DUYURULAR

ANKARA TAHMİNLERİM - 3 HAZİRAN Kategori adları

ANKARA TAHMİNLERİM - 3 HAZİRAN


Birinci ayakta; genel puanlamanın biraz gerisinde kalmış olsa da ben güç bakımından rakiplerinden üstün olduğuna inandığım 4 numaralı GIPSY DANGER'i sizlere ilk sıradan önereceğim.
Sanırım gerilerde şans verilmesinin sebebi mesafe deneyiminin olmaması.. 
Ancak gerek orijin bakımından gerekse ayak yapısı itibariyle uzun mesafeyi tutacağını tahmin ettiğim safkanın son 8.liği bence şahane..
Yarışın başından itibaren çok dışarılarda kalsa da son metrelerde dışarıdan hafif çaplı yüklenerek gelmeyi başaran safkan erkenden yarışı bıraktı.
Bu kez çok daha iyi duruma gelmesi ve yarışın sert tempoda geçmeme ihtimalinin kuvvetli olması sebebiyle benim ön planda tuttuğum isimdir.

Daha ziyade kaba kumda başarılı olsa da çimde de fena koşmamasını beklediğim
ALL I NEED, KUTLUKIZ'ı önüne alması veya ona temposunu kabul ettirmesi halinde MACADAMIA, son yarışında şahane performans sergileyen LILYANTUS ve sprint mesafesini iyi ayarlarsa IŞILAY sırasıyla şans verdiğim diğer isimlerdir.







 

 



İkinci ayakta; banko olarak önereceğim isim 6 numarlaı KIZILKALE'dir.
Hayatının ilk yarışında usta atlar gibi koşan, sonlarda biraz tükense de benim yine de çok beğendiğim safkan yarışın ilk metrelerinde de çok güzel adapte oldu ve iyi deparlandı..
Bu yarışta izlediğim atlar arasında KIZILKALE'den tecrübeli olan isimler var ancak hiçbiri bu at kadar kaliteli değil..
Yarış içerisinde rahat gitmesi, talimatlara uyması, stiline uygun jokeyle yarışması vs gibi faktörler kendisinin yanında başka bir at düşünmememe neden oldular.
KIZILKALE'nin aralarda saklanıp, en can alıcı yerde ortalardan çıkarak fotoya uzanmasını bekliyorum.
BANKOMDUR..










Üçüncü ayakta; yarışın büyük favorisinin
ARIM olduğunu görüyoruz..
Gruptan bariz üstünlüğü bulunduğu konusunda yarışseverlerle hemfikirim ancak ARIM'ın son yarışındaki performansı hiç iç açıcı değil.
Akın Sözen mümkün olduğunca sprint mesafesini kısa tutup milimetrik sürmeye çalışsa da safkan teşviğe başlandıktan sonra cevap vermedi ve çaresizce 3.oldu.
Tabi ki üzerine katabilir, Karataş daha iyi binebilir, bugünkü şartlar daha avantajına olabilir ama ben ARIM'ın o görüntüsünü izledikten sonra  şablonda asla yalnız başına bırakmam.


ARIM, DULOCAN, ELANİLİM, BERRAGÜL, PAMUK NİNE, ŞEVALABLA, TEMİZKAAN, BERRAKSU sırasıyla şans verdiğim isimler..



 



 

 

 


Dördüncü ayakta; Gazi öncesi son iki provadan biri olan Mehmet Akif Ersoy koşusunda nefesleri kesen 1.lik mücadelesi izleyeceğiz..
Öncelikle şunu söyleyeyim; benim güç ve dayanıklılık bakımından bu sene ön planda tuttuğum iki at vardı; bunlar Gazi'de de favorilerimdi.
Bunlardan bir tanesi burada yok, diğeri ise burada..
GAZIBORA KHAN..
Mesafe uzadıkça gücünü alan, hayran kaldığım bir dayanıklılığıa sahip olan safkan ne yazık ki 2'liliğinin sonlarında sergilemiş olduğu performansları bu yıl sergileyemiyor.
Belli ki bir sorunu var çünkü safkan sürekli içeriye yatıyor.. Normalde hayatı boyunca geçilmeyeceği ZAFER ATEŞİ'ne bile sırf içeri kayma huyundan dolayı geçildiği için tabi ki Gazi favorim olmaktan çıkmıştır.
Dolayısıyla Gazi'de senelerdir olduğu gibi sanırım yine bankomuz olacak..
Bu koşuya gelince; GAZI BORA KHAN Ankara'ya önceden gelip güzelce hazırlandı.. Ben kendisi hakkında ısrarımı sürdürüyorum.
Çünkü mesafe uzadıkça gücünü alan inanılmaz dayanıklı bir isim. Eğer içeriye kayma huyundan Ankara pistinde biraz olsun vazgeçerse bence kazanacaktır.

RUNNER BULL ve PIANO SONATA'ya gelince.. Müthiş kabiliyetli safkanlar olduğunu belirtmek gerekir.
PIANO SONATA için şunu söyleyeyim; bugün bu yarışı kazanırsa GAZIBORA KHAN'ın içeriye yatma, RUNNER BULL'un ise gücünün yetmemesinden dolayı kazanır.
Normalde bu atın Gazi gibi 2400 metre koşulan mesafede 1.lik elde etmesi fizik kurallarına aykırıdır.. Sizlere orijin bakımından bu atın uzun mesafe atı olduğunu söyleyenler olursa ( sosyal medyada kendini otorite sananların tweetlerinde çok görüyorum) gülüp geçin..
PIANO SONATA'nın ayak yapısı itibariyle uzun mesafede bu seri sprintini 600 metre sürdürme ihtimali imkansızla eşdeğerdir.

Bugün ise dediğim gibi bence çok daha iyi olduğu Ankara pistinde, usta jokeyiyle kazanması benim açımdan da normal sonuç olur.
Ben RUNNER BULL'u da ihmal etmeyeceğim çünkü o da çok dayanıklı bir isim.. Belki akışlı aksiyonlara sahip değil ve her yerde sabit temposu var ama dediğim gibi gücü ve dayanıklılığı müthiş.

Sonuç olarak GAZIBORA KHAN 2'liliğinin sonlarına mucizevi bir şekilde geri dönmezse üçünün de Gazi'de şansı olmadığını, kazanamayacaklarını düşündüğümü söyleyeyim.
Dolayısıyla burada üçünü de ayırmıyorum.






 

 

 

 



Beşinci ayakta; yarışın favorisi GÜMBÜR GÜMBÜR'ün Ankara kumu kadar nefret ettiği başka bir kum daha olamaz heralde :)
Bu pistte start aldığı 7 yarışın sadece 2'sini kazanan safkan bu 1.liklerinin bir tanesini 2013'te FENERLİCAN'ı, diğerinde ise 2015'te ATİKTAY'ı geçerek elde etmişti.
En son Ankara kumunda yaptığı yarışında ise FİRİKYA karşısında çaresiz kalmıştı.
Gelmez demiyorum ama GÜMBÜR GÜMBÜR'ün en zorlandığı, en geçilme ihtimali olduğu pist Ankara kumudur.
Ankara kumunda yarışın gidişatları bazen pek önemli olmayabiliyor.. Bir süre sonra kopmalar başlıyor, önde rahat giden at bir anda vites arttırıyor 10 boy yapıyor, sonra duruyor falan.. Urfa'yı andırıyor açıkçası.
Dolayısıyla şu kaçmış bu beklemişten ziyade burada gününde olma ve dayanıklılık önemli.


ENDEREFE, AŞAMEZ, FİRİKYA, GÜMBÜR GÜMBÜR, YÜKSELİM, ŞAHPAZLI sırasıyla şans verdiğim isimlerdir.


 









 

Son ayakta ise; çok cazip bir safkanı sizlere ön planda önereceğim; 7 numaralı CAN TOUCH THIS..
Bir önceki yarışında grubun en sonunda bekleyen, düzlükte ise bariyerde hafif kapanmasına rağmen sonrasında ortaya açılarak aksiyonuna devam eden safkan fotoya çok diri girerek bir 5.lik elde etmişti.
Bir sonraki yarışında ise kendisi için saçma sapan bir yarış seçildi çünkü bu kadar ağırkanlı bir atın sürat yarışında olması başlı başına bir skandaldı..
Jokeyi de bunu yarış içerisinde anlayınca daha koşu kızışmadan enseye bastı ve safkan gücü yetmediği için değil, zorlanmadığı için enseye bastı.
Bugün ise mesafe uzadığı için çok ters bir yarış yapmasını bekliyorum, DİKKAT!

CAN TOUCH THIS kadar tuttuğum bir diğer safkan da yarışın favorisi 5 numaralı
JAMES BOND..
Adana'da beş altı yarıştır ısrarla üzerinde durduğum ancak bir şekilde kazanamayan safkan Ankara'ya getirilip çime çıktıktan sonra adeta kendini buldu.
Ağır çimde kolay kazandığı yarışından sonra özellikle son yarışında sergilemiş olduğu performansı ben çok daha fazla beğendim.
Son 200'den sonra tamamen açılan ve gücünü alan safkan eğer geç kalmazsa bugün kazanacaktır.

Bu iki atı ön planda tutsam da;
GÖLCÜKLÜ, GRAND SPRINT ve YOSUN SULTAN sırasıyla şans verdiğim isimlerdir.


Not: Bu koşuda elediğim atlar TESLA ve HARD STONE'dir ama bunun da sebebi şablon fiyatından ziyade, JAMES BOND'un bu yarışında bu iki ata geçilmesinin mantıksız olduğunu düşünmemden kaynaklıdır.







 

 

 

 


ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 4,2,8,7,5
2.AYAK: 6
3.AYAK: 5,7,8,1,3,4,9,6
4.AYAK: 2,7,6
5.AYAK: 2,3,5,1,8,4
6.AYAK: 7,5 / 12,4,11

Yorumlar

#1 - keremcan - 03.06.2017 17:23

4 CÜ AYAK:
bir BERKAY KHAN farkındalıgı daha....sevgiler

#2 - intarreda - 03.06.2017 16:21

4 tek, 6 tek oyuna girip yatmama rağmen, yinede seni takip ettiğim için bu oyundan zevk alıyorum. GİPSY bu kadar beklemede belki de fark yapacaktı, yanılıyormuyum

#3 - goahorseracing - 03.06.2017 14:48

bol şanslaar...

#4 - asiruh - 03.06.2017 14:47

Emeklerine Sağlık...

#5 - Lewent - 03.06.2017 13:40

Emegine saglık Berkay.Ankara da cok başarılısın.Bugün de başarılı olacagın kesin.Kalemine saglık

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.