DUYURULAR

İKİ NET BANKO - 8 NİSAN BURSA Kategori adları

İKİ NET BANKO - 8 NİSAN BURSA

 

Birinci ayakta; son yarış performanslarına göre 2 numaralı ALTINONUR’u tek yazmamız gerekir çünkü genellikle geçtiği rakiplerle mücadele edecek ve üstelik gidişat avantajına sahip..
Ancak safkan sık koşuyor ve ikidir fotoya kadar güçlü rakiplerle mücadele ediyor.. Yani yıpranmış olabileceğinden, en son bıraktığımız ALTINONUR’u seyredemeyebileceğimizden endişe ediyorum..
Evet bu tarz gruplarda ve özellikle de araplarda kısa aralıklarla koşmaya pek takılmamak gerekir ama ben yine de ALTINONUR’un yanına at yazacağım..
Sıralamamı şablondan kontrol edebilirsiniz..



 

 

 

 

İkinci ayakta; iki safkanı rakiplerine oranla bir adım daha önde görüyorum; FERHAL ve YOLAŞAN..
Her hafta koşsalar farklı sonuçların çıkabileceği 4 ve yukarı dişi arap yarışında iki at yazıp riske girmeye gerek var mı bilmiyorum ama gerek sıklet gerekse gidişat avantajlarına sahip bu iki isim..
HABERLİ ve HANIM SULTAN’ın temkinli başlamak isteseler bile uzun mesafeye göre sert başlayacaklarını ve ilk iki sırayı paylaşacaklarını düşündüğüm bu yarışta, son metrelerde sıklet farkı bence yakından hissedilecek..
Yine de, hazır diğer ayaklarda da zorlanmamışken bence bu ayağı sağlama almakta yarar var.


İLKNAZ, ISLAH, FATİHİNGÜLÜ, HABERLİ, HAMHAMA sırasıyla şanslı isimlerdir..




 

 

 

Üçüncü ayakta; banko olarak önereceğim isim 1 numaralı ARCHIE olacaktır..
Bana göre net bir kısa mesafe atı olan ARCHIE iki defa 1800 gibi kendisine çok uzun gelen mesafede yarıştı ve buna rağmen hiç fena değildi..
Kısa adımlara sahip ama bu adımlarını oldukça sık atıyor.. Bu da sprint mesafesi doğru ayarlandığında kısa ve seri sprintiyle çok etkili olabileceğini gösteriyor..
Bugünkü yarışta STRONGER gibi ön tarafta boş kalsa bile kontrolsüz seri giden ve sonlarda da temposu düşen rakibi varken M.Çiçek’ten sabırlı olmasını bekliyorum.
Ara kapatma gibi bir problemi olmayan ARCHIE yarışı pek çok faktörden kaybedebilir ama bu faktörler arasında sadece ‘geç kalma’ ya da ‘yetiştirememe’ olamaz..
Dolayısıyla mümkün olduğunca sabırlı olur ve tehlikeli kulvarından dolayı dışarıdan önlere sarkmazsa sonlardaki sprintine dayanamayacaklarını düşünüyorum..
ARCHIE BANKOMDUR..

 

 

 

 

 

Dördüncü ayakta; 1 numaralı HASKAYA yine dişine göre rakipleri bulmuş ve mesafenin kendisi için sorun olmadığını son iki yarıştır gösteriyor..
S.Kaya geçen sefer tempoyu beğenmeyip çok akıllıca bir hamleyle liderliği almış, düzlükte de rakiplerini yanına yaklaştırmamıştı.
Bugün startı ağır alan BATALLA dışarıdan hemen doldurup liderliği isteyeceği için HASKAYA muhtemelen 2.likte gidecektir ama bu çok da önemli değil.
Grubun en kariyerli ve en kaliteli safkanından bir kez daha kolay birincilik gelecektir..
HASKAYA BANKOM..

 



 

 

 

Beşinci ayakta; startla birlikte 10 numaralı PROFESSOR Ketme’nin sert teşviklerine maruz kalarak liderliği alacak ve bir süre sonra dinlenmeye koyulacaktır.
Çünkü PROFESSOR liderliği aldıktan sonra hiçbir rakibinin ısrarcı olacağını düşünmüyorum. ( DİLZAR’ın starttan çıkmayacağını varsayarak )
Yeterli sermaye kazanmasına yeter mi emin olamasam da PROFESSOR sonlara kadar direncini koruyabilir, dikkat..
Bursa’da çok uzun süre önce sadece bir kez yarışıp yarım boyla DYMAXION’a kaybeden 3 numaralı
YOUNG BOND çok şanslı olacak bir diğer isimdir.
İkidir sert grupta birincilik mücadelesine dahil olamıyor ama bugün dişine göre rakiplerle, etkili bir jokeyle yarışacak.. Kazanmaya çok yakın olduğunu söyleyebilirim.
1 numaralı
JUST RUN ağır kilosu da varken biraz erken yürümesinin kurbanı oldu, sonlarda ALİDEV tarafından avlandı.
T.Yıldız safkanı iyice tanıdığı için bu kez çok farklı koşabilir..


HILL HEAD, RED REBEL ve SHUARRY hata kollayacak diğer isimler..








 

Son ayakta ise; mesafe 1200 olduğu ve pek çok safkan ön grupta yer tutabilmek için temposunun üzerine çıkacağından ben riske girilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
Çok süratli isimler olmasa 1200 aşığı
ROWDY’nin bu mesafede ayaklarının adeta kaybolduğunu düşünüyorken yanına rakip önermezdim ama Onur Öztürk bu kısrağı dışarıdan muhakkak 2.liğe kadar getiriyor.
Aynı şeyi bugün SANTA RUA, JUNIOR DANCER, DALİ DALİ ve BÜYÜK AJIBA gibi isimler de isteyeceği için ROWDY düzlüğe vites arttırarak girdikten son 150’ye kadar gayet iyi aksa da ondan sonra durabilir.
1200’cü iki etkili isim
FREE POWER ve WIND POWER’den etkili performanslar bekliyorum.
Rahat tempoda 4.5.likte yer tutabilen
MEKANİK de bu gidişatta çok iyi koşar.
Ağır kilosuna rağmen etkili sprinter
QAVIY, kazanma karakteri düşük olsa da boş kilo yarıştığı zaman sonlarda ayakta kalabilen WEST GROVE ve eski formundan uzak olsa da bariyerde 3.lük civarı temkinli gitmesi halinde kalitesiyle BÜYÜK AJIBA sırasıyla şans vereceğim isimlerdir..






NOT: Yüksek bütçelere çıkma imkanı olmayanlar üç farklı ‘daraltma’ yoluna gidebilirler.
Birinci seçenek ALTINONUR’u da tek bırakıp üç tekli oynamak.
İkinci seçenek boş sıkletli FERHAL - YOLAŞAN’a güvenip zor ayağı iki atla geçmek.
Üçüncü seçenek ise beşinci ayakta çizgiden önceki üç atı yazmak..
Burada kararı biraz da sizlere bırakıyorum. İyi şanslar dilerim..


 

 



 

 

ALTILI ŞABLONUM:

 

1.AYAK: 2,,3,4,1,6,5,7
2.AYAK: 7,9,,6,3,2,4,8
3.AYAK: 1
4.AYAK: 1
5.AYAK: 10,3,1,,9,4,5
6.AYAK: 3,7,8,4,12,9,6

Yorumlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.