DUYURULAR

ŞAMPİYON EVİNDE - 24 NİSAN BURSA Kategori adları

ŞAMPİYON EVİNDE - 24 NİSAN BURSA


 Birinci ayakta; son yarışında beni oldukça şaşırtan, şahane performans sergileyen bir safkan vardı; 7 numaralı ÖMER COOPER..
F.Yüksel'den dolayı mıydı yoksa rolanti tempodan dolayı mıydı bilmiyorum ama ÖMER COOPER'in bir üst grupta öyle bir yarış yapması beni şaşırtmıştı.
O gün o performansı sergileyen ÖMER COOPER'in bugün de benzer performans sergilemesi gerekir ki bunu yaparsa bence kazanmaya çok yakın olur.
CHAMPS BAY dışında yarışta başka kaçak at yok, ŞAHDAMAR, WASAHOF, HARMANDALI ve bizim ÖMER COOPER de önde gidiyorlar ama ısrar etmiyorlar..
Dolayısıyla yarışta çok sert bir tempo olmayacaktır.. ÖMER COOPER etkili jokeyinin idaresinde yarışı bariyerde 2.3.4.lükte götürecektir..
Son yarışındaki gibi hiçbir yerde gerilemeden 200 metreden fazla sprint yapması 1.lik için yeterlidir.
Bu arada ekürisi SELLY de grubun en güçlü sprinterlerindendir.. Olur da ÖMER COOPER hızlandırıp SELLY'e koşarsa 1. olan ekürisi de olabilir..


KING POWER ilk yarışından beri övgüyle bahsettiğim bir isim bildiğiniz gibi.. Son yarışını güle oynaya kazanarak morallendi.
Bundan sonra daha iyi koşmasını beklediğim safkan bugün de 50 kg sıkletiyle yarışacak ve her ne kadar FIRST POWER'e binişiyle bize saç baş yoldurtsa da tecrübeli jokeyi G.Yıldız idaresinde.. Favorilerimdendir..

5 numaralı
WASAHOF da kalite bakımından grubun üzerinde bir isim.. Birkaç yarıştır kötü koşuyor çünkü saçma sapan yarışlar seçiliyor.
Kv'de koştu 4.oldu, sonra gitti alakası olmadığı uzun mesafede 60 kg koştu.. Haliyle geri gitti safkan.
Bugün, pistin biraz ıslak da olması şansını arttıracak ve dişine göre rakiplerini eğer gücünü koşarsa geçmekte zorlanmayacak..


CHAMPS BAY ve GLOIATH şans verdiğim diğer isimlerdir.






 




İkinci ayakta, banko olarak önereceğim isim 8 numaralı MARMARAY olacaktır..
Bülten puanına baktığınızda acaba Berkay yanlış mı yazdı diye düşünebilirsiniz ama hayır öyle değil, evet bankom MARMARAY olacaktır..
MARMARAY'ı tek tutmamın iki sebebi var; bunlardan birincisi tabi ki gidişat faktörü, ikincisi de rakiplerinin neredeyse hepsine 'olmaz' demiş olmam...
RED ANGEL grubun en kaliteli ismi, bana göre MARMARAY'ın iki rakibinden bir tanesi.. Ancak Adana kumunda bile startı ağır alıp önlere gelemiyor, herkes durduğunda sprintine kalkıyor.. Güçlü ama hantal bir at.. Bursa kumunda , yarış rolanti geçmişken, 59 kg sprinte kalkması bence yine de zor.
HERCULES'e bir kere mesafe ters.. Bence kendisine çok kısa ve artık miladını doldurdu :) Hem 60 kg, hem rakipler sert, hem de mesafe ters.
YILDIRIMŞAH starttan 7-8 boy geç çıkıp en geride konumlanan bir at.. Düzlükte ara kapatarak sprint atıyor ama bu sprinti asla uzun değil, sadece 150- 200 metre.. Dolayısıyla rolanti tempoda, 58 kg sıkletiyle ondan da bitiricilik gelmesi bence zor.
HUBBLE'nin yarış görmeye ihtiyacı var.
ZAPPA en geride gidiyor, tıpkı YILDIRIMŞAH gibi biticiliği olmayan kısa bir sprinter.. Üstelik yarış görmeye ihtiyacı olanlardan..
SCHOOL DANCER, RED ANGEL ile birlikte bankoma rakip gördüğüm iki isimden biri.. Kazanma karakteri zayıf olsa da sonuçta 53 kg ve jokeyi çok iyi.. Ancak her şeye rağmen, bu yarış şartlarında ben MARMARAY'ı geçebileceğini sanmıyorum.
ARCHMAN de sprinter yapıya sahip safkanlardan.. Bu yarışta gerilerde bekleyip sonlarda akıcı ve uzun sprint yapabilmek gerekir, ARCHMAN'in de bu tempoda bunu yapabileceğini sanmıyorum.

Gördüğünüz gibi grup sert gibi gözüküyor ama aslında hiç de öyle değil.. MARMARAY startla birlikte liderliği alacak ve koşuda tempoyu belirleyen isim olacak.
Düzlüğe yakalanacakmış gibi çıkacak olan safkan, elinde bulundurduğu sermayeyi sonuna kadar kullanacak ve bence kesmeden fotoya uzanacaktır..
BANKOM..

 

Yukarıda da belirttiğim gibi rakipleri; SCHOOL DANCER ve RED ANGEL'dir..







 




Üçüncü ayak; benim dünkü İstanbul ikinci ayağı gibi asla riske girmeyeceğim bir koşu ama 4 numaralı KÖSTEBEK çok az da olsa ön plana çıkıyor.
Nedenini tahmin etmişsinizdir, bir kere 4 yaşında.. Diğerleri senede bir iyi performans sergilerken bu safkanın en azından bir istikrarı vardı ve son yarışları gayet iyi..
Ketme idaresinde sabırlı bekleyip, seri sprintiyle fotoya uzanması bence en normal sonuç olur..
İkinci ayağa güvenmeyenler ve tercihini burada kullanmak isteyenler için KÖSTEBEK ideal bir seçim..
Rakipleri ise ne yazık ki bir iki tana değil, hepsi..








 

 

 

 

 

Dördüncü ayakta; 8 yaşına gelmiş ve artık kazanmayı unutan GRADE BOY ile 10 yaşına gelmiş BARRERA'yı öncelikle bi dışarı atalım..
Bu tarz safkanların ilgilileri artık sadece masrafları çıkarmak için atlarını koşuyorlar.. Bu yüzden çok sık ve saçma sapan yarışlarda koştukları da oluyor.
Geriye doğru düzgün iki isim kalıyor;
EDGARDO ve KARA ŞİMŞEK..
Son yarışında yavaş yavaş formunu bulduğunu gösteren EDGARDO soğukkanlı binicisi idaresinde bugün güle oynaya kazanırsa şaşırmamak gerekir.
KARA ŞİMŞEK ise buradaki en iyi aprantiyle yarışacak.. Starttan en aşağı 5 boy geç çıkan bir isim olduğunu biliyorsunuz.. Ancak ekonomik sürüldüğünde , sprint mesafesi iyi ayarlandığında çok iyi koştuğu yarışlar var.
Bugün böylesine basti bir grupta, D.Aydoğan acele etmezse EDGARDO'yu avlayabilir.
Tabi şunu da belirtmekte yarar var; KARA ŞİMŞEK gelir gelmez dışarıdan ayırması lazım.. Eğer iş EDGARDO ile luta kalırsa sprinti kısa olduğundan kazanan EDGARDO'dur.

 

Ben bu ikilinin yanına, FLY BY ME'nin kardeşi yürekli safkan SELAHATTİNBEY'i yazacağım.. Bursa kumunu sever, eğer BARRERA ve THE YILDIZER'den yiyeceği preslerden olumsuz etkilenmezse inatçılığını konuşturabilir dikkat..
Zaten bu at gücünü koşarsa kazanır, aksi takdirde daha 1000'in oralarda gerilemeye başlar.



 



 

 



 

 


Beşinci ayakta; şampiyon safkan CANKARDEŞLER bugün evinde mücadele edecek ve kariyerinin sonlarına yaklaştığımız bu dönemde bizleri de şereflendirecek.. Tabi ki onu izlemek için hipodromda olacağız.
Piste ilk ayak bastığı yer Bursa kumuydu biliyorsunuz.. O gün kendisini canlı izleyenlerden biri olarak 'vay beee, bu da neydi böyle' dediğimi hatırlıyorum..
AYABAKAN ve UÇANOĞLU'ndan sonra beni bu kadar etkileyen bir arap atı olmamıştı.. ( TURBO'yu arap atı kategorisine almıyorum )
Kariyerinin başlarında çimi eksik denilen safkan birkaç yarış sonra çimde sergilediği performanslarla kumunu falan unutturdu..
Ancak genellikle kış sezonunu da boş geçmeyen safkan özellikle İzmir kumunda enfes yarışlar yapmaya devam etti.
Tırnak problemi her geçen gün kendisine daha büyük sıkıntılar yaratınca geriye alınan ve tedavi döneminden geçen safkan geri dönüşünde belki eski CANKARDEŞLER değildi ama hala gerçek bir şampiyondu..
2017 yılına güzel başlayan safkanın bu üç 1.liğinden bir tanesi şaibeli olsa da sonraki yarışını kazanarak bunu unutturdu.
Tabi bizim bildiğimiz CANKARDEŞLER hiçbir yerde tempo kaybetmeyen CANKARDEŞLER'di.. Ancak ikidir sonlarada biraz sallandığını, EGEBEYİ ve YILMABAŞAR tarafından zorlandığını görüyoruz.
Mesafe uzun olsaydı ben kendisini favori bile önermezdim çünkü uzadıkça sonlarda tempo kaybetme ihtimali daha yüksek ancak 1400'de YILMABAŞAR'dan her zaman bir adım değil, birkaç adım öndedir..
Peki gönül rahatlığıyla tek yazabilir miyiz? Sizi bilmem ama ben yazamam.. Çünkü dediğim gibi ikidir tempo kaybediyor.
Yanına
YILMABAŞAR'ı yazarak EGEBEYİ tarzı bir şok yaşamak istemiyorum.
 




 


 

 

 


ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 7,6,5,1,4
2.AYAK: 8
3.AYAK: 4,,2,6,7,3,1,5,8
4.AYAK: 2,3,,5
5.AYAK: 2,,5
6.AYAK: 10,13,15,11,8,2,17,7,16

Yorumlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.