DUYURULAR

İSTANBUL TAHMİNLERİM - 18 OCAK Kategori adları

İSTANBUL TAHMİNLERİM - 18 OCAK


Birinci ayakta; ilk şans vereceğim isim uzun aradan sonra gördüğü yarışında bu grubun hemen arkasında çok diri bir 6.lık elde eden safkan 8 numaralı NADİR BEY olacaktır. 
Beden diliyle ' bir dahaki yarış hepinizi geçeceğim ' der gibiydi adeta.. 
Zaten ilk yarışında ne kadar potansİyelli bir at olduğunu göstermişti.
Bugün çok daha hazır durumda gireceği bu yarışta HOPABEYİ' nin hemen arkasında iç kulvarda iyi yer alabilirse etkili jokeyiyle kazanmaya en yakın gördüğüm isimdir. 
Bu gruptan üstün olduğuna inandığım 2 numaralı
YUNUS GİBİ çok tuttuğum bir diğer safkandır.
Son yarışında çok süpriz konumda olmasına rağmen sizlere ilk at olarak önerdiğim safkan o gün kötü koşmasa da mesafenin kendisine çok uzun gelmesinden ötürü son veremeyerek 4. kalmıştı.
Bugün lehine dönen mesafede, dişine göre rakipleri arasında kolay kazanırsa şaşırmayalım.

Karataş'ın idareli sürüşüne kısa ve seri sprintle güzel cevap vereceğini düşündüğüm
İLKADIM, son yarışı harika olan iki at; AĞRI DAĞI FIRTINASI ve ŞEHLEVENT,  M. Kaya' nın milimetrik sürmesi durumunda SHESHBESH ve çok fazla tutmasam da boş kalması halinde ters bir yarış koşabileceğini hissettiğim HOPABEYİ sırasıyla rakip gördüğüm isimlerdir.








İkinci ayakta; banko olarak önereceğim isim 5 numaralı
KARAÇAM olacaktır. 
Şimdiye kadar göstermiş olduğu performans her ne kadar inişli çıkışlı olsa da bugün öyle bir grupta start alacak ki kendisinin yanına at yazma ihtimalim yok. 
En ciddi rakibi olarak gösterilen ASİ KALP'i ilk izlediğimde S.kaya' nın safkanı katletmesine rağmen çok iyi koştuğunu gördüm ancak daha sonra KARAÇAM'ı izlediğimde aralarında baya bir güç farkı olduğunu farkettim.
ÖZCAN idaresinde yarışın her yerinde arttıramasa bile hiç bir yerinde gerilemeyeceğini düşündüğüm bu safkan bence kolay kazanacaktır.
BANKOMDUR..








Üçüncü ayakta; iki ata şans vererek burayı geçeceğimizi düşünüyorum; 1 numaralı
BARCELONA ve 2 numaralı BAŞSEKLAVİ... 
Aslına bakıldığında iki atın da karakterine pek güven olmaz ancak etkili jokeyleriyle ikisinden birinin bir şekilde kazanacağını düşünüyorum.
Buna biraz da diğer rakiplerinin son derece vasat olmalarından dolayı güveniyorum. Şöyle ki kalite safkan YALNIZEFE' nin 1.5 yıldır arası var, bu aradan sonra gelip 2200' de kazanması mucizeyle eşdeğer olur.
ŞAHİNTER içine şeytan kaçmış gibi koşuyor ve bir önceki yarışında BAŞSEKLAVİ' ye kafa tuttu tamam ama sonuçta alt grup atı, bunu devam ettirebilmesi zor gözüküyor. 
KIRKPINAR önde boş kalacak ama onun da 2,5 aylık bir arası var ve tam olarak hazır olduğunu düşünmüyorum. Keza KAFADAR' ın da öyle..
GÖKKALE' ye gelince son yarışını kazanırken yarım boyla kimi geride bıraktığına bakarsanız safkandan direk soğuyorsunuz. 
Dolayısıyla formunun zirvesindeki BARCELONA ve 7 yaşına gelmesine rağmen son yarışını kazanarak moral bulan BAŞSEKLAVİ' den birinin kazanması normal sonuç olur.







Dördüncü ve Beşinci ayak; günün çok ağır favorilerinin start aldığı yarışlar..

BRAVE FEET ve HABERATLI' dan ikisinin birden kazanması diğer ayaklar istediği kadar patlasın ikramiyeyi baya bir aşağı çekecektir. 
Hazır KARAÇAM' ı tek yazmışken bu ayaklarda şansımızı denemekte yarar var.
Tabi bunu mantıksız gerekçelerle değil son derece olası ihtimallerden yola çıkarak yapacağız. Örneğin; BRAVE FEET belki şaka gibi rakipleriyle yarışacak ama unutulmamalı ki bu safkan bir önceki Kocaeli yarışında startta haddinden fazla kalmış, son yarışında ise başlangıç anında şahlanır gibi olmuş ama hemen toparlamıştı. Dolayısıyla bugün startta çok fazla kalması halinde eğer kendisini tek yazarsak yarış başlar başlamaz yatabiliriz.
Ben bu yüzden bu safkanın yanına
KING OF ROCK, KRIS ANGEL, ALTIN KAFES gibi isimleri de yazacağım.
Ama şunu söyleyeyim düzgün çıkarsa kafayı da çok rahat alacağından bu safkanın kuyruğunu dahi göremezler.
Yani karar biraz da sizlerin..
HABERATLI' ya gelince onun BRAVE FEET gibi startta kalma ihtimali yok çünkü ok gibi fırlıyor ancak safkanı bekletmiyorlar ve ingiliz temposunda kafayı aldırmak istiyorlar. Aynı serilikte olmasa da Hışman'lı ACAR'ın ve SEYRANIM'ın liderliği ısrarla istemeleri durumunda sonlarda düşen bir tempo izleyebiliriz. Dolayısıyla HABERATLI' yı yıkma sebebimde gidişat faktörüdür.
Özellikle çok iyi bir performans beklediğim isim yarış gören
KONÇERTO' dur.
ACAR ve boş at olmadığını düşündüğüm ULUÇINAR daha sonraki rakiplerdir.
Açıkçası BRAVE FEET'i biraz umutsuzca yıktım ama HABERATLI'yı inanarak yıkıyorum :)







Son ayakta ise; çok karışık bir yarış bizleri bekliyor, yoruma ve riske gerek duymuyorum ama tek bir safkanın da özellikle altını çizmek istiyorum. 
13 numaralı
BELEKİ Kocaeli'de ikidir sizlere ısrarla önerdiğim, fena koşmasa da hala gerçek gücünü gösterememiş bir safkan.
Bugün çok iyi uyum sağlayacağını düşündüğüm sentetik pistte, stiline uygun jokeyi Hışman'la günün bombasını gerçekleştirebileceğini düşünüyorum. DİKKAT
Daha sonraki sıralamam şablonumdadır.






ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 8,2,7,3,1,5,6
2.AYAK: 5
3.AYAK: 1,2
4.AYAK: 3 / 1,5,2
5.AYAK: 2,,4,1,7
6.AYAK: 13,8,4,10,5,3,1,2,11,6,7

 








 

Yorumlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.