DUYURULAR

ANKARA TAHMİNLERİM - 30 MAYIS Kategori adları

ANKARA TAHMİNLERİM - 30 MAYIS


Birinci ayakta; çalışmaya başlamadan önce idaresi zor, hantal ve tembel atları bir arada görünce riske girmem diye düşündüm ancak biraz derinlere inince tek yazmamız gerektiğini farkettim; 6 numaralı AQUAMAN..
Yarış hayatının başından beri uygun gruplarda övdüğüm ve dayanıklılığını fena bulmadığımı belirttiğim bu safkan Ankara kumunda nihayet kendine geldi..
Evet rakipler müsaitti ve biraz da onların dağılmasından istifade ettiği için uzak kazanmış gibi gözüktü ama dilerseniz bu rakipleri de tek tek ele alalım ve aslında ne kadar uygun grup olduğunu birlikte farkedelim..

TORCULARIS; muhtemelen onlarxa sorunu var.. Bu safkanı İzmir'de arap temposunda geçen bir yarışta sağlam tek tutuyorken, kafayı dahi zar zor almasıyla ömür boyu kara listeye almamız gerekiyordu, öyle de yaptık.. Çimde ve sentetikte bile eskisi gibi değilken, adım atmadığı kumda yarışı bırakma noktasına gelecek kadar dağılması lazım.

SON OF HAKEEM; gerek ahır, gerek antrenör, gerek jokey gerekse son yarışında kafa tuttuğu rakibe bakıldığında yarışı kazanmaya en yakın aday olarak gözükmekte ama ben uzun yıllardır bu safkanın katılıp 2.lik elde ettiği yarış gibi bir yarış izlememiştim.
STINGIN STROKES sürünerek yarış kazanırken, hiçbir yeri gitmeyen SON OF HAKEEM'e resmen zorla sprint attırdı.. Evet dayanıklı bir at olduğunu kabul ediyorum ama yarışa konsantre olmuyor, herkes emeklerse o zaman sprint atıypr.
AQUAMAN 2-3 gidip yürürse SON OF HAKEEM toparlanana kadar iş işten geçmiş olmalı..

EL RAPIDO; uzunla alakası yok, 1000'in oralarda gerileyecektr.

LIONEFE; hissi olarak çekindiğim bir isim ancak kazandığı yarışında tekimizdi ve iyi binilmesine rağmen zor kazanınca kara listeye aldığımız bir isimdi.. Ahmet Çelik'in atlamasıyla kafa karıştırıyor hepsi bu, yoksa safkanda bir şey yok..

SPARK RACER; kumda kazandı kazanmasına ama vasat bir rakibi geçti.. Daha sonra daha iyi olduğu çim uzunda iki yarış koştu, ikisinde de düzlüğe bitik vaziyette çıktı.. Ankara kumunda dağılması gerekir.

GAME KING; Hışman'ın bile böyle bir hantallığa çare olamayacağını düşünüyorum.

BİNİZETOĞLU sanırım Urfa'ya gitmeden yarış kazanamayacak..


İşte böyle bir gruptan bahsediyoruz.. STINGIN STROKES arkası yalandan 2.oldu diye SON OF HAKEEM'i iyi bir atmış gibi anlatmaya çalışmayacağım.. Üzerine katabilir, potansiyellidir, iyi ahır bakımına sahip vs onlar ayrı konular ama ben son form durumlarına göre bu yarışı analiz ettiğimde AQUAMAN'in kesinlikle geçit vermeyeceği sonucunu çıkarıyorum.
BANKOMDUR..













 

İkinci ayak; kaçak ve ön grupta gitmeyi seven çok sayıda safkan bir araya gelmiş..
Yine de Ankara kumu bu, 'dökülenler toplanır' diye basite indirgememek lazım ama ilk iki ayağı kısa geçip altılıyı kaçırmamak istiyorum.. Çünkü diğer ayaklarda tuzaklar olduğuna inanıyorum..
MISS MATRA, EYLÜLCEMRE ve REAL QUATRO bekleme yapmayan isimler.. CHANCE OF MELOŞ, BELENUS ve ÇİLEN de ön grupta yer tutuyorlar..
Ben 4 numaralı
IMOGEN'i rakiplerinden ayrı kefeye koyuyorum..
Bu kuma ilk kez çıkacak olsa eksik koşmasından şüphe edelim ama koşup gayet güzel bir 2.lik elde etti.
Sonra çimde akıcı bir sprintle kazandı ve bu yarışa çok formda katılacak..
4.5.lik civarı kolay da yer tuttuğu için düzlükte son yarışında yaptığı sprintin kuma uygun versiyonunu yaptığı an bence geçilmeyecek.
Tek'e yakın tuttuğum için kendisinin yanına çok fazla at yazmak istemedim..

ARBITRATOR ve IMAGINE PEREST'i yazıp geçmeye çalışacağım..










Üçüncü ayakta; tamam gruptan üstün falan ama
GAZIBORA KHAN zaten eski sağlık durumunda değilken üstüne bir de 2016'dan beri yarışmadığı mesafede yarışacak ki bu bence tam bir tuzak..
I SAW THE SUN gibi ayakları adeta kaybolan seri bir sprinter var.. MISAE gibi dayanıklı bir çimci kısrak var.
TANCAN BEY tendon falan ama son yarışında gayet sağlıklıydı.. MAKTAYMAN deseniz önde boş kaldığında psikopatlaşabiliyor..
Yani hiç kolay bir yarış değil ve bence kesinlikle kapatılmalı..

Not: MAKTAYMAN'ı sonradan eksiltmek durumunda kaldım..











Dördüncü ayakta;
TOROSDAĞI için söylenecek fazla söz yok.. Başından beri hayranı olduğum bir safkandı ve bırakın 8'de 8'i, ortada doğru düzgün 1.liği yokken kendisini sizlere her yarış övüyordum ama o ERENBİLGE vb gibi atlara geçilip beni rezil etmekten bıkmamıştı. :)
Liderliği alıp hiçbir rakibinden olumsuz etkilenmeyen, yanına gelindiğinde tekrar tazelemenin kralını yapan bu safkan sürekli ara veriyor ve her seferinde de 'ayağı iyi değil' söylentileri dolaşıyor ve kendisini sekiz birinciliğinin beşinde falan yıkmışızdır.
Yine yıkacağım çünkü bilenler bilir ben Ankara kumuna takıntılı biriyim.. 
At yarışıyla ilgilendiğim ilk yıllardan beri bu kumdaki yarışlardan ayrı bir keyif alırım ve çok da üzerinde dururum.
Uzun mesafelerde rahat giden atların teşvikle birlikte bir anda kopup enseye basmaları, işlemeyecek denilen atların uzun düzlükte güçlerini almaları vs hep dikkatimi çekmiştir.
İstediğiniz kadar formda olun bu kumda güle oynaya 1.lik elde etmek her baba yiğidin harcı değildir.
Bakalım TOROSDAĞI bu zor kumda da seriye devam mı edecek yoksa artık pas mı diyecek..
Ben bu koşuyu da kapatma taraftarıyım.
Sadece YOLDAŞ'ı dışarıda bırakabiliriz..












Beşinci ayakta; KARAİBO ve ALPERANCAN'ın sert başlayacakları çok net.. KARAİOBO daha seri.. Dolayısıyla ALPERENCAN'ın bırakıp bırakmayacağı çok önemli.. ASTEROID zaten artık 3.lükte gittiği için KARAİBO - ALPERANCAN inatlaşmasında farklı bir senaryo, inatlaşmama durumlarında farklı bir senaryodan söz edebiliriz.
Ama bana göre herhalükarda en şanslı isim 1 numaralı
CİBEK OĞLU'dur.
Son yarışında uzun çimde yarışan ve bence stili dışı koştuğu için kaybeden safkan bu kez çok daha sevdiği kumda ve lehine mesafede..
Evet sıkleti fazla ama rakiplr uygun ve şartlar elverişli.. Kolay kazanırsa şaşırmamak gerekir.
Zaten bunu yapamazsa da işler karışır..


NEŞVAN, KARAİBO, PALA SALİH, ASTEROİD, ALPERANCAN, DOĞANŞAH, SANCAKBEYOĞLU daha sonraki sıralamamdır..













Son ayakta ise; 6 numaralı
ALYAYLA gördüğü iki yarışının ardından sonunda lehine şartları yakaladı..
Çok seri bir safkan ve istese kafayı kimseye vermez ama bugün stiline çok uygun bir jokeyle yarışacağından en aşağıda tek bir yarışı kalmış PAROLA'ya göre konum belirler diye düşünüyorum.. 
PAROLA'ya muhtemelen ecza dolabı boşaltıldı, son yarışı diye ne var ne yok gidecektir.. ALYAYLA istese vermez ama ne gerek var ki?
Bariyerde 2.3.lükte kalıp bir anda yürüyebileceğiniz bir at var altınızda.. 'Bizim at kaçmadan olmuyor' tam bir zırva, başka bir şey değil.. O yüzden direktif ne olursa olsun bu seviyedeki bir jokeyin 'tempo uzmanı' tarzı pohpohlamalarla ALYAYLA'ya şuursuz serilik yaptırmaması lazım, merakla izleyeceğim..
Ha bu arada şunu ekleyeyim; PAROLA'nın gideceği tamamen benim varsayımım.. Baktı ki kendi halinde 2-3 gidiyor, ALYAYLA liderliği alır, düzlükte de bir anda 5 boya çıkarır, o halde zaten hiçbir sıkıntımız kalmaz..

Diğer senaryoda ise
ALBUNEA, MELEKSİMA, TORAKSU ve ALICIKUŞ'tan başka sprint yapabilecek bir at göremedim..










ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 6
2.AYAK: 4,3,1
3.AYAK: 4,2,3,5
4.AYAK: 1,2,3,6,7,4
5.AYAK: 1,3,6,7,2,5,9,8
6.AYAK: 6,,4,7,5,2







 

Yorumlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.