DUYURULAR

BURSA TAHMİNLERİM - 31 MAYIS Kategori adları

BURSA TAHMİNLERİM - 31 MAYIS


 
Bursa'da güzel bir program var, takip atlarımın koşuyor olması beni bir hayli umutlandırdı.
Son ayaktaki bankomdan şüphem yok, diğer bankoyu da doğru seçebilirsek şanssızlığımızı kıracağımıza inanıyorum..





ARAPMAN - OVA BEYİ: Bu vasat grupta dikkatimi çeken sadece bu iki safkan oldu..
Bunlardan ARAPMAN ilk yarışında sürekli teşviklerle yarışın içerisinde kalmaya çalışarak beğenimi kazandı.. Müthiş gayretli bir isim. Orijin ve ahır olarak bir alakaları yok ama Bursa atı YEDİKARANFİL'i hatırlattı bana.. İyi bir at olacak.
OVA BEYİ ise tıpkı ahırdaşı ve kardeşi OVA KARTALI gibi güzel bir fiziğe sahip ve ilk yarışında fazla üzerine gidilmedi.
Kumu da yapacağını düşünürsek kolay bir yarış kazanırsa şaşırmam..
Normalde favori safkanlara sallardım çünkü son metrelerde çok dayanıksızlar ama ön tarafta gidecek çok sayıda at yok, o yüzden BENİM ve ÖZGECİM'e çok da kötü konuşmayayım..
Fakat büyük kupon yapmayanların ilk ayağı çok tuttuğum bu iki atla geçmelerini tavsiye ederim..







 


KOCABOZDOĞAN : Bu atı uzun zamandır kolladım ve en sonunda yalandan yarışlarına aldanmamam gerektiği konusunda kendimi ikna ettim.
Çünkü çok güzel yer tutup 2.3.lükte gidiyor, düzlüğe de kolay temposuyla arttırarak giriyordu ama istisnasız her yarışında son 300'den sonra emekliyordu..
Tendon, kornej artık ne sıkıntısı vardıysa bilemiyorum ama hayatında ilk kez tam istediğim gibi en gerilerde saklanarak gitti ve diri bir sprint yaptı son yarışında..
Sorununu mu çözdüler yoksa stille mi alakalıydı bunu da kestirmek güç ama dün gece çalışmamdan sonra rüyama da giren bu safkana bu satırlar çok fazla değil :)
Etkili binicisi ve hafif sıkletiyle kolay bile kazanabilir.

Bursa'ya, yani evine dönen
ÇETİNSU eski günlerinden uzak olsa da daha akıllı bir biniciyle start alacak ve kısa sprintiyle son vermeye çalışacak.. Çok şanslı..

KARAŞÖVALYE ve ELLİBEŞ ise hata kollayacak isimler.. Burada sürpriz bir sonuç beklemiyorum.











MISTER POINT: Bu safkanla alakalı, daha doğrusu ekibinden biriyle alakalı ilginç bir anımı anlatayım..
Bursa'da haftada bir mutlaka uğradığım bir torstçu var, iki hafta önce falan orada otururken, işletme sahibiyle at yarışı muhabbeti yaptığımı duyan genç yaşta bir arkadaş dahil olmak istedi.
Sonradan öğrendik ki ailece atçılarmış ve TRITON, MISTER POINT, MAJOR DUNDEE gibi atlara bakan ekipmiş..
4-5 gün önce koşan MISTER POINT'in neden kaybettiğini bize anlatmak istedi.. Ben neden 4.olduğunu biliyordum ama o lafa koyulmadan önce daha net bildiğim bir şey vardı; 'kafayı alamadığı için kaybetti' diyecekti.. 
Burada bir virgül koyalım, devam edeceğim..
Sevgili dostlar, kendimi gidişat, stil, tempo, kısaca yarış dışı değil, yarış içi gelişen her konuda nasıl geliştirdiğimi size söyleyeyim; atlara bakan ekiplerin % 90'ının aynı zihniyete sahip olmasından yola çıktım.
Taklit eden tahmincilere de armağanım olsun; bir atın ilgilisi, atı kendisine en yüksek ikramiyeyi hangi stilde kazandırdıysa stilinin muhakkak o olduğuna, başka bir stilde koşamayacağına körü körüne kendini inandırır..
Önde boş kalıp kazanan atın, bir sonraki yarışında başka bir stili rakibi tarafından bozularak bekleme yapmaya zorlanması, ondan da sonraki yarışta % 100 ihtimalle kafayı bırakmayacağını gösterir.
İşte gidişatta çok büyük ölçüde yanılmamanın anahtarı buradadır.. Yani ekibin nasıl düşünebileceği üzerinden tahmin yürütmek.. Tahmin içinde tahmin...
Genç dostumuz, açık açık demese de 'siz içinde olduğunuz için bilmezsiniz' gibi, şu anda sahada olup aslında hiçbir vasfı olmayan çoğu kişinin de sahip olduğu düşünceye sahipti.
'Ekip en doğru kararı verir' düşüncesi yanlıştır.. Çünkü açık yarışlar harici tüm ekipler, sadece kendi atlarını bilirler, rakiplerin stilleriyle alakalı en ufak fikirleri yoktur.
Oysaki ikidir kaçamadığı için 0-0 çeken bir atın bu kez kaçmak isteyeceği planları dahilinde olmak zorundadır..
Özetle; liderliği alamadığı için başarısız olduğunu söyleyen ekipteki dostumuz, Y.E.Yüksel'de aradı suçu.. Yani ben 'OYA ve ÜLDES gibi iki kaçak var, MISTER POINT'in dikkat etmesi lazım' diye boşa demiş oldum.. % 95'inin yaptığının aksine yarıştan önce....

Bu yarışa gelecek olursak; MISTER POINT''in benim çalışma mantığıma göre zaten bugün asla beklememesi gerekirdi, ilgisiyle de konuşunca emin oldum.
STRONGER ve ÇELİKYURT gibi iki kaçak daha var, 1300 olması M.POINT için avantaj.. Belki de bastırıp liderliği vermeyecek ve hakikaten avantajına olacak. Ama 1500'de inatlaşmaya kalkar, biraz bile dışarıda kalırsanız tıpkı son yarışınız gibi 4.oluverirsiniz..
Bugün STRONGER ve ÇELİKYURT ikilisi olmasaydı MISTER POINT için 'asrın bankosu' yorumunu yapardım ama gidişat belirsizken ne yazık ki yapamıyorum.

Rakipler;
DOKUZAĞAÇ, OXIL, BABY AZRA, MONACO, KEEP LOOKING şeklindedir...











ATEŞGEÇİRMEZ: Bu grupla uzaktan yakından alakası olmayan bu safkan sonunda Bursa kumuna tekrardan çıkıyor..
Formunda düşüş gözlenen bu safkan çimde sert gruplarda start aldı, haliyle de geriye gitti.
Bugün şaka gibi bir grupta mücadele edecek ve tam da sevdiği pist ve mesafe..
O.Öztürk'e güvenmiyorum çünkü güçlü aksiyon yapan atların üstünde ciddi anlamda ritim bozukluğu göze çarpıyor.. 
Yine de dediğim gibi çok üstün ve POWERBANK, TOYNAKKIZ gibi maiden ayarında atlara eğer sağlıklıysa bence geçilmemesi lazım..

Olur da eksik koşarsa devreye, el değiştiren
TURKNUR girer diye düşünüyorum..








RUN FOR THE SUN: Hayatının ilk yarışını usta atların yanında kazanarak kalitesini gözler önüne seren safkan ikinci yarışında ise Şartlı-3 gibi gözüken ancak çok rahat KV diyebileceğimiz bir yarışta katliama uğramasına rağmen süper bir 3.lük elde etti.
Tam bir ciğer diyebiliriz kendisi için :) Normalde bu kadar kötü binilen bir at enseye basar, bu safkan bayağı mücadeleye girdi..
Son yarışı ise kesinlikle ölçü değil çünkü kısa çimde yarıştı..
Bugün yeniden pist ve mesafesine çıkan safkan, dişine göre rakipleri yanında, etkili jokeyini de bulmuşken bence hiçbir rakibine geçit vermeyecektir.
Çok ama çok güveniyorum, umarım 5'te5 gelebiliriz çünkü 3.4.lükte yer tutması halinde kendisine kazandı gözüyle bakacağım..













ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 1,5,,,7,9,3,2,4,6
2.AYAK: 11,,6,2,8
3.AYAK: 2,,4,6,3,8,11
4.AYAK: 6 / 2
5.AYAK: 5,2,6,8,1,4
6.AYAK: 7

Yorumlar

#1 - Ardatunahakan - 31.05.2019 14:47

Emeklerine sağlık süper yorumların Berkay bey

#2 - alioktay34 - 31.05.2019 13:10

ustat ılk altılıya bır seyler karalasan
tuttugun atları soylesen yeter
bıze yardımcı olur en azından

#3 - Fenerium - 31.05.2019 13:07

5.ayak 10 numaralı fadik olmazmı berkay tek tutuyorum ?

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.