DUYURULAR

İZMİR TAHMİLERİM - 4 NİSAN Kategori adları

İZMİR TAHMİLERİM - 4 NİSAN


Günün ilk ayağında; iyi koşmasını beklediğim takipte isimler var ancak bunlardan bir tanesi var ki tek yazmazsam ve kazanırsa sanırım bu gece gözüme uyku girmezdi..
5 numaralı
GÜZELAT'tan bahsediyorum.. Son iki yarışı 0-0 olmasına rağmen yarışsever umursamamış ve safkan bu totoya göre ağır favori çıkmış bile sayılır..
Totosu bozulan ve haliyle cazip konuma gelen atları ön plana çıkarmaktır en önemli görevlerimden biri ama burada pek çok kişi benim gibi düşünmüş.
GÜZELAT net bir şekilde 1200-1400 çimci.. 58 üstü falan olmadığı sürece, kendi grubunda bu veya benzer pist koşullarında ne zaman start alsa başarılı olur..
Kumda gördüğü yarışlardan sonra en son uzun mesafede, 60 kg aprantiyle yarış gören safkan buna rağmen son 200'lere kadar mücadelenin içerisindeydi..
Aralarda faul yediği için erkenden enseye basan safkanın enseye basmış hali bile aniden gerilemiyordu.. Bu da aslında sağlıklı durumda olduğunu, sadece uygun yarış şartlarını aradığını gösterir.

1200 mesafelerden her zaman çekinmişimdir , keşke 1300 ya da 1400 olsaydı ama Özcan bir şekilde ayarlar diyor ve GÜZELAT'ı sizlere günün bankosu olarak öneriyorum..









İkinci ayakta;
banko olarak önereceğim bir diğer isim 13 numaralı
ZEYNEP SULTAN'dır..
Hayatının ilk startında ön plana çıkardığım ancak eksik işleri nedeniyle tek önermediğim safkan ' 'İzmir'de ilk kez koşan at genellikle gelmez' savını doğruladı ve uzak farkla geriden 3.olabildi.
Ancak bu bile bence güzel bir başarı çünkü dediğim gibi hem eksikti hem de rakipleri 20.yarışlarına falan çıkmışlardı..
Artan kondisyon ve nefesiyle bu kez ağırlığını hissettirmesini beklediğim bu safkanı ikinci tek olarak değerlendirebilirsiniz..

Son sert gruptaki yarışı ölçü olmayan, şayet rokluk yapıp grubu biçmezse
BARUTEFE en ciddi rakiptir.

TEKFORD PLUS ve SÜNDÜS SULTAN çok daha sonra düşünülebilir..










Üçüncü ayakta; kısa mesafede, üzerinde Kocakaya da varken grup ne olursa olsun
PATRONİÇE önceliklidir..
Daha önce bu pistte fotoğrafta gördüğünüz NİLDA'ya bile geçilmişliği var evet ama iyi durumda olduğunda ve iyi saklanıldığında seri sprintine karşı koymak çok zor..
Kocakaya ile harikulade uyumu olan kısrak, ESER ve DEMİRTURBO'nun birbirlerini süpürmeleri halinde kolay bir yarış bile kazanabilir..
Olur da
ESER ile DEMİRTURBO temkinli başlarlarsa çok şanslı olurlar.. Özellikle de çime kavuşan ESER..

Çok daha sonra ise Hışman'lı
CİVANTAY ile senede bir böyle yarışlarda sürpriz yapabilen yaşlı NİLDA...












Dördüncü ayakta;
DONT HESITATE startla birlikte yine öne çıkacak ve kolay giderek yarışa ölüm temposu verecek.. ERENDIRA ikidir bu safkanın temposuna ayak uyduramıyor çünkü uydurursa sonuncu olacağını biliyorlar.
Eğer ERENDIRA başından itibaren 2.likte gitmeye niyetli olursa DONT HESITATE düzlüğe 6-7 boy farkla girer ve sevdiği İzmir kumunda yakalanması güç olur..
Ancak sonuçta yarış 1200-1300 değil, sonlara doğru illa ki tempo kaybedebilir.
Bu durumda
BADEGÜL, PANTA RHEI ve PRINCESS DI sprintleriyle etkili olurlar..

 

CAMBODIA ise gücü yettiği ölçüde hata kollar..














Beşinci ayak; bana göre günün en karışık ve zor ayağı..

ANGELETTA önde boş kalabileceği gerekçesiyle çok daha fazla ön plana çıkaracağım isimdi ancak taylık dönemindeki durumda değil, oldukça geriye gitti ve bazen startı da ağır alıyor. Üstelik 1600 uzun gelebilir.
Dolayısıyla yanına birçok at yazma taraftarıyım..

 

BANA, BAHTIYARLI, IRMAK PRENSES, JİNET, ŞÜKRAN BABANNE, WATCH ME, PERİ RUHSAR, TURKNUR sırasıyla tuttuğum diğer isimlerdir..












Son ayakta ise; yarış karakterlerine güven olmayabilir ama ben iki atla % 95 ihtimalle kapatacağımızı düşünüyorum bu ayağı..

AŞANBEY ve OYMAPINAR..
Hangi grupta yarıştıklarını görmeden önce sorsanız bu iki at için de yorumum şu olurdu; 'yarış falan kazanamazlar'..
Ancak bugün öyle şartlar var ki binicilerinin ekstra bir şey yapmalarına gerek olmadan son metrelerde ayakta kalacaklar zaten.. Zira rakiplerinin büyük çoğunluğu yarışı yürüyerek tamamlıyorlar..
Önde liderliği mi alır yoksa bariyerde 2.3.lükte mi takip eder bilmiyorum ama AŞANBEY hayatı boyunca olmadığı kadar şanslıdır..
Bence tek rakip de çimde daha farklı koşma potansiyeli olan OYMAPINAR olur.. M.Kaya rolanti geçmesini beklediğim bu yarışta AŞANBEY'i rakip görüp onun hemen arkasında 3.4.lükte falan konumlanır.
Her ne kadar AŞANBEY'i bastırıp geçebileceğini pek düşünmesem de AŞANBEY daima durabilecek bir at olduğu için iki atla geçmekte yarar görüyorum..
Bence bu ikiliyi bozacak at da yok..








ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 5
2.AYAK: 13 / 2,,,6,11
3.AYAK: 10,,4,8,,3,9
4.AYAK: 3,1,10,2,,,7
5.AYAK: 9,7,6,10,12,3,1,4,2
6.AYAK: 1,10


Not:
Dördüncü ayak için yorum yazdığım esnada gelen hisler sonucu sıralama değişmiştir :)

Şayet ilk ayaktan risk almak istemezseniz veya
ZEYNEP SULTAN içinize daha fazla sindiyse GÜZELAT'a rakip olarak; CRAZY CHICK, PARAMPARÇA , OĞLUM CEM düşünülebilir..

Yorumlar

#1 - Ardatunahakan - 04.04.2019 13:34

Emeklerine sağlık Berkay

#2 - BERKAY KURT - 04.04.2019 12:48

Ceco; estağfurullah, mübalağa ediyorum.. Sorulardan rahatsız değilim, sadece bazen hiç tanımadığım atların denk geldiği koşular oluyor, üzerine en az 25-30 dakika kafa yorulması gerekilen yarışlar.. Altılı tahmini biter bitmez soruyu görünce vakit ayırmak istemiyorsunuz haliyle..
Onun dışında tanıdığım, bilinen atlar ya da takibimde atlar olunca her gün paylaşırım sorun yok.
İyi şanslar..

#3 - Ceco - 04.04.2019 12:29

Yaaaaa:)))) cok tesekkürler berkay. İyi ki varsın. Söz bundan sonra 1 ay sormucam sana:) yaz kenara :)) hatırlatırsın bunuda :) yeterki snin gibi at uzmanı bu piyasadan kopmasın. Günün süper geçsin.

#4 - BERKAY KURT - 04.04.2019 12:26

Bir gün tahminciliği bırakırsam Ceco'nun plase soruları için olacak bilmeni isterim :)

KANBEDRİ enteresan bir at ama Özcan'ın dilinden iyi anlar, tek yazılabilir..

#5 - Ceco - 04.04.2019 12:19

Berkay tam plaselik oyun vermişsin:))) lütfen plasenin ilk ayagını pas gecme lütfen:(((

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.