adıma

#2 - usludur5 - 12.06.2017 12:57

Tebrikler

#3 - king_river - 12.06.2017 9:40

Oldukça başarılı bir gün oldu. İstanbul'da ikramiye anlamında yapacak bir şey yoktu elbette. İzmir'i de tutmuş sayıyorum.

#4 - BERKAY KURT - 12.06.2017 4:22

devsev; bel ağrısı sebebiyle..

#5 - devsev - 12.06.2017 4:00

Berkay karataş bugün son iki ayağa neden binmedi bilgin varmı .

#6 - asiruh - 12.06.2017 3:31

Teşekkürler Berkay...

#7 - taylan - 12.06.2017 3:10

istanbul için tebrikler ve ayrıca izmir kurgun mükemmel idi berkay hocam .. yatsan bile yakalamış kadar başarılı idi.. olsun burun ucu ile kaçtı sağlık olsun .. zaten sen son ayakta çok at vererek süpriz safkan gelir demişin buda bir başarıdır benim için .. yani 8-9 at yazıp 1.05 ganyan da gelebilirdi .. ama sen yarışı önceden okuduğun için 1.05 ganyan at gelecek bir ayakta 9 at vermiyorsun .. bugün verdiğin şablondan belli zaten .. seni canı gönülden tebrik ediyorum kardeşim .. böyle güzel kurgulara aynen devam kardeşim .. emeğine sağlık .. inşallah güzel bir kurgu ile bursa da güzel bir ikramiye ile şanssızlığını kıracaksın ..başarıların daim olsun kardeşim .. TAYLAN

#8 - keremcan - 12.06.2017 3:07

Hocam,verdiğiniz ödevi okuduk ve gerekli notları aldık...bu bilgi ve notlar,yarınlarda işimizi kolaylaştıracaktır..emeğine sağlık.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.