DUYURULAR

FARKLI AYAKTA BANKO - 11 EYLÜL İSTANBUL Kategori adları

FARKLI AYAKTA BANKO - 11 EYLÜL İSTANBUL


Birinci altılı için sadece tuttuğum birer isim paylaşıyorum: 

WALTER WHITE

KIRIM KARTALI 

GOLD COUST






KAYI BEYİ: Karşıma çok zorlu bir programda çıksa kesinlikle yanına rakip önermeyeceğim isim olurdu.
Kazandığı yarışların hepsinde de inanılmaz sağlıklı aksiyonlara sahip olan ve beni kendine hayran bırakan bu isim ilaveten bugün Kocakaya idaresinde yarışacak.
Genelde liderliği almayan bu isim son yarışında şansı az olduğu için liderlik alarak avantaj sağlamak istedi ama olmadı.. Çok enteresan şeyler oldu yarışta ve KAYI BEYİ son metrelerde çok normal olarak enseye bastı.
Beni bugün endişelendiren tek şey, esas bu yarışta liderliği alması gerekirken ilgililerinin son yarış sonrası 'bu kez kaçmayalım' deme ihtimalleri..
Liderliği almazsa kazanamaz mı? - Böyle düşünmüyorum tabi ki.. Gayet kazanabilir.
Ama eğer taktik, strateji, yarış okuma, tempo bilme gibi konular devreye giriyorsa bence ilgililerinin de direktifi bu yönde olmalı, olmuyorsa bile Kocakaya bunu akıl etmeli.
Zira bu yarışta KAYI BEYİ iyi çıkıp liderliği alırsa önde bomboş kalmış olacak ki bu da kesinlikle sprint yememesi demek..
Günün ilk ve alternatif bankosu olarak değerlendirebilirsiniz..


BEYOND REDEMPTION, KING OF TATVAN, HAYAL TUFANI, ŞPİLDAT, RED TORNADO sırasıyla rakip olabilecek isimlerdir..









PEDRUM: Başlıkta belirttiğim farklı banko işte bu safkan..
Evet favori çıkmış ama altılı ganyan'ın en can alıcı koşusunda çok yakın agf'ler olunca bana göre son derece cazip banko oluyor çünkü genel olarak 5-6 at yazılan yerde kurguyu inanılmaz rahatlatıyor.
Şimdi gelelim safkana; öncelikle orijininin hakkını henüz verememiş olduğunu belirteyim. Safkanın şu anda bulunduğu yer hayal kırıklığı..
Ancak ben 4'lüye döndükten sonra yavaş yavaş sınıf atlayacağını düşünüyorum. Bu yarış da başlangıç olabilir.
Bugün için kendisine çok güveniyor olmamın sebebi ise ne formu, ne rakiplerinden üstün olduğunu düşünmem ne de bir başka şey..
Sadece ama sadece gidişat ve 50 kg ile ayakta kalıp sprint yemeyecek olması..

Şimdi de gelelim gelişme bölümüne ve tek tek gidişat olarak tüm safkanları ele alalım, sonrasında da PEDRUM ile sonuç kısmına geçelim.

MOLTO BENE: İkidir yeniden start problemi oluşmaya başladı.. Kalitesiyle iyi koşuyor ama en az 3-4 boy kalacağı kesin. Rolanti tempoda, starttan geç çıkıp 63 kg ile son vermesi kolay olmayacak..
Yarışın ortalarında yavaş yavaş doldurur mu bilemiyorum ama normal şartlarda gerilerde gider.

OVER ALL: Yarışın tek kaçak atı.. Normal yani aklı başında bir jokey, OVER ALL ile tek kaçak olduğunu önceden bilir ve ilk metrelerde safkana el sürmeden liderlik aldırtır ama Özcan'dan emin değilim, en baştan niyet belirleyeyim derken safkana yüklenebilir ki bazen OVER ALL da startı 1-2 boy ağır alıyor. 
Özcan ne yaparsa yapsın farketmez, OVER ALL bugün önde bomboş kalacak ve düzlüğe 2-3 boy önde girecek..

SEFİRE SULTAN: Starttan MOLTO BENE gibi 2-3 boy geç çıkacağı kesin olan isimlerden.. Önlere doldurma ihtimali de yok, en geride sabırla yarışın hızlanmasını bekleyecek, düzlükte de içeriden güzel hücumlarla gelecektir. Yarış süratli geçecek olsaydı ilk bu safkanı düşünürdüm onu belirteyim..

ELAGÖZLÜM: Yine starttan 2-3 boy geç çıkan bir başka isim.. Yarışta şansı olmadığını sadece PEDRUM ile koştuğu son yarış performansına bakarak anlayabiliriz..

REACH THE TOP: 1-2 boy geç başlayıp en geride konumlanan, düzlükte de son derece kısa sprinte olan bir diğer narin isim.. Sprinti çok kısa ve zaten formsuz.. Müslüm'e rağmen gidişat olarak da 1.lik olarak da şansı yok..

SOUR TIMES: Son İstanbul yarışında 3 boy geç çıkıp en gerilerde konumlanan ve düzlükte de hiçbirvarlık gösteremeyen bu narin safkanı da hiçe sayabiliriz..

BATHSHEBA: Sürekli 3.4.olan, orta sıralarda bekleme yapan bir isim.. Bugün için 3.lükte konumlanacağını hissediyorum ve kendisinden biraz çekinmeye başladım.. Kazanma karakteri çok düşük ve arttırma konusunda ciddi sıkıntıları var ama gerilememe, yani ayakta kalma özelliği onu 1.lik mücadelesinin içerisinde tutabilir ki PEDRUM'u da tam bu sebepten tek tuttuğumdan BATHSHEBA beni korkutuyor itiraf etmem gerekirse..
Fakat 5.6.lıkta giderse, 2.likte yer tutmasını beklediğim PEDRUM'u yakalayamaz..

ANALUX: Bazen 3.lükte, bazen ortalarda, bazen de en geride yer tutan bu safkanın form durumu inanılmaz değişkenlik gösterebiliyor.. Çok daha uygun gruplarda bir varlık gösteremeyen bu safkana sırf 2.oldu ve üzerinde Mertcan var diye şans vermek içimden gelmedi.
Sprinti çok çok kısa...

BRAVE APTE: En gerilerde giden, sprinte kalkamayan bir diğer isim..



Gördüğünüz gibi en az 4-5 safkan startta kalıyorlar ve OVER ALL dışında liderliği alacak hiçbir at bulunmuyor.. Kantarmalar kopma noktasına gelecek kadar rolanti bir tempo bekliyorum.
M.A.Solmaz'ın 50 kg'yı ve rolanti tempoyu fırsat bilip OVER ALL'ın arkasında 2.liğe yerleşmesi gerekir.. Zira OVER ALL düzlüğe önde çıkacak olsa bile ivmelenmiş bir sprinter karşısında hiçbir varlık gösteremiyor ve dirençsiz bir şekilde 2.3.kalıyor.
MOLTO BENE de 63 zorlanacağına göre, SEFİRE SULTAN, BATSHEBA gibi bekleme yapan atlara direnmek dışında yapabileceği hiçbir ekstra bir şey kalmıyor PEDRUM'un..
Ben bu genç atın, 50 kg fırsatı ve bu tempoyu geri çevirmeyeceğini düşünüyor ve sizlere günün bankosu olarak öneriyorum..












KING OF ROCK: Bu safkanın uzun mesafeli tempo yarışlarında etkili olacağını zannederdim ancak geçen sene yine Eylül ayında 63 kg sıkletiyle bir yarış kazandığını gördüm ki bu beni çok etkiledi.
Handikap 17 kazanmış, bugünkü rakipler sert demeyin.. Zira o gün kendisi 63, diğer tüm rakipleri 50-53 kg imiş.. Bu bana sorarsanız Kv yarış kazanmaktan daha önemli bir başarı..
Kaldı ki RUN AND WIN , IMPULSIVE falan eski durumunda değil, VICTORY IS OURS'un da 1600'le alakası yok.
Yani Kv gibi gözüken bu yarışın aslında çok da bir numarası yok.
Mehmet ister YILMAZHAN arkası 2.liğe yatsın, isterse en baştan liderliği alsın bence tartışmasız yarışın en şanslı ismidir.
Eğer beklediğim performansı yansıtamazsa BURAKŞAH hariç bence hepsinin şansı eşit..














İlk üç ayağı böyle detaylı ve çok net analiz etmişken, en azından dördüncü ve beşinci ayakların zor ve çok at olmasını dilerdim ikramiye adına ama ne yazık ki böyle değil..
En geniş halleriyle dört at - üç at şeklinde çok rahat geçiliyor bu iki ayak..









 

MİRANBEY: Sen kalk PEDRUM gibi tercih edilmeyen % 23 agf'yi tek yaz, 4-5 bin ikramiye hayali kur, karşına son ayakta bu safkan % 65 agf ile çıksın, adet mi bu?
PEDRUM gelir gelmez ayrı konu ama kazanır ve biz beşte beş gelirsek bu ayağın karışık olmadığına ve bizim de beş at bekliyor olmamamıza isyan edeceğiz.. Neyse yapacak bir şey yok..
MİRANBEY için de diyecek bir şey yok çünkü bomboş atlarla müacdele edecek.
SPARTAKÜS, PİST KRALI, GUBAZ gibi atlar önlerde kabulleneceklerken, MİRANBEY hemen arkalarında bariyerde 3.4.lükte kolaylıkla yer tutacaktır.
Düzlükte kolay temposuyla gruba hakim olan bu safkan sentetikte KORKMAZEFE'yi çok rahat geride bıraktı ama çimde henüz geçmedi.
Yani eğer yıkılacaksa yanına sadece bir at yazılmalı o da Kocakaya'lı
KORKMAZEFE..












ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 2,,,4,9,6,8,3
2.AYAK: 8
3.AYAK: 7,,1,5,2,6,4
4.AYAK: 4,3,5,6
5.AYAK: 5,6,3
6.AYAK: 5,,,4

Yorumlar

#1 - Gümüşkaya - 11.09.2019 17:12

berkay bey 4.ayak yorumlarınız nasıl öğrenebiliriz?

#2 - Ganyancı - 11.09.2019 17:03

Böylesi efsane bir yorumdan sonra ben PEDRUM u tek atmazsam akşam uyku gözüme girmez kral

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.