DUYURULAR

ZORLU PROGRAM - 25 MAYIS ANKARA Kategori adları

ZORLU PROGRAM - 25 MAYIS ANKARA


Birinci ayakta; dikkatimi çeken toplamda üç safkan oldu ve diğer atlardan herhangi bir tanesinin kazanması normalde çalışma mantığıma aykırı ancak henüz yarış karakteri oturmamış atlardan bahsediyoruz.. Fazla analiz iyi olmayabilir.
Dikkatimi çeken safkanların en başında, herkesin de çok rahat görebileceği
SÜMERLİ var..
İlk yarışında 2-3 boy kalıp grubun en gerisinde kalıyor ve düzlükte aralardan çıkarak gayet güzel ve seri bir sprintle 3.lük elde ediyor.. Hatta yarışı seyredenler buna 2.lik bile diyebilirler..
Kum pistte ne koşacağı meçhul ama ben yadırgamayacağını düşünüyorum.. GÜVENAĞA gibi tempo verecek bir isim de olduğundan SÜMERLİ sonlarda kanatlanarak gelebilir..
Bir diğer beğenimi kazanan safkan da 9 numaralı
YAYHABABA..
Ekürisi YUTANGİRDAP'ın gölgesinde kaldığı için adından pek söz ettiremedi ama ikidir hiç fena koşmuyor bu safkan.. Hatta son yarışı oldukça güzel..
Dışarılarda kalmasına rağmen düzlükte seri sprintiyle bir süre akan, sonrasınra da Hışman'ın ensete basması sonucu 6.lıkla yetinen safkan bakalım kumda işleyecek mi..
Hışman'ın ısrarını sürmesi de hoşuma gitti, o da benim gibi YAYHABABA'nın boş at olmadığını düşünüyor olmalı..
Son olarak da 2 numaralı
GÜZERAN diyorum..
GÜVENAĞA tarzı atları ben hiç sevmiyorum ve beğenmiyorum.. İnanılmaz kolay tempoda hadi dediğinizde fark açıp kazandı dedirten ancak 200'den sonra emekleyen safkanlar sürekli favori çıkıp maiden kalmaya en güzel örneklerdir.. Ben GÜVENAĞA'nın tam da böyle bir at olduğunu düşünüyorum.. GÜZERAN diyorduk, GÜVENAĞA nerden çıktı diyenleriniz olabilir..
Birlikte koşuyorlar,yarış görmüş olan GÜVENAĞA henüz hazır olmayan GÜZERAN'a bir anda 6-7 boy yapıyor ve GÜZERAN adeta küçülüyor..
Fakat GÜVENAĞA sonlarda öyle bir duruyor ki hazır olmayan GÜZERAN olduğu yerde saymasına rağmen fark önemli ölçüde kapanıyor.
Yani diyeceğim o ki GÜVENAĞA üç yarışlık hayatının en etkili performansıyla bile hazır olmayan GÜZERAN'ı sadece 60-70 saliselik bir farkla geçebilmişken bugün 100 metre de uzamışken geçememesi gerekir.. Çünkü GÜZERAN çok daha hazır..


LATİF BABA, GÜVENAĞA, CANSUYUM, KAYAKURT, MAKALİD sırasıyla şanslı diğer isimler..












İkinci ayakta;  banko olarak önereceğim isim 3 numaral
ı ANATOLIAN PEARL olacaktır..
Aslında hiç tek yazmayı istemedim bu safkanı çünkü geçen seneden ezbere biliyorum, kısacık sprinte sahip ve  kazanması için gelir gelmez yarışın bitmesi gerekir..
Fakat ikidir sprintini gayet uzun sürdürüyor ve önemli 2.likler elde ediyor..
Bugün Karataş'la yarışacak ki bence kendisine uzak ara en iyi binecek jokey.. Zira ANATOLIAN PEARL acele etmemeniz, fazla hırpalamamanız gereken bir at.. Hışman iyi biniyor ama gereksiz zorluyordu..
Bugün Karataş 8.9.luk civarında saklanacak, tam zamanı geldiğinde ise aralardan çıkacaktır..
Safkanın tek kusuru belli bir sprint mesafe kapasitesi var, bunun üzerine ne olursa olsun çıkamayacağı gerçeği..
Fakat LOVE AGAIN'in tempo vereceği bu koşuda pek çok safkan da ön grupta gitmek isteyeceği için bitirici sprinterin sınırları zorlamasına bence gerek kalmayacak.
Karataş tereyağından kıl çeker gibi doğru zamanda yürüyerek yarışı kısaltarak çalar diye düşünüyorum.
BANKOMDUR..











Üçüncü ayakta; riske girilmemesi gerektiğini düşünüyordum ama mecburen iki atla geçmek durumunda kaldım çünkü başka türlü kuramıyorum..
OZANŞAH'ın gidişat anlamında ne yapacağı belli olmuyor, bazen 5-6 boy farkla liderliği istiyor bazen de başka bir kaçağı önüne alıp 2 gidiyor..
Ben AKARNEJAT'a inat yaptıkça yarışlar onun lehine gelişmeye devam ediyor ama bugün bence işi çok zor..
Grupta sadece CEVHER'i ayrı bir kefeye koyabiliriz çünkü şartların lehine gelişeceği yarışlar yakalayamıyordu bir türlü.. ( Doğu illerini saymıyorum)
Uzunda eksik ÖZYEL'i, bence üçtür şansı yaver giden AKARNEJAT'ı , berbat durumda olan AMANKAYA'yı elersek geriye sadece
OZANŞAH ve CEVHER kalıyor..
Eğer inatlaşmazlarsa bence aralarına başka bir at sokmayacaklar..











Dördüncü ayakta; harika koşacak safkanlar var ancak ben bunlardan sadece üç tanesini ön plana çıkaracağım; 2 numaralı
KREACHER, 7 numaralı DISTANT SHINING ve 3 numaralı RUNNER BULL...
Ankara çiminde pek başarılarına rastlayamasak da KREACHER'in aşığı olduğu mesafede inanılmaz ivmelenme özelliğiyle ağırlığını hissettirmesi gerekir.
CHERI CHERI LADY, LAST SHADOW ve BODYGUARD HERO gibi süratli isimlerin bir araya geldiği koşuda, KREACHER normalde orta sıralarda sabırla gider ve düzlükte aralardan çıkarak fotoya uzanır ancak safkanın Ankara ağır çim performansı berbat.. Daha önce burada 1.10 ganyana koşup KHOR KALBA gibi vasat bir ata yarış kazandırmış, kendisi ise 7.olabilmişti.. Şaka gibi atlara geçildi. Yani Ankara ağır çiminde işlemezse de şaşırmamak gerekir..
Bana göre gücünü koşabilen bir KREACHER'i en zorlayabilecek atların başında gelen DISTANT SHINING'dir..
Her sene illa ki genç atların ezici üstünlüğünü izliyoruz, bakalım onlardan biri olacak mı.. Gerçi DISTANT SHINING kazanma karakteri yüksek bir isim değil ama oldukça formda ve yavaş yavaş kendini buldu.
Usta jokeyi idaresinde sonlarda söz sahibi olacaktır..
Son olarak da yeniden 1600'e dönen RUNNER BULL diyorum.. Bu kez dışarıdan önlere yüklenmezse çok etkili olur..









Beşinci ve altıncı ayak bana göre günün en zor ayakları..
Detaylı yorumlamaya gerek duymadım ama her iki ayağa da oldukça hakimim.. Bu iki ayak için sorularınız olursa yorum kısmından cevaplayabilirim..










ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 7,9,2,,4,1,3,10,5
2.AYAK: 3
3.AYAK: 2,4
4.AYAK: 2,7,3
5.AYAK: 4,9,8,1,10,11,7
6.AYAK: 7,10,5,4,3,8,9,1

Yorumlar

#1 - Melbourne - 25.05.2019 18:47

Çok başarılı ve isabetli tahminler tebrik ederim, agf de ikinci olan attan beşte kaldık 142 bin verdi biraz da kısmet meselesi...

#2 - Ufuksevdiren - 25.05.2019 18:28

Bumerang ikinci at yattik eline sağlık süperdi

#3 - can989 - 25.05.2019 14:59

Renk farkına şans vermeyelim mi Berkay bey

#4 - BERKAY KURT - 25.05.2019 14:43

Trapper; pist değişikliği yok..

Mercer; çok istedim onu yapabilmek ama kimi çıkarsam aklımda kaldı ve beni rahatsız etti..

Agop; eğer çok boş atlar olsa ben de bu atla riske girmeyi düşündüm ancak Bursa veya İzmir’de koşmadan bu huyundan vazgeçmez diye düşünüyorum.

Cinar1; geç çıkıyor ve şuursuz sertlik yapıyor, olmaz demiyorum ama en son güvenilecek atlardan bir tanesi..

#5 - hellboy1971 - 25.05.2019 13:54

Boş koşularda öngörü olarak ta olsa gözüne takılan varsa paylaşırmısın çalışmış olmana gerek yok aklında kalan bile yeter.

#6 - Cinar 1 - 25.05.2019 13:49

Berkay bol şans beşinci ayakta 7 Oktayın oğlu son sıradan şans vermişsin ben bu zor programda tek oynamayı düşünüyorum görüşünü rica ediyorum sevgiler

#7 - agop - 25.05.2019 13:41

5. ayak adaletli kasırgaya 3. yarışı ve aynı apranti binecek, daha iyi idare edemezmi sence artık şu kamçı vurunca yamulma huyunu aşamamışlarmıdır. Bi kere düzgün koşup kaybettiğiğni görsem peşini bırakıcam da ilk yarışında kamçıdan sonra bozulmuş deyip geçen yarışındada tek atmıştım son ayak yatırdı beni gerçi kazanan atta çok kuvetli gelmişti.
bugünde son kez tek deneyeyim diyorum ama?

#8 - mercer - 25.05.2019 13:31

5.ci ve 6. cı ayaktan hangisinde kısaltmaya gidebiliriz?

#9 - Traper3434 - 25.05.2019 13:13

Pist değişikliği varmi

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.