DUYURULAR

GÜZEL PROGRAM - 24 ŞUBAT KOCAELİ Kategori adları

GÜZEL PROGRAM - 24 ŞUBAT KOCAELİ

 

ARSLANBAŞ: Maiden atıyla uzaktan yakından alakası olmayan bu safkan gencecik bir aprantiyle yarışmıyor olsa sanırım 1.05 çıkardı.
Son startında öyle sağlıklı gözüküyordu ki üzerinde jokey olsa bırakın 2.olmayı, 8-10 boy farkla kazanır, yanına kimseyi yaklaştırmazdı.
Bu ekürinin Kocaeli'de art arda kazanan bir atı vardı; BAŞHEKİM.. Tıpkı ARSLANBAŞ gibi eşgali çok iyi olan bir safkandı ama daha sorna doping çıktı ve 1.likleri elinden alındı.
ARSLANBAŞ'ın son yarışında anormal iyi performansını izleyince burnuma kötü kokular gelmedi değil..
Çünkü safkan start çıkışında binicisi tarafından kontrol edilememesine ve ciddi teşvik yapılmamasına rağmen neredeyse İngiliz seriliğiyle kafayı alıyor ve kolay gidiyor.
Sıfır teşvik etkisine rağmen düzlüğün hiçbir yerinde kesmeyen safkandaki bu ani değişimi çok merak ediyorum doğrusu..
Ancak eküri daha önce BAŞHEKİM'le sıkıntıyı yaşadı, bu kez aynı şeyi yaşamamak için ne gerekiyorsa önlem almışlardır diye düşünüyorum.
Gelelim yarışa; üşenmedim M.K.Ceylan kardeşimizi araştırdım, kendisi haliyle çok tecrübesiz ama yeteneksiz değil.. Değişik bir biniş stili var ve bunun üzerine gidip geliştirdiğinde iyi yerlere gelebilir. Yıllarını bu işe vermiş atçı dostların da kefil oldukları bir isim..
Henüz 15-16 yaşında olduğu için verilen direktifi uygulayacaktır, insiyatif alması beklenemez.. Direktif tabi ki 'kaç git' şeklinde olacaktır.
Bu kez mesafe 1200 değil, 1800. Tabi bu genç kardeşimiz daha fazla yorulacaktır ama at için uzun mesafe kesinlikle daha iyidir.
Son derece güçlü bir safkan olduğundan etkili teşvik olmasa bile dayanıklı nefes yapısıyla kendiliğinden bu gruba direnebilir.. Tek yazıp yazmamayı çok düşündüm çünkü bu atın maiden'la ve bu rakipleriyle güç bakımından alakası yok.
Fakat şablonumuzun kaderini yeni at binmeye başlayan ve muhtemelen heyecandan titreyecek 15 yaşında bir çocuğun kol gücüne bırakmak ne kadar doğru olur bunun kararını veremedim.
Son yarışında, 2.olduktan sonra değil daha yarışın ilk 400 metresinde ' lütfen bugün kazanma, hatta 5. falan ol, bir sonraki yarış tekim hazır' diye aklımdan geçirdiğim bu atı kurt jokeyler varken tek bırakamayacağım..



ŞAHHİSAR, AMCABEYKAYA başta olmak üzere, SALKIMSÖĞÜT, BEDRİ, BABAFINGO, EMİNAMCA, BARBUT sırasıyla rakip gördüğüm isimlerdir












İkinci ayakta; ilk başta çok rahat çözeceğimi düşündüğüm bir yarıştı ama derinlere indikçe hepsinin az da olsa şanslı olduğunu gördüm, buna rağmen risk almaya karar verdim.
En çok tuttuğum iki at sıklet bakımından rakiplerine oranla daha avantajlı olan atlardır; bunlar
KONIGIN ve HERCULES..
Bu tarz yarışların nasıl bir tempoda geçeceğini kestirmek artık çok güç oldu.. Yeni nesil aprantiler safkanlarını zaptedemediklerinde saçma sapan gidişatlar ortaya çıkıyor.
Ayrıca şansı olmayan atın antrenörü veya ilgilisi, şanslı olan bir atın yakın arkadaşıysa yarışı rahatlıkla bozabiliyor.
Mesela bu yarışta KONIGIN liderliği alacak ama BEUGAZON'un temposu öyle sinir bozucu ki başlarda bozmasa bile daha 1000'in orada her kaçak ata yapışıyor ve yanından tuta tuta kolayca ayırıyor.. Tabi sonrasını getiremiyor o ayrı..
İlaveten önüne geleni kendi halinde bırakan asla tutma, çekme, saklama gibi işlemlere başvurmayan D.Aydoğan'lı OĞLUM OZAN da tatlı sert başlayıp BEUGAZON gibi 800'de kolay vites arttıran bir at.
Ama yarışın kaderini değiştirme ihtimali en yüksek at IAN TAP.. Çünkü daha önce ekürisi KOSTANAY'a aynı grupta fedai koşmuş ve kazanmasını sağlamıştı.
Tabi IAN TAPP bi BEUGAZON, OĞLUM OZAN değil çünkü starttan en iyi hali bile 2 boy geç çıkıyor. Üstüne bir de deparlanamıyor ve bazen önlere gelemiyor ve geride bekleyerek koşmak zorunda kalıyor.
Yani anlayacağınız KONIGIN için her şey şahane de gidebilir, işler bir anda terse de dönebilir.. Her şeye rağmen ben kendisini 50 kg ve önde boş kalma ihtimali varken yakalamışım, elbette ilk atmdır.
HERCULES ise KONIGIN'i bozmaları durumunda sigorta olarak gördüğüm isimdir.. Özeliği ise şudur; son metrelerde mücadeleden asla düşmeden zıplayarak aksiyon yapması.. Nevzat bu ata kaç yarıştır yarış atı olduğunu hatırlattı ama çok sık koştuğu bir gerçek..
Yine de bomboş sıkleti ve müthiş teşvik yapan jokeyiyle 3.4.lükte gidip düzlük boyu yapacağı gezinmeli sprintiyle çok tuttuğum isimdir.
Zaten burayı geçtiğimizde altılıyı da doğru tahmin etmişiz demektir..












Üçüncü ayakta; uzun zamandan beri
YILDIZHAN STAR'ın kalitesine dikkat çekiyorum ve yeniden iyi yarışlar yapmaya başlayacağını belirtiyorum.
Ne yazık ki son yarışında da kendisini önerdik ama ekmeğini yiyemedik.. İyi koşsa da MATALON'a geçildi.
Kocaeli pistine aşina olan safkan teşviği hiç fena olmayan bir aprantiyle yarışacak.
Teşvik neden önemli çünkü YILDIZHAN'ı tutmayacaksınız, devamlı ona teşvik uygulayacaksınız.. T.Yıldız kafası çalışan bir jokey olmadığından YILDIZHAN'ı iki atın arkasında ve aralarda sakladı, safkan sonlarda ritim kazanamadı.
Tamam Tolga iyi teşvik yapıyor ve safkanı yeniden yarışa soktu ama MATALON gücünü almıştı bir kere..
Bugünkü yarışta Okan Gökçe 800'e girilmeden çalışmaya başlarsa kolay kolay geçilmez.
Fakat benim bu safkandan biraz daha önde tuttuğum bir isim var ki YILDIZHAN'ı tek yazanları bu güçlü sülahla vurabiliriz.
Bahsettiğim isim
TOYGAR..
YILDIZHAN STAR'la tamamen aynı yorumu yapacağım çünkü TOYGAR da aniden ritim kazanamayan, gücünü geç alan bir safkan..
Bu safkanı da son yarışında tutuyorduk ama biraz Furkan yüzünden biraz da yer uçağı OVA KARTALI' na çarpıldığımızdan ekmeğini yiyemedik.
Furkan hatalıydı çünkü TOYGAR'ı ölüm temposunda tuttu da tuttu.. Önceden ciğerini açsaydı uzun sprint atabilen TOYGAR o gelişiyle OVA KARTALI'na hakim olabilirdi.
Bugün üzerinde yetenek yoksunu bir binici olmasına rağmen  TOYGAR'ın kötü sürüşe rağmen son yarışında harika sprinti gözümün önünden gitmiyor ve YILDIZHAN'la eşit derecede tutuyorum.















JETTAY: Hepimiz biliyoruz ki sağlıklı bir ASTANA bu pist ve mesafede bırakın JETTAY'ı en kral kumcuları bile yanına sokmaz.
Ama ASTANA'yı ilk yarışından beri sevgili Sinan'dan biliyorum, her yeri arızalı, her yerinden şikayet geliyordu.. Sürekli ara vermesi de bundan kaynaklıydı.
Safkan acıdan dolayı bazen geç çıkarkan bazen de uzak kazanacağı yarışlarda 5.oluyordu.
Son yarışı tam 157 gün önce olan ASTANA o gün için çok sağlıklıydı ve uzak kazanmıştı.. Sıkıntıları çözüldü mü, çözüldüyse bile bu nefessizlikle ne kadar etkili olabilir merak konusu..
JETTAY belki çok iyi bir at değil, hatta bir yarış sonra muhtemelen ASTANA'nın kuyruğunu göremez ama bugünkü şartlarda rakibinin kondisyonu yetersizken güle oynaya kazanmalıdır..
BANKOM..







 


ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 2,,6,1 / 8,4,7,5,3
2.AYAK: 9,10
3.AYAK: 7,8
4.AYAK: 1
5.AYAK: 5,4,3,6,2,9
6.AYAK: 6,1,7,,3,4

Yorumlar

#1 - sevval - 17.03.2017 18:06

Büyük usta hayırlı olsun

#2 - ufuk41 - 25.02.2017 0:13

Emeklerinden ve basarili analizlerinden dolayi seni tebrik ederim berkay bu alemde
purofsun iyi geceler calismalarinda allah zihin acikligi versin dualarimiz seninle.

#3 - cinar - 24.02.2017 18:17

Tebrikler Berkay emeğine sağlık

#4 - hellboy1971 - 24.02.2017 17:44

Tebriklerrrrr

#5 - savasaka5252 - 24.02.2017 17:33

hayırlı olsun boylebır yorum yok kardesim

#6 - BERKAY KURT - 24.02.2017 13:56

Boş koşuda hepsi karaktersiz atlar, eğer 2.liğe koşmak maiden'da kalmak gibi bir düşünceleri yoksa BLACK ADLER artık kazanır diye düşünüyorum..

#7 - anmaxali - 24.02.2017 13:51

1.Ayaktaki Salkımsöğüt son yarışındaki faullere rağmen yakın ara 4.lüğü ve kaliteli orjini ile bugün sanki kazanıcam diyor.

#8 - serdar - 24.02.2017 13:28

boş koşu için yorumunuz varmı

#9 - alioktay34 - 24.02.2017 13:11

kardesım 7 lı ıcın bır onerın varmı

#10 - alioktay34 - 24.02.2017 13:07

kardesım 7 lı ıcın bır onerın varmı

#11 - fenerht - 24.02.2017 13:06

selam berksy, astana kosmaz

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.