DUYURULAR

İSTANBUL TAHMİNLERİM - 13 MART Kategori adları

İSTANBUL TAHMİNLERİM - 13 MART


Bana göre İstanbul'da bugün toplamda dört tane banko yazılabilecek at var.. Tabii ki hepsini birden değil, öne çıktıklarından, dördü arasında seçim yapmaktan bahsediyorum..
İşin tuhaf yanı bu atların hepsine Kocakaya biniyor..






ALLEGRO FIDDLE: Hayatının ilk startında bugünkü rakiplerinden MYSTIC GREEN'e saldıran ancak rakibine hakim olamayan safkan daha sonra ara verdi ve muhtemelen bu süreçte ufak tefek problemleri giderildi.
Geri döndüğünde Kocakaya idaresinde çok kolay kazanan safkanın koştukça üzerine katmasını bekliyorum.
MY BLITZ'in yine 7-8 boy kalcağı,  MYSTIC GREEN'in startla birlikte liderliği alacağı yarışta COOL IMAGE, DANIELS DAUGHTER ve CAPTAINS BABY de ön grupta yer alacak isimler..
Bunların hemen arkasında 4.5.lüğe yerleşmiş elde giden bir ALLEGRO FIDDLE beklediğim gibi üzerine katarsa bence düzlükte de kolay temposuyla gelip farkı açar..
Günün ilk banko alternatidir..

En ciddi rakibinin 
MYSTIC GREEN olabileceğini düşünüyorum.. Son iki yarış görüntüsüne göre çok çok kötü ama bugün bahsettiğim stili rakipleri rahatsız etmeden 2.3.4.lükte giderlerse MYSTIC önde boş kalacağı için Müslüm'le yine direnebilir.

Daha sonra yazılacak rakipler sırasıyla şablonumdadır..










YAĞIZAT: Kocakaya ile 2019'da ilk kez buluşmasında önde boş kalan 51 kilolu PRATİK NEVZAT'a geçilerek 2.likte kalmıştı.. Bence çok ama çok normaldi, PRATİK NEVZAT'ın sonrasında neler yaptığını biliyoruz..
Sonrasında 1200 gibi daha lehine bir mesafede yarıştı ve bugünkü rakiplerinden GÜLDÜR GÜLDÜR'e yarım boy farkla geçildi..
Fakat kendisinin sıkleti 59,5 kg iken, rakibi 51,5' kg'dı.. Yani tam 8 kg fark vardı ve bitiş çizgisinde fark yarım boydu..
Sonraki 1400 yarışında bu kez üzerinde Kocakaya yoktu, D.Kaya vardı.. GÜLDÜR GÜLDÜR'e yine geçildi, fark 1 boydu.. Aradaki sıklet farkı ise bu kez sadece 1,5 kg'dı.. Yani mantıken YAĞIZAT'ın geçmesi gerekirdi ama geçemedi.. Dolayısıyla iş sıklette değil, binicide bitiyordu..
Kocakaya en son yeniden bindiğinde 60 kg sıkletine rağmen bu kez güle oynaya kazanmayı bildi ve safkanın üzerindeki şanssızlık kalktı..
Bu tarz 2.3.kalan atları pek sevmiyorum, genelde de art arda kazanamıyorlar ama morallendi ve bugün 7 kg azalan sıkletiyle mücadele edecek.
GÜRGÜR BABA ve KASMANBEY'i 60 kg ile uzak fark yaparak geçti bu safkan.. MAVRA yarış görecek, BALTACI ise 61,5 kilo..
VELİAHTIM'a mesafe kısa ve önde MAVRA var, OĞLUMVOLKAN, BAWEPIR falan da kısa sprinterler..
Bir tek GÜLDÜR GÜLDÜR kalıyor ama onunla da, üzerinde Kocakaya varken sıklet olarak ilk kez dezavantajlı değil..
Yani burada her yol yine YAĞIZAT'a çıkıyor.. Kazanması lazım.

YAĞIZAT gelmezse hepsi..










CORCOVADO: Yaşı ilerlemiş, çoğu birbirinden sorunlu atları yakalamış genç bir atı biz de önde boş kalacağı bir yarışta yakaladık..
Kasım ayında start aldığı yarışında yine Kocakaya ile beraberlermiş ve ön tarafta STALLION FALCON, KING OF ROCK gibi atlar olmasına rağmen harika bir şekilde direnmiş..
Bugün de startla birlikte liderliği aldığında BAYBAŞKAN dışarıda 2.likte, ESKAYRA da bariyerde 3.lükte gidcektir..
Tempoyu istediği gibi ayarlamasını beklediğim safkan düzlüğe tuta tuta çıkacak ve Kocakaya teşvik için son 300'leri bekleyecektir..
Hadi dediğinde bir anda farkı açacak olan safkan, sonlarda gücünü alıp gelen rakiplerinden dolayı belki biraz kapattıracak ama tamamen eritmeyecektir..
BANKOM..













OLRIC: Uzun süredir koşup da kazanamayan atların olduğu bir koşuda tek önermek istemezdim ama bu safkanın yanına at yazamıyorum.
Önceki 2.liğinde BEKİR'e geçilirken biraz erken yürüyen ama bugünkü rakibi KARADAĞLI'ya buna rağmen 5 boy yapan safkan son uzun mesafeli yarışında ise aksilik yaşamış ve jokeyini düşürmüştü..
Elde gelmesi, son metrelere kadar saklanması gereken kısa bir sprinter.. Hepsi öyle buradaki atların..
Kocakaya böyle atlara ekstra iyi biniyor.. Çok nadiren saçmaladığı yarışlar oluyor ama genel olarak bna en güven veren jokeydir.
KURABİYE CANAVARI'nın Hışman'la bir ara direnecekmiş gibi görüntü vereceğini ancak OLRIC'in yavaş yavaş rakibine hakim olarak farçı açacağını düşünüyorum.
Tereddütsüz bankodur..












Diğer iki yarış için şunları söyleyeyim;
URLA KARASI'nın MEGALADON'un çok gerisinde kalmasına anlam veremedim.
Ciddi bir talihsizlik yaşamasa kesinlikle kazanacağı bir yarıştan 2.olarak ayrıldı..
Evet
MEGALADON da hayranı olduğum bir at ama URLA KARASI gücünü alabilirse rakibinden rövanşı alabilir dikkat..
Bu iki atı geçebilecek tek at önde yine tek başına tempo belirleyecek
ROCKBAYE'dir..
Bana göre Kocakaya'nın bugün bindiği beş atta en şanssız olanı UĞUR BUBAM.. Bu mesafede kendisini yazmam söz konusu değik..
RUBUCO da ROCKBAYE karşısında çaresiz kaldı, ona da benim şablonumda yer yok.
Diğer ayakta ise
ÇEKO DAYI biliyorsunuz evlat.. Önceki yarışında Kocakaya ile çok güvenmiştik ama skandal bir biniş yapmıştı.. Ben hala o gün çok yüksek ganyan oynandığı için kaybettiğini düşünüyorum.
Sonrasında sıkleti artmışken aprantiyle kazandı.. Ağır kiloyla bir problemi olmayan safkan evet yine kazanabilir ama benim favorim
REKOR'dur..
LIONS ROSE'yi önüne alıp bariyerde 2.likte giderek diğerlerine sprint şansı tanımamasını bekliyorum.

SCIFO'suz da olmaz elbette. Kısa mesafede bile harikalar yaratan safkan bugün tam mesafesinde ve çok iddialı olacağından eminim..
Bu üç at önde gibi gözükse de riske gireceğim bir yarış değil, bence hepsi yazılmalı.. 














ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 4,,,5 / 2,6,1,3,7,10
2.AYAK: 5 / 10,4,3,7,1,9,8,6
3.AYAK: 6,3,2
4.AYAK: 5
5.AYAK: 4,1,3,,6,2,5
6.AYAK: 6


Not: OLRIC
bence geçilmez, CORCOVADO'ya da çok güveniyorum ama olur da tercihinizi ilk iki ayağın birinde kullanmak isterseniz bence CORCOVADO'nun bence tek rakibi
BAYBAŞKAN'dır..

Yorumlar

#1 - ergin - 14.03.2019 0:38

Berkay by ben senin sabrına bir daha hayran oldum.

#2 - BATU - 13.03.2019 20:07

İlk 2 ayağı tek vermezseniz bizde yorumlardan tek atmazsak sonuç kötü olur

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.