DUYURULAR

KOCAELİ TAHMİNLERİM - 21 OCAK Kategori adları

KOCAELİ TAHMİNLERİM - 21 OCAK



Yedili Plase ayağında STARLORD içinkolay yarış olur..





Birinci ayakta; yarışın favorisi BLACKBOARD kötü bir at olduğu gibi 2.kalmaktan dolayı ekip olarak şikayetçi olduklarını da sanmıyorum, kazandığı an muhtemelen ilk ve tek 1.liği olur.
Dolayısıyla hem vasat bir at olması hem de muhtemelen yine kazanmak istemeyecekleri gibi bir durum ortadayken başka at arayışına girmeliyiz..

ARK ROYAL'ın önceki Kocakaya performansını çok beğenmiştim, son yarışında Tolga kaçırmayı deneyince safkan teslim oldu.
Bugün Mehmet Kaya sabırlı olursa tam mesafesinde sürprizle başlamamızı sağlayabilir.

FINAL BATTLE ilk yarışında ciddi anlamda rokluk yaptı.. Başlar başlamaz Karataş'ın direktiflerine uymayan safkan bir ara toparlar gibi oldu ama düzlükte de yarışa kendini veremediğini ekranda gözükmemesinden anladık.. Yarış bittiğinde ise fotoya girişi hiç gücünü harcayamayan bir at görüntüsüydü.
Bugün yaramazlık yapmazsa bu boş atları kolay geçebilir.

2.3.lükte kolay giden
GOLD FISH, her şeye rağmen BLACKBOARD, çok narin bir at olsa da ILSA IN VERSAILLES, ilk yarışında kolay liderliği almışken durduk yere dışarı kaçan ve dolayısıyla bugün kapalı kutu konumundaki ADEO sırasıyla şanslı diğer isimler..












İkinci ayakta; deli gibi tuttuğum cazip bir isim var; 10 numaralı
BABAROS..
Kocaeli pistine aşina olan bu safkan bir süredir takibimde ve gücünün çok altında performanslar sergiliyor.
Bazen binicileri tarafından katlediliyor bazen de yarışa kendini veremiyor.
Fuleli aksiyonlarıyla daima beğenimi kazanmış olan bu isim, süratli geçeceğini düşünmediğim bu yarışta mutlaka iyi start alıp önlerde kabullenmeli yarışı..
Evet düzlükte biraz zıplıyor ve gezinecekmiş gibi gözükecek ama güçlü bir at ve 50 kg olduğunu unutmayalım.. Bence çok da rahat diş geçirebileceği rakiplerle start alıyor bugün..
Kendisi kadar riskli olmayan iki bankom olduğundan ben yanına at önereceğim ama bir tarafım rakipsiz tek yazmak istemedi de değil..

Son yarışında ilk kez son verebilen
CREED BOY, ön tarafta yine istediği tempoları bulacak olan TREVI FOUNTAIN, boş kilolarda daima etkili sprint yapan BAŞ BELA, yeniden jokyini bulan BLACK ADLER, alt grup atı olsa da önde boş kalabilecek ATAKAN ABİ, genelde geç kalıp 2.3.lük elde edebilse de BATUMİ, kurnaz jokeyinden dolayı önlerde kabullenebileceği için STAR RUBY sırasıyla şanslı isimler..

Startta kalacak olan
ZEBANİ ile kumda pek işleyeceğini düşünmesem de ATIBA sırf kapatmak adına eklediğim isimler, ikisini de pek tutmuyorum..













Üçüncü ayakta; iki at rakiplerine oranla bir adım daha ön plandalar bana göre;
EĞİL MİRİ ve ARAPMAN..
ERGÜÇLÜ'nün liderliği alacağı, HİMAYUN'un da ciddi anlamda pres yapacağı bu yarışta EĞİL MİRİ 3.lüğe, ARAPMAN da 4.lüğe yerleşecektir.
Önde yıpranan iki rakibine sonlarda hakim olup gerideki cılız sprintlere de karşı koyma ihtimali yüksek olan bu iki attan en az bir tanesi çok etkili koşacaktır..


KURTULUŞBEY ve her şeye rağmen ERGÜÇLÜ - HİMAYUN ikilisiyle bu ayağı kapatalım..














Dördüncü ayakta; çok cazip konumda olan bir safkanı sizlere ilk sıradan önereceğim, 2 numaralı
CELAL BABA..
Son yarışında çok kötü start aldığı için 1.lik mücadelesine dahil olamayan ancak güç bakımından aşağı kalır hiçbir yanı olmayan bu safkan bu kez kötü koşmayacaktır..
ELFİDAM önde boş kalacak, eğer CELAL BABA da iyi çıkarsa arkasında ve içinde 2.3.lükte yer tutacaktır.
Sonlarda çok güzel hücuma kalkan bu ata dikkat..
ELFİDAM ise mesafe 1200-1300 olsa rakipsiz banko önereceğim isim olurdu ancak 1400'de yarışı aynada verebilir.
Son yarışında yüksek tempoda başlayıp önde bekleme yapmak zorunda kalan ancak bugün WHITE HART LANE gibi stili bir rakibi olmadığından en baştan liderliği alacak olan kısrak, sonlara doğru yakalanacakmış gibi olup önde boş kalacak sermayesiyle teslim olmayabilir.


KARA HİSAR'ın 1400 lehine, ihmal edilmemeli.. Yarış içerisinde en rahat tempoda giden KING OF THE FIRE de mutlaka şans verilmesi gerekilen isimlerden..













Beşinci ayakta;
ECRİN SULTAN beğendiğim bir tay değil ancak mesafe 1200, rakipler böylesine uygun, gidişat da lehineyken yanına rakip önermek bence saçmalık olur.
Startla beraber liderliği alacak olan bu tay preslere de maruz kalmayacağı için muhtemelen güle oynaya maidena veda edecektir.
Tereddütsüz bankodur..












Son ayakta ise; banko olarak önereceğim bir diğer isim 10 numaralı
BERENGÜL olacak..
Startla beraber üç at öne düşecek, SAYGON - ALPERENCAN ve SELDANIN OĞLU... Sert ve seri başlayacaklar evet ama muhtemelen SAYGON inatçı davranıp liderliği vermeyecektir.
Bu kez rakibi DENİZ KÖPÜĞÜ falan olmayacağı için 60,5 Ö.Gönültaş ile durması gerek.. SELDA'nın da zaten hiçbir yeri gitmiyor.
Sprinter safkanlara bakıyorum, DALİCİM ilk kez kaba kuma ayak basacak, ne koşacağı belli değilken 16 at arasında trafik sorununu hesaba katmıyorum bile..
MEZİTHABER var iyi koşabilecek ama kötü çıkıyor, öne doldursa sona güç kalmıyor, beklese yetiştiremiyor.
Ama burada bir at var ki, 3.4.5.likte kendi temposunda çok kolay gidebildiği gibi düzlükte de seri sprintiyle bindirebiliyor.
Tabi ki BERENGÜL'den bahsediyorum.. Son yarışında geçtiği atlar vasattı ve tam hazır olmadığından aksiyonlarında da kusursuzluk yoktu ama o yarışından sonra süper işler yapmış ve kondisyon olarak daha da iyi duruma gelmiş.
Yine bariyerden yolu bulup bir anda hakim olacak, sonra dursa bile geriden çok etkili bir sprint gelmeyeceği için bence az farkla da olsa kazanacaktır..
BANKOM..









ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 2,5,6,4,7,1
2.AYAK: 10,,5,1,6,4,8,11,2 / 3,7
3.AYAK: 5,2,,3,8,1
4.AYAK: 2,6,,1,4
5.AYAK: 3
6.AYAK: 10

 

Yorumlar

#1 - Ceco1 - 22.01.2020 11:34

Tbrikler. Araplarda tek atmak her babayigidin harcı diil. Bol olsunsansın.

#2 - hellboy1971 - 21.01.2020 21:38

Tebrikler Berkay, kurgu harika ama kalabalıklarda sürpriz gelmedi emeğine sağlık bu dandik programlar seni kesmez,
yakında büyük balık gelecek sana her zamanki gibi çok inanıyorum, teşekkürler. Bol şanslar.

#3 - bodrum - 21.01.2020 21:30

Tebrikler çok iyi

#4 - atınc35 - 21.01.2020 17:53

Berengülün takipleri kimlerdir

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.