DUYURULAR

İZMİR TAHMİNLERİM - 10 MART Kategori adları

İZMİR TAHMİNLERİM - 10 MART




Birinci ayakta; rakiplerinden çok daha ön planda tuttuğum, hatta sizlere alternatif banko olarak önereceğim isim 5 numaralı KISIRDÖNGÜ olacaktı.
Hayatının ilk yarışında tecrübeli rakipleriyle start almasına rağmen 2.90 ganyana koşmuş, Şirinyer'in gizli bankolarındandı..
O yarışta sonlara nefes yapıp şişmesine rağmen sonraki yarışları için takip listemize giren safkan etkisiz binicisiyle erken yürüyünce son yarışında da beklentileri karşılayamadı.
Tabi beklentileri karşılayamadı dediğim neredeyse aynı grubun biraz gerisinde 5.tamamlıyor.
Bugün aşama kaydetmiş olacağı gibi üzerinde M.Çiçek gibi bu tarz yarışlarda inanılmaz soğukkanlı at binen etkili bir jokey var.
Gücü idareli kullanıldığında kısa sprintiyle maiden'a veda ettikten sonra da iyi yarışlar yapmasını beklediğim safkan sizlere önereceğim ilk bankodur.
Ancak iki tane çantada keklik bankomuz olduğundan sağlam kuponlar için bu safkanın yanına rakiplerini yazalım.

İki yarıştır ısrarla ön sıralarda önerdiğim TORUNUM ECE son yarışını çok erken yürüdüğü için kaybetti.. Bugün çok etkili olacaktır.
Son yarışı hepsinden iyi olan tecrübeli İZEMKIZIM, kaç yarıştır kolladığımız ama start probleminden dolayı pek etkili olamasa da vazgeçmeyeceğim OLGUN SULTAN ve devamlı tabela içinde yer bulup kazanamasa da çoğunu daha önce geride bırakmış olan TUNCAL HANIM'la sanırım ilk ayağı kapatmış oluruz.











İkinci ayakta; çok sürpriz konumda olan bir safkanı bu grubun ağır geleceğini düşünmeme rağmen cazipliğine dayanamadığım için ilk sıradan önereceğim; 10 numaralı AIRTOUCH..
Çok sert rakipleriyle yarışacak olsa da özellikle tempoyu tek başına belirlediği yarışlarda pisti ortalayıp inanılmaz dirençli olabilen bu safkandan çok ters bir yarış bekliyorum.
DEATH RACER, BLACK SUN gibi isimler tarafından yakın takibe alınacaksa da bu grupta kendisinin temposunu bozmaya kalkışacak bir at yok.
Dolayısıyla dikkate alınmayıp çıktığı gibi bitirmesi çok da sürpriz sayılmaz AIRTOUCH'a DİKKAT..
Hayatının en formda dönemini geçiren VICTORY SWORD, kazanma karakteri zayıf olsa da 1200-1400 metre mesafenin vazgeçilmez ismi BLACK SUN, son yarışında kapandığı için 3.lükte kalan BABİ, ağır kilosuna rağmen uzun süre sonra ilk kez dişine göre rakip yakalayan LOVE ME THUNDER, gününde olduğunda öldürücü sprint yapabilen FLAWLESS VICTORY ve 60 kg sıkletine rağmen formda bir diğer isim FLO JO sırasıyla şanslı isimlerdir.










Üçüncü ayakta; hayatının ilk yarışından beri hayran olduğum WIN STAR WIN'i tek yazmak bi nasip olmadı...
Son yarışında kendisini çok tutmama rağmen tercihimi KARADAMAR'dan yana kullanınca gelip bize cezayı kesmişti.
Bugün neyse ki KARADAMAR'la ayrı yarışta koşuyorlar..
Mesafe uzadıkça kendini bulacağını düşündüğüm WIN STAR WIN biraz hantal ama çok çok güçlü bir yapıda..
Tempo bir anda arttığında yoğun teşviklerle gitmediği sürece adapte olamıyor ancak son 400'den sonra gücünü aldığında sprintine dayanabilmek çok zor.
Bir de önündeki rakibini çok rahat geçecekken onunla oyun oynama sevdasına oyalanmasa çok büyük at olacak da işte :)
WIN STAR WIN normalde banko ama yanına FERHATHAN'ı da eklersek bu yarışta gözümüz arkada kalmaz.










Dördüncü ayakta; çok fazla söe gerek yok heralde..
1.05 olan atlar bu aralar baya bir yıkılıyor ama KARADAMAR'ı formunu bulmuşken çimlere kadar geçebilecek bir at olduğunu sanmıyorum.
Hele hele 1200 metreyi ve böylesine vasat rakipleri bulmuşken son yıllarda gördüğüm en sağlam bankoyla karşı karşıyayım..
KARADAMAR tereddütsüz bankodur..








Beşinci ayakta: gruptan çok ayrı bir kalitede olduğunu düşündüğüm 6 numaralı METAL FIRTINASI da yanına rakip önermeyeceğim isimlerden..
ALPTUĞHAN, AĞAPERSEN gibi atları hiçbir zaman geçebilecek kıvama gelmedi belki ama ESER, MÖSYÖ gibi atlara geçilecek kadar da değil..
Ben kendisini AĞAPERSEN hazır değil gerekçesiyle banko önermiştim ama rakibi karşısında çaresiz kalmıştı.
Ondan sonra da ekürisine fedailik yapıp uzunda tempo kurunca sonlarda düşen temposuyla ölçü alınmayacka bir yarış yaptı.
Bugün dişine göre rakipleri bulmuşken, sonlarda boşlayacak gibi olsa da en dış kulvara açılarak kazanmasını bekliyorum.








Son ayakta ise; birbirinden istikrarsız ve sorunlu atların bir araya geldiği satış koşusu izleyeceğiz..
BLUE ISLAND takibimde olsa da bu tip yarışlarda kesinlikle riske girmemek gerekir.. Bence bu yarış karakolda biter.
Sıralamam şablonumdadır..










ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 5,,9,4,6,10
2.AYAK: 10,4,5,8,2,1,6
3.AYAK: 4,,1
4.AYAK: 1
5.AYAK: 6
6.AYAK: 16,2,1,7,6,18,4,5,3,10,12,9






 

Yorumlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.