DUYURULAR

ZOR AYAKTA BANKO - 10 ŞUBAT KOCAELİ Kategori adları

ZOR AYAKTA BANKO - 10 ŞUBAT KOCAELİ




Uzun zamandır çok formda olmamıza rağmen son zamanlarda teklerimizin sallantıda olmasıyla kayıplar ve boş geçmeler yaşadık.
O yüzden bu aralar acilen bir altılıya ihtiyacımız var.. 
İddialı konuşmayacağım ama Kocaeli programını beğendim. Umarım şanssızlığımızı bugün kırarız.








FORDTA TEK: Son yarışında sizlere ilk sıradan önerdiğim safkan neredeyse hiç tutulmuyordu ve altılı ikramiyesini tek başına yukarılara taşımıştı.
Kendisizi sizlere ilk sıradan önerirken savunduğum şey şuydu; 5.olurken geçildiği NASUHOĞLU ve MERTADAM ile aralarında hiçbir fark olmamasına rağmen neden bu kadar geri plandaydı?
Üstelik bir önceki yarışında MERTADAM arkası yarım boyla 2.olmuşken..
Yarışı öndeki iki kaçağın arkasında 3.lükte takip edip düzlükte de hem seri hem de uzun sprint yapabilen FORDTA TEK bugün de bana göre çok uygun şartlarda yarışacak..
BORBORE gibi kaçak, SELÇUKBEYİ ve AKKURT gibi de önde gitmeyi seven atlar varken bunları önüne alıp 3.4.kükte gitmesini bekliyorum.
Eğer dışarılarda kalmaz, iyi yer tutabilirse bence yine yakalanmayacaktır..
Rakipleri
MERTADAM ve NASUHOĞLU başta olmak üzere, AYNATINAZ, FENERLİCAN ve SELÇUKBEYİ şeklindedir. 









KIRŞAFAK - HÜRASLAN: Bu iki attan bir tanesi favorilerden, bir tanesi ise çok süpriz..
Aralarında çok ciddi bir fark olmadığını belirtmek istiyorum.. KIRŞAFAK'ın 3.olduğu yarışın 4.sü HÜRASLAN olmuştu ve fotoya birlikte girmişlerdi. Ki ben HÜRASLAN'ı önceki yarışlarından da takibime almıştım.
Son yarışını ölçü almadığım safkan S.İpek idaresinde günün sürprizini gerçekleştirebilir, dikkat..
KIRŞAFAK'a gelince, bu safkanı çok tutmamın sebebi F.Karakurt..
Çok soğukkanlı at binen bu apranti atların güçlerini de çok ekonomik kullanıyor.. 
KIRŞAFAK'ın son yarışını kaybetmesinin tek sebebi erkenden yürümesidir.. Çünkü normalde en geride tuta tuta giden bir atın düzlüğe çıktığında en dışarıdan yaptığı ataklarla ara kapatması ve buna rağmen kaybetmesi başka bir şeyle açıklanamaz.
Karakurt'un soğğukanlı binişi kolay tempoda giden ve iyi de ara kapatabilen bu at için ciddi avantaj olabilir.

ŞEYMANINGÜLÜ, KONUKSEVER, SALKIMSÖĞÜT daha sonra şans verdiğim isimlerdir..










OVA KARTALI: Kendisinden çok daha alt seviye rakiplerle koştuğunu söylersek yanılmış olmayız..
Tabi DAYI MEVLÜT'ü saymıyorum çünkü onun 365 günlük bir arası var.
OVA KARTALI son yarışını biraz da 1200 diye ve bomboş kilo kazanmıştı ama sonuçta geçtiği atlar TIME ATTACK, MAGRİB falandı..
Yani sırf 1400'e uzuyor ve 59'a çıkıyor diye kendisinden kolay kolay vazgeçemem çünkü dediğim gibi bu rakipleri onun seviyesinde atlar değiller.
G.Kılıç, DAYI MEVLÜT, BLACK OUT'un olduğu bir yarışta acele etmeden 3.4.lükte giderse düzlükteki bindirmesine ve seri sprintine hiçbir rakibi dayanamaz diye düşünüyorum.
Günün ilk banko adayıdır..

Rakipleri ise, uzun arasına rağmen
DAYI MEVLÜT, sonlarda yetiştirebilirse iyi bir sprint beklediğim TOYGAR ve çok formda olan SINABUNG şeklindedir.

MUSYUS'a yerim kalmadı açıkçası..










JIMFED: Kocaeli'de start aldığı 1400 metre mesafeli yarışlarında çok çok iyiyken, 1200'de koştuğu yarışlarında ise baya kötü..
Çünkü yarış boyunca ciğeri açılması gerekilen çok güçlü bir at.. Bir anda vites yükseltemiyor ama 600 metre sprint atabilecek kadar dayanıklı..
Normalde bu yarışta YENİLMEZ ve AD HOC, JIMFED'e göre çok daha hızlı atlar.. Hatta YENİLMEZ bu kadar formda ve önde de boş kalıyorken kolay kolay yakalanmayacak gibi ama o mesafe yok mu o mesafe :)
Bana göre YENİLMEZ'e 1400 bile çok uzun.. Tamam çok sert kaçak ve müthiş seri sprintiyle arkayı da dağıtıyor ama bu atta dayanıklılığa dair hiçbir şey yok.. Yani yakaladığınız an geçmişsiniz demektir.
Dediğim gibi bugün her ne kadar önde bomboş kalacaksa da son 200'den sonra yavaş yavaş tempo kaybedeceğini, JIMFED'in ise gücünü alarak fotoya uzanacağını düşünüyorum.
Ama yine de önde boş kalacak olan çok formda bir
YENİLMEZ'i karşıma almak istemedim.
İki atla geçiyorum..











YALDIZLIM: Muhtemelen bültenlerde neredeyse sonuncu at olarak gözüken bu atın çok düşük bir ganyanı çıkacaktır.. Hatta kurnazların gizli bankosu olacağını düşünüyorum çünkü buradaki atların çoğu çok vasat ve uzun süredir maidendalar.
İlaveten üzerlerinde çok tecrübesiz ve yeteneksiz biniciler var.. YALDIZLIM ise tek yarış koşmuş, ölçü alınmayacak bir yarış yapmış, iyi bir eküriye sahip, üzerinde buradaki en iyi jokey F.Yüksel, daha ne olsun.. 
At yarışı oynayan bir kimsenin gözüne bu atın çarpmayacağını hiç sanmıyorum.. Ha tabi herkes kolay kolay tek yazamaz o ayrı..
Peki tek yazılmalı mı orası tartışılır.. Çünkü bu at kazansa bile kendisini tek yazmak biraz kumara girer, sebebi de ne koşacağının belli olmamasıdır.
Zira tek bir yarış görüyor, onda da hafif dışarılara açılması ve sağlıklı olmayan aksiyonlar dışında görülebilecek bir şey yok..
Diğerleri kötü diye bir atı kapalı kutuyken ya da çok fazla beğenmiyorken tek yazdığımız çok oldu ama YALDIZLIM'ın ben tek yazdığımda yarışa karışmaması beni üzer. Çünkü kendime derim ki, 'o kadar tek yazılacak at var, gidip ne koşacağı belirsiz bir atı tek yazdın.'
Rakipleri şablonumdadır..











UNIVERSE: Bi gün bu atı rakipsiz banko önereceğim hiç aklıma gelmezdi :)
Çünkü Ankara ve Adana'daki yarışlarından ezbere bildiğim bir at ve son derece dirençsiz ve zor kazanan bir yapısı var.:
Yarışı çok iyi yerlerde tuta tuta takip edebilme özelliği tamam ama düzlükte hiç arttıramıyor ve sonlarda düşen temposuyla 3.4.oluyordu..
Gerilemeye başlamışken elde edilen 3.4.lükler benim gözümde hiç değerli değiller ama UNIVERSE hayatında ilk kez Kocaeli'de fotoya girerken diriydi..
Bunda F.Yüksel'in ve rakiplerinin vasat olmasının da etkisi vardı elbet.. Bu yarışta da çok dikkat çeken bir rakibi yok ve UNIVERSE'nin kilosu düşüyor.
İdareli bir sürüşle sonlarda arttırarak rakiplerine sprint şansı tanımamasını bekliyorum.
BANKOMDUR..






 



ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 2,,6,7 / 1,5,8
2.AYAK: 5,6,10,7,8
3.AYAK: 2,,4,8,3
4.AYAK: 2,,4
5.AYAK: 10,,4,1,6,7,2,8,9
6.AYAK: 10

Yorumlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.