DUYURULAR

SÜPER ANKARA - 10 HAZİRAN Kategori adları

SÜPER ANKARA  - 10 HAZİRAN



 

Öncelikle şunu söyleyeyim; inanılmaz umutlu olduğum bir bankom var ve programın genelini de harika buldum.
Bu şekilde beklentimizi yükseltince olası bir hayal kırıklığı hem sizlerin hem de benim modumu düşürüyor ve derinden yaralıyor ama bugünkü program bir başka gibi...
Ümit ediyorum ki pistler değişmez ve emekler ziyan olmaz.. Gerçi kuma alınırsa da güvendiğimiz bankomuz, zaten kumdaki bir koşuda olduğundan çok fazla bir şey değişmeyecektir, kaldı ki B planı'mız da var, sadece programın genel itibariyle cazipliği kalmayabilir diye üzülürüm hepsi bu..
Tahminlerim yumuşak ve ağır çime göre yapılmıştır..

 


 




MADRABAZ: Bursa kumunda öyle muhteşem yarışlar yaptı ki, biz onun çimde de iyi koşabildiğini hatta belki de net bir çimci olduğunu unuttuk.
Adana'da 1300'de Özcan ile start aldığı yarış var ki, evlere şenlik.. En dış kulvardan başlayan ve kötü de çıkan safkan, MİRZALAĞA ve birkaç atın adeta ölüm temposunda başladıkları yarışta Özcan'ın dışarıdan doldurarak kafayı almasıyla neye uğradığını şaşırıyor.
Sürat yarışının tek bir yerinde bile dinlenme fırsatı bulamayan, tek nefes yapan MADRABAZ, GÜRSU'nun kolaylıkla geçtiği atlar arasındaydı.. Belki GÜRSU'yu yine geçemezdi ama şu da bir gerçekti ki MADRABAZ'ın bu rezil ötesi sürüşle bu yarışı asla ölçü olamazdı.
İzmir'de katıldığı sonraki koşusunda ise Özcan'ın yaptığını bu kez Gündüzeli yaptı.. HALİME HANIM İngiliz temposunda kaçarken, geç çıkan MADRABAZ dışarıdan yüklenerek HALİME'nin yanına geldi ve gücünün büyük bir bölümü daha orada bitti.
Buna rağmen düzlüğe arttırarak ve lider çıkmasıyla aslında bize ipucunu vermiş ama biz göremememişiz..
Ardından katıldığı İstanbul G3 Saim Önhon koşusunda pist 3.9 çok yumuşaktı..
U.Polat, Özcan ve Gündüzeli gibi değil de, son derece zeki bir jokey olduğundan KADHAN'dan kafayı alamayacağının bilinciyle safkanı baştan itibaren 2.likte götürdü.
Düzlükte kötü durumda olan KADHAN'dan kolay sıyrılarak zaten bir nevi önde bomboş kalmayı yaratmış oldu.
Özcan'ın katlederek uzak yediği GÜRSU'yu, U.Polat'lı MADRABAZ İstanbul'da, rolanti geçen yarışta yanına dahi sokmadı..
Gerçi U.Polat'ı o kadar övdük, aynı U.Polat gitti, her ne kadar kamçı sopa olmasa da ÇERMİ KHAN'ın adım seriliğine uydu ve sonlarda tempo kaybetti.
Geldik bugünkü yarışa..
Bir yarış düşünün ki, tek bir at dışında hiçbir kaçağı olmasın ve o ata Halis Karataş binsin..
Startla birlikte dışarıdan hafif hafif doldurarak liderliği alacak olan MADRABAZ'ı takibe alacak isim iki alt grup atı ENİSKEREM olacak..
Muhtemelen onların da arkasında BOLVADİN, BENYOĞUM 3.4.lükte, ALPTUĞHAN, KOZAN DAĞI, İDEALİST falan da ortalarda yer alacaktır.
Hazır Özcan da yokken ve Selim Kaya adaptesi güç ve en geride giden bir ata biniyorken, Karataş'ın bu olağanüstü fırsatı çok iyi değerlendireceğini düşünüyorum.
Karataş MADRABAZ ile tempoyu öyle bir ayarlayacaktır ki , bu yarışı 1900 olarak değil, 1600 olarak koşacaktır..
Düzlüğe bir gram bile yorulmamış olarak çıkacak olan MADRABAZ'ı o saatten sonra yakalamak hiç ama hiç kolay olmayacaktır..

Günün ilk bankosu olarak tuttuğum isimdir..

MADRABAZ'ın sağlam kuponlar için rakipleri; GÜRSU, ALTINCI HİS, BOLVADİN ve ALPTUĞHAN şeklindedir.
Ancak şablon fiyatı gereği 12 / 9,4 yani, MADRABAZ - GÜRSU - ALTINCI HİS olarak geçiyorum.











LILYANTUS: 2'liliğinde çok iyi at değildi belki ama 3'lülüğünde, özellikle de çime kavuştuktan sonra ciddi bir değişim gösterdi.
Henüz kazanamadı belki ama hiç öyle yarış kazanma özürlüsü falan olmadığını, sadece sert rakiplere çarpıldığı için 1.olamadığını belirteyim..
LILYANTUS'un üzerinde Türkiye'de tempo yarışlarını en iyi okuyan ve en iyi binen S.Boyraz olacak..
S.Erkuş soğukkanlı bir binici olabilir ama teşvik yönünden atlara bir şey katmadığı çok açık.. Sado hem teşvik bakımından hakkını verecektir hem de taktiksel anlamda..
Sadece son iki yarışına baktığımızda bile bu grup için fazlasıyla yeteceğini görebiliyoruz..
PERCEPTION'a geçilen, IŞILAY'ı ise 1- 2 boyla geride bırakıp arkadaki vasat rakiplerine köy kasaba kuran safkan, son yarışında da KV yarışta boy gösterdi.
Yarışı iyi yerlerde takip etmesine rağmen rakiplerinin kolay olmamasından dolayı iyi koştuğu yarıştan gücü yetmediği için 4.olarak ayrıldı.
LILYANTUS için grubun uygunluğu elbette ki en önemli kıstasımız ancak benim için esas kıstas alınacak şey bu yarışın da çok rolanti geçeceği ve LILYANTUS'u rolanti tempoda geriden gelecek bir sprintin geçemeyeceği..
S.Boyraz muhtemelen kafayı almaz ama kimse ısrar etmezse de almasında sakınca yok.. Benim tahminime göre AWESOME LADY liderliği alır ama hiç öyle kamçı sopa falan değil.. Baya baya arap temposunda..
LILYANTUS bu sırada her zamanki yerini, bariyerde 2.3.4.lüğü öndeki atla arasında en fazla 2 boy olcak şekilde ayarlayacakken her şey düzlükte teşviğe vereceği cevaba kalacak.
Eğer LILYANTUS son iki yarışında sergilediği performansın yarısından çok az fazlasını bile sergilese, pisti ortalar ve geriden gelecek her türlü sprint karşısında direnç gösterir.
Nasıl geçilecek bilmiyorum ama içimden bir his burada ters atların olduğunu ve çok at yazmamız gerektiğini söylüyor..

Özellikle
AWESOME LADY'e çok ama çok dikkat etmenizi öneririm.. ALBANY, AZRACIM, AKANDASU, DIANDRA, SEFIRE SULTAN daha sonraki rakiplerdir..







 



 





SEMİHKAAN: İşte benim bugün delicesine tuttuğum, yanına at yazmayı asla düşünmediğim takibimdeki safkan..
Kendisine geçen seneden beri hayranım zaten ama bu sene gördüğü kısa mesafeli yarışlarından sonra ısrarla uzun kuma çıkmasını bekliyorum. Hatta gün sayıyorum diyebilirim.
H.Çanakçı ile katıldığı iki yarış önceki koşusunda kendisine yorum yazmış mıyım diye merak ettim ve 2 Mayıs tarihli yazıma baktım, yorum yazmamışım ama şablonda ilk at vermişim.
Kondisyon anlamında henüz istenilen seviyeye gelmeyen ve vasat bir aprantiyle yarışan safkana resmen dön-gel yaptırdılar.
20 Mayıs tarihli yarışında ise bakın kendisi için ne demişim:

 

' SEMİHKAAN bizim evlatlardan biri.. Bu grup biraz ağır gelebilir ama gücüne ve inatçılığına hayran olduğum bir safkan.. Sonlara kadar direneceğinden eminim. Bir tık alt grupta yarışsa bankom bile olabilirdi'

Bakın ben bu satırları, SEDATBEY, YÜKSELİM, GÖKKURT gibi isimlerin yanında yazmışım.. Yani o kadar inanıyorum ata.
O gün için kötü koştu ama unutulmamalı ki bu at gerçek bir tempo atı ve gördüğü yarışlardan sonra kendisine uzun mesfeli bir yarış kolluyordu.
Bir de baktım ki üzerinde G.Kocakaya ve yarış istediği şekilde gidecek.. SERHASAN, ÇİFÇİ BAŞI, HÜNKAR tarzı atlar ısrar ederlerse liderliği onlara bırakıp 2.3.lükte kalabilir ama yarışa onlardan çok daha iyi başladığı için startla birlikte liderliği alıp temposunu da kabullendirebilir.
Ben herhalükarda bu atın bu rakiplerine geçilme ihtimalini çok zayıf buluyorum.
TEREDDÜTSÜZ BANKOMDUR..







Bu üç atı da çok tutuyorum ve kazanacaklarına inanıyorum.. Ancak kuponu SEMİHKAAN'a getirmek istediğim için MADRABAZ'ı da LILYANTUS'u da yıktım..
Tabi oralara at yazınca mecburen elemek zorunda kaldığım atlar oldu..
İlk ayakta yatmayız, ikinci ayak yorumda da belirttiğim gibi BOLVADİN ve ALPTUĞHAN bizi yatırabilme ihtimali olan atlar.
Üçüncü ayakta dışarıda sadece FERONIA kaldı.
Dördüncü ayakta THE MENTALIST'i tutmuyorum, sadece BADARBUNGA'yı eledim.
Beşinci ayakta muhtemelen yatmayız ama SOYDAN ve HARD STONE dışarıda kaldılar.. Eğer iki tekli kupon yaparsanız bu elediğim atları dikkate alabilirsiniz.
Bol şanslar..

 




ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 9,7,5,8,1,6,2
2.AYAK: 12 / 9,4
3.AYAK: 3 / 11,6,7,1,5,4
4.AYAK: 1,2,5,6
5.AYAK: 8,10,6,4,5,1
6.AYAK: 7






 

---------------------------------------------------------------------------------------------------




 


 

Günün değerlendirmesi yazıma geçmeden önce şunu söyleyeyim; 
eğer bu gün sonu değerlendirmeleri az bir kitle tarafından okunuyorsa bir daha yapmaya gerek yok çünkü ciddi vakit harcıyor.
Ancak büyük bir yüzdelik kesime faydalı oluyorsa gece yayınladığım sürece bazen kısa bazen uzun şekilde yapmaya devam edeceğim.
O yüzden bu konu hakkında görüşlerinizi yorum kısmından veya yorum yazmak istemiyorsanız özel olarak bana bildirirseniz sevinirim.


DÜZELTME: Bahsettiğim, gün sonu değerlendirmeleridir.. Tahminlerimin yorumları değil.. Bu yanlış anlaşılmayı bu not vasıtasıyla düzeltmiş olalım..


Öncelikle Bursa'da son derece başarısız bir yarış programı geçirdiğimi söyleyerek başlamak istiyorum.
KARA ŞİMŞEK tek yazabileceğim bir at değildi çünkü start sorunu ortada.. Mücadeleyi sevmiyor, sprinti asla uzun değil.
Diğerleri resmen emeklediler diye kazanabilen, kazanma karakteri son derece düşük bir at.. Bir dahaki yarış 1.50 çıkacağı için o günü iple çekiyorum. ( Gerçi en son ESTERGON ve WIND RUNNER'ı da iple çektik ama kazanmaya devam ediyorlar )
Bu arada DİDİ KOÇİ'yi ömür boyu kara listeye alalım.


İkinci ayak ILDIR RÜZGARI benim tarzım bir at değildi çünkü ben bir atın kazanmayı öğrenmesi gerektiğini savunurum hep.. Yarış hayatına sert gruplarda başlamış ve yakın ara bitirmiş atlar genelde favori çıktıklarında tabiri caizse 'olta' dırlar.. Ne yazık ki bu oltaya çok güzel geldim.
Geldim çünkü anormal bir adapte ve RED REBEL'in yanına tuta tuta çıkıp ANGEL HORSE'ye kafa tutan bir at.. 
Peki sonuç? - Şartlı-5'ten Handikap 17'ye ve azalan sıklete rağmen 7.lik..
ILDIR RÜZGARI önceki yarışında 1.27 yaparken, bugün çok daha iyi derece çıkan ıslak pistte de 1.27 yaptı.. Oysa RED REBEL, ANGEL HORSE'lerle kilo kiloya koşan atın, 50 kiloda, lehine tempoda ve ıslak pistte en az 1.25 yapması gerekirdi.
Ayrıca bu yarışta hayatı boyunca kaçmayan KARDELINA'ya sopa kamçı girişen ve yarışı art niyetli bir şekilde bozmaya kalkan ( ve başaran) K.Tokaçoğlu'na ne söylesem az..


Üçüncü koşuda; MANİDAR kazanma karakteri yüksek ancak bir o kadar zor bir safkan.. Hayatı boyunca start aldığı hiçbir yarışını kolay kazanamaz çünkü önde yalnız kaldığında boşluyor..
Kafadan biraz kırık bir at.. Ben bu atı ahırdaşı DEMİRDÖVEN'e benzetiyorum, o da boş kaldığında sonlarda yalpalar, boşlardı.
Kendisini geçmek kolay değil ama yakalamak çok kolay. Bir sonraki yarışında ona göre oynamamız gerekir.


Dördüncü koşuda birbirinden vasat atlar izledik.. GÜLMELEK kötünün iyisiydi. Bir sonraki yarış bence bu safkan da kazanamaz.


Beşinci koşuda; Bursa'da bu sene anlam veremediğim, şoka girdiğim tonlarca yarış oldu.. Bu da onlardan bir tanesiydi.
Her yarış startta en az 10 boy kalan, bizim Tokaçoğlu idaresinde daha önce tek yazdığımız ve o gün geç çıkıp  başka bir atla lidelrik için inatlaşarak 4.olan LUCKY RACER bugün Tolga Yıldız idaresinde sanki startta kalan o değilmiş gibi fırlayarak çıktı ve önde bomboş kaldı.
CREED yarış boyu teşviklerle giden, LUCKY RACER ise aksine kolay gidip bir anda vites arttıran bir attı.. Nitekim düzlüğe dinlenmiş vaziyette çıkınca CREED rakibini yakalayamadı.


Son ayakta ise; bir yarış önce 10boyla geçtiği BALK'a bu kez geçilen bir BESSEY izledik.. Bursa yarışlarının bu sene saçmalığını ortaya koyan bir yarıştı. Diyecek hiçbir şeyim yok.


Sonuç olarak, Bursa programında sanki biri bizim tahminleri önüne almış, bir düğmeye basıp her koşuda tersinin olmasını sağlamış gibiydi.. Başarısız bir Bursa programı geçirdiğimi kabul ediyorum. Umarım yağmurdan dolayıdır yoksa yaz sonuna kadar bu ilden daha çok şikayet ederiz.


 

Gelelim İstanbul'a.. Bankomuz ERTEMİZ'di biliyorsunuz.. Sizlerden ricam, önce yorumumu açıp okumanız, sonra da yarışı tekrar izlemeniz..
Ne demiştik, kafayı KIRKPINAR dışında isteyecek bir at yok, ERTEMİZ ise 2.3.lükte gidecek.. En fazla BAŞSEKLAVİ doldurmaya kalkabilir.
Aynen dediğimiz oldu, geriden sprint gelmeyeceği konusunda da yanılmadık ama hesaba katmadığımız , genelde benim asla kaçırmadığım bir detay vardı;  KIRKPINAR.. Bu at önde bomboş kaldığında kolayca sıyrılabileceğiniz bir at değil.. Dikkat edin, ERTEMİZ rolanti geçen yarışta öyle sermayeli ki, şayet KIRKPINAR olmasa ya da ondan kurtulabilse 3 boyla yarış kazanacak..
Ama ne oldu? Ahmet Çelik boş kalan KIRKPINAR'dan normal olarak bir türlü kurtulamadı, kurtulamadığı gibi içeri kayma huyu olan ERTEMİZ'le , KIRKPINAR'ın üstüne çıkıp ceza almamak için atı düzeltmeye çalışıp durdu.. E haliyle sıfır teşvikle yarış tamamladı.
Bu sırada gerilerde değil de, yarışı bariyerde 3.lükte takip eden Türkiye'nin tempo konusunda en zeki jokeyi M.Kaya yarışı adeta çaldı..
ERTEMİZ'i KIRKPINAR yordu, Mehmet içeriden tereyağından kıl çeker gibi yarış kazandı.. İşte yarışın özet cümlesi bu..
ATMACABEYİ , YALNIZEFE falan ağır pist ve bu tempoda tabi ki geç kalacaklardı, öyle de oldu..
Yarışı çok iyi analiz ettik ve bence ERTEMİZ çok da rahat kazanırdı ama 300 metre boyunca KIRKPINAR'la kapışıp ona ayıramayınca içinden ve dışından gelen ata fırsat kalmadı.. Oysa ERTEMİZ- AMANKAYA yan yana gelseler, ERTEMİZ narin rakibini 2 boyla temiz geçecekti.
Altılımıza da yazık olmuş oldu..


 

Üçüncü ayakta; tüm Türkiye'nin de bildiği gibi  BERKSOYHAN ısrar etmezse BÜYÜK DOĞU önde boş kalacaktı ve öyle de oldu..
Gökhan Yıldız gitmek isteyen ÇAMLIBEL'i, kardeşinin işini bozmamak için kantarmada boğunca BÜYÜK DOĞU düzlüğe sermayesiyle girdi.
OSMAN DEDE bu ağır tempoya rağmen harikulade koştu ama yorumda da dediğimiz gibi, henüz göstermese de çok inatçı olan BÜYÜK DOĞU fotoya uzandı..
BÜYÜK DOĞU zaten bankomuzdu ama daha fantastiğe kayıp ERTEMİZ'i yazınca, BÜYÜK DOĞU'ya rakip olabileceğini düşündüğümüz ÇAMLIBEL'i de çizgiden sonraya ekledik.



Dördüncü ayak; midemi bulandıran bir yarıştı.. Yürüyecek mecallari yoktu, sırf diğerleri önde inatlaşıp yıprandılar diye bana göre kapanması lehine olan SHUARRY çok kötü kondisyonuna rağmen kazandı.
Oysaki AUTUMN PEARL, HEIWA IWA'nın yeteneksiz binicileri, çok değil biraz soğukkanlı olsalarmış, SHUARRY bu görüntüsüyle 3.olurmuş.



Beşinci ayakta; ilk yarışını beğendiğimizi belirttiğimiz KARACAKURT, yine iyi bir jokey olduğunu belirttiğimiz H.Yıldız'ın da efsane sürüşüyle kazanan isim oldu.. Belki de aylar sonra çok at yazdığımız bir ayak patladı.. Normalde olması gereken de bu, bu tarz atların toplandığı koşular biraz mantıklı patlar, düz geçmesi gereken BÜYÜK DOĞU, ERTEMİZ tarzı yarışlarda da analiz farkıyla şov yaparız.
Ama son dönemde temiz geçmesi gereken yarışlarda her türlü pislik olurken, saçma sapan yarışlar düz sonuçlanıyor.
Yani şöyle söyleyeyim; bu aralar analizcilerin değil, sayısal lotocu tayfanın günleri.. Elbette uzun vadede işler tersine dönecek.



Son ayakta ise; YİĞİTALP'in son yarışını hiç bilmeden, bültende kendisinin favori olduğunu görünce içimden gülmüştüm.
Ancak çalışınca gördüm ki, bu at şu anki durumuyla bunları çok rahat geçebilirdi.
Üzeridne Karataş var, sıkleti artmamış, rakipler uygun, inanılmaz formda.. E her şeyi bu kadar yazıp tek bırakmamak da bizim hatamız..



Sonuç olarak bana göre son derece başarılı bir İstanbul yarış programı geçirdim.. Evet yakalayamadık ama üç bankomuz vardı ve bunlar ERTEMİZ - BÜYÜK DOĞU - YİĞİTALP'ti..
Her zamanki gibi şablonda tek başına bıraktığımız kazanamazken, banko dememize rağmen yanına rakip önerdiğimiz atlarımız kazandı.
Üstelik hepsi diyerek geçtiğimiz dördüncü ayakta SHUARRY da gelmeyebilirdi ve beş kat ikramiyeyi kaybetmiş olacaktık.. 
Eğer ERTEMİZ hiç iyi koşmasa ve yarış sonunda 'zaten kazanamazmış' desek üzülmezdim ama  hiç kaybetmeyeceği bir yarışı kaybedince insan üzülüyor.

 


 

Yorumlar

#1 - asiruh - 10.06.2017 17:06

Dün sonu değerlendirmelerini için yakın zamanda yazmıştım, bugün üyeliği mi yenileyince benim için GÜN SONU DEĞERLENDİRMELERİ BİR ARMAĞAN OLDU...
Keremcan arkadaşımız düşüncemi fazlasıla dile getirmiş ona da teşekkürlerimi iletirim ancak bu kadar güzel tanımlanabilirdi...

#2 - berkbey - 10.06.2017 13:49

berkay kardeşim emeklerine sağlık..mükemmel bir insansın,,yazacak çok şey var ama keremcan kardeşimiz yorumunda herşeyi çok açık bir şekilde anlatmış..(sanki içimi okumuş).. tebrikler ,,seviliyorsun..

#3 - Lewent - 10.06.2017 13:48

Bu qün snu değerledirmen harika Berkay.Ancak bir öz eleştiri.Taylan arkadaşın dediği gibi bazen kafamıza takılanları soruyoruz cevap vermiyorsun hatta bazen yayınlamıyorsun.Dün mesela 2.ayakta aynı senin gün sonu değerlendirmene tıp tıp uyan bir soru soracaktım.Kırkpınar inatçı bir at Ertemiz onu geçmekte zorlanırsa yarışa başka bir at ortak oLabilirmi diye soracaktım.Ancak cevap vermeyecegini bildigim için yazmadım.Ve de Ertemizin yanına Yiğitalp i ekleyerek oyunu yatırdım.Ve de 5 de kaldık :(( Yani özetle senin analizin bilgin hepsi üst düzey ancak seninde gözden kaçırdığın seyler muhakkak oluyordur ve olacaktır.Emegin bilgin tartışılmaz..Tsk edrm kendi adıma..

#4 - Dilvin01 - 10.06.2017 13:38

Artık haklı olmak yerine kupon yakalama zamanı artık.,uzun zaman oldu ikramye yakalayamıyoruz.

#5 - BERKAY KURT - 10.06.2017 13:36

MCoskun;

Not: SEMİHKAAN gibi bir bankomuz varken bu altılıyı yine kurgu hatasından kaybetmemeliyiz. O yüzden ince eleyip sık dokumam gerek.
Şablonu yayınlama saatim en geç 14.00'tür.. Ayrıca birinci altılı için şablonum olmayacaktır.

#6 - fenerht - 10.06.2017 13:29

Senin samiyetinden asla süphe etmemeli kimse. harikasın kardeşim

#7 - Mcoskun - 10.06.2017 13:29

Abı kupon goremıyoruz

#8 - taylan - 10.06.2017 13:11

arada bazen aklıma takılan bazı safkanlar oluyor ..bu safkanlar ile ilgili yorumlarını,, görüşlerini soruyorum berkay kardeşim .. bu konuda yardımcı olursan ,,, cevap babında cevaplar isen sevinirim kardeşim.. sorularımı cevapsız bırakma berkay kardeşim :) iyi çalışmalar ,, allaha emanet ol .. TAYLAN

#9 - Semih039 - 10.06.2017 13:07

Tutturamadıkça stres yaptın, stres yaptıkça saçmaladın.

#10 - taylan - 10.06.2017 13:05

berkay kardeşim yen,nden merhabalar .. değerli yorumların kadar ,, yatan bir şablonun arkasından o günün değerlendirmesi yapmanda bizim için önemli ..çünki nerede hata yapıldığı ? şablonun neden yattığı nın görülmesi .. devamı için hangi hususlara dikkat edilmesi nin görülmesi için tabiki çok önemli .. bu değerlendirme yazısı da değerli yorumların kadar önemli bana göre .. bu değerlendirme yazısını benim diyen yorumcuların hiç birisinde yok .. sadece şablonu verirler ..nasıl olsa yattık diye yeni bir programa geçerler ..bu değerlendirme sana ait mükemmel bir çalışma .. emeklerine sağlık kardeşim.. ben kendime adıma gün sonu değerlendirme ,, nerede hata yaptık , neden yattık ile ilgili değerli yazı 'nı beklerim .. bu gün sonu değerlendirme yazısı bile diğer günlerin oyun kurguları için fikir yön veriyor bana .. bence gün sonu değerlendirme yazılarına aynen devam kardeşim ..tek kelime ile mükemmel ve faydalı .. başarıların daim olsun kardeşim .. sağlıcakla kal .. TAYLAN

#11 - ardaerbey - 10.06.2017 12:37

Semih kan ayağında 5 santim yırtık var o vaziyette koşuyor
Kalite kalitedir tek sorun bugün pist sulu ve sert olurmu
Yoksa dediğin gibi kazanması lazım saygılar

#12 - imscorpion74 - 10.06.2017 12:30

Sevgili Berkay, Gün sonu değerlendirmelerini; koşuları izleyemeyen yada at yarışından anlamayıp sadece sonuçlara göre yorum yapan insanların da birşeyler öğrenebilmesi açısından çok olumlu buluyorum. Ben bile bu yorumlara bakarak çok şey öğreniyorum. Çalışmalarının ve başarılarının devamını diliyorum sevgili kardeşim

#13 - wampier41 - 10.06.2017 12:29

Yorum mutlaka olsun daha ii analiz edebiliyoruz kosuları

#14 - cobra - 10.06.2017 12:04

berkay bey selam
madrabaz için ( karataş önde giden atlara genelde bekletiyor,kafayı almazsa,kantarmada boğarsa,rakip ler kim olur.

#15 - Etokiev - 10.06.2017 11:40

Berkay'cım selam.
Günü yorumu devam ederse kendi adıma çok mutlu olurum.
Bir sonRa ki yarış içiN inanılmaz yardımcı destek ))
Kolaylıklar Ve BAŞARILAR Kardeşim

#16 - erdem_ist - 10.06.2017 11:24

Emeklerine sağlık Sevgili Berkay. Yorum ve günün değerlendirmelerin zevk dışın da farkındalık anlamında da çok faydalı. Bizler bunları okumak ve bilgilenmekten büyük keyif alıyoruz. Amma velakin senin performansına etki ediyorsa günün değerlendirmesini askıya almakta da fayda görüyorum. Sadece ve sadece şahsının performansı anlamında düşüncem bu. Tekrardan emeklerine sağlık Prens. iyi ki varsın

#17 - hellboy1971 - 10.06.2017 10:42

Her zaman takdiri teşekkürü hak edecek kadar düzgün birisi olduğun için bu inceliği de kendi kendine yapıyorsun yani öz eleştiriyi, dolayısı ile hem sebep neden ilişkisini senin gözünden görmüş oluyoruz hem de bir nevi bazı şeyleri yanlış değerlendirmenin önüne geçiyoruz bu da zaten sana inanmamızdan kaynaklanıyor emeğine sağlık doğru kurguyu illaki yapacaksın illaki her şeyin yolunda gideceği günlerde olacak birçok dış etkene rağmen başaracağız sağlıcakla kal.

#18 - Merdal16 - 10.06.2017 10:00

Ne kadar güzel bir olay değerlendirme yapman. Hem biz de hatalarımızı görebiliyoruz. Yürekli adamsın vesselam kutluyorum. Şans ve başarı diliyorum.

#19 - yalandan - 10.06.2017 4:41

Sevgili berkay öncelikle bizlere önem verdigin icin teşekkürler.onceliklle yazında dediğin gibi sıkıntı şansimiz yokken fantastige kaçmak.iki tek vermek.hep kendini zor teke yönelmek.altili her şekilde para veriyor.zaten bunu unutma sen hiçbir zaman 10 binlik altili bulamayiz.cunku çok büyük bir kitleye hitap ediyorsun.sen tevziye etki ediyorsun.bunun için bu siralar sow lüksümüz yok .kardes.teklerimiz zaten hep cok riskli.elli tane dolap dönüyor.hic bir şeyde bulamayınca sen dagil herkes geriliyor.saygilar

#20 - muhha - 10.06.2017 3:51

yarın akınşah cok saglam banko resimdeki fotoda akınşah 2015 kazandığı yarış

#21 - Cosarserkan - 10.06.2017 3:35

Doğru söylüyorsun Berkay kardeş sen büyük üstadın ama en yakın zamanda şeytanın bacağını kıracaksın buna inanıyorum ayrıca bugün İstanbulda ilk ayakta eküriler tek atıyorum oyun yok ikinci ayakta amankayadan oyunu kaçırıyorum yazdığım atlarda ertemiz Kırkpınar başseklavi yanlızefe yani dört attan altılıyı kaçırıyorum demekki kısmetim yokmuş

#22 - rasimcorak - 10.06.2017 3:17

yorumsuz olmaz berkay. ben şablondan çok yorumlarını çok merak ediyorum ve çok ta yararlanıyorum. canını sıkma. allah emeklerini zayi etmeyecektir

#23 - BERKAY KURT - 10.06.2017 3:15

Yorumlarınız için öncelikle teşekkür ederim.. Yanlış aktarmış olabilirim diye düzeltmek istedim; ben GÜNÜN DEĞERLENDİRMESİ yazısı için görüşlerinizi bilmek istedim.
Yani yorumsuz şablonu kastetmedim.. Yorumsuz şablon önerdiğim gün, bu işi artık yapmak istemediğimin veya layığıyla yapmadığımın kanıtı olur ( Sağlık sorunları dışında)
Dediğim gibi, geçmiş günün değerlendirmeleri sonuçta pek çok kişi tarafından dikkate alınmayabilir. 'Dün dünde kaldı, biz önümüze bakalım' tarzı düşünceye de saygı duyarım.
Benim sadece merak ettiğim, 'günün değerlendirmesi' yazısının faydalı olup olmadığı..
Sonuçta bu yazı, 'nerede hata yaptık, neden yakalayamadık' tarzı özeleştiri de içeriyor.

#24 - taylan - 10.06.2017 3:00

berkay kardeşim hayırlı geceler .. en ince detayına giren ayrıntılı yorumların çok mükemmel ve benim oyun kurmama çok yardımcı oluyor .. aynen devam etmeni dilerim .. yorumların çok değerli ve değerli yorumların olmaz ise olmaz kardeşim

#25 - taylan - 10.06.2017 2:50

iyi geceler berkay kardeşim ,, öncelikle şunu belirteyim .. kendi adıma konuşmak gerekirse eğer ? tabiki şablonun önemli ,, ama ben şablondan daha çok her ayak için yapmış olduğun ve detayına kadar indiğin aslında tutmuyorum ama ben mecburiyetten ötürü bu safkanı yazıyorum dediğin yorumların çok önemli bana çok yön veriyor açıkcası oyun kurmama yardımcı oluyor ..verdiğin atların içinden at eleyecek isem ? senin ehh kötünün iyisi dediğin atların içinden eliyorum o safkan da o gün gelmiyor .. yani sadece şablon vermiş olsan benim ve benim gibi senin yorumlarına değer veren en ince ayrıntısına dek okuyan üyeler için iyi olmaz .. şahsen kendi adıma üzülürüm ..şablonun altılı ganyanda yatsa bile ,, yorumlarını en ince detayına dek okuyan üyeler değişik ayaklarda bankolar bulup diğer ayaklara at ilavesi ile oyun bulunabilir ..en ince ayrıntısına giren koşmadan koşuyu koşturan değerli yorumların benim için çok önemli kardeşim ..değerli yorumlarını her zaman bekliyorum kardeşim .. başarıların daim olsun inşalah .. sevgilerimle

#26 - Frequency001 - 10.06.2017 2:05

Sen bu işi en iyi yapanlardansın.yorumların ve değerlendirmelerin benim için çok önemli....bence devam kardeşim

#27 - More than a game - 10.06.2017 2:05

Yarın Ankara da 1.koşuda 5 numaralı MOON FATHER Allahtan bir aksilik gelmezse kazanır start provasini izledim arkadaki rakiplerine 20 boy flan yapti cok seri bir tay atı sakladilar galoplarini benden soylemesi

#28 - aydin dgrmnc - 10.06.2017 1:57

Berkay kardesim yorumlarına sağlık hakkını helal et bizde üzülüyoruz son zamanlarda ama inşallah güleriz zaten bu hayatta insanlar artik sans oyunlarına kaldı bu kadar geçim sıkıntısı varken mantıklı düşünmek lazım insanlar 10 yıl çalışsa ayda 1000 lira kenara koysa(ki şu şartlarda koyamaz) 10 sene sonra 120bintl yapıyor yani 10 sene sonra 120 bin tl ye ne alınır bi düşünün yani şans oyunlariylainsanlar umudunu kaybetmemeye çalışıyor.

#29 - keremcan - 10.06.2017 1:48

Degerlendirmeler;hem bir hesaplaşma hemde bir OGRETİ niteliginde..ve ayrica,cok buyuk bir EMEĞIN göstergesi..icinde bu kadar bilgi barındıran bir emege olumsuz bir cumle kurmak:NANKÖRLÜGUN taa kendisidir...sen,bir tahminci ve yorumcudan cok ,bu camianın AKADEMİK bir ogretim uyesi gibisin..tarzın,bilgin,yaklaşımın,analizlerin ve tesbit ve tezlerin benzersiz ve tartışılmazdır..siten;bir okul,bir akademi niteliğindedir..kendi adıma soyliyeyim;ben bu okulun öğrencisi olduğum için de çok mutluyum.. (şablonlara bakılıp çıkılıyor KANISINA nerden ve nasıl vardın bilemiyorum ama bence yanlış degerlendiriyorsun..bence yuzlerce uye arkadasımız senin herşeyıni zevk ve keyfle takip ediyor,gerek yorum ve gerekse DEGERLENDİRMELERİNE gereken saygi ve ilgiyi gösteriyorlar....sahifeler ve saatler tutan o emege ilgisizlik,bir insanlik ayıbıdır...biz seni herşeyinle seviyoruz.bunu boyle bilesin. .SEVGILERIMLE

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.