DUYURULAR

SÜPER PROGRAM - 20 HAZİRAN İZMİR Kategori adları

SÜPER PROGRAM - 20 HAZİRAN İZMİR



İzmir programlarından bu sezon çok çektik ama bugünkü programa belki de geceden bir çalışma yaptığım içindir bilmiyorum, çok ısındım..
Bir tane sağlam gördüğüm bankom var, ikinci tek konusunda da iki adayım vardı ve iki tekli kurarak diğer yerleri sağlama alma düşüncem ama bugün tek tekli oyun yapıp şablonu şişirdiğini hissettiğim bazı atları eleyerek daraltma yoluna gittim, umarım doğru kararı vermişimdir.








ATLASHAN: Tam iki hafta önce zor bir yarışta bu safkanı sizlere sağlam banko olarak önermiştim hatırlarsanız.. Sinan kusursuz bir binişe imza atmış ve safkan çok kolay kazanmıştı.
Birebir aynı grubu geride bırakan safkana bugün de güvenmememiz için hiçbir sebep yok çünkü yarışı hızlandıracak GÜVENİMSİN - THE BLACK STALLION - KOÇULAŞ gibi isimlere KING JACKSON bile katılabilir.
ATLASHAN yarışı 2-3 boy geç çıkıp en gerilerde bariyer dibinde takip ediyor ve düzlüğe çıkıldıktan sonra iç bariyerden öyle güzel akıyor ki sprintine dayanılabilmesi çok zor bir ihtimal oluyor.
A.Yıldız kardeşimiz sadece üç defa kazanabildi ama fena at binmiyor.. ATLASHAN teşviğin önemli olduğu bir at olsaydı şüphe edebilirdik ama ATLASHAN zaten en geride kendiliğinden yer tutan bir at, tek bir şey yapmanız gerekiyor o da erken yürümemek, soğukkanlılığınızı korumak..
A.Yıldız bu konuda bana güven veriyor doğrusu ve rakiplerinden sıklet olarak da hafif olması kendisini bir kez daha 'banko' yapıyor ama yazımın başında da dediğim gibi teksiz kurmam gerektiğini düşündüğüm için yıkıyorum.
Dileyenler tek bırakabilirler, yamak yarışı olmasını bir kenara bırakırsak çalışmama göre sağlam tek çıktı..

Rakip yazmak isteyenler; en iyi aprantiyle yarışacak
KOÇULAŞ, son metreleri kuvvetli COOL IMAGE, yarışlar gören WAR REASON, son yarışı ölçü olmayan GALVATRON, önde bu kez biraz daha temkinli olursa GÜVENİMSİN ve eski durumunda olmasa da seri sprinter ÇAKIRIN KIZI sırasıyla değerlendirebilirler..










QUEEN AKARCA: Bu atın son iki yarışını ölçü almamak gerektiğini düşünüyordum çünkü çim pistle alakası dahi olmadığını biliyordum ancak üçüncü ayaktaki OLIVYA'ya çalışırken, çime ve 58 kiloya rağmen yakın ara 6.olan AKARCA'yı görünce çok ama çok beğendim.
Bu atın orta mesafe kumda, sıkleti de azalmış ve grup daha da uygunlaşmışken çok daha iyisini yapması gerekir.
Zor ve kalabalık bir yarış ve de dengesiz atlar ama bu ata dikkat çekmesem olmazdı..

Son metrelerde dışarıdan sağlam gelen
BOUNE SUERTE, yeniden kuma çıkan MAYA HANIM, boş at olmadığına inandığım DETERMINANT, startta çok takılmazsa FAIRYLIKE, kalite olarak bunlardan üstün NORTHERN SKY, kumu yapabilirse BRIGHT QUEEN, önde rahat bırakırlarsa diye LEMONADE sırasıyla şans verdiğim diğer isimler..


Not: Dışarıda kalan atlar: 10-11-18-3 olabilir..










OLIVYA: Satış koşusunda analiz genelde pek işe yaramıyor ama bu at da bende sağlam tek çıktı..
Kanama problemi olabilir, bazen yarışı bırakıyor ama genel bir sağlık problemi olmazsa yarışta elinden geleni yapan isimlerden..
Bugün ön tarafta ATALAY'ın önde rahat kalmasına izin vermeyecek bir ATOMAY var.. Hatta çıkarsa kulvarından LOGIC GIRL de gidebilir.
OLIVYA'nın yapacağı şey çok basit, bu atların arkasına yerleşip 3.4.lükte yer tutmak ve düzlükte de seri sprintine başlamak..
Çoğu zaten sakat atların, ATALAY'a pres gelecek, en ciddi rakiplerinden de PRINCE BORAN - DEMENTED gibi atlar startta çok takılıyorlar, dolayısıyla bu yarışı 3 giden OLIVYA'nın kazanması, bunlardan sprint yememesi gerek..
Final, düşündüğüm gibi olacak mı bilmiyorum ama elli defa kafamda koşturduğumda bu atta kanama tarzı bir sorun oluşmazsa hepsinde de kazanıyor..
Tıpkı ATLASHAN gibi tek çıktı ama esas tekim bu da değil.. İkinci tek olarak düşündüğüm iki attan biri..


Rakipler; startta çok takılmazlarsa
DEMENTED ve PRINCE BORAN olurken, B.Kurdu'nun zekice hamle yapma ihtimali durumunda ATALAY ve Mart ayında burada fena koşmayan CRO MAGNON ( bu safkan da çok geç çıkabilir ) şeklindedir..











ZIGETVAR - OĞUZŞAH - NOSSİ - ASHÜNKAR : Eğer ikinci bir tekte karar kılsaydım burayı biraz daha sağlama alacaktım ama gerek var mı o da tartışılır.
Çünkü dışarıda bıraktığım MUHSİN'in sınırlı bir gücü var, UÇANBARON çok dengesiz, TAKİEFE de kısacı..
Başka bir attan da yatacağımızı zannetmiyorum.
ZIGETVAR yarışı SEDATAĞA'nın arkasında 2.likte takip edip düzlükte de ortalayarak sprint yememeye çalışacak.
Genç at OĞUZŞAH sprintini burada en uzun sürdüren isimlerden..
Geçen sefer sert grupta bile önerdiğim takip atım NOSSİ'den de iyi bir yarış bekliyorum, İzmir çiminde seri 1.likleri var.
Son olarak da kısacık bir sprinte sahip olsa da sonlarda iyi gelebilecek ASHÜNKAR diyerek bu ayağı geçmeyi planlıyorum..











CANIM ÇITIR : Şayet startta çok fazla takılıp önlere doldurmazsa benim son aylarda gördüğüm en sağlam banko..
Hayatının ilk ve tek yarışında kumda koşup, son derece tecrübeli bir rakibi önde de boş kalmışken, geç çıkıp doldurmasına rağmen ( çok güç harcamadı, Mertcan bunu ustaca yaptı ) sonlarda ayıran ve rakibiyle kıyasıya mücadeleye giren safkana ben hayran kaldım.
Bir ÇITIR yavrusu, HABERKAN'la kardeş.. Çimi çok daha iyi yapması lazım. Kulvarı da bu kez iyi ve GÜLAY ABLAM benim beğenmediğim bir at.
Burada sadece
LOLİPOP diye bir atta takıldım çünkü o da ilk yarışına göre gayet güzel koşmuş ama CANIM ÇITIR bence çok üstün..
Dediğim gibi umarım yarış taktiği 'önlerde git' deeğildir çünkü kalıp dolduran bir atta sonlarda barut kalmıyor. Tekimizin böyle bir duruma düşmesinden endişe etmiyor değilim.
Fakat 3 boy takılsa bile sakince sonlara kadar beklerse bu atın aralardan tuta tuta çıkıp kolay kazanmasını bekliyorum.
BANKOMDUR..












KÜÇÜK JOKER - DOSTBAĞI - ERGENELİ KIZ : Bir ay önceki yarışında buradaki en ciddi rakiplerinden daha iyi atlarla kapışan ve fotoya gerileyerek değil de akarak giren KÜÇÜK JOKER'e dikkat.
Hazırlıkları da müthiş, iyi koşacağından eminim..
DOSTBAĞI tabi gruptan üstün, ya 1.olur ya da tabela yapmaz.. Sıradan bir arap atı olmamasına rağmen dağınık bir yapısı var, % 55 haketmiyor.
ERGENELİ KIZ da dışarıya doğru sapsa bile mücadelesini sürdürebilen isimlerden.. Çok ciddi prese maruz kalmazsa direnebilir.


Burada çekindiğim atlar
DEMİRŞAH - RÜSTEM ve AHMET ALİ..














2.ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 11,,3,2,6,5,10,7
2.AYAK: 8,4,2,6,5,1,13,9
3.AYAK: 8,,10,3 / 1,2
4.AYAK: 9,4,3,10
5.AYAK: 4
6.AYAK: 15,7,8

Yorumlar

#1 - Frequency001 - 20.06.2021 22:07

Yorumlar ın yine çok iyiydi

#2 - Ceco1 - 20.06.2021 21:33

Neyi yazmamıs berkay ? Yigit bey?

#3 - yigit_internet - 20.06.2021 19:41

Berkay harbiden dinlen biraz sen bu kadar atta ayipya yazilmazmi

#4 - recaidemirci - 20.06.2021 18:35

TEBRİKLER BASARILARIN DEVAMLI OLSUN

#5 - Merdal16 - 20.06.2021 18:10

Ankara için Tebrikler Tebrikler Tebrikler. Helal sana. O kadar güzel de anlatmışsın ki ancak bu kadar olur.

#6 - Ardatunahakan - 20.06.2021 18:06

Ankara yorumların yine süperdi başarılar

#7 - ozan arıcan - 20.06.2021 17:51

Teşekkür ederim üstad

#8 - BERKAY KURT - 20.06.2021 17:37

ozan arıcan; hepsi var yorumlarda, hepsini söyledim, lütfen okuyun.

#9 - ozan arıcan - 20.06.2021 17:35

Üstad tekli kuponda elediğiniz atları söylermisin

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.