DUYURULAR

İZMİR TAHMİNLERİM - 7 MART Kategori adları

İZMİR TAHMİNLERİM - 7 MART


Birinci ayakta; 1 numaralı KARAMIH'ın gruptan üstünlüğünü tartışmamıza gerek bile yok, sadece son yarışında geçildiği rakibe baktığımızda bunu anlayabiliriz.
Ancak hem safkanın karakterine hem de Muh.Ok'a güven olur mu işte o konuda tereddütlerim var.
AL ANDAKAR'a 2 boy yapıp sonrasında M.Çiçek'in yoğun uğraşına rağmen tempo kaybeden safkan biraz da üç atın sert başlamasından istifade etmiş..
Yani evet son yarışına göre tek yazmalıyız bu grupta ama ben eminim ki biz tek yazarsak aprantisi hafif geç çıkan bu atla önlere yüklenecek ve safkanı fazla koşturacak..
RÜZGARBERK ve ÇAVDARBABA'nın liderlikte ısrarcı olacağı, AÇIK EL, USTAOĞLU, ÖZERBEYİM gibi atların da 3.4.lükte konumlanmasını beklediğim yarışta KARAMIH şayet sprint mesafesi doğru ayarlanırsa kazanan isim olur.

Son ayakta çok inandığım bir başka bankom olduğundan bu safkanı yıkma kararı aldım.

Rakipler sırasıyla;
ÖZERBEYİM, USTAOĞLU, ZEKİOĞLUM, KIVRAKTAY, AÇIK EL şeklindedir..













İkinci ayakta; henüz gerçek gücünü gösteremediğine inandığım 10 numaralı
URLA GÜNEŞİ bana göre çok boş bir at değil..
Uzun mesafede, alakası olmadığı gruplarda koşan safkan her şeyden önce iyi bir eküride ve iyi bir kan hattına sahip.. 
Cem Şen de arada bir çıkıp 20 ganyanlı atlar getirdiği için 52 kilolu bu atı sizlere ilk sıradan önermek istiyorum..
Yapması gereken şey, MCTAMER'i önüne alıp 2.liğe yerleşmek.. Heyecan yaşatacağından eminim ama  bakalım sonunu getirebilecek mi...
5 numaralı
TURKNUR ilk yarışından bu yana takibimde olan bir isimdi hatırlarsanız ve kendisini defalarca cazip konumdayken ilk sıradan önermiştim.
10 lira ganyanla katıldığı önceki yarışını kaybederken son yarışını ise kazanma başarısı gösteren safkan yine çok uygun bir grup yakalamış..
Yalnız safkan bana göre yarış hayatının en kötü performansını sergileyerek kazanmış.. Bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi emin değilim.
Yani ben orta kulvardan çıktığında çok daha akışlı aksiyonlara sahip olmasını bekliyordum ki yeni izlediğim bu yarışta BANA'yı aksiyon farklıyla geçtiğini görünce oldukça şaşırdım.
İşte bu yüzden kendisine tek olarak güvenmeyeceğim ama favorilerimden elbette..

Daha sert gruplarda güzel yarışları bulunan ve bu yarışa da güzel hazırlanan
ŞÜKRAN BABANNE, vasat bir maiden yarışını tempo kaybederek kazanmış olsa da önde yüksek ihtimalle yine boş kalacak olan MCTAMER, ufak tefek bir yapıya sahip olsa da önceki 2.liği bu gruba yeterli olan DEMİRALP , ilk yarışındaki sprinti fena bulmadığım IRMAK PRENSES ve son yarışları ölçü olmayan ULU MANİTU sırasıyla rakiplerdir..













Üçüncü ayakta; iki atla kayıpsız bir koşu izleyeceğimizi düşünüyorum.
Aslına bakarsanız
BARUTEFE, M.Mamedov'dan kurtulmuşken tek yazmamız gereken bir isim çünkü ikidir skandal binişlere maruz kalsa da başarılı koşuyor ama safkanın içeri yatma problemi var.. Bu özellik aksiyon da kaybettirir, herhangi bir ata faul yapıp atılmanızı da sağlar.
Dolayısıyla müşterek bahis için biraz temkinli olunması gereken bir attır..
Yine de uzun mesafe deneyimi olması, çok kolay tempoda arttırabilmesi ve dediğim gibi vasat binicisinden kurtulması sebebiyle net favoridir..
Kendisini bu grupta geçse geçse
TEKFORD FEYZA geçebilir diye düşünüyorum.
Son 3.lüğünü en az BARUTEFE kadar başarılı bulduğum safkan özellikle rakibi en ufak bir hata yaparsa 1.liğin tek adayı olacaktır..














Dördüncü ayakta; mantıklı bir analiz
FINDIKKIRAN'ın yine kazanması gerektiğini söyler ancak bu dönemde çok sık koşan atlar ciddi form düşüklüğü yaşıyorlar.
En son bunun örneğini ATAKAN ABİ'de gördük, geri geri gitti..
Gerçi Kaya ekürisinin atları sık koşmaktan pek etkilenmezler ama yine de bunu göz önünde bulundurmamız gerek..
Önceki yarışında uzun mesafede tempoyu belirleyip arkayı da uyutan safkan son yarışında da aynı şeyi denemek istedi ama süratli rakipleri olunca buna izin vermediler..
Bu kez 1-2 boy geç çıksa bile stili rakibi olmadığı ve at sayısı az olduğu için dışarıdan gelip kolayca liderliği alacaktır.
Kazanıp kazanmayacağı tamamen sık koşmaktan etkilenip etkilenmeyeceğiyle alakalı..
Benim için özet; FINDIKKIRAN ya tek atılmalı ( ki hissetmiyorum ) ya da hepsi denmeli..














Beşinci ayakta; eski sağlık durumunda olsa
AĞAPERSEN'i 1200'de, önde boş kalacağı bir yarışta, hele de 1200'de yakalamışken affetmezdik ama safkan epeydir kötü durumda..
Liderliği alacak almasına ve sıkletinden dolayı belli bir yere kadar da getirecektir ama direnci konusunda emin değilim.
Kendisini bariyerde 2.likte takip edecek olan
YÜCELİR'den bugün harika bir performans bekliyorum.
Yaşı ilerledi falan ama hala maşallahı var, düzlüğe bariyer dibinden oldukça diri vaziyette çıkabiliyor. Sıkleti de diğer rakiplerine nazaran avantajlı olduğu için ihmal etmeyiniz, favorimdir..

ALPTUĞHAN yarış kariyerinin en uygun gruplarından birini yakalamış.. Safkanın son yarışlarındaki görüntüsünü beğenmesem de gücünü koştuğu an diğerlerinin şansının çok azacalağı açık..
Kısa mesafeye rağmen gücünü bu grup için yeterli bulduğum 
ÜNALAMCA da ihmale gelmez..
Kazanma karakterleri düşük olsa da istikrarlı isimler
TEKİNER - NİNOŞUNOĞLU ihmale gelmezler..
















Son ayakta ise; banko olarak önereceğim isim tabii ki 6 numaralı
MOI JIZNI olacaktır..
Yani bu at da bu şartlarda geçilirse İzmir kum yarışlarını tamamen sileceğim artık..
Sadece öncekini yarışını incelersek yeterli.. Mesafe 1900 ve kendisine D.Palaur biniyor.. Sıkleti ise 57...
MISS TUDOR, İKSİR, IMPORTANT, FERFORJE hepsi var..
Startı çok hafif ağır alma huyuna yine devam ediyor ama BIG EAGLE GIRL arap temposunda geçen yarışta liderliği alınca MOI JIZNI gücünü gram harcamadan 2.liğe sokuluyor..
Yarış 800'e kadar hiç ama hiç hızlanmıyor.. Arkadaki bazı jokeyler uyanıyor ama atları vasat olunca istediklerini yapamıyorlar.
BIG EAGLE GIRL ve MOI JIZNI 800'de vitesi arttırıp arkadan koparlarken, MOI JIZNI buradaki hiçbir atı yanına dahi yaklaştırmıyor..
Hani o gün 50 kg olsa veya ne bileyim bugün 3-4 tane kaçak at olsa 'bu kez farklı olur' diyeceğim de birebir aynı tempo olacak.. Hatta bu kez ne BIG EAGLE GIRL var ne de onun ayarında bir at..
Yine tereddütlü çıkışını yaptıktan sonra dışarıdan yavaşça gelerek liderliği alacaktır.. Hadi 2.likte gitti diyelim, pek farketmez, herhalükarda yavaş geçecek.
Sadece BIPOLARD LADY ve MISS TUDOR'dan sprint yiyebilir ama onlar da yarışı gerilerde takip ediyorlar ve BIPOLAR 51'den 60'a çıkıyor ve üstüne bir de aprantiye dönüyor, TUDOR ise o gün 1 kg avantajlı olduğu rakibinden 3 boy değil, Çiçek'le 1,5 boy yesin hadi..
Yani benim burada MOI JIZNI'nin yanına at yazma şansım yok..
BANKOMDUR..











ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 1 / 6,2,4,8,3
2.AYAK: 10,5,9,1,2,3,6
3.AYAK: 2,6
4.AYAK: 1,4,2,3,5
5.AYAK: 6,5,1,3,,2,4
6.AYAK: 6

Yorumlar

#1 - BERKAY KURT - 07.03.2019 14:49

asiruh; 50 kilo bir atın, o tempolarda 5 boy geriden emekleyerek 4.olmasına diyecek bir şey yok.. Gözümüzde fazla büyütmüşüz ne yazık ki, son zamanlarda en güvendiğim bankomdu..

#2 - nevolazda - 07.03.2019 13:22

Bende bir daha araplardan hicbir atı tek atmak.

#3 - asiruh - 07.03.2019 9:56

Emeklerine Sağlık....''''' Tekimizi bir daha arap atlarından seçmemeye çalışacam''':)))....Dünkü Kamçı yaruşı için birşeyler yazarsan sevinirim...

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.