DUYURULAR

BURSA TAHMİNLERİM - 5 MAYIS Kategori adları

BURSA TAHMİNLERİM - 5 MAYIS


Birinci ayakta; genel puanlamanın ilk iki atı WIND RUNNER ve HERCULES'e kılıç çekmek durumundayım çünkü apayrı atlar tutuyorum.
Benim, rakiplerine göre ön planda tuttuğum iki isim;
VEFAKAR ve SCHOOL DANCER'dir..
Gruptan bariz bir üstünlüğü bulunan
VEFAKAR bunu yarışın en ağır sıkletli atı olmakla ödüyor, üstelik üzerinde de apranti..
Ancak VEFAKAR'ın bir önceki 4.lüğüne baktığımızda bunlardan çok farklı bir seviyede olduğunu görüyoruz ki bu da sıkletini görmezden gelmemize sebep oluyor.
YILDIZHAN STAR- BEDWULF gibi atlarla son 200'e kadar aynı hızlara çıkan bu safkan sonlarda tükenmiş ve 4.olmuştu.
Sonraki yarışı da KV'ydi ancak bu kez önceki performansından eser yoktu.. Yarış içerisinde o günle alakalı ufak bir sıkıntısı olmuş olmalı çünkü bu yarıl için hazırlıkları çok iyi.
Bugünkü yarışta  birçok süratli isim de bulunduğundan ben kendisinden sonlarda kısa ama seri bir sprint bekliyorum.
Tıpkı VEFAKAR gibi etkili ama ondan farklı olarak uzun sprint beklediğim bir isim de
SCHOOL DANCER..
Serkan Bayram'ın satın aldığı ve Mehmet Çeltik'in baktığı safkan, MARMARAY'ı tek yazdığımız yarışta en çekindiğim isimdi çünkü çok hazır olduğunu ekipten biliyordum.
Ancak ekibin unuttuğu bir şey vardı;  bu ata 1400 metre mesafe aşırı kısaydı ve yarış da yavaş geçecekti.
O günkü jokeyi O.Yıldız'a 1000'in oralardan sonra dikkatli bakın, safkandan sinyali alınca aşırı güveniyor ve tutmaya başlıyor. Çünkü neden biliyor musunuz? Atın karakterini bilmiyor.
Önceden açılması gerekilen bir at olduğu ona söylenmemiş.. Sadece ahır bakımları çok iyi yapılmış hepsi bu, padokta 'atımız hazır, iyi çık, düzlükte başla' tarzı ezber ve klişe bir taktik gelmiş, çok belli.
Herneyse, o yarış geçmişte kaldı, bugün üzerinde Tokaçoğlu var ki herhangi bir atı idareli sürmeyen, saçma sapan yerlerde girişen bir jokey.. Narin atlarda kendisine güven olmaz ama SCHOOL DANCER tarzı devamlı itlemeniz gereken atlara iyi bindiği gerçek.. Dolayısıyla SCHOOL DANCER de çok tuttuğum bir diğer isimdir.
Son olarak da, sizlere son yarışında da 'FLY BY ME'nin kardeşi' diye vurgu yapıp önerdiğim
SELAHATTİNBEY diyorum.
Önde THE YILDIZER'le aşırı gereksiz tempolara girmesine rağmen müthiş inatçılığıyla hiçbir yerde yarıştan düşmeyerek yakın ara 3.lük elde eden safkan bugün Gündüzeli idaresinde eğer PERFECT YILDIZ, SAWYER tarzı atlar varken temposunun üzerinde koşturulmazsa bir diğer şanslı isimdir.

 

 

 

 

 

 

İkinci ayakta; 4 numaralı KURYE'nin son iki yarış performansları öyle muhteşem ki bu yarışta tek yazmadığımız için ciddi pişmanlık duyabiliriz.
Bazen bir atı tek tutarsınız ama karakterine veya başka bir şeyine takıp güvenemezsiniz, bazen de güvenmenize rağmen çok iyi koşacağını tahmin ettiğiniz başka rakipler de vardır ve bu yüzden tereddüt edersiniz.
İşte en tehlikelisi budur çünkü tek yazsanız aklınızda diğer rakipleri kalacak, yazmasanız yanına at önerdiğiniz için pişmanlık duyacaksınız.. Kurgunun önemi de burada devreye giriyor zaten.
KURYE'yi yıkma sebebim, bahsettiğim ikinci seçenek, yani en az kendisi kadar iyi koşacağını tahmin ettiğim rakiplerinin olması ve biraz da temposunun üzerine çıkma endişesi..
Kocaeli'deki yarışlarından bahsedecek olursak; M.Manav soğukkanlı bir apranti ama bineceği safkanı asla itleyemez ve kendini geliştirecek gibi de durmuyor.
Düzlüğe tuta tuta girmesine rağmen hala safkanı tutan Manav, dışından bir anda yüklenen YEŞİLMASKE'ye tazeleyemedi.. Halbuki KURYE'de sermaye vardı, o kadar tutmasa YEŞİLMASKE'ye en azından bir süre karşı koyabilirdi. Buna rağmen elde ettiği 3.lüğü ben çok beğendim. Zira grup sertti.
Sonraki yarışında ise safkana Manav ile tamamen zıt stilde olan Hışman bindi ve bu kez de liderliği ısrarla isteyerek hata yaptı.
Sonlara sermaye bırakmayınca, Hışman'ın teşviğine rağmen safkan KAFTAN'a boyun eğdi.
Bugün uygun rakipleriyle yarışacak.. Eğer D.Yıldız başlarda ata kamçı sopa girşmek yerine bariyerde temkinli bir şekilde 3.4.lükte giderse son 200'e ayırarak giren bir KURYE izleyebiliriz.

En az KURYE kadar iyi koşmasını beklediğim safkanlar ise son yarışında binicisi tarafından katliama uğramasına rağmen harikulade koşan LEYLAŞKA ile startı kötü alsa da adaptesi ve sonlardaki sprinti şahane olan KATİPHAN'dır.
Daha sonra da , son yarışında sahada çok konuşulan
AGAH, KURYE'nin beğendiğim yarışında çok da gerilerde bitirmeyen potansiyelli at KRALIN ADAMI ve yarış totosu olarak geriye gitse de hazırlıkları fena olmayan DİKOĞLU diyorum.

Normalde asla yazmayacağım üç at var; biri maiden isim ERKUTAY diğeri kaçsa bir dert kaçmasa ayrı bir dert olan HANIM SULTAN, sonuncusu da Kocaeli'nin vasat maiden atı BEDRİ..
Sırf ben tutmuyorum diye içlerinden bir tanesi çıkıp kazanabilir. Zira bu aralar hiç olmayacak atları üzerime çekiyorum.
O yüzden geniş kuponlar için bunlara da bi çarpı atalım.

 

 

 

 

 

 

 


Üçüncü ayakta; 2 numaralı MONTANA'yı izlediniz mi bilmiyorum ama buradaki rakibi EL QUEST ile birlikte koşuyor ve rakibi sonuncu olurken kendisi startta 2-3 boy kalmasına rağmen çok iyi koşarak 3.lük elde ediyor.
Geç çıkıp çok gerilerde kalsa da düzlükte bariyerden seri ve diri bir sprint atan safkanı ben şahsen çok beğendim.. Daha önce birlikte koştuğu rakibini yine geçmesi gerekir.
Ancak burada çok iyi olduğu söylenen ve sahadaki kişilerin çoğunda tek yazılan bir
SUMEL HAN var ki, bu kez duyuma inanmayacağım için tek yazmayacağım :) Ayruca Oğuz Yalçın ekürisinin CANANIM isimli tayı da var ve o da fena gözükmüyor.
MONTANA olur da yine geç çıkar ve haliyle geç kalırsa bu iki koşmamış taydan bir tanesi kazanabilir.
Yine de şunu söyleyeyim; diğer atlarla bir şey duymadım ama kendim görmediğim için en çok bu koşudan korkuyorum.

 

 

 

 

 

 


Dördüncü ayakta; 1 numaralı ZÜLFO KIRVE'nin yanına at yazmamamız gerekir.
Bursa kumunda yaptıkları ortada, son İstanbul sentetik yarışı fena değil, bugün aşırı uygun bir grup, daha ne olsun ki?
Çok büyük ihtimalle pres de gelmeyecek ve önde tek başına koşunun temposunu belirleyecek.
Ancak ZULFO KIRVE 1.05 olunca benim aklıma hep KUPALIM'ın kazandığı yarış geliyor.
O gün sürdirek bankoyken startta oturmuş ve hiç çıkmamıştı biliyorsunuz..
İlk yarışlarında kalan ancak sonra start problemi giderilen bir at, bir anda yarışa hiç başlamaz hale geliyorsa kimse kusura bakmasın ama ben bunun altında başka şeyler de ararım.
Çünkü ondan sonra start problemi hiç devam etmedi, gayet iyi çıktı safkan..
Bugün starttan çıkacağının garantisi var mı? Bence yok.. Sırf bu endişeden dolayı normal çıksa kesinlikle kazanacak bir atın yanına at yazmaya gerek var mı? - Bence yine yok.
Ganyan bayii tabiriyle söyleyeyim, bu simitçi bankomuzun kulvarı olan 4'e odaklanalım ve hep birlikte pozitif enerjimizle kendisini startta bırakmayalım :-)
ZÜLFO BANKOMDUR..

 

 

 

 

 

 

Beşinci ayakta; riske girmeden hepsi yazmak gerektiğine inanıyorum.
3 numaralı
ASLINAZ iki hafta önce ilk yarışına çıkmış ve bugünkü rakipleri GONCANUR - KADRİŞKIZI ile kapışmıştı.
Starttan fırlayan ve İngiliz seriliğinde liderliği alan safkan son metrelerde her iki rakibine direnecek gibiydi ama nefes bakımından tükendi ve 3.lük elde etti.. Çünkü rakipleri tecrübeliydiler.
ASLINAZ'ın bugün daha tecrübelenmişken bu kez daha iyisini yapıp bu iki rakibini geride bırakması gerek..
Benim net olarak favorimdir..

ASLINAZ aşama kaydedememişse de, tabi ki önce GONCANUR ve KADRİŞKIZI ama ben yine de ERDİBİKE başta olmak üzere, ilk kez koşacak olan SERRACEM ve İzmir'den gelen atların da nal toplamayacaklarını düşünüyorum açıkçası..
Yani hepsi diyelim...

 

 

 

 

 

 

 

Son ayakta ise; yarışta iki safkan var ki bu gruptan tamamen üstünler ama birbirlerini bozma, ayriyetten yarışın favorisinin ekmeğine yağ sürme ihtimalleri yüksek..
ZİLLİ ve MURTECİZCAN'ın startla birlikte aşırı serilikle liderlik hamlesi yapmalarını ve birbirlerini baya bir hırpalamalarını bekliyorum.
Yalnız şu var; 1200-1300 metre mesafeli yarışlarda birden fazla kaçak at olduğunda bu kaçaklardan bir tanesi sonlarda durmayabiliyor. Ya da dursa bile avansı aldığı için bir şekilde fotoyu önde geçebiliyor.
Dolayısıyla 'bunlar birbirlerini bozarlar, bu yüzden ikisi de olmaz' mantığı yanıltabilir.
Açıkçası önde sert kaçacak olsalar bile ben bugün iki safkandan da çok etkili bir yarış bekliyorum ki hele bir de temkinli giderlerse ikili bile yapabilirler.
Ancaaak; burada öyle bir ar var ki kısacık bir sprinte sahip olsa da inanılmaz ara kapatıcı seri sprint yapıyor ve üstelik starttan berbat çıkmasına rağmen..
Bahsettiğim isim tabi ki 4 numaralı
DESIRE..
Bu aralar sürekli il değiştirip biraz sık koşsa da şu anda aşırı formda olduğu attığı kolay sprintlerden belli oluyor.
Neden girişte MURTECİZCAN ve ZİLLİ'den bahsettim çünkü DESIRE'nin öyle bir işine gelecektir ki bu safkanların olması...
DESIRE geç çıksa da gerilerde sabırla bekleyen, 200 metre çok akıcı sprint yapabilen bir isim.
Önde sert tempo olunca kimse bu iki kaçağı kolay kolay yakalayamaz ve bunu başarmaya çalışırken epey hırpalanmış olurlar.
Ancak DESIRE zaten her şeyi son 200'e bıraktığı için, öndeki kapışmadan ve sert tempodan dökülenleri toplamaya çalışarak en iyi o yararlanacaktır.
Geçen sefer biraz erken yürüyen Nevzat şayet acele etmez ve safkan da 2-3 boydan fazla kalmazsa bence yine kazanır.

Yani bu yarış iş sprinte kalmazsa MURTECİZCAN - ZİLLİ, iş sprinte kalırsa da önce DESIRE çok sonra da mesafesine dönen ASİ KIRTAY..

 

 

 

 

 

ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 1,8,6
2.AYAK: 4,,5,3,1,10,7 / 8,13,6
3.AYAK: 2,5,6
4.AYAK: 1
5.AYAK: 3,1,2,5,7,6,4
6.AYAK: 1,2,4,6

Yorumlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.