DUYURULAR

İSTANBUL TAHMİNLERİM - 7 AĞUSTOS Kategori adları

İSTANBUL TAHMİNLERİM - 7 AĞUSTOS


 Birinci altılıda, yine geç çıkmazsa AYDEREAĞASI'nın bu kez kazanması gerekir. KAYI BEYİ de sağlam tek gibi ama rakip arayanlar olursa ROCKBAYE, KASALINA, MONSHAU değerlendirebilirler.
İlk koşuya bakabilme fırsatım olmadı.. Zaman kalırsa güncellerim..






UNCHAINED MELODY: Tam mesafesinin 1600 olduğunu, geçtiğimiz sene yine bu pist ve mesafede çok güzel bir yarış kazandığını hatırlatmak isterim.
Bugünkü jokeyi idaresinde ACOUSTIC COVER ve FIREY ATEŞ'i geride bırakan güçlü kısrak bugün bana göre tam da dişine göre grup yakalamış.
Eski form durumunda olmadığı sanıldığı için bu kadar geri planda kalmış ama son yarışında ters gelen mesafe 1200'e ve 61 kg'a rağmen 4.lük mücadelesi için bir ara gücünü alan ancak şansı kalmadığını anlayınca enseye basan safkan aniden bıraktı ve 8.liğe geriledi.
İstese çok rahat diplerinde 5.6.olabilirdi ki, zorlanmaması hem cazip çıkması hem de sağlığı açısından iyi oldu.
Kaldı ki bahsettiğim yarışta ilk yedi sıraya bakıyorum, SUMMER PICTURES hariç hepsi 50 kg..
Bugün grubun en hafif sıkletlilerinden bir tanesi ve mesafe lehine oluyor.. Tek yazmayı çok istedim ama canı istediğinde koşan bir at olması ve son günlerde iyi gitmiyor olmamızın yarattığı cesaretsizlik beni vazgeçirdi..
Favori önermekle yetiniyorum..

Beklediğim yarışı yapamaması halinde son yarışı muazzam
RIVER GIRL, önde boş kalacak olan OVER ALL, eküri destekli DUBLIN ve mesafeyi biraz kısaltabilirse SAMOTHRAKI sırasıyla şanslı isimlerdir..












HİLALEDA: İnatçı safkan için gidişat bugün herhalükarda muazzam olacak.
Şöyle ki; BİRKASIM'ın bekleme ihtimali yok, antrenörünün twitter'da yazdıklarından sonra ÖNCÜPINAR'ın da kaçma ihtimali var, dolayısıyla bu iki kapışan atın arkasına 3.lüğe yerleşirse otomatik olarak 1-0 önde başlar ve sprint falan yemez..
Diğer senaryo ise, ÖNCÜPINAR'ın bekleme yarışı yapması.. Bu durumda da HİLALEDA, mesafe 1600 olduğu için tempoyu düşük tutmak isteyecek BİRKASIM'ın arkasına yerleşir ve yarışı kontrolü altına alır.
İki ihtimalde de BİRKASIM ve ÖNCÜPINAR'a önlem almış olacak safkan,  daha da lehine dönen mesafede GÖZYAŞI GECESİ ve diğer kısa sprinterlere bence bir kez daha direnir.
HİLALEDA BANKOM..

 

Not: En çekindiğim at, BİRKASIM'la kapışmazsa diye ÖNCÜPINAR ama onun hatrına iki at yazmayı da aklımdan geçirmedim açıkçası..











ÇELİKMAN - ŞENHAN: Bu iki attan özellikle ÇELİKMAN'ın yaşıtlarıyla olan uzun sentetikteki yarışlarına şöyle bir göz attım da, safkanın daha kötü koştuğu bir yarış yok..
FATİHAĞA'ya burunla kaybedip 2.olmuş, sonrasında ÖZEKAN ve FATİH AĞA'ya burunla kaybedip 3.olmuş, biraz daha uygunlaşan grupta ise kazanmış..
Çoğu Kaizbert'in aksine uzunu güzel yapan safkan Tolga'nın böyle yarışlarda zekasını konuşturarak liderliği aldığı da düşünülürse yakalanmayabilir.. Favorim..
ŞENHAN ise kazanma karakteri pek olmayan bir isim ama uzun mesafe yarışları gayet iyi.. Ayrıca uygun grup yakaladığında da affetmiyor..
Ön gruba yakın gideceği, hatta belki de liderliği kendisi alabileceği için en az ÇELİKMAN kadar şanslı..

Bu mesafede SIRILSIKLAM'ı zor geçen ESTİGEÇTİ'yi falan kuponuma yazmam ama alt grup atı olsa da muazzam forma sahip
YURTYAPAN'ı ilave edebilirim.
Yine de belirtmem gerekir ki ağırlıklı olarak iki at tutuyorum..













TUĞBEY - SURŞAHİNİ: Birlikte start aldıkları yarışta ACARTÜRK de bu ikiliye katılmış ve çok yakın ara ilk 3 olmuşlardı.. Yarışı muhtemelen yine bu üç attan bir tanesi kazanacak..
Bu kez ön tarafta BEYŞEHİRLİ gibi bir isim yok, SURŞAHİNİ isterse çok rahat liderliği alır, istemez ya da geç çıkarsa da TUĞBEY'e bırakır.
Bu ikiliden daha güçlü ve dayanıklı olanı kışkusuz SURŞAHİNİ ama ömür boyu ağır kiloda handikap yarış kazanmaya devam edecek değil herhalde? O yüzden ibre bu kez 4 kg azalan TUĞBEY tarafında..

ACARTÜRK ise A.Kaçmaz'dan kurtulup esas jokeyine kavuşuyor.. Yarış hızlanırsa seri sprintiyle işi bitirebilir.
Hatta artık uzunu da yapan
TAŞRALI etkili jokeyiyle yine sınırları zorlayabilir.

Normal kuponlar için dört at yeterli,
GOBEN ve HÜNKAROĞLU sigortalar..









WIN THE LADY: Son yarışında 5.olmasına rağmen, aynı gün koşan SECRET EAGLE'ye göre daha iyi bir derece gerçekleştiren bu kısrak bugün biraz daha uygun grupyta yarışacak.
Sentetikte daha iyi tutunacağını düşündüğüm bu kısrak önemli kulvar avantajını, etkili jokeyiyle fırsata çevirebilir, dikkat..
Sonları güçlü olmasa da harika bir adaptesi olan
SECRET EAGLE, kaba kumda ilk yarışında adapte sıkıntısı çekmesine rağmen sonlarda kanatlanarak gelen CANDY GIRL ve önde MISS JASMIN ile SEVEN GIRL'in preslerinden etkilenmezse uygun grupta çıktığı gibi bitirebilecek olan HEVA sırasıyla şanslı isimlerdir..












MAKİNİST : 3,5 hafta önceki yarışın bir nevi rövanş mücadelesini izleyebiliriz.
Son derece rolanti bir tempoda, düzlüğe ÇAĞRI önde girerken onu önce BAŞOK yakaladı, BAŞOK'un da içine MAKİNİST daldı..
BAŞOK'un kilosu 61,5 tu ama, MAKİNİST de o sprinti 50 kiloda yapmadı, 59 ile yaptı..
Bugün her ikisinin de sıkleti azalıyor ve çok şanslılar.. Zaten BAŞOK da ikinci atım ancak favorim Hışman'ı bulan MAKİNİST'tir..
Bence yine de kolay bir yarış değil, sıkletler hafif olduğu için işler karışabilir.


BAŞOK başta olmak üzere, PEDRUM, KIZIL DEV, CARROT, LİZAS, AKINCI, ALY WINS sırasıyla şanslı isimler..

Not: ÇAĞRI ve MY BLITZ'e yer açamadım ama ÇAĞRI'nın BAŞOK ve MAKİNİST'i, MY BLITZ'in de PEDRUM'u geçememesi gerek.. O yüzden biraz da kasıtlı olarak yer açmadım..















2.ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 10,,3,1,2,9
2.AYAK: 8
3.AYAK: 1,6,,3
4.AYAK: 6,1,7,4 / 3,5
5.AYAK: 9,6,3,4
6.AYAK: 9,4,8,5,13,2,3,7



 

Yorumlar

#1 - thesmoke - 07.08.2019 18:39

Berkay bey şu kaçan altılı hiç hoş olmadı.artık şanssız geçen günlerden sonra bir nefes almamız gerekiyor.bugunki İstanbul programi son ayakta yatmak oldukca acı vericidir...eleştiri yapmam gerekiyor zaten kupon 204 tl gibi bugunki oyun tire yapıp yazsan yorumdakini eklesen ne tutacak inan her kuponunu oldugu gibi oynuyorum artık biseyler bulmamiz lazim sayg

#2 - bodrum - 07.08.2019 18:09

Teşekkürler.

#3 - kafkaf - 07.08.2019 13:06

Aydereağası'nın rakipleri kimlerdir?

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.