DUYURULAR

İSTANBUL TAHMİNLERİM - 19 MAYIS Kategori adları

İSTANBUL TAHMİNLERİM - 19 MAYIS


19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun..
 


Bugün birinci altılıyla uğraşıp bütçeleri heba etmemek gerektiğini düşünüyorum.. İkinci altılı oldukça zor ve iyi bir ikramiye verecek..


 

 

 

Birinci ayakta; hiç kuşku yok ki startla beraber liderliği alan isim SERPİNTİ olacaktır.. 1200-1400’cü olan bu safkan önde rahatmış gibi gözükecekse de ciddi bir şekilde tepesine binecek rakipler mevcut.. En başta DENİZ MAVİSİ ve THE LAST ROMANCE..
BEKLENEN, LADY CEYLIN, KASALINA gibi atlar da bu üçlünün hemen arkasında yer alacaklar..
Geçen senenin baş tayı THE LAST ROMANCE’yi %100 hazır olarak girmediği yarıştan dolayı tek kalemde silemeyiz, en şanslı isimlerden olduğu kesin ama benim Dişi Tay Deneme favorim HÜRAT olacaktır..
Yarış içerisindeki komutlara kusursuz uyan, düzlükte de çok akıcı sprint yapabilen kısrak geçen sene THE LAST ROMANCE tarafından hezimete uğratılmıştı ama taylardaki gelişim ya da form değişiklikleri çok ani olabiliyor biliyorsunuz.. Dolayısıyla iyi dönememiş bir THE LAST ROMANCE’yi sürekli üzerine katmış bir HÜRAT geride bırakırsa bu sürpriz sayılmamalı..
SERPİNTİ’nin hemen arkasında bariyerde 3.lükte konumlanacak formda isim DENİZ MAVİSİ’ni de atlamamak gerekir.. Kazanması için illa boş kalması gerekmiyor, 3.lükte sabırla giderek de son yarışına yakın bir performans gösterebilir.
Yarış biraz süratlenirse QUEEN OF PROTI’nin sprinti de görülmeye değer olur.. Gerçi son yarışı olağanüstü olmasına rağmen %100’ünü koşmamış bir HÜRAT’a sonuçta geçilmiş olması kendisine sıcak bakmamamı sağlıyor ancak bu safkan da üzerine katıp sınırları zorlayabilir..

BLANCHARD akışlı aksiyonlara sahip olmasa da yarış boyunca mücadelenin içerisinde kalarak şanslı olmaya çalışacak..
KASALINA da son yarışında erkeklerin yanında hiç sırıtmamıştı, klasik koşuları seven jokeyiyle ters bir yarış koşabilir.
SERPİNTİ 1400'e kısaltmaya ve çıktığı gibi bitirmeye çalışacak.
LUCKY FOOT da dişilerle olağanüstü uyumu olan jokeyi idaresinde hata kollayacak ama bu dört safkana da yer açamadım..
Zaten diğer yazdığım dört ata göre biraz daha geride olduklarını da söyleyebilirim..

 

 

 

 

 

 

 

İkinci ayakta; bana göre şansı bulunmayan isimlerin liderlik uğraşlarıyla başlayacak koşu..
MORTODELA, BEHRAMKALE ve KHOR KALBA.. Yarışı süratlendirip düzlükte ortalarda gözükmeyecekler..
Bana sorarsanız kısa sprinter BAYEZID de kendini bir ara gösterir ama son falan veremez.
Geriye kalan atlardan ise öncelik tabii ki 6 numaralı AFTER FOREVER’in..
Son yarışında ciddi aksilikler yaşamasına rağmen kazanmayı bilen ve bir türlü kazanamadığı o alışkanlığı nihayet kazanan safkan bir kez daha elverişli şartlarda yarışacak ve 50 kg..
Çabuk aksiyonlarıyla gelip bir anda hakim olursa (50-60 metreden fazla mücadeleye kalmaması gerekir) kazanmaya çok yakındır..
Son yarışını çok temiz kazanan PROXY bahsettiğim kaçakları önüne alır acele etmezse bir kez daha kazanabilir. En ciddi rakip konumunda..

Boş kilolarda hele de orta mesafeyi bulmuşsa daima yazılması gerekilen ters at REKOR ve bir diğer boş sıkletli safkan MISTER RIGHT özlediği çim pistte Hışman’ın da katkısıyla iyi koşabilir.

Kilo kaldırabilen WINCHESTER’i de yazarsak sanırım bu ayağı kayıpsız geçmiş oluruz..

 

 

 

 

 

 

 

 

Üçüncü ayakta; tabii ki riske girmeyeceğiz çünkü dengesiz arapların 2400 metre mesafeli koşusunda her şey mümkün..
Sayısız yarış izledim, burada birbirini geçmeyen at yok..
Ancak bu mesafeyi çok iyi koşacağı kesin olan bir safkan var ki biraz formunda kıpırtı sezsem bugün yanına rakip önermezdim; 12 numaralı ALTURBO..
Bu sezon toplamda dört yarış gördü ve dördünde de enseye bastı ama bunların üç tanesi zaten sentetik pistti, bir tanesi de kısa mesafedeydi..
Mesafe 2400 olunca hayatında iki defa koşup ikisini de kazanma başarısı gösteren bir safkandan bahsediyoruz..
Kendisi için önemli olan tek şey önde rahatsız edilmemesi..
Bugünkü yarışa baktığımızda, çoğu rakibinin 2.3.4.lükte gitmeyi kabulleneceğini, pres yapmayacağını görüyoruz..
Ara kapatmakta güçlük çekecek rakiplerine, hazır iyi galoplar da yapmaya başlamışken yakalanmayabilir, dikkat..


ACARTÜRK, ALSANCAKLI, CİHANIN OĞLU öncelikli rakip gördüğüm isimler olurken, favori olan Çelik kardeşleri de yazarsak sanırım bu ayağı bir şekilde geçmiş oluruz..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dördüncü ayakta; üç hafta önceki yarışı izleyip sadece ona göre bir analiz yaparsak da, geçen seneleri baz alıp buna göre analiz yaparsak da beş atı birden yazmamız gerekir.
ISKRA son yarışında gayet iyi koşmuş ama bunun sebebi, rolanti geçen yarışta önde boş kalan CHERI’nin arkasına yerleşip 2 gitmesiymiş.. Yani bir at elenecekse bu bence ISKRA olabilir.
MISS HELIN bu yarışta, her zamanki gibi sınırları zorlamış ve kazanmaya çok yaklaşmış ama olmamış..
TATVAN İNCİSİ hiç ama hiç zorlanmamış, VALENCIA sprintini tutturmaya çalışırken TATVAN çok önceden enseye basmış ve fark buna rağmen aniden kapanmamış.. 1400’de hazır olmadan bunu yaptıysa, bugün 1600 olduğunu düşünürsek en az favoriler kadar şanslı olduğunu söyleyebiliriz..
VALENCIA ise rolanti tempo ve tabii ki kondisyon kurbanı olmuş ama yine de kötü koşmamış..

Bu dört arasında çok az farklılıklar var ama ben yine de MISS HELIN’i ayrı kefeye koyarım.
Genellikle hep geçtiği rakiplerle start alacak ve Kocakaya ile uyumu bence günden güne artacak.
Gelelim benzer grupla yakın zamanda 1600 çimde koşup kolay kazanan ŞEKER HANIM’a..
Kendisini sona sakladım çünkü net olarak favorimdir.. Tamamen rakiplerinin stillerine göre konum belirleyen safkan bir bakmışsınız liderliği almış, bir bakmışsınız en geri gitmiş.
Bugün Özcan’a, Selim’e falan hamle şansı bırakmadan bence liderliği alması gerekiyor ama çok da bir şey farketmez açıkçası.. Tam pist ve mesafesinde yine ayakları kaybolabilir.
Artan kondisyonlarıyla
VALENCIA ve TATVAN İNCİSİ de çok şanslı olacaklarken, ISKRA yine gidişat avantajıyla kendisine şans yaratabilir..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beşinci ayakta; bu kadar güzel, kaliteli atların koştuğu program varken tek tercihini burada yapmak ne kadar doğru olur bilemiyorum..
Ama çok vasat atların bir araya geldiği koşu olduğundan eminim ve bu tarz koşular bazen sandığımızdan çok daha kolay olabiliyor..
4 numaralı ÖZGÜRFATİH henüz çime ayak basmamış, ikidir E.Sincan’la kaybeden bir tay..
Ahım şahım bir at değil ama bence bu gruptan üstün.. Üstelik net bir çimci olduğunu düşünüyorum. Bu kez üzerine Ahmet Çelik de atlamışken tek yazmadığımız için pişman olabiliriz..
Yüksek agf'sine anlam veremesem de istikrarlı isim 
ŞARLO ve Bursa'da gayet güzel koşan BABA ÇINAR öncelikli rakipler olarak göze çarpmaktalar..

KURDELE ve SERMANUR ise hata kollarlar ancak ben bunlardan tekini yazabiliyordum, Kaizbert olanını seçtim..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ERKEK TAY DENEME KOŞUSU’NDA; çok cazip konumda bir safkanı sizlere banko olarak önereceğim: 4 numaralı GHOST PASHA..
Bu safkan için detaylı yorumuma geçmeden önce kendisi hakkında daha önce neler düşünmüşüm, G2 SAKARYA’da neler yazmışım kısaca bir hatırlatmak istiyorum:

'
GHOST PASHA: ÇALDIRAN'da LONG RUNNER'ı ayrı bir kefeye koymuştuk zaten ama o gün bu safkan olmasa benim favorim kesinlikle GHOST PASHA olurdu.
Maiden yarışını uzak farkla kazandıktan sonra ciddi bir talihsizlik yaşayıp kazanacağı yarışta derecesiz kalan, sonrasında ise göğsümüzü gere gere tek yazdığımız bu safkanın bir sonraki rotası ise Çaldıran oldu..
Evet grup çok sertti ve yaz boyunca İstanbul, Ankara'da boy gösteren rakipleri karşısında silik gözüktü ancak şunu net olarak hissettim ki, büyük bir yüreği var ve en baba rakibe bile kafa tutabilir.
Bugünkü yarışın net favorisi YAMANLARBEYİ ile birebir aynı sprinti yapan safkanın 200'den sonra enseye basmış hali bile LONG RUNNER harici diğer atlarla eşdeğer hızda..
4.olamayacağını anlayınca enseye basan ve resmen 'bir dahaki yarış çok daha farklı olur' hissini bizlere yansıtan Özcan, safkandan vazgeçmemiş..
Mesafenin uzaması bence en çok bu safkana yarar çünkü müthiş bir ciğere sahip.. 
Harika bir performans bekliyorum.'

 

Gördüğünüz gibi çok şeyler beklediğim, gücüne ve ciğerine hayran olduğum bir isim..
Kasım ayında koşulan Sakarya Koşusu'nda 
Özcan yarışın sert başlayacağını düşünüp hafif de geç çıkan bu safkanı başlarda biraz hırpalayınca ARAGORN’a direnememişti.
Her şeye rağmen YAMANLARBEYİ’ne teslim olmayıp 2.liği bırakmayan safkan bence iyi çıkıp güç harcamadan liderliği alabilse bırakın ARAGORN’a geçilmeyi, farkı 2 boyun altına indirmeden kazanırdı.
Aradan sonra geri döndüğü yarışta da startı ağır alan ve Çiçek’in de panik olup 2.liğe doldurmasıyla gücünü gereksiz harcamış olan safkan buna rağmen müthiş direnciyle yine 2.oldu..
Bugün GRAND ZOFF, KIZIL TÜY, PERFECT RUNNER gibi isimler takip etmek isteyeceklerse de Özcan GHOST PASHA’ya startı iyi aldırıp çok sert tempoda geçmeyecek bu yarışta avantajı sağlayacaktır.
Düzlüğe pisti ortalayarak çıkacak safkana çok kral sprintler gelecek evet ama ben gidişat avantajını fotoya kadar koruyacağını düşünüyor ve GHOST PASHA’dan beyaz bayrak ayna yarışı bekliyorum.
BANKOMDUR..

 

ALTURBO'yu ya da AFTER FOREVER'i tercih edecekler için bana göre iki rakibi var; LONG RUNNER ve YAMANLARBEYİ..










ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 4,12,3,9
2.AYAK: 6,,9,8,5,3
3.AYAK: 12,,2,10,13,8,7
4.AYAK: 5,2,6,3,,1
5.AYAK: 4,5,1,6
6.AYAK: 4

Yorumlar

#1 - BERKAY KURT - 19.05.2019 16:55

asiruh; evet bence % 100 hem de..

#2 - asiruh - 19.05.2019 15:51

Emeklerine Sağlık...Hürat at için de tebrikler...600..35.93-800...47.8..1000 ni..59.80... bu kadar yuksek tempo da hiç şansı olmayan serpintinin önünde yarışı götürmesi doğru mu...Yarışı serpintinin arkasın da kalarak takip etseydi kazanabilir miydi Karataş...

#3 - Frequency001 - 19.05.2019 14:48

Plase ye bakabildin mı kardeşim

#4 - ali579 - 19.05.2019 13:13

Slm 3 koşu baldemar hakkında görüşün z nedır acaba teşekkürler

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.