DUYURULAR

ANKARA TAHMİNLERİM - 25 MAYIS Kategori adları

ANKARA TAHMİNLERİM - 25 MAYIS


Birinci ayakta; günün ganyanı tehlikesine rağmen risk alarak normal kuponlar için banko önereceğim bir safkan var; 8 numaralı ALTUNSARAY..
Bu rakiplerinden hem güç hem de kalite anlamında fazlasıyla üstün olan bu safkanın uzun mesafede sadece bir kez koşmasına rağmen tam bir uzuncu olduğunu düşünüyorum.
Buradaki atlardan KOZAN DAĞI hariç hepsi uzun mesafe deneyinime sahipler ancak koşmuş olduğu rakipler son derece vasatlar.
ALTUNSARAY ise genelde Grup koşularda bile etkili olmuş çok güçlü ve ciğerli bir isim..
En son Adana uzun kumunda start aldığı yarışı kazandıktan sonra ara veren, geri döndükten sonra da hazır olmamasına rağmen OĞLUM BURAK gibi şu anda en formda kaba kum atlarından biri olan safkanın sürklase ettiği bir yarışa denk gelen safkan bugün çok daha iyi durumda yarışacak.
Önde BURGAÇ, PİLEVNELİ gibi atlar yarışa tempo vereceklerinden, 800'de başlayacağı sprintiyle diğerlerinden daha uzun sprint yaparak zor da olsa bence fotoya uzanacak.

Yanına önereceğim tek rakip ise, Ankara kumunu seven ve öndeki kapışmadan ALTUNSARAY ile birlikte en iyi yararlanabileceğini tahmin ettiğim
BATMANASLANI olacaktır..









İkinci ayakta; bizim 4 yaşlı safkanları başta tutuyorum, hatta risk almak isteyenler bu ayağı iki atla geçebilirler.

ROCKET MAN ve SERHUNCAN..
Zaten 19 gün önceki koşuda burada toplanan birçok safkan birlikte yarıştı ve o gün kazanan rolanti tempodan dolayı BEYAZ BULUT olurken, ROCKET MAN 2. SERHUNCAN ise 3.oldu.
Yarışı doğru yerde takip eden ROCKET MAN geridekilerle arayı kapattırmamasına rağmen öndeki BEYAZ BULUT'a da bir şey yapamadı.
SERHUNCAN ise yarışı stili gereği gerilerde takip etmek durumunda kalmasına rağmen 3.lüğü, ROCKET MAN'in 2.liğinden bence daha değerliydi.
Ancak bugünkü şartlar ROCKET MAN'i yine bir adım daha öne çıkarmakta çünkü yarış yine yavaş geçecek..
QUADIS, ZEUS gibi iki at var ama bunlar, 2200 metre mesafeli bir yarışın çok süratli tempoda geçmesini sağlayabilecek atlar değiller.
Kaldı ki ROCKET MAN 3.4.lükte RUBICON'la birlikte yerini aldıktan sonra öndeki vasat isimlerden kurtulması kolay olacak, yani bir nevi ödne bomboş kalmış olacak çünkü bu kez önünde BEYAZ BULUT gbi bir rakibi yok.
Dolayısıyla ROCKET MAN net olarak favorimdir.
En ciddi rakibi yine bu gruptaki en güçlü sprinte sahip bir diğer 4 yaşlı isim SERHUNCAN'dır.. Kazanma karakteri düşük olsa da sprintini tutturduğunda bu safkana dayanabilecek bir isim yok.

Bu iki safkanın yanına, eski formunda olmasa da ve bu saatten sonra senede bir anca yarış kazanabileceğine inansam da kalitesiyle
RUBICON ve 53 kg Akın Sözen'li NADİRE'yi ekliyorum.



 

 

 



 

 



Üçüncü ayakta; 4 numaralı PRINCESS IZABEL ve 3 numaralı RUMET'in bu gruptan bariz üstünlükleri var.
Ancak en son kazandıkları tarihi hatırlamak mümkün mü? 2016 yılının Kasım ayında kazanabilmişler..
IZABEL yarış hayatına çok iyi başladı ancak daha sonra sorunları oluştu ve safkan eskisi gibi iyi çıkmamaya ve seriliğini kaybetmeye başladı.
RUMET ise yarışın biteceği nnoktayı çok iyi bilip ona göre sprint atabilen bir safkandı ancak o da sonrasında ciddi anlamda geriye gitti.
Bugün de RUMET grubun en gerisinde teşviklerle gidecek ama sonlarda kanatlanmaya çalışacak, IZABEL ise önde kendisini bozmaya çalışacak atlardan etkilenmeyip vites arttırarak yarışı çalmaya çalışacak.
Son form durumlarını göz önünde bulundurarak bu yarışı iki atla geçebilmem mümkün değil ama yanına yazdığım isimlerin ise hiçbirini beğenmiyorum.
Yine de riske girmeyeceğim, sıralamam şablonumdadır.











 

Dördüncü ayakta; günün sürdirek bankolarından bir tanesi AKARNEJAT.. Gerçekten Ankara çimine çıkınca özüne döndü ve şahane bir form yakaladı..
Böyle grupları yakalamaya devam ettikçe, seriyi de bozmayacak gibi gözüküyor. Bugün de kazanmaması için hiçbir sebep yok.
Ancak benim burada tuttuğum bir safkan var ki, belki daha alt grupta yarıştığı için 1.liğine aldandım ama görüntüsü aklımdan çıkmıyor.
5 numaralı
ENİSKEREM'den bahsediyorum..
Yarış içerisinde bu kadar rahat tempoda gitmesi ve her yerde seri ve uzun sprint atmasıyla beni kendine hayran bırakan safkan bugün sıklet avantajıyla, AKARNEJAT'ın üstünlüğü karşısında galip gelebilir.
AZADAĞA'yı önüne alıp, BABA EMİR ile birlikte 2.3.lükte gitmesini beklediğim ENİSKEREM düzlükte yürüyerek AKARNEJAT'a direnmeye çalışacak.
Zor gibi gözüktüğünün farkındayım ama bence imkansız da değil.. İki atı ayırmıyorum.


 


 


 

 

 


Beşinci ayakta; çok enteresan bir yarışla karşı karşıyayız.. Ben bu yarışa 'olta' adını taktım..
Çünkü gruptan üstün olan AMERICAN BILLION 60 kg, DEUCALION'un ise mesafe deneyimi yok..
Daha alt seviyede olan atların ise mesafe deneyimleri olmakla birlikte sıklet avantajları var.. Dolayısıyla favorilere de atlarsan yanabilirsin, bu yarışta 'favori gelmez' dersen de yanabilirsin..
Bence temkinli olup riske girilmemesi gerekilen bir yarış..
Şöyle ki; AMERICAN BILLION dünyanın en rahat temposunda giden ancak en kısa sprintine sahip olan safkanlarından bir tanesi belki de.. Çok narin ve mücadeleden hemen kendisini çeker.. Ankara kumu ise mücadele ve dayanıklılık ister, narinlik değil, güç ister.
Dolayısıyla AMERICAN BILLION'a benim 60 kg sıkletiyle, bu kumda şans verme ihtimalim yok. Yatarsam üzülmem, sizler tutuyorsanız ekleyebilirsiniz.
Ancak
DEUCALION mesafeyi tutmasa bile rahat tempoda gidip arttırma ve kesmeme özelliğiyle üstünlüğünü konuşturabilir. Ona kılıç çekemiyorum.
Son derece vasat olsa da hafif kilolu
YOLCUHAN ile starttan geç çıkmaya başlayan HAPPY WORLD birbirlerini bozmazlarsa etkili olabilirler.
Yine
ENDLESS POWER de maiden'dan sonra aşama kaydetmeyecek kadar kötü bir at değil. Hatta OCEAN GODDES'de hafif sıkleti ve tecrübesiyle şansı olan safkanlardan..





 


 

 

 

 

Son ayakta ise; son yarış görüntüsünü çok beğendiğim 10 numaralı GÖKKURT favori olarak önereceğim isimdir.
GÖKKURT'u belki de tecrübesiz aprantisinden dolayıdır bilmiyorum ama ilk kez yarış içerisinde aşırı rahat tempoda giderken gördüm.
Genelde gerilerde kalan, bazı yerlerde teşvikle gitmek durumunda kalan bir safkandı.. 
Bugün tecrübeli bir jokeyle, sevdiği tarzda bir yarışta mücadele edecek.. Bariyer dibinden kendini gösterip fotoya uzanabilir dikkat..
13 numaralı
YÜKSELİM de nihayet en sevdiği jokeyle kavuşuyor.. YÜKSELİM'i en gerilerde tuta tuta saklayarak götürmek en iyi Kocakaya'nın yaptığı iş.. Gerçi eski stilde at binmiyor ama birbirini iyi tanıyan iki canlının birleşmesinden yine güzel bir sonuç çıkabilir.
İdaresi zor bir at olsa da bugün etkili jokeyi idaresinde çok iyi bir performans beklediğim
BAŞPEHLİVAN, yine YÜKSELİM- KOCAKAYA bütünleşmesine benzer bir birliktelik yaratan U Polat ŞAFAK VAKTİ ikilisi ve eğer KATI SEMİH, BABA İHSAN gibi atlardan çok olumsuz etkilenmediği takdirde tek nefeste bitirebilecek olan BORBORE şans verdiğim diğer isimlerdir.

 






 


 

ALTILI ŞABLONUM:
 

1.AYAK: 8 / 5
2.AYAK: 7,,8,,5,9
3.AYAK: 4,3,8,6,5,9
4.AYAK: 2,5
5.AYAK: 2,5,6,4,3
6.AYAK: 10,13,8,5,9

 


Not: Şablonda en korktuğum ayak üçüncü ayaktır..

Yorumlar

#1 - Ardatunahakan - 26.05.2017 1:55

Emeğine sağlık süper sin

#2 - nizam52 - 25.05.2017 18:41

Tebrikler kral

#3 - Lewent - 25.05.2017 18:34

20 misli bi de normal kupon topLam "21 misli" buldum sayende..Emeklerine saglık Berkay
http://fs5.directupload.net/images/170525/jaqoc3nf.jpg

#4 - ziya35 - 25.05.2017 18:10

Tebrikler kardeşim az olsun bizim olsun

#5 - broken heart - 25.05.2017 18:08

üstad emeğine sağlık teşk bu alemde teksin

#6 - cinar - 25.05.2017 18:07

Tebrikler Berkay

#7 - engin4444 - 25.05.2017 16:23

kral bu benim kuponn
8 tek
5.7.8
3.4.5.6.8.9
2.5
1.2.3.4.5.6.7
2.3.4.5.6.8.9.10.13
136.08 tl devamm

#8 - ali1903 - 25.05.2017 14:05

ilk ayakta domaniçin sanşıı hiç mi yok.

#9 - Lewent - 25.05.2017 13:33

Emeqine saglık Berkay..Tatmin edici bi ikramiye werirmi biLmem ama, bu kupon tutar.aynısını yatırdım..Tsk Ler

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.