DUYURULAR

KOCAELİ TAHMİNLERİM - 7 ŞUBAT Kategori adları

KOCAELİ TAHMİNLERİM - 7 ŞUBAT


Kocaeli'de bugün misliye gidebilecek bir program var.. Toplamda beş banko adayımın olduğu bu programda fantastik bir misli şablon yapıp beşini de tek yazabilirsiniz..


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ÇERMİ KHAN: Son iki yarışındaki genel sağlık görüntüsüyle kendi grubunda uzun bir süre geçilmeyeceği izlenimi veren bu safkan için ancak bu kadar kötü bir yarış seçilebilirdi.
Tamam rakipler uygun olabilir ama 61 kg sıkletle katılıyorsun ve önde temponu kurmanı engelleyecek atlar var.
ÇERMİ KHAN'ın bir önceki yarışını hepiniz biliyorsunuz, KV-6 mücadelede TARIKHAN ve BATMANASLI'na kafa tuttu.
Son yarışında ise önde boş kalabileceği uygun bir yarış buldu ve kimseyi yanına yaklaştırmadı.
Daha önce MÜDERRİS'e geçilmişliği var ama o sıralar birtakım sıkıntıları vardı ve dolayısıyla bu kadar formda değildi.. Aksine MÜDERRİS o sıralar hayatının en iyi dönemindeydi. Şimdi ise durum tam tersi..
Tam emin değilim ama SEYYAH KIZI'nın yarıştan çıkabileceği bilgisini almıştım. O da çıkarsa kalitesine yanaşabilecek at kalmıyor.
Beni düşündüren nokta ise D.Sav'ın, DİŞİ SAVA ile inatlaşması..
DİŞİ SAVA'ya binen aprantiyi küçük görüp ondan bastırarak liderliği almaya çalışması demek, 61 kg safkanı baya bir temposunun üzerine çıkarmak demek..
Bazı yeteneksizlerin yarış içerisinde nasıl sürüş yapacaklarını bilemediğimiz için iddialı konuşmamız gerekirken konuşamıyoruz.
Örneğin ÇERMİ KHAN kayba falan koşmayacaksa ve hala benim son iki yarışında izlediğim atsa, alır DİŞİ SAVA'yı önüne düzlükte arttırır temposunu ve pisti de ortalayarak 3-4 boyla kimseyi yanına yaklaştırmaz.












THORIN: S.Özen'le katıldığı son yarışını kolay kazanan safkan düzlüğe girilmeden önce bir an beni korkuttu çünkü Çalıcıoğlu ekürisinin bazı atları aşırı tembel oldukları gibi teşviğe cevap da vermezler.
İşte THORIN de bunlardan biri mi diye düşünmüştüm ki hem grubun berbatlığından hem de gücünü yeni aldığından dolayı sonlarda güzel bir düzlük sprinti yaparak fotoya uzandı.
Tabi tecrübe olarak bi İLKERBEYLİ değil ama hem ondan hem de buradaki diğer tüm atlardan çok daha gelecek vaat eden bir isim THORIN..
Maiden'a da veda etmişken 1.liklerini kesintisiz şekilde devam ettirmesi gerekir.
Sinan'ın cezasından dolayı üzerinde M.Kaya da var ve Mehmet Kocaeli'de teşvik isteyen atlarla çok ama çok başarılı..
Son yarışında uzun mesafeden dolayı mı yoksa bir sorunundan dolayı mıdır bilinmez aksiyonlarının aksadığını ve çok sağlıksız olduğunu gördüğüm İLKERBEYLİ bence THORIN'e rakip olamaz.
Kolay kolay geçilmeyeceğini düşünüyorum.










RAINY MAN: Eskiden 'kendinden yaşça büyük rakiplerine rağmen iyi koştu' derdik ama artık tam tersi..
Bana göre genç atlar, yaşlandıkça sorun göstermeye başlayan atlara göre çok daha avantajlılar.. Dolayısıyla yaşlı bir at genç favori bir atın yanında iyi koşuyorsa esas başarı onunkidir.
Örneğin RAINY MAN, BAVİ REŞ gibi KINOWA, CEMCEM'lerle koşan bir atın kazandığı yarışta çok güzel bir performansla 3.oldu.
Sonlarda çok diri gözüken RAINY MAN'in kazanma karakterinde de sıkıntı yok, seri yapmışlığı vardır.
Her ne kadar üzerindeki binicisi teşvik yönünden çok zayıf olsa da sonuçta kağıt üzerinde güzel bir uyumları var.
Eğer yarışın yavaş geçeceğinden endişe etmseydim RAINY MAN'in bu formuyla yanına at yazmazdım ancak çok rolanti bir tempo olacağından işler karışadabilir.


CHICAGO, LEGEND RING, DİDİ KOÇİ sırasıyla rakipleridir..









HALENAY: Altı ayak içerisinde uzak ara en güvendiğim isimdir.
Safkanın son yarışını boş yere kaybettiğini düşünüyorum.. MARISSA ve TUMBULZELE yanında sizlere ısrarla önerdiğim bu safkandan güzel bir yarış geleceğinden emindim. 
Biraz ilgililerinden, biraz Sinan'dan, biraz D.Yıldız'dan , biraz da benim yüzümden kaybetti safkan.. El birliğiyle gelmemesi için uğraştık gibi bir şey oldu..
Şöyle ki; safkanın sahibi Semih Ağrı ile arada konuşuruz, yarıştan 2-3 gün önce de bir türlü denk gelemedik ve yarış hakkında değerlendirme yapamadık.
Ben HALENAY'ın koştuğunu çok geç görünce, sevgili Sinan'a da ulaşmaya çalıştım ama çok geç oldu.
İlgilileri Kocaeli'ye gidemediklerinden dolayı padoğa safkanın ilgilisi olarak zannedersem imza antrenörü çıktı.. Ve Sinan'a ısrarla 'bekle' dedi.. Bunu tabi yarıştan sonra öğreniyoruz.
HALENAY'ın koşuya tempo vermesini bekliyorduk ve öyle de oldu.. Sinan padokta bulunan kişiye ısrarla 'kaçayım, bitiririm' demesine rağmen, ısrarla 'bekle' cevabı aldı..
Buna rağmen insiyatif alıp kafayı alan Sinan böylece hem kendi dediğini yapıp hem de ata bir daha binebilmek için sözden de fazla çıkmayarak tempoyu düşük tutarak çok ciddi bir hata yaptı..
Bunu gören D.Yıldız DOLUDİZGİN'le doldurarak liderliği aldı ve tüm planı bozmuş oldu.
Tabi HALENAY inatlaşmadı ama koşuya kendi temposunu verip düzgün kaçsaydı hem Deniz böyle bir şeye kalkışmayacaktı hem de RENGÜL yarışa giremeyecekti.
MARISSA ve TUMBULZELE oldukları yerde sayıp, DOLUDİZGİN de gerilemeye başlamışken  HALENAY kazandı sandık ki bu kez de safkanın kısa sprinti yetmedi ve içeriden RENGÜL gelip hakim oldu.
Dolayısıyla ilgilileri biraz başıboş bıraktıkları için, Sinan kararsız kaldığı için, ben de öncesinde ilgilenemediğim için HALENAY'ın kazanamamasında pay sahibi olduk.
Tabi bu konuda en şanssız kişi Sinan oldu çünkü hem o yarıştan dolayı ceza aldı hem de HALENAY'a bu yarışta binememiş oldu.
Bugünkü yarışa gelince, hem 1400'e iniyor, hem rakipler uygunlaşıyor hem de üzerinde M.Kaya beliriyor..
TEREDDÜTSÜZ BANKO..












BLACK ADLER: Son yarışında bu safkana T.Ünlütürk isminde bir kardeşimiz bindi.. Rakipler de sert olduğu için hiç ölçü alınmayacak bir yarış yaptı.
Oysaki daha önce 1800 metre mesafede çok daha sert rakiplerle, fena da olmayan bir performans sergilemişti.
Bugün üzerinde Badışoğlu ve çok komik rakipler..
Eğer bu eküri, maiden olan bu atı uzun süre bu tip yarışlarda tutmaya kararlı değillerse bana göre yarışı BLACK ADLER kazanır..
Çünkü WAR LORD İstanbul'dan geldi falan ama çok dayanıksız ve kısacı bir at.. OCTOFLEX de kolayca yakalanıyor.
Dolayısıyla mesafe deneyimi de olan grubun en tecrübeli ismi BLACK ADLER soğukkanlı aprantisi Badışoğlu idaresinde kolay kazanabilir.









Son ayak ise; yorum yapılacak cinsten bir koşu değil çünkü hepsi birbirine denk güçte atlar..
Sadece 2 numaralı
BAŞMİMAR'ın sırıttığını söyleyebilirim ama onun da kazanma karakteri çok yüksek değil.. Üstelik kulvarı çok kötü, iyi yer alamayabilir ve rakipleri de 50 kilolar.
Yani BAŞMİMAR favorim olsa da işlerin karışabileceğini düşünmekteyim.

 

 

 

 

 

ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 1 / 7,5,3,2,6
2.AYAK: 2
3.AYAK: 4,,,6,1,7
4.AYAK: 3
5.AYAK: 1 / 2,3,4,5
6.AYAK: 2,10,7,6,3,8,9,1,5,4,11

Yorumlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.