DUYURULAR

ANKARA TAHMİNLERİM - 20 MAYIS Kategori adları

ANKARA TAHMİNLERİM - 20 MAYIS


Ankara altılılarını özellikle bu sezon çok seviyorum.. Saçma atların 1.liğine ev sahipliğini kapatan tek il diyebilirim.
Burada önemli olan, sürdirek de olsa doğru teki bulup şablonu onun üzerine kurmak.. Çünkü iyi bir çalışma yaptığınızda en zor ayağı 5-6 atla kapatıyor ve altılıyı da kaçırmıyorsunuz zaten..
Birinci altılı için şablon önermeyeceğim çünkü normal altılının ilk üç ayağında bankom yok.. Hatta en kalabalık geçtiğim yerler.
Sadece yorumlamaya çalışayayım ki oynayacaklar için yol göstersin.

Birinci koşuda;
İPEKÇİHAN'ın ilk kum yarışı çok güzel, sonraki çim yarışı ise iyi olmasa bile boş bir maiden atı olmadığının göstergesi.. Bu at kum pistte herhalükarda maiden'dan çıkacaktır.. Son yarışında YELTAY'larla start alan safkanın tabi ki bu yarışı ölçü olamaz.
Bugün dişine göre rakiplerini, etkili jokeyi idaresinde geride bırakabilir.
Yalnız burada İPEKÇİHAN'ı oynarsak bizi enayi gibi hissettirebilme ihtimali olan bir at var; o da
KIZILKALE.. Çok potansiyelli bir safkan olduğunu belirtmem gerekir. Eğer tam olarak hazırsa kazanabilir.
ALTINKAFES ve ÇELİKKALKAN ise daha sonra düşünülebilir.

İkinci koşuda;
DUKE PROSPERO çok seri ve bir anda vites yükseltebiliyor.. Ancak bu safkanın son metrelerine dikkat ederseniz hiç güven vermiyor.
Yani farkı 8-10 boy yapmışsa bilemem tabi ama durma ihtimali daima vardır.. Bugün temposunu bozabilecek bir rakibi olmadığından beyaz bayrak ayna yapma ihtimali yüksek ama olur da durursa özellikle
SAGAMI gücünü aldığında onu avlayabilir.
MOUNTAIN EAGLE de kardeşi STEPPE EAGLE gibi Ankara kumunda başkalaşabilir.


Üçüncü koşuda ise;
HEYAMOLA tam da aldatabilecek bir safkan.. Tamam sert gruplarda koşmuş ve bu rakiplerinden farklı bir seviyede ama birincisi safkan uzuncu değil, ikincisi de çok kısa sprinti olduğu gibi mücadelede özelliğinden yoksun.
Yani HEYAMOLA bu yarışı kazanırsa jokeyi el dahi sürmeden gelip transit ayıracak ve 5-6 boy farkla kazanacak demektir.. Eğer rakipleri dişli çıkar ve mücadele olmadan bu yarışı kazanamazsın şeklinde meydan okurlarsa işi hiç de kolay olmayabilir.
Özellikle de eşgaline hayran olduğum
PRINCE OF THESOUTH ve son yarışında erkenden yürüyen CLIFF SURFER varken..




-------------------------------------------------------------------------------------





Birinci ayak; yorumlanabilecek bir tarafı olmayan bir koşu..
Şöyle ki, yarış aprantilere mahsus ve benzer bir yarışta YÜKSELİM'in M.A.Solmaz ile kazandığına tanık olmuşsanız, bir dahaki yarışta onun tabela yapmadığına ve daha önce geçtiği bir attan uzak yediğine tanık olma ihtimaliniz hiç uzak değil.

SEDATBEY son yarışında birçok kaçak at olmasına rağmen bana mısın demeden kazandı. Bu yarışta SEMİHKAAN ve BEŞİRYILDIZ var ama onlar yarışı 2.3.lükte de takip edebilen atlar..
Dolayısıyla SEDATBEY İngiliz süratiyle dışarıdan gelip liderliği aldıktan sonra dinlenecek ve düzlüğe de seri sprintiyle çıkacak.
Son yarışını o şekilde kazanabiliyorsa burada kimseyi yanına dahi sokmaması lazım ama bu tarz yarışlarda mantık ne yazık ki devre dışı..
SEDATBEY net olarak favorim olsa da banko olarak güvenebileceğim bir yarışta start almıyor..


SEMİHKAAN bizim evlatlardan biri.. Bu grup biraz ağır gelebilir ama gücüne ve inatçılığına hayran olduğum bir safkan.. Sonlara kadar bizi heyecanlandıracağından eminim. Bir tık alt grupta start alsa bankom bile olabilirdi.

GÖKKURT, YÜKSELİM, SEZAR, BOZDAĞ EFESİ, BEŞİRYILDIZ, CANBERAT sırasıyla şans verdiğim isimlerdir.

 






 



 

 

İkinci ayakta; son yarışında sizlere banko önerdiğim bir safkan vardı hatırlarsanız; TESLA..
O gün önceki ayaklarda şov yapsak da TESLA'yı tercih ettiğimiz için altılımız yatmıştı. Yarışın sonucuna baktığımda TESLA'nın yağan yağmurun da etkisiyle uzak geriden 4. olduğunu gördüm ama yarışı izleyince oldukça şaşırdığım bir durum vardı.
TESLA'yı beğendiğim falan yok, zaten bunu o günkü yorumumda da belirtmiştim ama yarışı izlerken enayi yerine koyulduğumuzu anladım.
Eğer bu bir izahı olmayan ahmakça hata değilse düpedüz satıştır.
Şimdi bazıları diyecek ki 'tuttuğu at gelmeyince satış diyor'.. Hayır kardeşim, durum hiç sandığın gibi değil.
Sadece TESLA'yı izlerken şunu farkedeksiniz; önde anormal derecede yüksek tempo var ve yarışın üç favorisi de TESLA ile birlikte arka grupta temkinli bir şekilde gidiyor.
Özcan safkanı öyle bir tutuyor ki, 1.2.lik dışında başka bir sonuç mucize.. Düzlüğe girilmeden herkes arttırırken öndekilerle ara bir anda kapanıyor ama Özcan önündeki üç atın arkasında hala saklanıyor..
Bakın bu normal bir geç kalma falan değil, kazanma özürlü TRANDSETTER yürümüş ama zıplıyor, JAMES BOND senin arkandayken dışarıdan yürümüş, 600'e gelindi ama Özcan hala orasının açılmasını bekliyor.
Keşke bugün videolu anlatım yapsaydım da sizlere net bir şekilde gösterebilseydim.. Diyelim ki bu bir kayba koşma ya da satış değil, e be kardeşim sen Özcan Yıldırım'sın, böyle bir sürüş nasıl yapabilirsin? Hele de % 45'in tek yazdığı bir safkanla..
Yarış izlemeyi bilmeyen biri TESLA'nın hiçbir yerde işlemediğini, ismi dahi duyulmadığını söyleyecek.. Ne yazık ki öyle değil, ben TESLA 1.olurdu demiyorum ama JAMES BOND ile arasında en fazla 2 boy olurdu ondan adım gibi eminim.
Herneyse, bu tarz sürüşler her gün oluyor, hepsine bu kadar değinsek bize 'bahaneci' derler ama ondan da önemlisi işimizi yapamayız.

TESLA'nın son 4.lüğünü hiç ölçü almıyor ve bugün kazamasa bile, kazanana kök söktürenlerden biri olacağını düşünüyorum.
İlk atımdır..


JAMES BOND, KISS YOUR HANDS, MONAVENTO, HARD STONE, PAN REKA, FANTASTIC LERO, ENDLESS sırasıyla şans verdiğim diğer isimlerdir.

 





 


 


 

Üçüncü ayakta; ilk sıradan önereceğim isim 7 numaralı KREACHER olacaktır.
Son yarışında, aleyhine uzun mesafede FLY BY ME, VICTORY IS OURS gibi atlarla kapışan ve düzlükte bir ara onlara kafa tutmaya çalışan safkan bugün çok daha sevdiği Ankara çiminde, daha da önemlisi tam mesafesi olan 1600'de yarışacak.
Uzun süre banko önermeyi düşündüm açıkça söylemek gerekirse..
Gönül isterdi ki eski sitiliyle at binen G.Kocakaya binsin ve düzlükte aralardan slalom yaparak çıksın ama ne yazık ki Kocakaya ve ekürinin arası bozuk ve yola Ahmet Çelik ile devam ediyorlar.
KREACHER'e kim binerse binsin, Ankara 1600 çiminde benim daima ilk atımdır..

Kendisini tek önermememin iki sebebi var; birincisi 5 numaralı
IMPULSIVE'nin olağanüstü formu, ikincisi ise 13 numaralı CHERI CHERI LADY'nin uzayan mesafeye rağmen efsanevi seri ve dayanıklılığı..
IMPULSIVE son yarışında yaşından dolayı ön plana çıkardığımız safkandı ve bizi yanıltmadı.. Selim de bu sezon yavaş yavaş kendine gelmeye başlayınca ortaya çok güzel bir tablo konmuş oldu.
Daha önce Ankara'da yine bu mesafede start alıp, Karataş'ın aşırı geç kalmasından dolayı THE LAST LEGEND'e geçilen safkan piste de yabancılık çekmeyecek.
Eğer Selim özüne dönüp safkanı dışarılardan koşturmaz da iyi yer alabilirse bence çok ama çok şanslıdır..
Gelelim CHERI CHERI LADY'e.. Hayranlık duyduğum yüzlerce şampiyon var ve aralarında benim olmasını çok isteyeceğim nice şampiyonlar vardır ama herhangi bir şampiyonluğu olmasa da hepsini önüme koysalar, bir tarafta da CHERI CHERI LADY olsa ben bu safkanı seçerdim heralde :)
Genelde bu tempolara çıkabilen her at sonlarda durur.. Kaçak atların stilleri de kendi arasında ikiye ayrılır. Birincisi ve en popüleri deli gibi kaçıp avans alarak bitirmek, ikincisi de CHERI CHERI LADY gibi hem ölüm temposu yapıp hem de dayanıklı olmak.
Bugün 1600'de, baba atların yanında bunu yapmak kolay olmayacak ama CHERI CHERI LADY bu, onun için imkansız diye bir şey yok.




 






 

 

Dördüncü ayakta; 3 numaralı ATMACABEYİ'nin rakiplerinden bariz bir üstünlüğü olduğunu söyleyebiliriz.
Bir önceki yarışında uzun çime hasret kaldığını vücut hareketlerinden dahi belli eden safkan son yarışında ise G1 TBMM koşusunda start aldı ve efsanelerin arasında hiç de sırıtmadı.
Bugün kendisini milimetrik sürecek bir jokeyle de yarışacağından yüksek ihtimalle kazanacağını belirtebilirim.
Ancak bir önceki yarışında erken yürüyen
GÖZYAŞI GECESİ ile yan yana gelindiğinde kolay kolay bırakmayan inatçı AKHUN'suz yapamadım.
ATMACABEYİ evet çok önde ama bu iki rakip safkanın da şanslarını inkar edemem.
Daha açıkça belirtmek gerekirse bir agf tablosu oluşturacak olsam; ATMACABEYİ % 68 , GÖZYAŞI ve AKHUN ise % 21 ile rakip olurlardı..







 




 


Beşinci ayakta; 2 numaralı BALIK KAAN hiç koşmamış olsa da ben eminim ki çok hazır..
BALIKHAN yavruları genellikle ilk yarışlarında şahane performans gösterirler.. Bunu BALIKHAN'ın en fazla yarış kazanmış beş yavrusuna bakıp görebiliriz.
Hepsi de yarış hayatlarına şahane başlamışlar.. Zaten yarış içerisinde neredeyse hiç adapte sorunu çekmeyen genlere de sahipler.
Tabi bu orijinin hakkını verebilmek için safkanın iyi ellerde bakılıyor olması gerek.. Örneğin az önce bahsettiğim beş BALIKHAN yavrusunun tamamı Kutlu ekürisinin taylarıydı.
BALIK KAAN'ın sahibine baktım, daha önce MISTIKBEY gibi taylığında harikalar yaratmış bir safkana sahiplermiş.. Yani tecrübeli olduklarını söyleyebiliriz.
Üzerinde Akın Sözen var, kulvarı da güzel, yarışın favorisi de kazanma özürlüyken tuta tuta kazanırsa ben hiç şaşırmam açıkçası..
Risk alıyor ve bu safkanı sizlere günün bankosu olarak öneriyorum.








 

 



Son ayakta ise; banko olarak önermeyi düşündüğüm ancak son anda vazgeçtiğim isim 3 numaralı VAKURKIZ oldu..
Aslında çok detaylı bir çalışma yapıp gidişat anlamında dezavantajlı olduğunu gördüğüm VAKURKIZ'ı tek yazmaya hiç sıcak bakmadım ilk başından beri..
Çünkü yarışta net bir kaçak at yok ve gerilerde giden VAKURKIZ için bu hiç de iyi olmayabilir şeklinde bir düşüncem vardı.
Fakat daha sonra tek bulamayınca, daha doğrusu ATMACABEYİ'ni tek bırakmaya gönlüm el vermeyince gruptan net olarak üstün olan bu safkana yöneldim.
Ondan da sonra tercihimi BALIK KAAN'dan yana kullanınca, burada kendime ihanet etmedim.
Çünkü burada öyle bir at tutuyorum ki  eğer ben VAKURKIZ'ı tek yazmış olsam ve bu korktuğum at çıkıp kazansa heralde kahrımdan ölürdüm..
5 numaralı
ABİDEM'den bahsediyorum.. Eğer bugün önde bomboş kalırsa müthiş inatçılığıyla kazanabilir dikkat..

Bu iki atın yanına
SIR PERDESİ , SANGAM ve GÖNÜL AVCISI'nı öneriyorum..









 

ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 8,,9,7,3,4,1,5,6
2.AYAK: 6,9,7,11,8,5,1,2
3.AYAK: 7,5,13
4.AYAK: 3,,6,4
5.AYAK: 2
6.AYAK: 3,5,,9,8,2

Yorumlar

#1 - asiruh - 20.05.2017 16:32

Emeklerine Sağlık.. Tesla nın analiz ve yorumu muhteşem bu bile yeter şablon önemli değil...

#2 - Kadir6060 - 20.05.2017 16:14

emegine saglık usta

#3 - hellboy1971 - 20.05.2017 16:09

8 tek 6 tek girsen acaba böyle gelirmi diyesi geliyor insanın şaka gibi vazgeçince çatır çatır geliyor

#4 - Lewent - 20.05.2017 14:46

Emeqine saqLık Berkay..Hüradam'ı ekLeyip şabLonunun aynısını yatırdım.Bol şans herkese..

#5 - ahmet dursun - 20.05.2017 14:01

balık kaan nın rakibi kim olur berkay bey

#6 - artenyus - 20.05.2017 13:34

Adanada muazzam yağmur yağıyor arkadaşlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.